Overdag engeltje, 's nachts...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yasmin (Gast)

Beste leden,    ik heb al vaak goeie tips gekregen hier dus kom ik weer met een vraag.   Zoals de titel het zegt is onze pup van 5 maand overdag een engeltje maar laat hij 's nachts het duiveltje in hem los.    Als we 's morgens beneden komen vind ik poep, plasjes, stoelen kapot gebeten, aan het behang getrokken,... Ik kreeg al de opmerking dat ik niet streng genoeg was met onze pup. Maar hoe kan ik streng zijn als hij dit alles niet doet overdag? En ik kan 's morgens toch niet corrigeren? Dat snapt hij toch niet?    Ik ben huisvrouw en een hele dag bij onze pup. Door de dag trainen we op basis dingen, wandelen we of gaat hij mee naar de winkel. Ook de kinderen van school halen doet hij mee en 's avonds doen we nog een rondje in de wijk. Er wordt dan geplast en gepoept maar dat haalt niks uit.   Ik hoef hem overdag zelden te corrigeren. Het is echt een brave hond.  De laatste keer dat hij uitgelaten wordt is rond middernacht en om 7h 's morgens staan we op. Het  is 2 weken goed gegaan toen we net waren overgestapt op kvv. Maar nu is het weer elke morgen een ravage.    Hij zit in onze keuken. In het begin hadden we een bench maar dat was ook geen optie. Bench werd bevuild en hond had stress. Toen hij in de keuken werd gelaten ging het weer een paar dagen goed om dan een terugval te hebben. video en opstaan 's nachts hebben we ook gedaan. Hebben we dit te snel afgebouwd? Ik vond het zielig een slapende pup wakker te maken en buiten te zetten. En het ging 2 weken goed.    Wat doe ik fout? Ik word er een beetje moedeloos van om elke morgen een ravage te vinden terwijl het een schatje is...

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je hond zal het met een reden doen.

Misschien vindt ie het moeilijk of eng om de hele nacht alleen te zijn, juist omdat jij verder de hele dag bij hem bent.

Je kan iets proberen van een puppyren waar hij meer ruimte heeft dan een bench of een bepaald deel van de keuken afzetten waar hij niks kan slopen.

Maar ja, de oorzaak van zijn gedrag is dan niet weg, dus dat plassen en poepen zal hij wel blijven doen.

 

Waar ligt hij overdag graag te slapen?

Misschien dat je daar een plekje kan maken voor hem, ergens waar hij zich veilig voelt.

 

Of een bench op de overloop bij jullie slaapkamer, zodat hij jullie kan horen en zich veilig en niet alleen voelt.

 

 

honden page profiel fabiennefabienne

honden foto van fabienne

doordat jij een hele dag bij hem bent heeft jullie pup niet geleerd om alleen te zijn... dit moet je dan ook helemaal opnieuw en rustig aan gaan opbouwen....dus ook overdag hem eventjes alleen laten, hem even niet mee nemen als je de kamer uitgaat...als dat goed gaat de tijd vh alleen zijn langzaam aan verlengen ; even snel een boodschap zonder hem, even de kinderen afhalen zonder hem....

ik zou de bench opnieuw introduceren maar zorgen dat hij de als zijn eigen veilige plekje gaat zien... leg een lekker kussen erin, enkele speeltjes , af en toe een brokje...geef hem eventueel eten in zijn bench...laat het deurtje open staan zodat hij er altijd zelf in en uit kan naargelang hij dat wenst... een handdoek of zo erover heen hangen wil ook wel eens helpen, zo wordt het een soort van "hol" waarin hij zich kan terug trekken...zet de bench op een plek waar hij jou in het oog kan houden...

