pff doodeng. hond met obsessie voor voer..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kimberley (Gast)

Even als gast want ik ben uitgelogd. Moet het even kwijt hoor brrr. Ik heb twee honden, Nova ,teefje van bijna 3,grote kruising dog achtig.  En Boy, een petit brabancon van 1. Nova heeft altijd al 'baknijd'gehad met betrekking  tot andere dieren. Hier houden we rekening mee en voer ze apart. Maar nu wordt het steeds erger. Had ze apart een kluifje gegeven,en ze blijft maar zoeken naar de kluiven nu. En alle plekken waar het naar kluif ruikt laat ze boy niet komen. Ook heb ik gister de brokken bijgevuld. Staat een grote curverbak in de keuken. Heeft daar altijd al gestaan Snachts slapen de honden samen in de keuken. Maar gister avond was ze zo obsessief dat ze alleen maar liep te grommen naarboy.ik kan me geen andere oorzaak bedenken dan het voer/kluif geur.. vind het helemaal niks! Boy is zo klein dat het nooit goed kan gaan als ze hem zou grijpen  (5kg tegen 35kg..)zou dit gewoon de zenuwen bij haar zijn geweest,de combi van een kluifje hebben gehad en de geur van brokken? Nu is er niets meer aan de hand? Maar boy is wel wat banger voor haar. Gaat gelijk op z'n rug liggen als ze eraan komt enzo. Sorry voor de laptop tekst hoor . Ik moest het even kwijt.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dan zou ik ze voor de zekerheid niet meer samen in de keuken laten als ze alleen zijn.

Je moet er niet aan denken, dat als je thuiskomt er een vechtpartij is geweest.

 

Ik weet niet of je met de voernijd iets kan doen?

Of dat eruit te trainen is, geen idee.

Ik heb daar ook geen ervaring mee.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Vind het lastig inschatten aan de hand van alleen tekst.

Als t aanhoud in ergere vorm misschien toch eens een gt laten meekijken?

t Lijkt mij een erg lastige situatie en ja een kleintje van 5 kg tegen 35kg zou geen partij zijn. Nu wil je dat sowieso niet zelfs al waren ze briden 35 kg maar zo'n kleintje is extra kwetsbaar. 

 

Ik kan op basis van je schrijven en met mijn kennis, heb er geen ervaring mee, geen verantwoord advies geven. Wil je wel heel veel sterkte toewensen.

kimberley (Gast)

Vind 't ook eng. Ben gister net zolang gebleven tot ze allebei op hen plekje lagen te slapen. Boy kan wel vluchten onder het aanrecht dat is voor mij enigzins geruststellend.. apart heb ik ook al overwogen, ben alleen bang dat ze dan de tent afbreken omdat ze altijd samen zijn zeg maar. Ga het wel proberen denk ik,want inderdaad,zou vreselijk zijn als er wat gebeurt en ik had het kunnen voorkomen. Heb ook al overwogen of het misschien nut heeft om de voerton ergens anders neer te zetten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Zou aan de slag gaan met de voernijd. Voorlopig helemaal geen kluifjes geven.

Als je No a gaat voeren, uiteraard appart van Boy, zorg dan dan je een bak met super lekkers hebt, biefstuk.

Het enige wat je gaat doen is op een veilige afstand staan en stukjes biefstuk toe gooien. Ik ga er vanuit, dat je nog niet uit de hand kan geven.

Dit doe je elke keer als je Nova gaat voeren. Stukjes biefstuk, kip, kaas, als het maar echt heel erg lekker is.

Je zal merken, dat je de afstand heel langzaam (na een week of zo) kan verkleinen. Totdat je haar zelfs uit je hand kan voeren.

Zo ben jij niet iemand die voer afpakt, maar juist extra geeft en dus heel fijn om bij het voer te zijn.

Als dit goed gaat, zou je aan de andere kant van waar je voert, Boy zijn eten kunnen geven. Blijf Nova extra lekkers geven en zet ze flink uit elkaar. Zorg dat als Boy klaar is, hij gelijk de kamer uit gaat.

