onverwachtte dekking Engelse Bulldog.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel shidushidu

Hoi allemaal!

Mijn teefje is nu +/- 16 dagen loops en gisteren is de hond van onze buurman over het hek gesprongen en zag ik dus het moment dat ze gekoppeld waren. 

Ik heb op het moment niet opgelet op hoe de reu er vanaf kwam en of er vloeistof op de grond lag omdat ik vooral erg schrok. Wel viel mij op dat vandaag er veel bloedverlies was bij mijn teefje in 15 min. Tijd, is dat normaal? Met veel bedoel ik een behoorlijk aantal druppels die in de keuken lagen op dezelfde plek waar ze zat. Terwijl ze dat normaal gesproken in ren uur kwijtraakt.

Voor de zekerheid mijzelf toch maar ingelezen over het verloop van een drachtige teef al is dat natuurlijk nooit zeker na 1 dekking.

Mijn teefje is een Engelse bulldog dus ik weet dat als ze drachtig is, de bevalling waarschijnlijk via een keizersnede zal gaan verlopen. Ik wou eigenlijk nooit een nestje nemen met haar maar neem de verantwoording nu helemaal op me en mijn buurman gelukkig ook.

Ik zit er alleen mee dat het geen raszuivere dekking is. Een morning after prik zou ik haar sowieso niet willen geven door de complicaties die daarbij kunnen optreden. De Fokker van mijn EB heeft mij wel een goede dierenarts doorverwezen (maaspoort).

Heel lang verhaal haha maar mijn vraag vooral is of er mensen hier zijn die al eens een Engelse Bulldog hebben laten dekken, ongelukje of niet en mij meer kunnen vertellen over het verloop bij een bull. Ik heb vandaag wel mijn DA gebelt maar kreeg daar zo weinig informatie en ook werd er verteld dat ze weinig tot geen ervaring hebben met de dracht van een EB , dat ik sowieso een andere DA neem.

 

Ik ben dus vooral benieuwd naar andere verhalen ondanks dat ik nog even moet wachten of ze zeker drachtig is.

 

Groetjes!

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Van welk ras is de reu? Hoe oud is jouw hond? Is ze fit en gezond?

spannend hoor. 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

Heb je de optie overwogen om abortus te plegen?

Ik weet verder niet hoe jou bulldog is, maar ik neem toch aan dat je ook weet dat je je teefje kan verliezen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Vraag me inderdaad ook af wat voor een soort hond de buurman heeft. Als die groter is dan je teefje mag je je denk ik vreselijk zorgen maken?

honden page profiel shidushidu

De reu is een old english bulldog.

Vorige maand kreeg ze weer haar jaarlijkse inentingen en werd er gelijk een gezondheidscontrole gedaan waarbij alles zeer goed was gelukkig! 

Mijn teefje word over 2 maanden 3 jaar oud en de reu is 4 jaar oud.

 

En Saskia ik weet zeker dat ik haar hier door kan verliezen en een risico hiermee neem maar ik kan haar net zo goed verliezen bij een sterilisatie door de narcose of complicaties dat is een risico wat ik neem maar ik begrijp je bezorgdheid!

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

de bevalling van een EB is niet iets wat van nature vlekkeloos verloopt. vaak treden er complicaties op waardoor een sectio noodzakelijk is

 

eea hangt natuurlijk ook af van de grootte van de reu

 

je kunt overwegen om je da een Alizin injectie te laten toedienen. je hebt het over complicaties van deze abortus injectie, maar die zijn vele malen kleiner dan de complicaties bij een gemiddelde bevalling van een EB

 

maar, het is nog niet zeker dat ze dragend is natuurlijik

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" De reu is een old english bulldog.
Vorige maand kreeg ze weer haar jaarlijkse inentingen en werd er gelijk een gezondheidscontrole gedaan waarbij alles zeer goed was gelukkig! 
Mijn teefje word over 2 maanden 3 jaar oud en de reu is 4 jaar oud.
 
En Saskia ik weet zeker dat ik haar hier door kan verliezen en een risico hiermee neem maar ik kan haar net zo goed verliezen bij een sterilisatie door de narcose of complicaties dat is een risico wat ik neem maar ik begrijp je bezorgdheid! "

 

Een algemene gezondheidscontrole is zo gedaan. Het gaat ook om het kijken naar de erfelijke afwijkingen e.d. Weet wel dat als je straks zieke pups of pups met een erfelijke aandoening hebt je dus verantwoordelijk kan zijn voor de kosten die baasjes maken. Vraag is of je daar zin in hebt... 

Ik had gekozen voor een abortus. Maar dat is enkel mijn mening.  

honden page profiel shidushidu

De ouders van zowel mijn hond als die van de buurman zijn getest op erfelijke ziektes Evco, patella, HUU en o.a de conditietest. 

