Kanjer Darco

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sasha * & Darco en Benchy Sasha * & Darco en Benchy

honden foto van Sasha * & Darco en Benchy

Darco is als pup van de straat gehaald in Portugal samen met zijn broertje en zusjes. Twee van zijn zusjes waren al snel naar Nederland, één in een gastgezin nog steeds en de andere mocht bij het gastgezin blijven. 

 

Hij heeft dus helemaal niets geleerd, en hij is 14 november met bijna 8 maanden oud naar Nederland gekomen, bij mij. Alles was eng, mensen, auto's, geluiden behalve honden. De eerste dag schrok hij regelmatig van dingen die dan onverwachts gebeurde. En was het vooral de omgeving in de gaten houden dan genieten van de buitenlucht. 

 

Binnen bleef hij telkens maar de hele tijd op één plek liggen, en kwam pas omhoog wanneer je de riem pakte. Plassen deed hij ook nog niet van de spanning. 

 

Zondag: we hebben de nacht samen in de woonkamer doorgebracht, hij werd af en toe wakker en wilde dan bevestiging dat ik er nog was. Maar trappen bleven eng, maar hij moest toch echt uitgelaten worden. 'S middags had hij letterlijk hoge nood ook wel de 5 minuten plas genoemd. En 's avonds met uitlaten had hij ook nog gepoept. Super trots was ik!

Die nacht van zondag op maandag heeft hij alleen in de gang gelegen, geen kick gelaten en niks binnen gedaan! Wederom super trots op die kanjer, bij het uitlaten deed hij keurig zijn behoefte. Traplopen ging al iets beter maar er was nog werk aan de winkel. 

 

Maandag: hij begint al steeds meer uit zichzelf te lopen, te drinken en te eten zonder dat ik erbij ben. Ook volgt hij mij door het hele huis ipv op één dezelfde plek te blijven liggen. Ook deze nacht heeft hij keurig alleen geslapen zonder enig geluid en zijn behoefte opgehouden. Ik ben zoo trots op mijn grote vent! 

Dinsdag; toen ik uit bed kwam heb ik hem uitgelaten, hij was braaf zoals altijd en bijna nergens meer bang van, van wat hoort in het verkeer. Trekt niet aan de riem waar hij voor beloond wordt. Maar toen kwam het grootste stukje trots.. 

Het was toch nog rustig in het portiek, dus ik ging afwachten wat hij ging doen.. ik ging halverwege de trap zitten waar hij naar boven moest, deed geen kracht zetten. Zei alleen kom maar Darco, en zodra hij op één tree stond, ging ik een tree hoger zitten zo totdat we boven waren. Hij heeft dus zelfstandig zonder hulp of verzet trap gelopen. Rustig op zijn eigen tempo, jeetje wat was ik trots, goed beloond en ik stond gewoon te stralen. 

 

Wat Darco nu al bereikt heeft op 3,5 dagen is onvoorstelbaar en zo ontzettend dapper van hem. Ook begint hij buiten steeds meer uit te dagen om te spelen, ik weet dat we nog maar bij het begin zijn. Maar daardoor ben ik zeker niet minder trots op hem!! 

 

Ik zal voortaan hier updates en foto's plaatsen van Darco, in zijn eigen topic. 

honden page profiel Fabienne & Joy Fabienne & Joy

honden foto van Fabienne & Joy

Ik volg :-)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Volg!!

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Wat super. Ik volg ook

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Heel veel geluk met Darco! Ik volg.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Ik volg ook!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Heerlijk herkenbaar en hoe trots je kan zijn in wat men mss een gewoon iets vindt, maar voor jou en nog meer voor de hond zelf een enorme grote stap 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Wat goed een pluim voor Darco en voor jou, hij zal je geduld ook voelen. Dat je hem de tijd en ruimte geeft, dan is er minder druk en voor sommige honden is het dan veel makkelijker om iets aan te gaan. Omdat het op hun tempo en op hun eigen manier mag.

 

Mooi om te lezen.

Heel erg veel geluk en hele fijne jaren toegewenst samen met Darco.