wat de nachten betreft ; normaal moet hij op die leeftijd in staat zijn om zijn behoefte zo lang op te houden , zeker als hij pas rond middernacht nog eens wordt uitgelaten... ik zou dezelfde (of een tweede) bench of doos of mand wel in het begin meenemen naar je kamer...je hondje heeft nooit geleerd om alleen te zijn vandaar dat hij een lange nacht zonder jou ook mentaal nog niet aankan...als hij in jouw omgeving mag blijven zal hij wellicht zelf rustig zijn en gaan slapen, anders spreek je hem zachtjes toe als ie gaat janken of piepen zodat hij weet dat je in de buurt bent...

veel succes ermee ! na verloop van tijd zal hij het aankunnen om verder weg van jou te gaan slapen, je kan de bench of mand dan opschuiven naar bvb. de overloop om uiteindelijk hem opnieuw alleen te laten beneden voor de nacht....'s nachts zou ik hem eers een lekker snoepje of speeltje geven, dan de bench in en deurtje toe... hem er niet uithalen als hij even jankt maar rustig toespreken zodat hij voelt dat hij niet alleen is...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dat klinkt zoals al gezegd is alsof hij niet alleen kan zijn, verlatingsangst. Waardoor hij in huis poept en plast, door de spanning, niet omdat hij het niet op kan houden.

 

Ik sluit me aan bij bovenstaande tips. Zelf zou ik kiezen om de hond eerst op de slaapkamer mee te nemen zodat hij zich veilig voelt en jij hem even geruststellend toe kan spreken.

honden page profiel ElianeEliane

Wij als mens nemen onze slaap in één keer.

Honden niet. Het zijn zoals men dat noemt polyfasische slapers. En betekent dat ze hun slaap in stukjes nemen verdeeld over zowel dag, als nacht.

Dus als zo'n hondje een hele nacht alleen is gaat hij zich bezig houden. En tja als hij dan 's nachts voelt dat de darmpjes en het blaasje kunnen geledigd worden, dan doen ze dat ook. Zij hebben zoiets van als ik moet dan moet ik.

Onze pups hebben altijd bij ons geslapen. Extra matras op de grond en samen met de pup lekker knorren. En elke keer gaven ze netjes aan dat het tijd was om ze buiten te laten. Op een bepaald moment word je pas 's morgens wakker. En is het begin van 's nachts niet meer te hoeven opstaan aangebroken. 

Yasmin (Gast)

Af en toe blijft hij wel alleen hoor. Het probleem is dat hij nooit blaft, piept of jankt. Dat had ik hier in het begin ook eens aangehaald.

 

Toen vonden we 's morgens altijd een vreemde smurrie. Op aanraden van de leden hier zijn we beginnen filmen en zijn we ook overgestapt op kvv.

Toen ging het 2 weken goed en zijn we gestopt met filmen. Maar nu is het terug naar af. 

 

Misschien moeten we de camera's terug opzetten en 's nachts terug opstaan?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou eerst uitproberen of hij wel rustig is en zindelijk als hij bij jullie in de buurt kan slapen?

honden page profiel ----

honden foto van --

" Af en toe blijft hij wel alleen hoor. Het probleem is dat hij nooit blaft, piept of jankt. Dat had ik hier in het begin ook eens aangehaald.
 
Toen vonden we 's morgens altijd een vreemde smurrie. Op aanraden van de leden hier zijn we beginnen filmen en zijn we ook overgestapt op kvv.
Toen ging het 2 weken goed en zijn we gestopt met filmen. Maar nu is het terug naar af. 
 
Misschien moeten we de camera's terug opzetten en 's nachts terug opstaan? "

 Maar als jullie overdag weg zijn geweest, tref je het dan ongeveer hetzelfde aan als 's nachts (dingen gesloopt, gepoept en/of geplast)?

Yasmin (Gast)

Nu ben ik net 1h30 weg geweest naar de winkel. 

Meneer lag te slapen en keek me met 1 oog eens aan om te zeggen "ah ben je daar ook?"

Het is een hondje dat niet nerveus doet of blaft, piept of jankt. Maar ik denk toch dat hij soms stress heeft en het 's nachts eng vindt. 

