Puppy bijt, gromt en blaft

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AntheaAnthea

Hallo,

 

Sinds een maand zijn we in het bezit van een dwergkeeshond. In het begin was hij heel rustig. Nu hij het thuis wat kent, komt ook wat ongepast gedrag naar boven.

Dit uit zich in bijten. Hij bijt echt in alles (handen, voeten, schoenen, broek, arm, ...). Ik heb al veel op internet gelezen, dat je moet negeren enz, maar dat helpt niet echt. Ik ben dus begonnen met mijn handen achter mijn rug te doen, maar dan is hij begonnen in mijn arm te bijten. Wandel ik weg, dan hangt hij in mijn broek.

Als we samen op de bank zitten, kan hij soms ook zo beginnen bijten. Als je dan zelf opstaat en uit de bank gaat, begint hij heel hard te grommen en te blaffen. Dit doet hij ook als je 'au' of 'nee' roept als hij je bijt.

Een ander speeltje aanbieden doen we ook, maar hij vindt mij veel interessanter en laat zijn speeltje gelijk los.

Hoe kan ik hem dit afleren? Het begint nu best lastig te worden en soms doet het ook echt pijn! Vanaf zondag gaan we ook naar de hondenschool met hem, mss dat het dan ook wat verbeterd?

 

Alvast bedankt!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is heel normaal puppygedrag, niks om je zorgen over te maken.

Niet echt leuk natuurlijk, maar het hoort er bij.

Sommige pups hebben het meer dan andere.

Eén troost, het gaat over. 

Gewoon doorgaan met wat je al doet.

Meestal pas als ze hun gebit gewisseld hebben tot hun volwassen gebit, is het pas echt over.

Tenminste, zo ging het bij mijn honden ook.

Freggle was heel makkelijk, die heeft nooit gebeten.

Maar Black was een echte bijter, dat was pas echt over toen hij zijn volwassen gebit had.

 

Als ze heel druk zijn, kan het ook zijn dat je hond overprikkeld is.

Dan is ie gewoon moe, en dan slaan ze een beetje door.

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Herkenbaar. Loco was de eerste dagen ook super rustig. Toen hij gewend was begon ook het bijten. Negeren hielp niet, handen op rug doen ook niet, pakt hij gewoon een ander deel van mijn lichaam waar hij wel bij kan. Weg lopen is in broekspijpen hangen.

Loco liet dat gedrag vooral zien als hij overprikkelt of moe was. Hij pakte ook moeilijk zijn rust. Ben begonnen met verplichte rust. Daar reageerde Loco heel goed op. Toen werd het vanzelf al een heel stuk minder. Als hij het dan nog wel eens deed spel gelijk afbreken en ging ik naar de hal. Deur dicht en Loco in kamer laten. 20 seconde later ofzo weer terug komen en Loco even negeren. Meestal sliep hij dan vrij snel. 

Nu hebben we het ritme gevonden van wat Loco aan activiteiten aankan en zijn rust pakt hij ook steeds beter zelf. Dat ongewenste bijtgedrag is er helemaal uit.

Bijten op de bank heeft Loco ook gedaan. Heb hem er altijd gelijk van af gezet als hij daarmee begon. Even later mocht hij dan weer terug om het opnieuw te proberen. Hij had het snel door dat bijten op de grond is en lief op de bank liggen met een speeltje dat hij dan mag blijven liggen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Hihi, herkenbaar. Het gaat écht over!

Volhouden met negeren, het liefst als hij bijt roep je "AU" en daarna weglopen. Zo leert hij dat hard bijten niks overlevert

Volhouden volhouden volhouden

 

Je kan ook een kong kopen en die vullen met lekker of andere botjes kopen zodat hij zich daar op kan uitleven ipv op jou armen ;)

 

Je bent trouwens de eerste nieuwe persoon hier op HP die dwergkees zegt en niet pomeriaan oid !!

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wat hierboven gezegd wordt allemaal zijn denk ik genoeg geruststellingen;)

 

Heeft je pup ook botjes enzo? Als hij daar zijn energie kwijt aan kan, gaat dat misschien minder op jullie. Hielp bij ons namelijk wel.

 

Wat ook zou kunnen is dat je hond wat overprikkeld is.. weet niet wat jullie allemaal doen en hoeveel lopen etc.?

En let erop als je je hond negeert en dergelijke, dat je ook negeert. Soms heb je misschien niet door, maar misschien probeer je te en gebruik je onbedoeld toch lichaamstaal (houding, gezicht etc).

