Sluipende herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

"  
dit is helaas niet de realiteit. als dit waar zou zijn, zouden er ook nooit bijtincidenten plaatsvinden, en de harde feiten laten toch echt iets anders zien
 
helaas zijn er veel honden en nog veel meer baasjes die de hondentaal niet begrijpen. daarnaast is spelen meestal iets wat plaatvindt tussen 2 bekende honden, 2 vreemde honden die elkaar ontmoeten laten meestal ander gedrag zien: aftasten/ grenzen bepalen cq opzoeken. door verschillende oorzaken ontstaat er vaak een mismatch waardoor de ene hond het onderspit delft en die vervolgens wordt nagejaagd/ondersteboven wordt gelopen etcetera. dit zien veel mensen als "spelen"
 
beter kun je als baas zelf ingrijpen om escalaties te voorkomen. ik blok zo'n sluiper ook gewoon direct af
 
  "

 Ik denk dat je mijn reactie verkeerd heb geinterpreteerd. Het is namelijk absoluut niet mijn bedoeling om te zeggen dat alle loslopende honden goed met elkaar overweg kunnen. Helaas maak ik vaak genoeg niet luisterende, niet-gecastreerde reuen die zwaar dominant zijn mee en overal bovenop duiken en gevechten uitdagen met alle gevolgen van dien.

Ik bedoel echt alleen in deze specifieke situatie waarin een hond een goed signaal naar de andere hond afgeeft wat niets met agressie te maken heeft. Wanneer ik dit met mijn hond meemaak (regelmatig) dat zie ik dat de andere hond graag wil komen. Maar dat de baas heel panisch aan het doen is en soms lelijke dingen roept en heel gek gaat doen en met een boog erom heen doet. Op deze manier beinvloed de andere baas heel erg haar/zijn eigen hond, wat voor die hond heel verwarrend werkt. Baas zegt namelijk foute boel, terwijl de hond ziet dat mijn hond op hem wacht om kennis te maken. Het resultaat is dat mijn hond weer een verwarrende reactie bij de andere hond ziet, namelijk enthousiast maar op een vreemde afstand. Dus gaat hij erzelf naartoe. Ja en dan schrikt de andere baas wel is, want dan komt er een vreemde hond op je af. Loopt de andere hond los, dan gaat het altijd heel anders. Namelijk de andere hond is enthousiast en komt op mijn hond af. Mijn hond blijft liggen voor kleine hondjes en laat zich besnuffelen. Voor grote honden staat hij langzaam op en laat zich besnuffelen, om vervolgens of te spelen of te besluiten dat hij het niets vindt en loopt dat door. Ander scenario is dat de andere hond niets van mijn hond moet hebben. Dit maakt de andere hond duidelijk door te blaffen of de andere kant op te kijken. Reactie van mijn hond is dan snel opstaan en doen alsof hij nooit de hond gezien heeft.

 

Maargoed dit is mijn ervaring met dit gedrag. En het kan net zogoed dat het bij de ts toch om ander gedrag gaat. Kijk maar naar kwispelen, de ene keer betekent het dat de hond blijf is, maar het kan ook betekenen dat de hond zwaar opgefokt is en kan gaan aanvallen. Aangezien de ts niet heeft gezegd dat haar hond de andere hond iets probeert aan te doen. Had ik aangenomen dat het om vriendelijk gedrag ging.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wat zouden jullie doen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^