Bijten, bijten en nog meer bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Beste Paul, als je mijn reacties lees, zul je zien dat ik altijd uitleg geef, hoe en waarom een hond iets doen en een oplossing aandraag, denk graag mee met een vraag steller.

 

Dat is waar het hiet omgaat, de vraag van ts.

 

Verder discussieer ik graag over honden en hun gedrag, over boeken, methodes, aanraders en niet. Staat los van mijn advies aan ts.

Geloof niet dat ts zich zo weg laat jagen.

honden page profiel ElianeEliane

" Eliane en Suzanna .Even een reactie op jullie laatste inbreng op het forum,
Ten eerste de topicstarter. Die heeft een probleem dat haar hond in de enkels bijt. Dat probleem moet worden op gelost en daarom stelt ze die vraag hier op dit forum. Verder niets. Ik kijk altijd naar het “CV” van de topicstarter om te kijken wat de achtergrond is voordat ik een antwoord formuleer.
Nu Jane Fannell. Wat is er mis met dat door mij genoemde boekje van Jane Fannell? Helemaal niets. Goed, het is wat verouderde kennis voornamelijk het leiderschap. Maar is dat erg? Nee. Ze slaat of schopt geen honden zoals CM maar beloont ze. Ze schrijft wel op een typische Engelse voor ons soms wat oubollige maar op een meeslepende manier met een passie voor honden. Wat ik goed aan het boek vind is dat ze aan de hand van een groot aantal casussen de lezer een oplossing geeft hoe te handelen. Met name haar tip over het teruglopen of terug rennen van de hond als deze van je weg rent heeft het leven gered van de Westie van mijn dochter. Het boekje nodigt uit om je verder te verdiepen in deze materie. Maar goed, je kunt hier over discussiëren.
Nu dit forum. Een forum is voor mij een plaats waar een diversiteit van mensen hun kennis kunnen inbrengen. Anderen kunnen daar hun voordeel mee doen. Het is dus een bron van kennis.
Nu het antwoord of ik wel een boek kan aanraden. Ja dat kan ik. Ik ben welleswaar geen gedragswetenschapper maar heb een tijd gewerkt op een laboratorium voor fysica waar ik op mijn afdeling soms stagiaires begeleide. Daarna heb ik in de verschillende sectoren van het beroepsonderwijs op mijn vakgebied gewerkt en studenten begeleid. Ik heb mijn studenten altijd voorgehouden dat de kennis die ze op dat gebied verwerven het resultaat is van inspanningen van voorgaande generaties. Dat geldt in de techniek en fysica maar ook, misschien wat in mindere mate voor de gedragswetenschapen. Ik vind het daarom principieel fout om badinerend te doen over mensen als Fannell die in Engeland de kennis over honden voor het grote publiek onder de aandacht heeft gebracht. Ik heb mijn studenten ook altijd voorgehouden dat als je het ergens niet mee eens ben met goede argumenten moet komen. Pas dan kun je een goede discussie voeren en je stand- of gezichtspunt verduidelijken. De manier van “De beenhouwer op de hoek” of “Ga eerst eens wat boeken lezen van Rugaas” enz. enz. is geen manier om op een forum argumenten of standpunten naar voren te brengen. Ik wil het nog sterker formuleren: Deze manier van omgaan met elkaar op een forum vervuilt niet alleen het forum maar degradeert het tot een plaats waar men verbaal een vechtpartij voert. Het feit dat je een smiley “tanden ontbloot” plaatst is voor mij een aanwijzing dat je dit forum als een dergelijke plaats ziet. Mensen die gedragswetenschappen zeggen te studeren zouden beter moeten weten. Bovendien jagen ze mensen op deze manier van dit forum weg. Niet alleen mensen die kennis hebben maar ook degene die vragen stellen. Hondenpage-forum is in tegenstelling tot andere forums door z’n opzet en lay-out een forum wat voor iedereen zeer toegankelijk is en daarom een bron van kennis kan zijn. Mensen die door dit gedrag van hondenpage verdwijnen zijn niet aleen het slachtoffer van zulk gedrag. De grootste slachtoffers van een dergelijk verwerpelijk gedrag zijn echter onze honden. "

Paul, als ik lach dan zie je mijn tanden.

Als jij daar van wil maken dat ik dit forum als een plaats zie voor een verbale vechtplaats. Buiten het feit dat je er zwaar naast zit, kan ik hierop niet veel zeggen.

Er zijn inderdaad mensen die het vele mooier kunnen aankleden dan ik en het netjes kunnen verbloemen

Tja gelukkig weet ik meer van gedrag van van omfloerst te praten.

En als jij mijn gedrag verwerpelijk vind paul, dan is dit jouw probleem niet het mijne.

Scroll dan door want van al wat je hier verteld is er maar 1 iemand die hier iets aan heeft en dat ben jij want je hebt je hartje kunnen luchten maar er staat niets in waar de mensen echt iets aan hebben. Stuur het dan in pb

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Boomer pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^