 

ps. heb je Darco wel voor zekerheid een tuigje aan? of in de knal periode en tuig en halsband en beiden aan lijn gekoppeld. (hier wordt er namelijk al geknald -overijssel)

Kan me voorstellen dat, dat voor Darco alle kanten op kan hij kan het goed op pakken en puur op jou vertrouwen als hij echt die klik voelt,  maar kan ook in eerste schrik weg willen schieten, met halsbanden gaat het dan wel eens mis dat ie afschiet. 

 

Je zult zelf aanvoelen denk ik of dat wel of niet nodig is met Darco maar wilde het toch voor zekerheid benoemen.

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

En ik volg graag met de anderen mee qua updates en foto's altijd geweldig om zo'n hond te zien opbloeien. 

honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis

Je hebt hem kennelijk, waar in de omgang met honden bijna alles om draait, vertrouwen,  kunnen geven. En dit accepteert hij maar al te graag. Zo kun je samen heel ver komen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat heerlijk om te lezen, dappere Darco!  

 

Goed aangepakt met die trap ook

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Super! Ik volg 

honden page profiel Sasha * & Darco en Benchy Sasha * & Darco en Benchy

honden foto van Sasha * & Darco en Benchy

Tja Darco, wat een bijzondere hond.. een goedzak eerste klas. 

 

Maar mijn vriend kan hem niet uitlaten, riem om doen gaat nog net.. dan mee krijgen naar buiten, vergeet het maar! Darco blijft zitten waar die zit en verzet zich hevig. 

 

Goed ik besloot mee te gaan, trappen af terwijl mijn vriend de riem vast heeft,  vergeet het maar! Darco dacht daar anders over. Eenmaal beneden besloot ik achter hun te blijven lopen, maar daar dacht Darco weer anders over. Die draait zich om en ziet mij niet op hun tempo lopen en staat stil en verzet geen poot meer, ging in de riem hangen want hij wilde naar mij. 

 

Even later toen hij was afgeleid besloot ik te blijven staan en zei tegen mijn vriend, nu gewoon doorlopen. Ja vergeet het maar, Darco stopt waar hij mee bezig was en ziet mij stil staan en neemt een aanloop en rent zo naar mij toe, vriendlief haast tegen een lantaarnpaal gelanceerd. En dan nog die trappen, zei mijn vriend hoe te doen.. maar nee Darco dacht ik ga met jou geen trap op, ik ging op de trap zitten en het was goed en hij liep naar boven.

 

Zo ook in huis, mijn vriend kan roepen wat tie wil.. Darco denkt ik hoor je wel maar luister niet. En ik hoef hem maar één keer te roepen en hij staat naast me. 

 

Ik vind het voor mijn vriend wel sneu, hij doet zijn best maar tot op heden ziet Darco dat anders. Ik moet sowieso zeggen dat hij op alle mannen terughoudend reageert. Dus niet zozeer alleen op mijn vriend. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je hoort het vaker dat zulke honden heel terughoudend of zelfs bang zijn voor mannen.

 

Komt ook nog bij dat hij natuurlijk nog helemaal niet gerust kan zijn dat hij bij jou mag blijven en daarom liever niet met iemand anders meeloopt.

 

Was je vriend ook mee om hem op te halen?

 

Ik zou het nog even niet doen denk ik hem uit handen geven, en je vriend eerst maar gewoon mee laten lopen met de wandelingen en zo de hond langzaam aan aan hem laat wennen. Denk dat dit te abrupt is voor Darco.

honden page profiel Sasha * & Darco en Benchy Sasha * & Darco en Benchy

honden foto van Sasha * & Darco en Benchy

" je hoort het vaker dat zulke honden heel terughoudend of zelfs bang zijn voor mannen.
 
Komt ook nog bij dat hij natuurlijk nog helemaal niet gerust kan zijn dat hij bij jou mag blijven en daarom liever niet met iemand anders meeloopt.
 
Was je vriend ook mee om hem op te halen?
 
Ik zou het nog even niet doen denk ik hem uit handen geven, en je vriend eerst maar gewoon mee laten lopen met de wandelingen en zo de hond langzaam aan aan hem laat wennen. Denk dat dit te abrupt is voor Darco. "

 Nee hij was er niet bij met ophalen, dat lukte helaas niet. Mijn vader was er wel bij,  en als die langskomt is hij de eerste paar minuten ook terughoudend en daarna vind hij het wel best.

