In afwachting van een nieuwe huisgenoot --> update p3

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CethinCethin

Hallo allemaal, 

In augustus 2015 heb ik mijn hond Tintin geadopteerd (zijn topic: http://www.hondenpage.com/hondenforum/204528/wat-voor-ras-is-tintin?.php). Tintin is een anderhalf jarige sociale reu uit Spanje en ik ben nog steeds verliefd op hem.  Sinds november 2015 vang ik hondjes op van twee verschillende stichtingen. Enorm leuk om te doen en het bevalt goed. Het is wat meer werk dan een stabiele hond in huis maar om ze naar een goed huisje te zien gaan, is geweldig. Tot nu toe was het afscheid nemen goed te doen. Totdat ik een hondje tegen kwam op de site van de stichting waarvoor ik onder ander opvang. Slik.. verliefd.. Oeps.. wat nu. Eigenlijk was ik nog niet op zoek naar een tweede hond er bij maar ik ben bang dat als ik haar laat gaan dat ik enorm veel spijt ga krijgen. Vandaar dat ik haar vanaf 27 februari ga opvangen met een optie voor adoptie. We gaan gewoon kijken of ze hier past en mocht er een hele goede klik zijn dan mag ze blijven. Daar hoort natuurlijk een foto bij. Meet Ariana:

Ariana is met kerst gevonden met haar 3 zusjes op straat (ook erg leuke hondjes!) Ze is nu ongeveer 4 maanden en weegt vier kilo. Hebben jullie enig idee hoe groot ze dan ongeveer zou kunnen worden? Verwacht wordt een middelmaatje, maarja, dit loopt natuurlijk behoorlijk uiteen. Daarnaast lijkt ze nu een vrij lange vacht te hebben. Is er wat van te zeggen of dit zo blijft? Haar zusjes hebben een kortere vacht: 


Ik ben benieuwd naar wat jullie van haar vinden! 

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Wat een schatje zeg! mooie naam ook

ze heeft idd een langere vacht dan haar zusjes. Vind het zelf ook wel leuker hihi

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wat een schatje! Lijkt mij ook middenmaat. 7-10kilo eindgewicht schat ik maar is moeilijk te zeggen. En half lang haar zou dat kunnen? Als ze een kruising ( of een ras met verschillende vachttypes)is is dat perfect mogelijk dat er zowel langharige als kortharige pups zijn. Veel plezier!

honden page profiel CethinCethin

" Wat een schatje zeg! mooie naam ook
ze heeft idd een langere vacht dan haar zusjes. Vind het zelf ook wel leuker hihi "

 Heb ik dat toch goed gezien :) Ik houd ook van een langere vacht, heerlijk om in te kroelen vind ik dat 

honden page profiel CethinCethin

" Wat een schatje! Lijkt mij ook middenmaat. 7-10kilo eindgewicht schat ik maar is moeilijk te zeggen. En half lang haar zou dat kunnen? Als ze een kruising ( of een ras met verschillende vachttypes)is is dat perfect mogelijk dat er zowel langharige als kortharige pups zijn. Veel plezier! "

 Is inderdaad moeilijk te zeggen. De rescuer schatte haar op 20-22 kilo, maar is inderdaad moeilijk te zeggen. Ze gaan vaak ook nog wat extra de lucht in omdat ze hier goed te eten krijgen en ze daar al het eten nodig hebben om in leven te blijven. 

Een kruising/mix is het sowieso, ze zijn gevonden op straat en mama is helaas ook onbekend. Arme beestjes. Ze zal dus misschien wat een achterstand hebben qua socialisatie, maar dat komt vast wel goed met veel geduld en liefde. Ik wist niet dat het mogelijk was dat er zoveel verschil ik kon zitten, weer wat bijgeleerd:) 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  Is inderdaad moeilijk te zeggen. De rescuer schatte haar op 20-22 kilo, maar is inderdaad moeilijk te zeggen. Ze gaan vaak ook nog wat extra de lucht in omdat ze hier goed te eten krijgen en ze daar al het eten nodig hebben om in leven te blijven. Een kruising/mix is het sowieso, ze zijn gevonden op straat en mama is helaas ook onbekend. Arme beestjes. Ze zal dus misschien wat een achterstand hebben qua socialisatie, maar dat komt vast wel goed met veel geduld en liefde. Ik wist niet dat het mogelijk was dat er zoveel verschil ik kon zitten, weer wat bijgeleerd:-)  "