 

Hoeft niet de reden te zijn, maar kan wel;) En anders gaat inderdaad vanzelf over.

honden page profiel AntheaAnthea

Oke gelukkig dat het over gaat! Ik hoor van veel mensen namelijk dat je het moet afleren omdat je anders later gedragsproblemen gaat krijgen dus ik was al helemaal in de stress dat we iets fout deden.

 

Ik merk het idd ook dat, als hij echt maar blijft doorbijten en ik hem even in zijn bench zet, dat hij na 5 minuten wel ligt te snurken. Dus soms doet hij het uit vermoeidheid denk ik dan. :) Ik ben sinds een paar dagen ook begonnen met die verplichte rustmomenten en dat helpt wel (hij doet het overdag al minder), maar 's avonds komt iedereen thuis van school of werk en dan krijgt hij zijn gekke kuren weer.

 

Ik heb sinds vorige week van die kauwbotjes gekocht, daar kan hij zich wel eens op uitleven maar na een tijdje is hij dat ook weer beu. :P

 

Ik ga meestal 5-10 minuutjes wandelen met hem (tenzij het regent, dan gaat ie snel even zijn behoeften in de tuin doen). Na het wandelen speel ik ook nog even met hem. Als hij niet gewandeld heeft, speel ik wat meer met hem. Hij is nog maar 3 maanden en ze hebben ons verteld dat hij max 15 minuutjes mag spelen en wandelen. Daarna leg ik hem dus in zijn bench zodat hij gaat slapen. Dit doe ik nu sinds een paar dagen dus mss dat we daar binnenkort meer effect van gaan zien!

 

Iig bedankt voor de reacties!

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Hier ook een pup van bijna 3 maanden. Maandag is Loco precies 3 maanden.

Hier word ook de 5 minuten per maand aangehouden bij het uitlaten. Tijdens de wandelingetjes laat ik hem wel eens brokjes zoeken in het gras of tussen bladeren. Op zijn gemak kennis laten maken met andere honden. Voor Loco ook een hond gehad, dus iedereen uit de buurt ken ik wel. Dus het gebeurt ook regelmatig dat ik een tijdje blijf staan praten. Hij gaat dan meestal op zijn gemak wat staan snuffelen of beetje om zich heen zitten kijken en tussendoor krijgt hij vaak ook nog wel wat aandacht van de ander. Tis tenslotte een schattig pupje. Of ik ga samen met Loco dingen zoeken. Woon aan een park. Molshopen, muizenholletjes, berg bladeren enzo kom je hier tegen. Ruik erg lekker. Zo worden de wandelingetjes mentaal ook een stuk interessanter voor Loco is hij met thuiskomst ook een stuk moeier er van.

Wat voor spelletjes doe je met je pup?

 

 

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Mis trouwens ook een foto van je pupje.

honden page profiel AntheaAnthea

Ik doe trekspelletjes met hem, speeltjes weggooien en soms komt hij die al terugbrengen en in de tuin hebben we een bal liggen en daar leeft ie zich ook wel eens op uit :)

 

Dit is mijn knappe pupje, Lino <3

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Wat een schatje

 

Trekspelletjes doet Loco ook graag. Ook ideaal om hem op een speelse manier het commando los te leren.  Erg handig dat hij nu goed weet wat los beteken.

Met gooi spelletjes ben ik vrij snel gestopt. In plaats daarvan ben ik denk en zoekspelletjes met Loco gaan doen. Had filmpjes gezien waarbij de hartslag van een hond gemeten werd tijdens verschillende activiteiten. Bij een stok weggooien ging de hartslag flink omhoog. Bij brokjes zoeken was de hartslag veel lager.

Ik weet niet of het nu alleen de verplichte rust is of dat het op een andere manier spelen ook geholpen heeft om weer een lieve pup te krijgen. In plaats van een terrorpup die veel bijt en in je broek hang. Maar zoek en denkspelletjes vind Loco ook leuk. Het speeltje weggooien mist hij totaal niet. En ik ben blij met een lieve pup.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik wordt altijd blij als ik zo een topic zie, je hebt gewoon een gezonde blije pup. Ik zou me pas zorgen maken als je pup dit niet zou doen.

 

Genoeg goede tips gekregen en het gaat echt over! 

 

Wat heb je een super leuke pup!

Volgende forumvraag: Hond alleen. Ik in stress
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^