 

Verschil is dus bij mijn vader draait hij op een gegeven moment bij en bij mijn vriend niet. Vandaag met uitlaten liep er een man achter ons, en ik kreeg hem gewoon niet meer mee.. hij vond het maar zo eng. 

Gisteren hetzelfde verhaal we moesten een man passeren en hij was zo bang dat hij er echt niet langs durfde.

 

Merk gewoon dat hij met en bij vrouwen zich veel sneller op zijn gemak voelt dan bij mannen. En geen idee wat de oorzaak daar van is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

misschien toch slechte ervaringen, of een bepaalde houding wat intimiderend werkt.

 

Neemt hij lekkertjes aan buiten?

 

Momo (vorige hond van mijn vriends moeder), die ook uit Spanje kwam heeft zijn hele leven achterom gekeken als er kinderen achter hem liepen. Die vertrouwde hij gewoon niet. Ook voor mannen is hij zijn hele leven terughoudend geweest.

honden page profiel Sasha * & Darco en Benchy Sasha * & Darco en Benchy

honden foto van Sasha * & Darco en Benchy

" misschien toch slechte ervaringen, of een bepaalde houding wat intimiderend werkt.
 
Neemt hij lekkertjes aan buiten?
 
Momo (vorige hond van mijn vriends moeder), die ook uit Spanje kwam heeft zijn hele leven achterom gekeken als er kinderen achter hem liepen. Die vertrouwde hij gewoon niet. Ook voor mannen is hij zijn hele leven terughoudend geweest. "

 Bij Darco werkt dat helaas niet buiten belonen met snoepjes of speeltje. Ik beloon hem door middel van een grote knuffel te geven. 

 

En merk soms al als hij iets goeds gedaan heeft, dat hij dan naar mij toe komt van "kijk eens ik deed het goed hè "

 

Alleen met mannen is echt nog een aandachtspuntje, hoop dat het bij zal trekken. We blijven proberen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dan is hij buiten nog te gespannen, wat ook logisch is, komt goed.

 

Wel goed dat hij af en toe bevestiging vraagt aan je, dus contact maakt

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Ik volg je topic over Darco graag! Geweldig om te lezen hoe goed hij het deze eerst dagen al doet en ook voor het eerst zelf de trap op  

 

Lupa vond mannen heel eng en nog steeds blijft ze terughoudend naar mannen. Dat heeft zoveel meer tijd nodig gehad dan bij vreemde vrouwen. Je zou je vriend Darco zijn eten kunnen geven. Gewoon zonder verder iets van hem te verwachten. Zo went hij er aan dat je vriend ook betekent dat hij lekker eten krijgt! 

honden page profiel Sasha * & Darco en Benchy Sasha * & Darco en Benchy

honden foto van Sasha * & Darco en Benchy

" Ik volg je topic over Darco graag! Geweldig om te lezen hoe goed hij het deze eerst dagen al doet en ook voor het eerst zelf de trap op  
 
Lupa vond mannen heel eng en nog steeds blijft ze terughoudend naar mannen. Dat heeft zoveel meer tijd nodig gehad dan bij vreemde vrouwen. Je zou je vriend Darco zijn eten kunnen geven. Gewoon zonder verder iets van hem te verwachten. Zo went hij er aan dat je vriend ook betekent dat hij lekker eten krijgt!  "

 Bedankt voor de goede tip, dat is ook een optie om te proberen idd. 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik volg ook natuurlijk, jullie zijn een goud stel samen

Nadine (Gast)

Veel geluk ermee lange jaren 

honden page profiel Sasha * & Darco en Benchy Sasha * & Darco en Benchy

honden foto van Sasha * & Darco en Benchy

Zo jammer, zo ontzettend jammer. 

 

Ik moet het even van mij afschrijven, we gingen Darco uitlaten mijn vriend en ik. Ik vroeg of hij wilde vasthouden en ik er naast. Dat deed hij, Darco trok al aan de lijn wat hij bij mij eigenlijk niet echt doet. We komen op het veld aan, en ineens ging het mis tussen mijn vriend en Darco. 

