Aanschaf Lappen-herdershond (lapinporokoira)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lottelotte

honden foto van lotte

Hoi,

Voor school maak ik een verslag over de lapinporokoira.
Ik kom helaas niet verder met de aanschaf van een pup. Kan nergens op het internet vinden hoe veel een pup kost van een erkende fokker. Ik heb de fokkers al gemaild maar nog geen reactie gehad, of een reactie dat ze niet mee willen werken.
Ik vraag me af of er mensen zijn op dit forum die een lapinporkoira hond hebben en of ze nog weten hoe duur de aanschaf van een pup of volwassen hond was.

Alvast bedankt!

Groetjes, Lotte

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Kan je niet vragen waarom ze niet willen mee werken? Die informatie kan je ook je verslag gebruiken...

honden page profiel lottelotte

honden foto van lotte

Van de meeste kreeg ik de reactie dat ze er geen tijd voor hadden. En van sommige hebben ze andere vragen wel beantwoord maar net die vraag niet.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Heel lief bericht terugsturen en voorzichtig vragen of er een reden is dat ze die ene vraag niet beantwoord hebben. Misschien hebben ze er gewoon over gekeken.

honden page profiel lottelotte

honden foto van lotte

Hahah ja denk dat dat de enige oplossing is!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik neem aan dat er een heel bewuste en bepaalde reden is dat je dit ras als onderwerp voor je verslag gekozen hebt? Een passie voor het ras, misschien? Z'n oorsprong? 

Dan komt het vast beter over als je de fokker vraagt om een afspraak en echt gaat kennismaken met de honden en dan je vragen stelt. Zo zien ze dat je echt oprecht interesse hebt, en zullen ze sneller geneigd zijn je te helpen met je verslag.

Als dit niet zo gauw lukt, zou ik zeker een motivatiebrief toevoegen: waarom jij meer over dit ras wil weten, wat jou zo aanspreekt, wat je wil toetsen aan de realiteit, enz. en ook even telefonisch contact opnemen. Dat maakt het toch allemaal wat persoonlijker en toont jouw betrokkenheid.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Euhm nee,vee fokkers verzwijgen de prijs.heb dit ook gehad toen ik naar een bepaald ras op onderzoek uitging.

Heel raar...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Euhm nee,vee fokkers verzwijgen de prijs.heb dit ook gehad toen ik naar een bepaald ras op onderzoek uitging.
Heel raar... "

 Dat is niet altijd zo raar.

Een fokker van een ras dat niet vaak voorkomt in onze contreien en die heel bewust en passioneel bezig is met dat ras, ziet de vraag naar de prijs vaak als een selectie in z'n kandidaat-kopers:

m.a.w. ze verwachten eerst de passie bij hun toekomstige puppy-mensen te zien: het voorstellen van zichzelf, de kennis van het ras, de reden waarom ze dit ras willen, de reden waarom ze voor de fokker kiezen, enz.

Iemand die mailt of opbelt en meteen naar prijs informeert, zien zij niet als een ernstige, passionele en gedreven koper en die valt voor hen dan al meteen af.

 

Je kan er zelf anders tegenover staan, maar dat is wel vaak de reden bij deze fokkers om de boot af te houden. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik begrijp je standpunt.Heb mijn mailtjes toen ook altyd gemotiveerd en veel verteld over mezelf en de situatie.Maar vragen over de prijs werden steeds gemeden.

Vind dit echt te belachelijk voor woorden.je hebt toch het recht te weten hoeveel je kan sparen om een idee te krijgen?ook het feit dat fokkers dit niet laten weten stuur je mogelijke pupkopers uiteindelijk in de handen van verkeerde fokkers.want ze zoeken op het juiste adres,alleen krijgen ze niet de gewenste info.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Probeer contact op te nemen met de rasvereniging (http://www.scandia-rasvereniging.nl). Wellicht willen zij wel info geven over de prijs. 

Volgende forumvraag: Laufhund
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^