mijn pup van 5 maanden is niet zindelijk.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

alex (Gast)

Hallo,  Sinds 3 weken hebben wij een 5 maanden oude pup. Geweldig beestje, 1 probleempje. Hij is niet zindelijk. We doen alles wat we kunnen bedenken en in de boeken staat. Zonet heb ik hem uitgelaten, vervolgens even wat aandacht nog een heel klein beetje water. Vervolgens in de bench en na 10 minuten een waterval in z'n bench, worden er beetje wanhopig van.   Iemand tips?

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Zindelijk zijn heeft niks met leeftijd te maken. Zolang een hond niet leert dat hij z'n behoefte buiten moet doen zal hij niet zindelijk worden. 

 

Gezien de leeftijd en de tijd dat de pup bij jou is neem ik aan dat hij eerst een andere eigenaar heeft gehad? Was hij daar wel zindelijk?

 

En wat heb je zelf al aan zindelijkheidstraining gedaan? Want ook al is een hond bij de ene eigenaar zindelijk wil dat niet zeggen dat hij dit in z'n nieuwe huis ook is. 

 

En geef niet op, de mijne heeft er zeker een half jaar over gedaan voor hij het snapte 

honden page profiel ----

honden foto van --

Haha vooral volhouden en doorzetten. Niet opgeven! Met 5 maanden kan het zijn dat de pup begint met puberen, dan is het extra lastig om hem zindelijk te maken. Probeer ook op signalen te letten waaraan je kunt merken of hij moet plassen. Dit verschilt per pup. Onze pup gaat dan met zijn neus over de grond dwalend rondsnuffelen. 

 

Wanneer hij buiten plast of poept uitbundig belonen, alsof hij goud op de Olympische hondenspelen heeft gewonnen. Als hij binnen plast, niet boos worden, optillen en buiten zetten. Wanneer hij dan buiten plast weer uitbundig belonen. Zo vol blijven houden.

 

Het belangrijkste: geef niet op! 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Misschien heb je er iets aan. Tijdens les hondengedrag op school geleerd dat een hond ook de rust nodig heeft voor de behoefte. Ze zien/horen/ruiken zoveel nieuwe dingen dat het plassen/poepen wel eens bij in schiet, eenmaal binnen denken ze er aan en doen het dan. Dus na aantal indrukken gewoon even naar prikkelarme omgeving zodat hij/zij behoefte kan doen en dan belonen. En commando geven was ook advies, zeker handig voor geval je keertje snel moet uitlaten.

 

Maar zoals de rest ook zegt, doorzetten en uitbundig belonen. En als in huis gebeurt gewoon naar buiten doen en opruimen na de tijd.

honden page profiel RvdhRvdh

honden foto van Rvdh

Ik heb ook een jonge pup en ze begint nu zindelijk te worden. In het begin erg veel aandacht aan besteed. Na spelen, slape, drinken, eten naar buiten en soms moesten we wel een tijdje wachten. En dan belonen. Ook heb ik een belletje aan haar halsband gehangen zodat ik haar kon horen. Als ik haar even niet hoorde bracht ik haar even naar buiten. Wij gingen altijd door dezelfde deur naar buiten met haar daardoor ging ze al snel naar deze deur als ze haar behoefte moest doen.

honden page profiel ElianeEliane

Geduld is een mooie deugd, zegt men.

Een pup moet leren om zindelijk te worden. Hij is 5 maanden oud. Dan kan een aantal zaken betekenen, maar ik vermoed dat opvoeding nog niet echt eigen aan hem was.

Elke keer na het eten, slapen, spelen en verder alle 2u even buiten laten. Als de pup door zijn opvoeding in het verleden nog niets of weinig gewend is, zal hij het buiten allemaal nogal spannend/eng vinden. Dus door de spanning houdt hij zijn behoefte op. En als hij dan binnen komt en terug ontspant, moet er wel dringend geplast worden.

Belangrijk is dat de hond hier nooit voor terecht gewezen wordt.

Effe gewoon alles proper maken en volgende keer beter. Ik heb daarstraks hier op HP een geweldige tip gelezen.

De urine die in huis gedaan werd met een doek bijeen nemen en in een plastic zakje doen, idem dito met de grote behoefte. Dit leg je dan buiten, of wring je het doekje buiten uit. Dat is dan herkenbaar voor de pup en kan hij zo leren dat het de bedoeling is om alles buiten te doen. Beloon je pup ook goed als hij zijn ding buiten doet. Super, flinke jongen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Misschien heb je er iets aan. Tijdens les hondengedrag op school geleerd dat een hond ook de rust nodig heeft voor de behoefte. Ze zien/horen/ruiken zoveel nieuwe dingen dat het plassen/poepen wel eens bij in schiet, eenmaal binnen denken ze er aan en doen het dan. Dus na aantal indrukken gewoon even naar prikkelarme omgeving zodat hij/zij behoefte kan doen en dan belonen. En commando geven was ook advies, zeker handig voor geval je keertje snel moet uitlaten.
 