 

Ik weet niet wat er gebeurd is, maar Darco rende als een speer naar mij toe.. mijn vriend werd meegesleurd kon hem daardoor niet houden. Hij gaf de riem aan mij en zei doe jij het maar hij mag mij toch niet. Ik zei niet opgeven hij moet nog wennen, maar mijn vriend zag het niet meer zitten hij had ook pijn aan zijn schouder.

 

Ik heb nog een beetje gespeeld met Darco door een beetje te rennen over het veld. Toen terug naar huis, mijn vriend zei geen woord meer en liep een beetje voor Darco en mij uit. Darco snapte er niks van.. 

 

Bij de trappen aangekomen wilde Darco geen trappen op wanneer mijn vriend achter ons was, dus mijn vriend loopt weg bij de trap en Darco liep nu wel naar boven. Ik zei nog geef hem zometeen maar eten. Maar mijn vriend was er een beetje klaar mee. Dus uiteindelijk heb ik Darco maar eten gegeven.

 

Baal hier van.. Darco moet nog wennen en mijn vriend vindt het niet leuk dat hij niks bij Darco goed kan doen. Of terwijl die twee begrijpen elkaar gewoon nog niet. Door dit blijft er juist een spanning tussen die twee en zullen ze nooit een vertrouwensband opbouwen.

 

Ik vind het zo sneu voor Darco, hij moet gewoon wennen aan mannen het is niet alleen mijn vriend, en zo komt het over of Darco het probleem is.. terwijl het is zo'n lieve hond. Echt ik baal hier van dat mijn vriend hem geen kans wilt geven zo. 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Darco is net bij jullie en moet nog aan zoveel wennen. 

 

Wil niet te snel gaan. Hij heeft moeite met mannen en laat je vriend voorlopig alleen het eten geven. Geef darco de tijd om aan hem te wennen en zelf naar hem te gaan.

onze Ziva moest eerst ook niks weten van man. En aan mij moest ze ook wennen we hebben haar het tempo,laten bepalen. Het komt heus goed maar het zijn kleine stapjes die ze maken.

 

en hoop dat je vriend het niet als een persoonlijk iets ziet en dat hij hem en zichzelf de tijd geeft hierin. 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Meer honden uit het buitenland hebben moeite met mannen.

Veel zijn het meest slecht behandeld door mannen.

Bij de hond van mijn tante duurde het heel lang voordat hij niet meer bang was voor mijn oom.

Ik hoop dat je je vriend dat kunt uitleggen, dat het niets persoonlijks is en dat hij als hij dat inziet, het geduld kan opbrengen, Darco de tijd wil geven om hem te gaan vertrouwen.

honden page profiel Sasha * & Darco en Benchy Sasha * & Darco en Benchy

honden foto van Sasha * & Darco en Benchy

Hij ziet het inderdaad als een persoonlijk iets, dat hij faalt hiermee. Terwijl ze beiden niks verkeerds doen. 

 

Ik probeer het hem duidelijk te krijgen, maar hij snapt nog niet zo goed dat het voor Darco ook moeilijk is. Ze begrijpen elkaar gewoon niet en doordat mijn vriend zo'n houding aanneemt van laat maar zitten, durft Darco helemaal niet meer bij hem te komen om bv te snuffelen. 

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik je vriend wel een beetje begrijp hoor :)

 

Bedoel.. Gus vind het bijvoorbeeld alleen heel vervelend als ik de kamer uit ben (maar ik woon dan ook alleen, afgezien van mijn katten), maar verder trekt hij ook helemaal (nog) niet naar mij toe.

 

Dat geeft mij ook wel het gevoel van pff.. waar ben ik aan begonnen.
Mijn vriend en ik wonen niet samen, maar ik heb hem expres wel allerlei snoepjes ed laten geven gisteren aan Gus en hij deed niet anders tegen mijn vriend dan tegen mij gelukkig.

 

Maar het komt echt wel goed hoor tussen Darco en je vriend!
Gewoon even wennen, tijd geven.
Als je vriend nu even niets wil zul je dat moeten respecteren en niet 'pushen', dat kan alleen maar averechts werken.
Ik zou hem wel meenemen met uitlaten maar gewoon zelf letterlijk de touwtjes in handen houden voorlopig.
En als je vriend Darco dan voert...