Mijn teefje is verder iid hier niet op get et maar die van mijn buurman wel omdat dit een dekreu is en hij is goed door deze tests gekomen. Kans blijft dan natuurlijk dat er een erfelijke ziekte kan ontstaan door een oudere bloedlijn.

Ik snap ook echt dat sommigen voor abortus kiezen. Ik doe dit ook niet omdat ik er geld uit wil halen of van.plan ben elk jaar o.i.d te fokken. Het is zowel mijn als die van mijn buurman zijn verantwoording, dan hadden we een steviger hek neer moeten zetten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Goed dat die getest is! Hopelijk is jou teefje ook gezond.  

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Een morning after prik zou ik haar sowieso niet willen geven door de complicaties die daarbij kunnen optreden. "

Heb je dan wel nagedacht over de complicaties die bij een dracht kunnen optreden?

honden page profiel -Bram en Lady--Bram en Lady-

honden foto van -Bram en Lady-

Ik heb 2 Old English Bulldogs en ik weet dat mijn fokker gelukkig altijd natuurlijke bevallingen heeft. Geen keizersnedens. Misschien is het een idee om contact op te nemen met een fokker, iemand met ervaring mbt EB?

honden page profiel shidushidu

" Ik heb 2 Old English Bulldogs en ik weet dat mijn fokker gelukkig altijd natuurlijke bevallingen heeft. Geen keizersnedens. Misschien is het een idee om contact op te nemen met een fokker, iemand met ervaring mbt EB? "

 Mijn eb is ook niet via een keizersnede geboren en de old eb van mijn buurman ook niet. Mijn eigen Fokker hiervoor ook nooit maar die van de buurman weer ik niet, niet gevraagd. Maar hoe ik het op internet las lijkt het haast wel zeldzaam dat ze zelf werpen en staan er op veel DA sites dat honden met korte snuiten haast niet zelf kunnen werpen.

Maar bedankt voor je tip, ik zal morgen eens contact zoeken met andere fokkers!

honden page profiel shidushidu

" " Een morning after prik zou ik haar sowieso niet willen geven door de complicaties die daarbij kunnen optreden. "
Heb je dan wel nagedacht over de complicaties die bij een dracht kunnen optreden? "

 Ik had hier al bij iemand anders antwoord op gegeven :) en snap je vraag volkomen hoor. Ik heb mijzelf goed ingelezen, maar natuurlijk weet ik pas wanneer de echo kan worden gedaan of ze echt drachtig is.

Ik heb daarnaast het geluk dat als het raak is, ik en zowel mijn man een flexibel rooster hebben die wij zelf in kunnen plannen zodat er zowel nachts als overdag iemand is om de puppys en aan te leggen, mama en de pups in de gaten te houden enzovoorts.

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Ondanks dat ik denk dat je beter een abortus kan laten plegen kan ik je alleen maar dierenkliniek sleeuwijk aandragen. Dat is namelijk een kliniek gespecialiseerd in bulldogs. 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Dus eigenlijk wil je dit nest wel koste wat het kost?

honden page profiel shidushidu

" Dus eigenlijk wil je dit nest wel koste wat het kost? "

 Volgens mij zeg ik nergens nadrukkelijk dat ik dit nest wel of niet wil maar wil ik puur die morning after prik niet. Het is ongepland en dat is momenteel iets wat mij zorgen maakt, daar naast vraag ik naar ervaringen van andere hondenbezitters die een nestje hebben gehad met een EB en heb ik daar tot nu toe nog maar één antwoord van gekregen. En dan nogmaals weet ik nog niet of ze drachtig is omdat het 1 dekking is geweest. 

 

Ik heb zelf meer het gevoel dat het pro-weghalen is omdat het een Engelse bulldog betreft ondanks dat ik (nogmaals) weet wat de complicaties zijn en de gezondheid van mijn hond en die van de buurman ken. Zoals hiervoor gezegd, is die van hem een dekreu en is dit niet de eerste keer dat hij dit alles meemaakt, al betreft het nu een mix. Maar voor mijzelf wil ik ook van anderen ervaringen horen.

 

Daarbij, als ik dit puur voor de lol had gedaan en dit mij alles niet had geboeid was ik gewoon naar mijn eigen DA geweest ondanks dat deze zegt niet te weten wat te doen bij dit ras, ik heb daarvoor niets voor niets contact gezocht met maaspoort die hierin gespecialiseerd is en zal morgen ook contact opnemen met sleeuwwijk en dan zelf afwegen welke mij meer aanspreekt.

Volgens mij zegt hulp zoeken hier op het forum en in mijn omgeving al genoeg ;) Ik had ze net zo goed op marktplaats kunnen knallen zonder enig gevoel en dan maar kijken hoe de drachtigheid verloopt maar zo ben ik niet en dit ben ik ook niet van plan. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Een old Eb reu is 27 tot 36 kilo. Een Eb teef zit zo rond de 23 kilo.