 Mijn sheltie pup weegt met 12 weken al boven de 3 kilo :O ja daar had ik geen rekening mee gehouden dat ie mogelijk met onze voeding nog wat zal aankomen. 

honden page profiel CethinCethin

"  Mijn sheltie pup weegt met 12 weken al boven de 3 kilo :O ja daar had ik geen rekening mee gehouden dat ie mogelijk met onze voeding nog wat zal aankomen.  "

 Oh ja dan klinkt 20 kilo inderdaad niet zo logisch.. Maargoed, ze zal hem niet op de weegschaal gezet hebben dus wellicht klopt het niet helemaal. Ik vond het al een beetje weinig, vooral naar verhouding hoe ze er uit ziet  We gaan het afwachten.. :) Maar eigenlijk wil ik helemaal niet wachten... Dan duurt anderhalve maand ineens langggg... 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wachten duurt lang he :D maar de voorpret is ook wel leuk

honden page profiel CethinCethin

" Wachten duurt lang he :-D maar de voorpret is ook wel leuk "

 Haha absoluut.. Bij Tintin was ik op zoek naar een hond en was hem al een paar keer tegengekomen. Was op zoek naar een Duitse Herder maar kon hem niet uit mijn hoofd zetten. Dus maar in de auto gestapt en konden hem toen gelijk meenemen.. Dit is wel even anders haha  Het moment dat ze er dan eindelijk is, is dan natuurlijk wel speciaal. Heel spannend. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  Haha absoluut.. Bij Tintin was ik op zoek naar een hond en was hem al een paar keer tegengekomen. Was op zoek naar een Duitse Herder maar kon hem niet uit mijn hoofd zetten. Dus maar in de auto gestapt en konden hem toen gelijk meenemen.. Dit is wel even anders haha  Het moment dat ze er dan eindelijk is, is dan natuurlijk wel speciaal. Heel spannend.  "

 Ja inderdaad. Al lijkt de tijd dan wel traag te gaan

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Wat een schatje zeg!!  

 

Ik gok niet dat het eind gewicht 20-22 kilo word. 

Die van mij was namelijk met 8 weken al 4 kilo, en word uiteindelijk rond dat gewicht (misschien iets zwaarder). 

 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Wat een schatje 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 3 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

Wat een droppie zeg!

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Wat een leukerd

Meer hondjes hebben is zooooo leuk

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" Wat een leukerd
Meer hondjes hebben is zooooo leuk "

Helemaal mee

honden page profiel CethinCethin

Ariana komt twee weken eerder dan verwacht :-D ze komt dus op 13 februari <3
Ze lijkt intussen flink te zijn gegroeid:


Is jullie mening wat betreft haar grote en vacht nu veranderd?

Ariana komt tegelijkertijd met Nina aan. Nina zal ik opvangen tot ze een nieuw huisje heeft, dus mocht je iemand weten
;-)


honden page profiel thebarkingstarsthebarkingstars 3 doggies

honden foto van thebarkingstars

Wat een lievie!

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Wat een knapperd

leuk dat ze eerder thuis komt!

honden page profiel CethinCethin

Spannend... Ariana komt over 2 dagen aan! Ik heb weer een nieuwe foto. Ze lijkt er niet knapper op te zijn geworden en lijkt flinke stelten te hebben, haha Ik heb wel eens gehoord dat je hier aan kunt zien dat ze nog behoorlijk gaat groeien? Wat zijn jullie ervaringen hier mee? En verwachten jullie dat haar verhoudingen nog wat bij trekken? Ik weet dat sommige paarden bijvoorbeeld er op 2 jarige leeftijd echt niet uit zien maar op latere leeftijd wanneer ze uitgroeid zijn, toch goed zijn bijgetrokken. Iemand een idee? Natuurlijk gaat het vooral om het innerlijk maar ik zou het leuk vinden om uiteindelijk wel behendigheid oid met haar te gaan doen en dan is een beetje atletische bouw natuurlijk wel handig. Ariana is het rechterhondje. 

het 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Niet knapper geworden,mag toch hopen dat ze dat van jou dat  vroeger ook niet hebben gezegd toen je klein was en in je 'ugly fase' kwam hahaha.