Moet het vanzelf wel goed komen met de tijd :)

honden page profiel Sasha * & Darco en Benchy Sasha * & Darco en Benchy

honden foto van Sasha * & Darco en Benchy

" Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik je vriend wel een beetje begrijp hoor :-)
 
Bedoel.. Gus vind het bijvoorbeeld alleen heel vervelend als ik de kamer uit ben (maar ik woon dan ook alleen, afgezien van mijn katten), maar verder trekt hij ook helemaal (nog) niet naar mij toe.
 
Dat geeft mij ook wel het gevoel van pff.. waar ben ik aan begonnen.Mijn vriend en ik wonen niet samen, maar ik heb hem expres wel allerlei snoepjes ed laten geven gisteren aan Gus en hij deed niet anders tegen mijn vriend dan tegen mij gelukkig.
 
Maar het komt echt wel goed hoor tussen Darco en je vriend!Gewoon even wennen, tijd geven.Als je vriend nu even niets wil zul je dat moeten respecteren en niet 'pushen', dat kan alleen maar averechts werken.Ik zou hem wel meenemen met uitlaten maar gewoon zelf letterlijk de touwtjes in handen houden voorlopig.En als je vriend Darco dan voert...
Moet het vanzelf wel goed komen met de tijd :-) "

 Mijn vriend woont ook nog niet bij mij, en daarbij werkt hij hele dagen. Dus hij komt soms na het werk niet naar mij of is in het weekend bij zijn ouders omdat hij andere dingen heeft te doen. De eerste anderhalve dag was hij ook niet bij Darco met ophalen en thuis laten wennen. Dus Darco ziet hem gewoon nog niet als baasje. Mij misschien ook nog niet, maar weet wel dat ik hem uitlaat, aandacht geef, eten geef want ja als ik alleen ben moet ik het wel doen. 

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Ik heb al een tijdje stilletjes mee gelezen... Wij hebben sinds mei een Roemeentje geadopteerd. Bang voor (o.a.) mannen. 

Darco doet het al heel goed. Moet je kijken hoe kort hij pas bij je is en wat hij allemaal al doet!

Onze Stiegel heeft nog steeds last van mannen. Thuis met mijn man en kinderen gaat het inmiddels goed. We hebben Stiegel vooral het tempo laten bepalen. Geen direct oogcontact (vond hij eng) en dus best veel negeren maar uiteindelijk kwam hij toch voorzichtig snuffelen, duwde hij zijn kopje zelfs onder een nonchalant uitgestoken hand: aai me! Ik was verder steeds de stabiele factor (uitlaten, in de auto zetten etc.) en van daar uit kon hij zich verbinden met de andere gezinsleden.

Wat al eerder aangegeven is... laat Darco zelf het tempo bepalen. Laat je vriend mee lopen met wandelen zodat hij ook daar aan went maar hou eerst zelf de riem vast. Probeer eerst in huis aan hun vertrouwensband te werken. Dat wil zeggen dat je vriend geduld heeft met Darco. Voertjes of eten geven is een mooie stap. Werk aan vertrouwen zonder druk uit te oefenen/te veel te verwachten. Er mag veel maar niets moet.

Niets zo vervelend als afgewezen worden door de hond terwijl je het zo goed bedoelt. Het gaat vast goed komen tussen die twee...

 

Succes,

Tukker

honden page profiel Sasha * & Darco en Benchy Sasha * & Darco en Benchy

honden foto van Sasha * & Darco en Benchy

Wat hier zojuist allemaal wordt aangegeven heb ik ook mijn vriend proberen duidelijk te maken. 

 

Maar de teleurstelling bij hem is nu zo groot, dat vaak bij snoepjes geven Darco niks aanpakt van hem en bij mij wel. Ik snap mijn vriend zijn Frustraties wel, maar het lost in dit geval niks op. Hoe meer hij gaat forceren hoe meer Darco naar mij toe trekt en hem compleet negeert.

 

En mijn vriend is bang dat hij op den duur mij alleen als baas ziet, ene kant kan ik dat Darco ook weer niet kwalijk nemen want ja ik ben degene die er het meest is dus automatisch hem het meest aandacht geef.

 

Het enige redmiddel is hier tijd en geduld.. en ik hoop dat mijn vriend dat gaat in zien en zich niet anders gaat opstellen tegenover Darco. 

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^