Dit zal je met zn 2en moeten doen.

Dat blijf je volhouden, tot je merkt dat je Boy iets dichter bij kan doen. 

Houd wel altijd een afstandje tussen die 2 en haal Boy altijd weg als die klaar is. Blijf Nova lekkers toestoppen. De 2e persoon, kan Boy ook wat lekkers geven.

Als je merkt dat Nova helemaal ontspannen kan eten met Boy, kan je ze elk aan een eigen kant een kluif geven.

Geef ook dan Nova extra lekkers erbij. Zorg dat ze altijd uit elkaar zijn en haal Boy eerder weg, zodat Nova langer kluift.

Zo heel langzaam kan je het opbouwen. Neem hier heel veel tijd voor.

Buiten voertijd om, al het voer echt helemaal uit zicht weg halen.

 

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Ze heeft geen baknijd'gehad naar mensen toe,het is echt alleen naar boy en de kat. Wij zouden,als we dat willen, zo haar bak weg kunnen pakken. Gelukkig maar.. maar boy durft ook niet te eten waar zij bij is, heel sneu is het. Ik geef ze salons wel eens wat brokken, Nova in haar bak en boy aan de andere kant van de keuken uit de hand. Dan merk je ook dat boy dat eng vind. Maar goede tip!ga zeker eens met manlief daarmee aan de slag want wil echt niet dat er wat gebeurt.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik zou de honden als je er niet bij ben gescheiden houden.

Geen botjes meer geven,eten ook gescheiden.

 

Gezien het formaat van je hond zou ik geen enkel risico willen lopen.

 

Niet vermenselijken het apart slapen,de veiligheid van je honden is belangrijker.

 

Ik zou hier ook geen bot in de woonkamer laten liggen,ze leven hier al bijna 9 jaar in vrede met elkaar. Maar ik weet als de vlam in de pan slaat gezien het kaliber honden die ik heb,het fataal kan aflopen.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Hier is het Mc die geen andere hond bij het eten wilt en daarom krijgen ze ook gescheiden eten en hun botten.

 

wat ik altijd wel doe daarna is de vloer dweilen voordat hij de kamer weer in gaat just in case zodat de geur weg is.

 

voor de rust en met name voor boy zou ik ze ook gewoon gescheiden eten geven. En of de bak met voer elders of niet meer in de keuken. 

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Nee ik laat hier ook  echt niets slin  geren,dan breekt echt de oorlog uit denk ik als boy het eerder te pakken heeft dan zij. Als nova te lang naar haar zin alleen in de keuken zit,gebeurt er dit:

Als ze samen zijn niet. Maar liever een kapotte deur dan een gesloopte hond . Alleen is ze dus blijkbaar verveeld als ze alleen zit,we hebben hiervoor al veel geprobeerd. Iemand nog tips hiertegen toevallig 

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Alleen in de woonkamer is overigens geen optie. Ze maakt zelf deuren open en dan zitten ze alsnog samen. En ze sloopt bij vlagen spulletjes in huis.. of ze klimt via de bank op de vensterbank en daar zijn alle spullen /raam/gordijnen en wij niet blij mee haha.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Rare vraag krijgen ze wel genoeg eten? Of voldoende voedingsstoffen binnen en hoe zit het met beweging? Immers als je moe en voldaan bent ga je je niet druk maken om een kluifje.

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Nou de baknijd heeft ze al vanaf dat we haar hebben. En beweging is nu door ziekte (lang leve de griep ) even wat minder. Ze krijgt brokken, ik hou netjes aan wat op de verpakking staat en ze is echt niet te dun ,maar ze is altijd heel erg op eten gefocust. Als mijn kids aan het eten zijn zit ze echt het eten uit hun handjes te kijken. Ze zitten meestal apart als wij zelf eten maar met bijvoorbeeld tussendoortjes is ze er echt op gespitst. Ze pakt ook alles van het aanrecht als ze de kans krijgt. Ze krijgt wel voldoende te eten ,ze ziet er keurig uit iig. .