Maar zoals de rest ook zegt, doorzetten en uitbundig belonen. En als in huis gebeurt gewoon naar buiten doen en opruimen na de tijd. "

 Helemaal eens!

Hond is er net en alles is nog nieuw en vreemd. Buiten zoveel indrukken, geen rust om te plassen.

Eenmaal binnen, komt de rust pas.

 

 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

'Een heel klein beetje water'? Wat moet ik daaronder verstaan? Ook een pup dient de hele dag door water tot zijn beschikking te hebben!

 

Verder ben ik het met de rest eens. Het toverwoord is geduld. Iedere keer na eten, slapen, spelen en ieder uur (afhankelijk van elke pup) naar buiten. Doet hij wat binnen, dan zonder aandacht te geven opruimen en doorgaan met de gewoonte van alle dag.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Hier ook pup van byna 5maand dikwijls buiten gaan dat helpt hier al goed zindelijk

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Veel buiten gaan en belonen dat helpt maar heeft tyd nodig geduld en alles komt goed hoor

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

Dempsey hebben we heel snel zindelijk gekregen...
Hij heeft nooit in huis zijn behoefte gedaan sinds hij bij mij is komen wonen...
En een weekje later konden we met 100% zekerheid zeggen dat hij zindelijk was...

Dempsey kreeg bij ons niet de kans om zijn behoefte binnen te doen...
Na alles gingen we naar buiten met hem...

Had hij geslapen... naar buiten
Gegeten... naar buiten
Gedronken... naar buiten
Gespeeld... naar buiten

Echt na alles wat Dempsey deed als pup gingen we naar buiten...

Bij sommige pups werkt deze methode heel snel, maar zeker niet bij allemaal...
Ik vind dit wel de beste methode, maar geduld is wel nodig ;-)

Ook nooit je pup straffen als er toch een ongelukje gebeurt in huis...
Gewoon opkuisen zonder aandacht te geven aan je hond...

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik ben het eens met wat er al gezegd is. 

 

En houd er rekening mee dat sommige honden er gewoon langer over doen... 

Zo staat er bij ons ras (de Tamaskan) ongeveer een jaar voor voordat ze zindelijk kunnen zijn. Aiden was redelijk snel, maar ken ook een hond die nu 9 maanden is en nog in huis plast.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Ja daar ben ik mee eens

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Alles is al gezegd kwa tips.

Hij moet nog even wennen. Elke hond is anders.

 

Ik heb er 1 die er 5 jaar over gedaan heeft.. en inmiddels word hij incontinent. Dus hij is goed en wel 4 jaar zindelijk geweest hihi. Was wel een probleem hondje hoor. Dus niet echt vergelijkbaar.

 

Pup die ik nu heb was met 4 maanden al zindelijk. Met af en toe een ongelukje. Met 6 maanden was hij zindelijk zonder ongelukjes.

honden page profiel ~Spike~ de teckel~Spike~ de teckel

honden foto van ~Spike~ de teckel

Ook al is je hondje vijf maanden, ik zou gewoon opnieuw beginnen met zindelijkheidstraining. Wij hebben het onze hond geleerd door hem buiten in de tuin te zetten (zonder riem) en hem alle rust en ruimte te geven om daar zijn behoefte te doen. Maar we gingen niet eerder naar binnen totdat hij zijn behoefte deed. Als je dat om de paar uur doet, valt het kwartje vanzelf. De ongelukjes binnen hebben we genegeerd of als we snel genoeg waren hem al plassend buiten gezet.  

In het begin vond onze hond het namelijk eng om aan de riem in de wijk te plassen en te poepen. De wijk/omgeving was nieuw en aan de riem lopen ook. Dat was teveel voor hem.  

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Eerst maar even bij de dierenarts een lichamelijke oorzaak uit laten sluiten.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dubbel

honden page profiel ----

honden foto van --

Nog een tip: Leren plassen op commando! Elke keer als onze pup een plasje deed zeiden wij 'plasje doen'. Dan uitbundig belonen. Als we nu zeggen plasje doen, gaat hij rond snuffelen en hurkt hij om een plasje te doen. Erg handig 

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Mijn opvanghondjes 2 dit jaar een van 3 jaar en een van  5 maanden.. eerste avond overal poep en plas in huis..met een oude handdoek het laatste restje opruimen en de oude handdoek in de tuin leggen..geen plastic zakje hoor..goed opletten en het hondje in de tuin laten, ze snapte het gelijk..echt waar hoor...geen plas meer in huis.

Volgende forumvraag: 'Just say no to the dogpark'.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^