Hond mee in winkels/eettentjes NS station?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anna & Saar (Gast)

Hallo allemaal,Ik reis regelmatig met mijn hondje Saar met het OV. Saar vindt dit geen probleem en bij de (rol)trappen til ik haar altijd even op. Echter, soms vind ik het ook wel even fijn om een kopje koffie ergens te drinken als ik vertraging heb of een kaartje voor iemand te kopen als ik toch langs een boekwinkel kom, bijvoorbeeld. Ik laat Saar echter nooit alleen buiten vastzitten en sowieso zijn die mogelijkheden op een station er ook niet, maar dan alsnog zou ik dat niet doen. Ik heb weleens zitten zoeken, maar ik zie bij bijvoorbeeld koffietentjes ofzo niet echt verboden voor honden staan maar toch lijkt het me sterk dat het daar zou mogen. Heeft iemand hier ervaring mee? Mag je je hond meenemen bij bepaalde tentjes/winkels op NS stations? Weet iemand toevallig ook welke? Eventueel kan ik haar ook dragen, maar ik vind het altijd nogal apart als ze wel op de arm mee mogen en niet lopend. Ik zie daar niet echt het verschil in, maar winkeliers vaak wel want heel veel honden mogen op de arm wel mee maar lopend niet.. Ik heb ook al overwogen om er een tas voor te kopen maar ik denk niet dat ik haar er een plezier mee doe en ik zie mezelf er ook nog niet echt mee lopen en daarnaast weegt ze ook 8 kilo. Best een zware tas dan dus! (;Ik durf zelf niet zo snel mijn hond zomaar mee te nemen in winkels enzo, zoveel vrijmoedigheid bezit ik niet.. Vandaar dat ik het hier even vraag!Hoop dat iemand mij meer duidelijkheid kan geven! Groetjes,Anna & Saar

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Over het algemeen geldt: als er geen voedsel verkocht wordt mag de hond mee naar binnen. Zeker als de hond niet al te groot is. Dus de Bruna en Etos kun je bijv. gewoon in.

 

Winkels als de Albert Hein mag de hond niet in. De hond kan dan namelijk in contact komen met etenswaren die nog verkocht moeten worden. Dus winkels waar voedsel in de schappen ligt mag je niet in.

 

Koffietentjes waar het eten achter de toonbank verkocht wordt is meestal geen probleem. 

 

Maar wees niet bang om ooit eens ergens uit gestuurd te worden. Winkeliers worden niet boos, ze zeggen enkel "mevrouw, honden zijn hier niet toegestaan" en dan zeg je "oh sorry dat wist ik niet". Klaar 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik vraag het altijd gewoon even als ik het niet zeker weet en meestal is het geen probleem. Aiko is op het station mee geweest de Bruna in, in sommige kledingwinkeltjes, de koffiezaak, de starbucks, de febo haha. Nergens een probleem. Alleen de albert heijn mag inderdaad niet.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Gewoon vragen, overal is t anders.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik loop meestal naar binnen (met hond( en vraag het dan aan de eerste medewerker die ik zie.
En bij de Ah waar ik kan zien dat het niet mag, ligt het eraan hoe deze gebouwd is, er is er hier een met de kassa naast de ingang, waar ik vraag of ze even naast de kassa mag zitten, dan hebben die mensen er zicht op. Of bij een andere, zit ze net buiten de deur, maar heb ik overal in de winkel zicht op haar. Ik zet haar trouwens nooit vast, ik zeg gewoon dat ze moet blijven wat ze ook doet, en dit doe ik expres aangezien ik in nood, welke rede dan ook altijd mijn hond nog kan roepen.
Maar als ik geen zicht op mijn hond (kan) hebben doe ik dit niet!

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Als ik geen bordje verboden voor honden zie gaat ze altijd mee. Alleen bij supermarkten niet. Weet ik het niet zeker zoals bij een eettent vraag ik het voor de zekerheid. 

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

Ik heb jaren met ov gereden en heb in cafetaria,s nooit ondervonden als ik met mijn honden binnen stapte dat ik er uit werd gestuurd, sterker nog vaak kwamen ze vragen of de honden water wilden weet niet hoe het nu gaat al jaren niet meer met ov gereden , Hein.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

We vragen het altijd even. Ik hou het principe aan dat als er niet aangegeven staat dat er geen honden in mogen dat het wel mag.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Ik kijk altijd of er een sticker aanwezig is, zo niet dan gaat de hond gewoon mee binnen en anders blijft 1 van ons 2 (meestal mijn vriend) buiten wachten.

De meeste drank- en eetgelegenheden doen niet moeilijk over honden en al zeker niet als je bij mooi weer op het terras zit.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Ik loop altijd gewoon naar binnen en niemand heeft mij ooit verteld dat het niet mag. Ik til mila wel altijd op zodat ze echt nergens aan kan zitten

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

weer te enthousiast op reageren gedrukt..

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als we 'uit eten' gaan, vraag ik het altijd van tevoren.

Vrijdagavond nog, hadden we gereserveerd met de familie en één hond. Zei de man bij binnenkomst :  "ik zal gelijk een bakje water gaan halen".....  Zo aardig.

Nou heb ik altijd een bakje bij me, zoiets :916369een heel kleintje voor in de tas, opvouwbaar.

Maar verder onderweg eigenlijk zelden ervaren dat een hond er niet in mag.

 

Anna & Saar (Gast)

Heel erg bedankt voor jullie reacties! Heel helpend! Ik ga het gewoon proberen en meer durven denk ik! :) Zo te lezen is het niet zo'n groot probleem als dat ik ervan maak :) 

Volgende forumvraag: Hondenpage App
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^