 

Gisteren weer camera's gezet en mijn man was een tijd boven met onze zoon. Onze pup alleen beneden.Hij was rustig.

Dit was ook overdag

We gaan hetzelfde nu doen 's nachts. 

 

We kunnen ook praten door het systeem. Maar ik de  dat hij zich dan een hoedje schrikt als hij plots een stem hoort en niemand ziet :)

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Misschien dat het scheelt als je ´s nachts een lichtje aanlaat voor je hond? Omdat het overdag als het licht is wel goed gaat als hij alleen is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Grote kans, dat je pup niet alleen kan blijven. Plassen, poepen en slopen uit stres.

Is het een idee je hond naast je bed in een mandje of iets te laten slapen? Grote kans dat het dan wel goed gaat.

Honden zijn sociaal levende dieren, alleen zijn, vinden ze niet prettig.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Af en toe blijft hij wel alleen hoor. Het probleem is dat hij nooit blaft, piept of jankt. Dat had ik hier in het begin ook eens aangehaald.
 
Toen vonden we 's morgens altijd een vreemde smurrie. Op aanraden van de leden hier zijn we beginnen filmen en zijn we ook overgestapt op kvv.
Toen ging het 2 weken goed en zijn we gestopt met filmen. Maar nu is het terug naar af. 
 
Misschien moeten we de camera's terug opzetten en 's nachts terug opstaan? "

 Niet blaffen, piepen of janken, wil niet zeggen dat hij alleen zijn prettig vind. Sommige honden blijven de tijd dat ze alleen zijn ijsberen, uren lang. Dodelijk vermoeiend.

Dan horen ze de eigenaar aankomen, dat horen ze al ban verre en storten vervolgens uitgeput in slaap.

Eigenaar komt binnen, hond blijft in diepe slaap, logisch. Eigenaar denkt dat zijn hond geen problemen heeft met alleen zijn......

Yasmin (Gast)

Een lichtje kan zeker.

We zouden dus ook terug de camera zetten om te zien of hij aan het ijsberen is op de moment we weg zijn. 

We kunnen hem dan in de gaten houden via onze telefoon en terugkomen als het niet gaat. We kunnen ook praten via dat ding maar dat vind ik persoonlijk nogal spooky voor dat beestje :)

 

Ik ben er, om persoonlijke redenen, geen fan van de hond mee naar de kamer te nemen. Maar ik wil hier daarover ook geen zware discutie starten :(

gre (Gast)

ik neem ze altijd mee naar boven.

een doos naast mijn bed en het gaat prima.

ze slapen de hele nacht,als ze heel klein zijn nog wel een keer eruit.

maar dat gaat snel over.

op een gegeven moment willen ze niet meer mee naar boven,dan laat ik ze beneden en nog nooit wat gesloopt.

ze geven dus zelf aan of ze het aan kunnen.

ik heb al 35 jaar honden.

ik denk dat hij s'nachts nog gezelschap nodig heeft.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Een lichtje kan zeker.
We zouden dus ook terug de camera zetten om te zien of hij aan het ijsberen is op de moment we weg zijn. 
We kunnen hem dan in de gaten houden via onze telefoon en terugkomen als het niet gaat. We kunnen ook praten via dat ding maar dat vind ik persoonlijk nogal spooky voor dat beestje :-)
 
Ik ben er, om persoonlijke redenen, geen fan van de hond mee naar de kamer te nemen. Maar ik wil hier daarover ook geen zware discutie starten :( "

 Filmen is altijd een goed idee.

Al je weggaat, geef hem dan een gevulde kong, dat kan helpen.

 

Voor 's nachts, je zou kunnen beginnen met beneden slapen, naast de bench. Dan elke dag je bed richting naar boven plaatsen. Zo kan hij wennen aan langzaam aleen slapen.