Jouw teef is dus kleiner als de reu. Dat betekend dat er een zeer grote kans is op te grote pups en dus complicaties.
Daarnaast staat een eb idd bekend als zijnde dat ze geboren moeten worden met een keizersnede door complicaties.
Verder hebben ze een korte snuit, waardoor de kans groot is op complicaties door de narcose.
Wat je nu gaat doen is dus zeer risico vol.

Ik persoonlijk ben tegen abortus, maar in jouw situatie is het erg lastig... Neem je het risico om je hond kwijt te raken tijdens de dracht/bevalling of laat je een flink aantal levens te niet gaan? Dat is een lastige beslissing.

Het lijkt me wel verstandig om je hond niet meer buiten te laten tot je een flink hoog en stevig hekwerk hebt, maar zowiezo zou ik een loopse teef nooit los en zonder toezicht laten lopen.. Reuen kunnen ook over 2 meter hoge hekken springen voor een loopse teef..

honden page profiel shidushidu

Ik snap je helemaal hoor roosje net als de andere reacties en zoals je hebt kunnen lezen heb ik mij goed ingelezen en weet ik dat het gewichtsverschil een groot probleem kan zijn. Maar zoals je zegt kan een sterilisatie ook een probleem zijn en is dat nu mijn afweging, of niets "tastbaars" van haar, helemaal niets van haar of geen hond meer.

 

Met je reactie op het hekwerk ben ik ook mee eens en vandaar dat ik ook aangeef dat het mijn en die van de buurman zijn verantwoording is. Helaas is het mijn stomme fout dat ik in de keuken stond en shiba buiten aan het spelen was met haar bal en dat ik pas omkeek toen ik het zo stil vond buiten.

Daar naast reageer ik misschien ook zo heftig omdat zij mijn "kindje" is door complicaties die ik zelf heb. En dat maakt idd mijn keuze héél moeilijk.

Zou ik van de DA horen dat iets niet goed is en ik dit moet afbreken ga ik hier natuurlijk voor, daarom schoot de reactie van "dus je wilt het nest kosten wat het kost" mij even in het verkeerde keelgat. shiba is mijn 4e EB maar heb nooit een nest gewild/over na gedacht en is zoiets als nu nog nooit gebeurd.

 

 

honden page profiel -Bram en Lady--Bram en Lady-

honden foto van -Bram en Lady-

Ik snap de reacties van een aantal heel goed maar uit wat je schrijft blijkt ook dat je je verantwoordelijkheid neemt, je stelt ook niet voor niets je vraag hier,-)

Er is een actief lid met een EB "familie" 3 generaties, baasje heet Heleen. Ik weet niet hoe je kunt zoeken op de HP op het ras honden van leden. Maar ik weet dat het mogelijk moet zijn. Wie weet ziet ze je topic en reageert ze. Morgen ben ik bij de fokker van mijn OEB, ik zal daar vragen of zij dit eerder zijn tegengekomen, nestje reu OEB op een teef EB. Wie weet. 

Ben benieuwd naar je EB, haar bouw, snuit enz. Foto? :-)

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Wij hebben 2 x een nestje gezonde bullen gefokt  ,maar we doen wel een keizersnede en gelijk steriliseren .

Alle testen worden gedaan  je kunt je teefje nog op de ogen laten testen ook op Huu en patella luxatie ,Zelfs de conditietest zou nog mogelijk zijn ofschoon de eerst volgende 22 november is en dan zit ze zowat al op de helft van de dracht ,en daar werkt de vereniging niet aan mee omdat de testen voor de dekking plaats moeten vinden .

In jou geval zou ik ook kiezen voor een keizersnee omdat de oeb veel groter is ,wel bij een dierenarts met ervaring uiteraard ,

Dan is het met de opfok zo als je een beetje onbeholpen moederhond hebt ,dat je ze steeds aan moet leggen want de pups kunnen makkelijk geplet worden ,dus dat wordt dan in het begin zo vaak mogelijk na een week om de 2 uur  ,wij deden dit dag en nacht ,dus dat is even aanpoten .Maar als alles goed gaat is het genieten een nestje bullen .

Iets meer bloedverlies na de dekking kan hoor ,   Succes met alles .

honden foto van Roedel van het noorderlicht

http://www.hondenpage.com/baasjes/41886/Heleen.php

Denk dat je deze Heleen bedoeld.
( als de linkt werkt tenminste )

Ts.
Dat de honden maar een keer hebben vast gezeten zegt niet zoveel.
De kans dat ze drachtig is ervan is best groot.

Ik denk dat je beide risico's naast elkaar moet leggen.
Je hebt een hond met platte snuit dus een keizersnede ( waarvan de kans ook groot is ) is dus eveneens een groot risico voor ie hond.

