Gezocht : AKC fokker italiaans windhondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Italiaans windhondje (Gast)

Hallo,    Ik ben op zoek naar een fokker van italiaanse windhondjes die fokt volgens de AKC en niet de FCI. Op het windhonden forum bleken niet erg veel mensen actief te zijn, dus ik probeer het hier eens te vragen.    Ik zal eerst even uitleggen waarom ik specifiek hier naar zoek. Het komt door een verschil in de ras standaard wat veel verschil maakt in het uiterlijk van de hond.   FCI : Kleur: Eenkleurig zwart, grijs, leigrijs, leikleurig en geel (in het Italiaans isabel) in alle nuances. Wit is slechts toegestaan op borst en voeten.   AKC : Color: Any color and markings are acceptable except that a dog with brindle markings and a dog with the tan markings normally found on black-and-tan dogs of other breeds must be disqualified.   Dat maakt het verschil tussen dit  en dit    Die bonte kleur is voor mij doorslaggevend. Ik vind dat er veel mooier uit zien.   Is er iemand die een fokker weet binnen Europa die fokt met dit soort italiaanse windhondjes, of, als het echt niet anders kan, is er hier iemand die een betrouwbare fokker weet in Amerika / Canada die een pup met het vliegtuig zou willen sturen?    Tot op heden heb ik slechts 1 fokker gevonden in Amerika via de IGAC die ik vertrouw, maar na wat contact met deze vrouw bleek dat zei geen pups weg geeft zonder persoonlijk kennis te maken. Daar heb ik volledig begrip voor, maar een paar duizend euro aan een vlieg ticket besteden voor een pup... gaat mij toch te ver, helaas.   Mijn laatste stap zou zijn om de IGAC zelf te mailen en te kijken of zij een fokker voor mij weten, maar de voorkeur gaat uit voor een pup uit Europa, zodat ik die pup een vervelend vliegtuig ritje kan besparen.   Mocht er iemand een fokker weten, dan hoor ik het graag.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Karakter is belangrijker dan kleur !

Italiaans windhondje (Gast)

Mijn alinea's en foto's zijn compleet verdwenen... Wat een zooitje aan tekst is het geworden, sorry, ik deed denk ik iets fout.

 

En bedankt voor je reactie Sigrid & Sandy en Diva, je bedoelt het goed, dat weet ik, maar kijk, dat ik zoek naar een kleur betekend niet dat ik niet dat ik geen oog meer heb voor karakter of gezondheid. Het heeft een reden dat ik tot op heden nog maar 1 fokker heb gevonden die ik goedkeurde, ik ben daar heel kieskeurig op. 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Mijn alinea's en foto's zijn compleet verdwenen... Wat een zooitje aan tekst is het geworden, sorry, ik deed denk ik iets fout.
 
En bedankt voor je reactie Sigrid & Sandy en Diva, je bedoelt het goed, dat weet ik, maar kijk, dat ik zoek naar een kleur betekend niet dat ik niet dat ik geen oog meer heb voor karakter of gezondheid. Het heeft een reden dat ik tot op heden nog maar 1 fokker heb gevonden die ik goedkeurde, ik ben daar heel kieskeurig op.  "

 Ik snap dat een kleurtje erbij inderdaad leuk kan zijn maar vaak vergeten mensen dan naar het karakter te kijken.

kan je verder niet helpen succes

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nou ja, je zou zeggen dat hoe meer kleuren toegestaan zijn, hoe breder de genetische basis en (mogelijk!) hoe gezonder het ras. Dat lijkt me toch vrij belangrijk. Ik kan me de voorkeur voor een bredere kleurbasis dus wel voorstellen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik zou zeggen: mail naar de Amerikaanse rasvereniging. Dat lijkt me de snelste klap. Succes!

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Voor een koper is kleur vaak heel belangrijk,karakter is tenslotte toch iets wat eerder een fokker in goede banen hoort te leiden bij een contact met een potentiele pupkoper.

Ik ga ervan uit dat wie hier voor een pup komt weet dat die een pup gaat krijgen met een stabiel karakter waar ik als fokker zijnde zal beslissen welke pup het best bij een potentiele koper hoort.

Dus daar hoeven kopers zich bij me geen zorgen over te maken.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ik kan je niet echt verder helpen.

Maar misschien ook bij de fci kennels vragen?

Misschien daar een pup met "kleurfout"?

Dus wel met bonte vlekken...

 

honden page profiel JessicaJessica

In België, voorbij Antwerpen zit er een. 

Volgende forumvraag: Vizsla puppy? Betrouwbaar!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^