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Ook in de tuin,daar zitten de konijnen, wordt ze helemaal furieus als ik die te eten  geef. Ze valt echt het hok aan zeg maar,niet waar ik bijsta overigens want dat laat ik niet toe. Maar zo erg is het dus en ik heb geen idee hoe dat komt. Kan haar wel meer voeren maar dat is het probleem niet denk ik..

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ik denk dat je maar eens met de hond moet gaan werken, zodat hij mentaal en fysiek is uitgeput. Deze heeft veel energie en verveeld zich, het nadeel is dan zoeken ze gewoon een eigen hobby en laten we wel zijn eten is dan een schitterende hobby.

Een terrier heeft natuurlijk heel veel energie en is snel opgefokt. Wie weet kun je veel dingen combineren, fysieke inspanning, mentale inspanning en het leren negeren van eten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Nou de baknijd heeft ze al vanaf dat we haar hebben. En beweging is nu door ziekte (lang leve de griep ) even wat minder. Ze krijgt brokken, ik hou netjes aan wat op de verpakking staat en ze is echt niet te dun ,maar ze is altijd heel erg op eten gefocust. Als mijn kids aan het eten zijn zit ze echt het eten uit hun handjes te kijken. Ze zitten meestal apart als wij zelf eten maar met bijvoorbeeld tussendoortjes is ze er echt op gespitst. Ze pakt ook alles van het aanrecht als ze de kans krijgt. Ze krijgt wel voldoende te eten ,ze ziet er keurig uit iig. . "

 Grote kans dat ze bij de fokker uit één voerbak te eten kregen, zo kan baknijd ontstaan.

Als je kids eten, haar op de gang zetten? 

Zou denk ik ook even stoppen met tussendoortjes, echt alleen uit haar voerbak eten geven en ermee aan de slag gaan.

Zo went ze aan 1of 2 x per dag eten, en verder niets.

Als dat goed gaat, kan je altijd met trainen weer beloningen gaan invoeren. Zo haar alleen nooit meer, zomaar iets gaan geven.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Nee ik laat hier ook  echt niets slin  geren,dan breekt echt de oorlog uit denk ik als boy het eerder te pakken heeft dan zij. Als nova te lang naar haar zin alleen in de keuken zit,gebeurt er dit:
Als ze samen zijn niet. Maar liever een kapotte deur dan een gesloopte hond . Alleen is ze dus blijkbaar verveeld als ze alleen zit,we hebben hiervoor al veel geprobeerd. Iemand nog tips hiertegen toevallig  "

 Kun je niet een stevig kinderhekje er tussen zetten? Dan zien ze elkaar maar kan er niks gebeuren en je deur blijft heel.....

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Ik weet niet of boy daardoorheen kan en/of dat zij er overheen probeert te komen dan..

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Spelen er geen hormonen op (loopsheid /schijnzwanger ?)

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Nou ze heeft vorig jaar baarmoederontsteking gehad dus geholpen,maar misschien dat ze nog wel die hormonen hebben dan?weet ik eigenlijk niet haha.. maar zo erg als gister heeft ze nog nooit gedaan. Schrok er echt van!

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Nou ze heeft vorig jaar baarmoederontsteking gehad dus geholpen,maar misschien dat ze nog wel die hormonen hebben dan?weet ik eigenlijk niet haha.. maar zo erg als gister heeft ze nog nooit gedaan. Schrok er echt van! "

 Nee dan zal het hormonenpeil wel gestabiliseerd zijn

 Verder ook geen pijn ?

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

"  Nee dan zal het hormonenpeil wel gestabiliseerd zijn
 Verder ook geen pijn ? "

 Voor zover ik zie en merk niet. Vandaag doet ze weer 'normaal' en niet meer zo zenuwachtig zekering,  ik hoop echt dat het door de kluif kwam. 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"  Voor zover ik zie en merk niet. Vandaag doet ze weer 'normaal' en niet meer zo zenuwachtig zekering,  ik hoop echt dat het door de kluif kwam.  "

 Tja vrouwen kunnen bitches zijn he  

Hoop het ook voor je

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Hahaha dat is waar 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Als ik vanuit mezelf kijk dan is genoeg op een gegeven moment ook genoeg. 