 

Ik weet van mijn hond,ook uit Spanje dat ze ook rond die leeftijd haar 'ugly fase' had.

 

Mijn hond was met 5 maanden oud 15,5 kilo.En is volgroeid tot een hond van 25 kilo.

Dus jouw hondje zal kleiner uitvallen dan mijn hond in ieder geval.

Ik vind sowieso dat foto's heel erg kunnen vertekenen qua hoe groot of klein een hondje is,of hoeveel ze ondertussen is gegroeid.

 

Maar foto's laten wel goed zien hoe mooi,lief en prachtig ze is!

honden page profiel CethinCethin

" Niet knapper geworden,mag toch hopen dat ze dat van jou dat  vroeger ook niet hebben gezegd toen je klein was en in je 'ugly fase' kwam hahaha.
 
Ik weet van mijn hond,ook uit Spanje dat ze ook rond die leeftijd haar 'ugly fase' had.
 
Mijn hond was met 5 maanden oud 15,5 kilo.En is volgroeid tot een hond van 25 kilo.
Dus jouw hondje zal kleiner uitvallen dan mijn hond in ieder geval.
Ik vind sowieso dat foto's heel erg kunnen vertekenen qua hoe groot of klein een hondje is,of hoeveel ze ondertussen is gegroeid.
 
Maar foto's laten wel goed zien hoe mooi,lief en prachtig ze is! "

 Haha nee ik bedoel dat ook absoluut niet gemeen alleen je herkent haar vergeleken met de eerste foto's niet meer terug. En dan vergeleken met de eerste foto's vond ik haar er toen mooier uit zien. Maar goed, toen was het nog echt een pup en nu toch al een maand of 4. Dus vandaar dat ik benieuwd was of honden daarna nog enorm nog weer enorm kunnen veranderen. Het kan natuurlijk ook aan de manier van fotograferen liggen.

Natuurlijk is er pas echt iets van te zeggen wanneer ze er in het echt is. Ik heb er in elk geval wel heep veel zin in, begrijp me niet verkeerd! 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Kijk naar de groeischijven op de voorpoten.

Leuke pup trouwens.

honden page profiel CethinCethin

" Kijk naar de groeischijven op de voorpoten.
Leuke pup trouwens. "

 Ik voel me een beetje dom maar ik neem aan dat dat het wat dikkere gedeelte halverwege het voorpootje is? En dat hoe groter dat is, hoe meer de pup gaat groeien?

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Sorry maar ik vind het een beauty.

Ik wil je wel effe attent maken op de voorpoten. Ik vind dat ze nogal doorbuigen naar binnen, het gedeelte van de voet naar de pols. 

Ik heb ook zo een opvangpup gehad van die leeftijd en die had het ook.

Hij had ook wegens serieuze tekorten o.a. niet voldoende spierontwikkeling. 

Laat daar in elk geval even naar kijken. Het kan zijn dat de foto een vertekend beeld geeft, zoveels te beter dan. 

Maar het kan ook zijn dat je best supplementen geeft. Indien nodig geeft de DA dat wel aan.