Of (je wilde dat liever niet) maar bench naast je bed en elke dag een stukje richting beneden schuiven.

Beide het zelfde principe. Je hond voelt zich berteouwd met jou erbij.

Als hij zich prettig voelt, ga je richting uit beeld, stapje voor stapje. 

 

Overdag alleen leren zijn, kan met een kong. Dan elke keer een klein stukje richting gang als hij de kong eet. Zo zal hij jou weggaan met iets orettigs gaan associeren.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Dat een pup het 's nachts eng vind dat hoor ik wel vaker. Je schrijft dat je weg was en toen lag je pup lekker te slapen.

 

Doet je pup dit overdag wel eens? Slapen terwijl jij thuis bent? En als je dan van plek af gaat voor bv. een kopje koffie te halen uit de keuken? Wil je pup dan met je mee?

 

 

Yasmin (Gast)

Overdag slaapt hij lekker in zijn mandje. Ik kan dan ook gewoon boven of naar de tuin gaan. Het duurt toch wel even voor hij komt kijken waar ik ben. Hij weet precies dat ik nog in huis ben. 

Deze morgen heb ik hem niet meegenomen naar school en hem in de gaten gehouden via de telefoon. Hij is heel de tijd blijven slapen. Ik heb de indruk dat het gebeurd bij langer dan 2h alleen. 

 

Omdat hij overdag nooit langer alleen is. Ik ben eigenlijk altijd thuis bij hem en in het weekend zijn we met het hele gezin samen en gaat hij mee. 

1 keer was hij langer dan 2h alleen thuis overdag en toen hebben we geen poep en plas gevonden maar was wel een heel stuk behang van de muur gehaald. Dat doen we dus nu niet meer. 

Ik dacht juist dat het goed was om veel bij de hond te zijn. 

Deze nacht liep het goed. Ik ben rond 1h in slaap gevallen om gewekt te worden door een vreemd lawaai. Bleek dat hij met een paar zware werkschoenen aan het sleuren was ( ik was ze vergeten uit de keuken te halen) Ik dus naar beneden. Er lag al een drolletje maar ik heb de deur opengezet. Hij liep naar buiten plast, poept en komt terug binnen in zijn mand liggen. 

Zo'n kong wil ik wel proberen maar er zijn zoveel verschillen. Is er een basis model? En kan je daar ook iets gezond in doen? 

 

Yasmin

Yasmin (Gast)

ik had dan nog een vraag. Deze morgen heeft hij het dan goed gedaan. 

Ga ik dan uitgebreid belonen als ik thuis kom of gaat hij de link niet snappen? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik persoonlijk ben niet zo van uitgebreid belonen met stemmetjes e.d. haha, ik denk dan altijd dat een hond dat vast heel raar vind. Inderdaad lijkt het me ook niet dat hij zo denkt van: o ik heb me goed gedragen omdat ik niet bang was en daarom niet gepiept heb, en daarom is mijn mens nu zo overdreven, en daarom zal ik morgen ook niet gaan janken en piepen een hond denkt zo niet  heb ik het gevoel. Als er morgen iets gebeurd waardoor hij het gevoel heeft dat hij moet janken of piepen zal hij dat morgen vast ook doen.

 En bovendien schrikt het sommige honden af.

 

Gewoon vriendelijk rustig begroeten lijkt mij zelf altijd het beste.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" ik persoonlijk ben niet zo van uitgebreid belonen met stemmetjes e.d. haha, ik denk dan altijd dat een hond dat vast heel raar vind. Inderdaad lijkt het me ook niet dat hij zo denkt van: o ik heb me goed gedragen omdat ik niet bang was en daarom niet gepiept heb, en daarom is mijn mens nu zo overdreven, en daarom zal ik morgen ook niet gaan janken en piepen een hond denkt zo niet  heb ik het gevoel. Als er morgen iets gebeurd waardoor hij het gevoel heeft dat hij moet janken of piepen zal hij dat morgen vast ook doen.
 En bovendien schrikt het sommige honden af.
 