Het lijkt er op dat je er goed over nagedacht hebt.
Maar heb je ook enige idee van de kosten?
En wat je aan moet schaffen?
Wat als je teef de pups geen melk kan geven om wat voor reden dan ook?

Ga je iemand regelen die je helpt op het moment dat je teef moet werpen?

Hoe ga je je nest pups socialiseren?


Weet je ook dat je wettelijk verantwoordelijk bent voor evt erfelijke afwijkingen?

Denk er goed over na voor je het eventuele nest laat komen.
En weeg de risico's met elkaar af.

Gaat je teef een eventuele keizersnede overleven?

Zoek fokkers op en vraag ze de oren van de kop af.
Er zitten er ook genoeg ( erkende ) fokkers hier op het forum.

Succes met je beslissing

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Whahahaha Heleen wat een timing weer!!! ;-)

honden page profiel -Bram en Lady--Bram en Lady-

honden foto van -Bram en Lady-

Dank je wel Roedel van het Noorderlicht en Heleen! (deze Heleen bedoelde ik inderdaad) 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Whahahaha Heleen wat een timing weer!!! ;-) "

 Hahaha  inderdaad zeg !

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Dank je wel Roedel van het Noorderlicht en Heleen! (deze Heleen bedoelde ik inderdaad)  "

 Graag gedaan !

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik duim voor een nietgeslaagde dekking. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik snap je helemaal hoor roosje net als de andere reacties en zoals je hebt kunnen lezen heb ik mij goed ingelezen en weet ik dat het gewichtsverschil een groot probleem kan zijn. Maar zoals je zegt kan een sterilisatie ook een probleem zijn en is dat nu mijn afweging, of niets "tastbaars" van haar, helemaal niets van haar of geen hond meer.

 

Met je reactie op het hekwerk ben ik ook mee eens en vandaar dat ik ook aangeef dat het mijn en die van de buurman zijn verantwoording is. Helaas is het mijn stomme fout dat ik in de keuken stond en shiba buiten aan het spelen was met haar bal en dat ik pas omkeek toen ik het zo stil vond buiten.

Daar naast reageer ik misschien ook zo heftig omdat zij mijn "kindje" is door complicaties die ik zelf heb. En dat maakt idd mijn keuze héél moeilijk.

Zou ik van de DA horen dat iets niet goed is en ik dit moet afbreken ga ik hier natuurlijk voor, daarom schoot de reactie van "dus je wilt het nest kosten wat het kost" mij even in het verkeerde keelgat. shiba is mijn 4e EB maar heb nooit een nest gewild/over na gedacht en is zoiets als nu nog nooit gebeurd.

 

  "

 



Je erkent in ieder geval dat je een fout hebt gemaakt en je lijkt nu idd heel bewust van je zaak.

Nogmaals: ik ben tegen abortus. Toch vind ik dat ik je mee moet geven dat castratie niet de enigste vorm van abortus is. Tot een bepaald aantal weken kun je een spuit laten zetten die ervoor zorgt dat de eventuele vruchten worden af gedreven. Over de eventuele bijwerkingen kun je advies vragen bij een da.

In de zomer pas ik op voor een fokker van een ander ras en zo doende weet ik ook het een en ander over de dekking zelf.
Een teef zal zich niet laten dekken als die er niet rijp voor is. Dit zijn ze namelijk niet de gehele loopsheid. Tevens is het zo dat het vastzitten van nature juist een manier is om een grotere kans op bevruchting te geven. Zodra ze vast zitten is de dekking dus gelukt.
Uiteraard is het dan niet 100% zeker dat jouw hond ook daadwerkelijk drachtig is, maar die kans is wel zeer groot.
Verder kan een teef nog tijdens de dracht de vruchten "absorberen" wanneer zij zich niet veilig genoeg voelt voor de pups.

Wat er ook gebeurd en waar je ook voor kiest, ik wens je veel plezier en/of sterkte toe.

Laat je weten hoe alles verloopt?

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Heb je ook iets met de buurman afgesproken? Wil hij een pup of eventueel dekgeld?
Gaat hij mee betalen of ga je het zelf allemaal betalen?
Ik zou zeker een pot van 3000 a 4000,- achter de hand houden voor de kosten de komen gaan.
Een geplande keizersnede is goedkoper dan een onverwachte keizersnede dus ook die keuze kan je nu al maken.
Je zou dan al een redelijk groot nestje moeten hebben om uit de kosten te komen.
Voor een bastaard kan je niet 1000 euro of meer per pup vragen dus een nestje van minimaal 4 pups kan je nog niet uit de kosten halen.
Over eventuele erfelijke afwijkingen, kopers mogen de kosten bij de fokker verhalen.
Dat is iets wat je in je achterhoofd moet houden.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^