Hond breekt uit bench maar sloopt vervolgens niets.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Hallo allemaal,

Ik weet op het moment niet goed wat te doen met het volgende:


Mijn hond van 8 maanden (amerikaanse stafford) zit in de bench als wij weg zijn en dat is eigenlijk altijd erg goed gegaan. Maar los in huis ging eigenlijk ook al vrij vlot goed zonder te slopen. Toch wilde ik niet teveel risico nemen gezien het pup zijn, en nu een puber. Inmiddels slaapt ze uit de bench 's nachts en als ik 's morgens werken ben is ze los in huis. Als ik 's middags niet thuis ben doen we haar paar uurtjes in de bench. Op een 1 of andere manier wilden we toch graag nog een lijntje met de bench houden, omdat ze nog zo jong is. Maar daar is ze het nu blijkbaar niet meer mee eens, ze is dus echt uit de bench gebroken. Ze lag gewoon op haar kleedje op de bank, niets gesloopt (behalve de bench dan ) Ze heeft volgens mij geen probleem met alleen zijn, alleen liever niet meer in de bench.

Ik krijg nu verschillende adviezen. Sommige mensen vinden dat ik uit moet kijken met mijn puber, want voor je het weet ligt je bank uit elkaar. Een ander zegt, geef haar gewoon die vrijheid, ze kan er mee omgaan.

Ik denk dat ik zelf al het antwoord weet, maar ben erg benieuwd naar soortgelijke ervaringen, met dit ras of een ander ras, wat was je besluit en wat waren de gevolgen hier van?

Alvast bedankt

Groetjes Agnes

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

Ik zou zeggen. Lekker uit de bench laten. Ze breekt er niet voor niets uit denk ik. Als ik jou op zou sluiten in een wc hokje zou je denk ik ook uit willen breken ;) 
Maar dit is puur vanuit mijn gevoel. 
Alhoewel een bench een prima hulpmiddel kan zijn mits oké aangeleerd en de hond vind het ook prima. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Gewoon uit de bench laten. Je hond laat wel heel duidelijk merken zich er niet meer prettig in te voelen.

Zonde ook trouwens om haar in de bench te doen als je thuis bent. In die tijd zou je ook wat leuks met de hond kunnen ondernemen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een hond van acht maanden die niets sloopt , is toch niet nodig om steeds weer opgesloten te zitten ? ........weet je wat je nou doet , als jij weg moet geef je niet het hele huis ter beschikking, kijk eerst maar hoe die het doet met de vrijheid als je er niet bent.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer je thuis bent de hond niet in de bench zetten, je kan dan toch een oogje in het zeil houden..........een vetbed ergens waar die in het geheel geen kwaad kan, daar kan je je hond als die uit geweest is naar toe sturen, en als je dan weg moet, de plekvan je hond, niet meer opsluiten, mooi wat vrijheid geven, maar de woonkamer nog even taboe houden als je weg ga.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry, hihi, een keer is wel genoeg  !! 

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

" Gewoon uit de bench laten. Je hond laat wel heel duidelijk merken zich er niet meer prettig in te voelen.
Zonde ook trouwens om haar in de bench te doen als je thuis bent. In die tijd zou je ook wat leuks met de hond kunnen ondernemen. "

 Typfoutje van mij, dit moet zijn als ik niet thuis ben  Komt wel gelijk heel anders over zeg! Nee als ik thuis ben is ze er uiteraard gewoon uit en gaan we wandelen in het bos of spelen in de tuin!

En ze was sowieso al veel los als ik weg was, enkel nog af en toe in de middag als ik werken ben in de bench. Maar ik denk dat ik haar nu dan ook gewoon los ga doen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Typfoutje van mij, dit moet zijn als ik niet thuis ben  Komt wel gelijk heel anders over zeg! Nee als ik thuis ben is ze er uiteraard gewoon uit en gaan we wandelen in het bos of spelen in de tuin! En ze was sowieso al veel los als ik weg was, enkel nog af en toe in de middag als ik werken ben in de bench. Maar ik denk dat ik haar nu dan ook gewoon los ga doen. "

 Vond het ook al zo sneu! Jij 's middags thuis en de hond in de bench. Gelukkig is 't niet zo!

 

Je kan misschien met een puppyren een deel van de kamer afschermen? Dan heeft je hond goede bewegingsvrijheid en hoeft niet opgesloten in de bench.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Zo te horen gedraagt je hond zich keurig buiten de bench, dus ik zou zeggen weg met dat ding

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Ik ga mee met de rest hier....laat het deurtje gewoon open en laat haar de vrijheid...als er zich later eventueel sloopgedrag voordoet dan kan je altijd een stuk in de woning afsluiten (keuken, gang, garage...) Ze geeft duidelijk aan dat ze niet meer in die bench wilt dus...

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Wanneer een hond gaat slopen, gebeurt dit uit frustratie (aantal redenen).

Belangrijk is dat je zorgt dat de hond voldoende bezigheid heeft. Zowel 's nachts en tijdens de dag dat je niet thuis bent.

 

Ik werk heel veel met karton. Hier en daar wordt ook wat lekkers in verstopt. Hier kunnen ze zich lekker op uitleven.

Een doos 2/3 gevuld met rolletjes van toiletpapier met lekkers tussen.

Eierdoosjes enz....

 

Zorg ook dat de hond dagelijks degelijk kauwmateriaal heeft, zoals gedroogde kophuid, bull pezen, e.d. (Ruikt wel niet lekker, voor de mens toch )

Dit heeft voor meerdere redenen zijn nut.

Een hond moet kunnen kauwen. Zijn lichamelijk gestel is er op voorzien.

Onderhoud van het gebit.

Worden ze rustig van.

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Haha herkenbaar... Obi had eerst ook een bench. Zo'n standaard staaldraad kooi. Op een gegeven moment brak hij daar ook uit. Hij duwde gewoon de deur met het schuifje erop naar buiten en wurmde zich eruit. Alles was verbogen na een poosje en uit noodzaak hebben we een nieuwe bench gekocht. Zelfde model alleen dit keer hangsloten erop gedaan. Hij kon er nu weer uit zelfs zonder schade aan de bench hij klapte hem gewoon met zichzelf erin in en wurmde zich eruit. Bench stond gewoon netjes weer rechtop alleen hij stond er naast. Elke keer weer... slimme hond hoor. Die 2e bench is dus ook gewoon nog heel hij had wel door dat het deurtje gebarricadeerd was met hangsloten. 

 

Obi  mag wel altijd gewoon los maar hij moet er soms in als het b.v. een monteur of zo kwam want dan staat hij er continue met z'n neus bovenop. Dus nu hebben we een gelaste binnenkennel voor die paar momenten per jaar voor de rest mag hij er altijd uit. Ding koste enorm veel geld maar daar kan hij dus echt never nooit uit. Dus is het ook veilig voor hem. 

 

Ik zou je hond uit de bench laten. Want voor je het weet verwond hij zich. En eruit kan hij toch... dat heeft hij al laten zien. Serieus vergeet het maar dat je hem daarin gaat houden tenzij je ook zo'n bokito kooi net als ik wil aanschaffen. Dus doe jezelf een plezier en laat hem eruit. Ik weet niet of jouw hond ook deuren openmaakt, mijne namelijk wel. Anders kun je hem eventueel nog in een kamer laten waar eventueel s lopen minder erg zou zijn. 

Volgende forumvraag: Jankende aanhankelijke labrador
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^