hondenschool wel of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

"  Ja sorry hoor..maar dat wis je toen je haar nam...ze zijn trouwens ook ERG eigenwijs..loopt hier in het bos ook zo'n husky die zijn eigen weg gaat...moet er wel soms om lachen..baasje zit bij de uitgang soms wel een uur te wachten..maar ja  dat zijn nu eenmaal Husky's "

 



Ja dat wist ik inderdaad. Maar mijn punt was dat niet elk natuurlijk gedrag tot uiting hoeft/mag komen.
Mijn hond gaat trouwens niet heel ver bij me vandaan en luistert erg goed. Maar bij schapen lijn ik haar toch echt wel even aan..

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

"  Ja een Akita..maar je vergeet dat honden..net als kinderen regelmaat nodig hebben..dus 1 keer per week ?
Iedere dag ...eigenlijk het zelfde regelmaat voor de hond..de bekende RRR, dat heeft een hond in onze maatschappij dus nodig/
Loopt hier ook een Akita in het bos..man loopt altijd zelfde tijd ..komt dezelfde honden tegen en dan niet 2 ofzo maar wel 20..de hond is een opstandje maar harstikke goed te handelen, dus geen problemen..
Lopen en wandelen met je hond wanner het jou uitkomt..is voor zo'n sterk karakter hond..niet goed. "

 Volgens mij lees je het verkeerd. Ik ga 1x per week met een wandeling mee waar veel honden komen. Dus met de auto, trein of bus ergens heen om andere omgeving en honden te ontmoeten.

Ik loop 2x per dag een uur en/of fietsen en hardlopen. Kom daar genoeg honden tegen. 

De overige 2x minimaal een half uur dus denk dat je niet snapt wat ik bedoelde.. dat ze naast training genoeg met andere honden loopt.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

"  Volgens mij lees je het verkeerd. Ik ga 1x per week met een wandeling mee waar veel honden komen. Dus met de auto, trein of bus ergens heen om andere omgeving en honden te ontmoeten.
Ik loop 2x per dag een uur en/of fietsen en hardlopen. Kom daar genoeg honden tegen. 
De overige 2x minimaal een half uur dus denk dat je niet snapt wat ik bedoelde.. dat ze naast training genoeg met andere honden loopt. "

 Ja je heb gelijk.. verwar het met een ander..maar je heb niet de makkelijke..wel een van de mooiste honden, sorry krijg op het moment niets anders dan reactie binnen...helaas voelen mensen zich aangesproken, terwijl ik dacht alleen maar advies te geven..haha.

Toch zou ik meer de meer RRR die ik hierboven aangaf ..proberen te realiseren, daar er dan minder prikkels doorkomen en je hond relaxter zal worden.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

"  Ja je heb gelijk.. verwar het met een ander..maar je heb niet de makkelijke..wel een van de mooiste honden, sorry krijg op het moment niets anders dan reactie binnen...helaas voelen mensen zich aangesproken, terwijl ik dacht alleen maar advies te geven..haha.
Toch zou ik meer de meer RRR die ik hierboven aangaf ..proberen te realiseren, daar er dan minder prikkels doorkomen en je hond relaxter zal worden. "

 Weet niet wie zich aangesproken voelt hoor, wilde alleen niet dat iemand dacht dat ik niks doe met mijn hond, want denk dat ik heel veel doe met beide:)

Iedereen zijn ding toch. 

 

Heb erg relaxte honden. Weinig overprikkeling.. 

Wij hebben bij Jackie tot een jaar cursus gevolgd (4x 10 lessen). Rond de zomervakantie geen les en merkte toen wel dat als wij minder training, de hond hier gebruik van maakt. Consequenter doordat er een stok achter de deur is.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

"  Weet niet wie zich aangesproken voelt hoor, wilde alleen niet dat iemand dacht dat ik niks doe met mijn hond, want denk dat ik heel veel doe met beide:-)
Iedereen zijn ding toch. 
 
Heb erg relaxte honden. Weinig overprikkeling.. 
Wij hebben bij Jackie tot een jaar cursus gevolgd (4x 10 lessen). Rond de zomervakantie geen les en merkte toen wel dat als wij minder training, de hond hier gebruik van maakt. Consequenter doordat er een stok achter de deur is. "

 Ja..nogmaals sorry...en ja de Akita..je moet consequent blijven, de meeste honden redden het niet meer om samen met andere honden samen te wandelen.

Je doet het harstikke goed.. volhouden hoor.. ook al word hij ouder, want ook dan komt dat eigenwijze koppie weer boven.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

"  Ja..nogmaals sorry...en ja de Akita..je moet consequent blijven, de meeste honden redden het niet meer om samen met andere honden samen te wandelen.
Je doet het harstikke goed.. volhouden hoor.. ook al word hij ouder, want ook dan komt dat eigenwijze koppie weer boven. "

 Geeft niks hoor 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

"  

Wij lopen ook gewoon met andere honden, die ze wel kent die ze niet kent.
Maar soms vind ze het ook gewoon fijn alleen met de baas te lopen.

En natuurlijk gedrag onderdrukken, tja.. als het kan wel ja, ik heb een husky, die jagen wat moet ik dan doen?? Haar gewoon lekker achter de schaapjes aan laten rennen? Nee dankje ik lijn haar wel aan als ik er 1 zie "

 Is jachttraining eigenlijk niet iets voor haar? Kan ze wel doen waar ze goed in is, maar dan gecontroleerd

Wil zelf namelijk misschien ook wat gaan doen met dummy's enzo:)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik heb alleen met mijn eerste eigen hond voor een hondenschool gekozen, de eerste beviel me helemaal niet, dus snel weg, de tweede was ok, maar ik heb niet het idee dat ik daar veel geleerd heb behalve wat kunstjes.

 

Voor Lola en Jenna heb ik gekozen om niet naar een hondenschool te gaan. Lola had daar helemaal niet op haar plaats geweest dat was geen trucjes en kunstjes hond.

 

Jenna houdt echt niet van andere honden op een paar uitzonderingen na, ik denk dat ik haar geen plezier doe met een hondenschool. Wel zou ik als dat in de buurt te doen was, een cursus BAT willen doen. Wat we nu dus op onze eigen manier proberen, wat niet eens zo slecht gaat...

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ik zie hondenschool als een hobby.

Net als maart loop ik wedstrijden en dat traint nogal lastig in je eentje

Hondenschool is als naar de sportschool gaan. Of een andere sportieve hobby.

Alleen dan samen met je hond...

Een GT. . Die haal je in huis als je tegen problemen aanloopt die je niet zelf kunt oplossen.

Veel mensen verwarren ook honden sport met honden opvoeding..

Hoe vaak ik hoor: oh maar mijn hond luister ook heel goed hoor als ik vol trots vertel dat mijn kia 2 keer NK is geworden...

Ja zucht das bijna het zelfde.... ik train alleen 5 x per week...

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Max wil niet meer zelf eten
^