Gewoon vriendelijk rustig begroeten lijkt mij zelf altijd het beste. "

 Luca piept altijd als mijn man thuis komt. Ik ben de hele dag bij haar, ze piept, ook al was ze niet alleen. Ze is af en toe wel alleen. 

Luca wordt uitgebreid begroet en als mijn man even geen zin heeft in begroeten, komt ze zelf naar mij.

Ze uit zich gewoon, dat ze blij is als iemand thuis gekomen is. 

 

Ik denk niet dat ze de koppeling leggen, met hoe ze zich gedragen hebben. Dieren kijken meer naar het nu en in de toekomst, dan wat geweest is.

 

Hond is gewoon blij de baas te zien, meer niet. Natuurlijk moet je zelf niet uit je dak gaan, maar je hond gewoon blij begroeten, ik vind, waarom niet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry


 
Ik denk niet dat ze de koppeling leggen, met hoe ze zich gedragen hebben. Dieren kijken meer naar het nu en in de toekomst, dan wat geweest is.
 
Hond is gewoon blij de baas te zien, meer niet. Natuurlijk moet je zelf niet uit je dak gaan, maar je hond gewoon blij begroeten, ik vind, waarom niet. "

 ja dat bedoel ik ook, gewoon blij begroeten

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  ja dat bedoel ik ook, gewoon blij begroeten "

 Oh, dan bedoelen we het zelfde.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Oh, dan bedoelen we het zelfde. "

 bij Lola was dat zo schattig, ik kom binnen en mevrouw bleef gewoon uitgestrekt liggen meestal, en als ik haar dan vriendelijk gedag zei, ging alleen dat puntje van haar staart te keer, steeds als ik iets zei

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  bij Lola was dat zo schattig, ik kom binnen en mevrouw bleef gewoon uitgestrekt liggen meestal, en als ik haar dan vriendelijk gedag zei, ging alleen dat puntje van haar staart te keer, steeds als ik iets zei "

 Wat lief!

Yasmin (Gast)

Even een update en extra vraagje. 

We hebben onze kleine rakker nu een paar nachten in de gaten gehouden met een camera. 

Toen we de beelden bekeken zagen we dat hij heel vaak bezig was met zijn kussen goed te leggen. 

 

Hij duwde er met zijn neus tegen tot het dubbel lag en probeerde zich dan te installeren. Maar hij kreeg het nooit goed en schoof dan heel de keuken door. 

 

Tussendoor ging hij dan een plasje doen of eens poepen. 

 

Nu zijn we dus een andere mand gaan halen. Steviger, hoger en een dikker kussen. 

Deze nacht lag hij er voor het eerst op en hij is heel de nacht rustig gebleven en deze morgen geen ravage. 

Volgens mijn man is dit puur toeval, ik hoop toch dat hij beter slaapt. Hij is toch fan van zijn nieuwe slaapplaats. :)

 

Zou het toeval zijn?

 

Yasmin

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Duim, duim.....dat hij nu tevreden is met zijn nieuwe bed !!!!!!

 

Een ventje met wensen 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Geef hem een los dekentje erin .

ik merk dat ook bij Lance ...die verbouwt zijn mandje helemaal tot hij eindelijk goed ligt. Dan ligt alles overhoop maar meneer is content 

 

Yasmin (Gast)

we hebben hem inderdaad een los deken erbij gegeven. 

Maar deze nacht is hij niet uit zijn nieuwe mand geweest. Heerlijk liggen slapen. Terwijl hij de andere dagen zo druk bezig was zijn mand goed te krijgen. Nu is het iets wat hoger van de grond staat en een superdik kussen.

 

Ik weet niet of het in huis plassen en poepen 's nachts daar iets mee te maken heeft. Dat zullen de komende nachten uitmaken.

 

Yasmin

Volgende forumvraag: leonberger
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^