De eerste 2, 3 weken sliep hij veel. En nadien heb ik nog weken hem alleen in de tuin gelaten aan zijn eigen tempo. En hoe beter hij zich begon te voelen, hoe meer hij begon te bewegen. En werd uiteindelijk een flinke sprinter 

honden page profiel CethinCethin

" Sorry maar ik vind het een beauty.
Ik wil je wel effe attent maken op de voorpoten. Ik vind dat ze nogal doorbuigen naar binnen, het gedeelte van de voet naar de pols. 
Ik heb ook zo een opvangpup gehad van die leeftijd en die had het ook.
Hij had ook wegens serieuze tekorten o.a. niet voldoende spierontwikkeling. 
Laat daar in elk geval even naar kijken. Het kan zijn dat de foto een vertekend beeld geeft, zoveels te beter dan. 
Maar het kan ook zijn dat je best supplementen geeft. Indien nodig geeft de DA dat wel aan.
De eerste 2, 3 weken sliep hij veel. En nadien heb ik nog weken hem alleen in de tuin gelaten aan zijn eigen tempo. En hoe beter hij zich begon te voelen, hoe meer hij begon te bewegen. En werd uiteindelijk een flinke sprinter  "

 Ik bedoel ook zeker niet dat ik haar lelijk vind hoor! Bedoel het absoluut niet te negatief en hang daar zelf ook niet zoveel gewicht aan. Eerst maar eens zien hoe ze echt is. Ik had haar ranker verwacht maar realiseer me naar aaanleiding van jullie reacties dat dat nog kan veranderen. Ik heb twee weken de tijd om te beslissen of ze daadwerkelijk bij ons past, dat is natuurlijk niet altijd te voorspellen. Ik acht de kans wel groot dat ze blijft, haha :) en anders gaan we op zoek naar een heel goed ander huisje, wat uiteraard met pijn in het hart zal zijn gezien we zelfs al rekening hebben gehouden met de vakantie (gaat mee) en er dus van uit gaan dat ze blijft. 

 

Bedankt voor de opmerking over de voorpoten! Dat was mij eerlijk gezegd nog niet opgevallen.. ga ik zeker mee naar de dierenarts. Hopelijk valt het mee. Is het bij jouw pup helemaal goed gekomen of kan het eventueel blijvend zijn? Bedankt voor de tips!

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Ik vind haar prachtig 

Veel succes met aftellen 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

"  Ik bedoel ook zeker niet dat ik haar lelijk vind hoor! Bedoel het absoluut niet te negatief en hang daar zelf ook niet zoveel gewicht aan. Eerst maar eens zien hoe ze echt is. Ik had haar ranker verwacht maar realiseer me naar aaanleiding van jullie reacties dat dat nog kan veranderen. Ik heb twee weken de tijd om te beslissen of ze daadwerkelijk bij ons past, dat is natuurlijk niet altijd te voorspellen. Ik acht de kans wel groot dat ze blijft, haha :-) en anders gaan we op zoek naar een heel goed ander huisje, wat uiteraard met pijn in het hart zal zijn gezien we zelfs al rekening hebben gehouden met de vakantie (gaat mee) en er dus van uit gaan dat ze blijft. 
 
Bedankt voor de opmerking over de voorpoten! Dat was mij eerlijk gezegd nog niet opgevallen.. ga ik zeker mee naar de dierenarts. Hopelijk valt het mee. Is het bij jouw pup helemaal goed gekomen of kan het eventueel blijvend zijn? Bedankt voor de tips! "

Ik snap wel dat je dit niet negatief bedoelt.

Het is enorm hoe honden het eerste half jaar evolueren in hun uiterlijk en groei.

Voor je het weet ben je er helemaal aan verknocht

En ik vind haar echt wel mooi! En dan  is er nog steeds het verschil tussen foto en realiteit. 

 

De voorpoten, het zijn gewrichten die door kapsel weefsels, spieren en pezen bij elkaar gehouden worden. Wanneer dit door te korten en / of zwakte wat minder is en dit de enige reden is, gezien haar leeftijd komt dit echt nog wel goed.

De opvangpup is ondertussen een flinke volwassen jongeman geworden. En bij hem is alles goed gekomen. 

honden page profiel CethinCethin

Ariana is op weg naar huis! Ze vertrekken vandaag uit Roemenië en komen morgenavond aan in Nederland! Can't wait!! Ze is echt heel erg leuk! 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Oehh nu begint de spannende tijd!! Hopelijk gaat de reis helemaal goed. Het is een hele reis voor zo'n pup. Op naar een mooie ontmoeting tussen jullie 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Leuk hoor, veel plezier en succes!

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: hond uit griekenland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^