 

Mijn hond heeft ook zware baknijd, weet ook waarom en ik ben een heel eind met haar gekomen maar weg gaat het nooit helemaal. Dat ze het heeft is geen probleem, wat van haar is is van haar en daar zorgen we dan ook voor. Maar er zijn grenzen en als ze daar overheen gaat dan heeft ze aan de stok met mij. 

 

Ik zou je hond dus heel duidelijk gaan maken dat er niets wordt afgepakt maar dat ze ook geen ruimte mag gaan claimen. Die ruimte is niet van haar, die is van jou. 

 

Baknijd is sowieso een vorm van gebrek aan controle. Ze zijn bang dat het afgepakt wordt en reageren uit voorzorg. Als je haar dan die controle gaat geven door haar ruimte te gaan laten claimen is het einde zoek. Het is beter om haar te leren dat ze nergens controle over hoeft te hebben omdat jij die hebt. Geeft een hoop rust.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik las hier boven.......geef beefstuk.....Who , met een stuk pens is de hond ook tevreden hoor......voor de rest heb je genoeg advies gekregen......nog even, dweil met azijn als de hond een kluifje heeft gekregen en je bang bent dat de geur daar nog hangt.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zorg dan dan je een bak met super lekkers hebt, biefstuk.
Het enige wat je gaat doen is op een veilige afstand staan en stukjes biefstuk toe gooien. 
  "

 Stukjes pens of een Lap, kan je ook geven, beefstuk kan je beter zelf opeten......ga niet met eten gooien naar je hond, zet het eten in de bak desnoods buiten zodat de hond het rustig op kan eten.....ga er bij weg en laat de hond gewoon zijn eten opeten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Stukjes pens of een Lap, kan je ook geven, beefstuk kan je beter zelf opeten......ga niet met eten gooien naar je hond, zet het eten in de bak desnoods buiten zodat de hond het rustig op kan eten.....ga er bij weg en laat de hond gewoon zijn eten opeten. "

 Is een voorbeeld, gaat er om dat het heeeel lekker moet zijn.

Wat ik beschreef is een manier om van baknijd af te komen.

Die honden laten het meestal niet toe, dat je naast ze staat, daarom begin je op een veilige afstand.

Je geeft je hond een bak met gewoon eten en heb zelf een bak, met super lekkers.

Daar ga je je hond stukjes van geven als hij eet.

Zo leert je hond dat jij geen gevaar bent tijdens eten, maar dat het een feest is als jij bij zijn bak bent.

 

Zo werk je aan de baknijd

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Is een voorbeeld, gaat er om dat het heeeel lekker moet zijn.
Wat ik beschreef is een manier om van baknijd af te komen.
Die honden laten het meestal niet toe, dat je naast ze staat, daarom begin je op een veilige afstand.
Je geeft je hond een bak met gewoon eten en heb zelf een bak, met super lekkers.
Daar ga je je hond stukjes van geven als hij eet.
Zo leert je hond dat jij geen gevaar bent tijdens eten, maar dat het een feest is als jij bij zijn bak bent.
 
Zo werk je aan de baknijd
  "

 Ik heb daar een ander idee over,  op een  rustige plek eten geven en de hond met rust laten......hier wordt buiten gegeten, deur dicht en in alle rust eten.......zodat de hond niets heeft te vrezen, eten is zo op.....hoelang duurt dat ? Vijf minuten ? .....het is toch uit den boze om op een veilige plek te gaan staan  en met eten gooien naar je hond met beefstuk ? Op een rustige plek de bak neer zetten en ga er bij vandaan, hond eet zijn eten op, likt zijn lippen af , klaar, duur vijf minuten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel lekker ? Pens is heeeeel lekker.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Ik weet niet of boy daardoorheen kan en/of dat zij er overheen probeert te komen dan.. "

 Daar ben je zelf bij de eerste tijd. Lukt het niet dan haal je het weer weg.

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: sociaal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^