raar gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

ik hoop dat jullie kunnen helpen , het zit namelijk zo als mijn zoon met zijn vriendin alleen thuis is, kan onze hond zomaar vanuit het niks gaan grommen en blaffen en soms uithalen naar de vriendin van mijn zoon.

ben ik thuis of mijn man en mijn zoon en zijn vriendin komen is er niks aan de hand en is bumper juist erg blij als hij de vriendin van mijn zoon ziet. waarom wil is hij boos op haar als wij er niet zijn? wil hij dan mijn zoon beschermen of zo? en wat belangrijker is hoe leren wij dit af?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

in welke situatie gromt en blaft de hond naar de vriendin?

christel (Gast)

Gewoon als ze op de bank zitten. Hij laat zich dan eerst aaien en dan begint hij ineens te grommen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Moeilijk om het vanaf een computer te verklaren men zou het eigenlijk eens moeten filmen.

 

Zitten ze alle drie op de bank?

 

Kan het zijn dat je zoon en vriendin zich misschien "romantisch" gedragen, armen om elkaar heen e.d. en dat de hond dit niet snapt? Vertoont hij stresssignalen als gapen, tongelen?

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

niks geen stress signalen het komt echt vanuit het niets. Hij laat zich rustig aaien zit heel relaxed en ineens begint hij te grommen en echt boos grommen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Geen stress signalen...? grommen is een stress signaal.Die komt ook echt niet uit het niets,er gebeurd altijd heel veel vooraf aan hondentaal eer de hond gromt,maar je moet het maar net weten en kunnen herkennen/lezen.

 

Omdat het nu vanuit het niets lijkt en er op dat moment geaaid wordt,zou ik de vriendin adviseren de hond niet meer te aaien als hij naast haar op de bank ligt,blijkbaar vindt hij dat helemaal niet prettig.

Geldt voor heel veel honden hoor..wij denken dat honden al dat geaai fijn vinden...sommige wel,maar velen ook niet.

Het kan wel zijn dat de hond het zelf lijkt op te zoeken door naast haar te komen liggen,maar aangezien het gegrom..wilt de hond dus wel graag erbij liggen,contact-liggen heet dat,maar wilt liever niet de hele tijd aangeraakt worden...kan ik mij wat bij voorstellen...even geaaid worden kan lekker zijn,maar niet steeds op nieuw of te lang.

 

Grommen is vragen om meer ruimte en afstand.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien is hij een keer geschrokken of bang geweest op het moment dat jouw zoon met z'n vriendin met z'n tweeën waren?

Dat hij dan nu op z'n hoede is als dit nu weer het geval is.

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

Ik blijf het vreemd gedrag vinden. Gisteren was ze er ook en was ik gewoon thuis dan is er niks aan de hand. Ik heb haar wel gezegd hem niet meer te aaien maar dan gaat bumper de hele tijd haar aandacht trekken. (poot geven enzo)ze heeft zelf ook 3 honden zou het daarmee te maken hebben? Maar het blijft vreemd dat hij het niet doet als ik thuis ben. Zou bumper kunnen denken dat hij de baas is als ik er niet ben?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Nee dat denk ik niet dat Bumper dat denkt. Een baas zou ook niet grommen lijkt me.

 

Wie weet ruikt hij de andere honden, en vertrouwd hij de geur niet, al zou ik eerder denken dat de vriendin zich misschien anders gedraagt als jij er niet bij bent, misschien wat uitbundiger, (is maar meedenken hoor, het is uiteraard zonder erbij te zijn moeilijk beoordelen)

 

Misschien maakt qua subtiele stresssignalen (grommen is al een stap verder) dit filmpje iets meer duidelijk

https://www.youtube.com/watch?v=-cGDYI-s-cQ

 

honden page profiel --

Met het 'raar' gedrag noemen kom je natuurlijk niet zover...

Een hond doet niet zomaar raar en valt ook niet zomaar iemand aan.. uitzonderingen daargelaten zoals een kronkel in de kop ofzo, maar laten we daar even niet vanuit gaan..

Je moet dus eigenlijk het heel raar vinden even loslaten en de oorzaak gaan zoeken. Dat kunnen wij vanaf hier niet zien. Misschien heeft de hond ergens pijn en raakte ze hem daar aan. Dan snapt ie.. Sluit dat eerst uit.... 

En dan kan je verder zoeken.. Staarde ze hem aan, boog ze over hem heen? Wat deed zei precies op het moment dat het gebeurde? 

Bezitterigheid geloof ik niet zo in, maar hoe is de hond verder? Naar vreemde? Onzeker of juist heel open? 

Alles heeft een reden en je hondje kan het je niet vertellen dus ga alle stappen na.

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

Bumper is terughoudend naar vreemden maar als hij je beter kent een echte knuffelkont. En dat is hij als ik erbij ben naar haar ook. Hij vertoond dit gedrag alleen als ik er niet ben. Mijn zoon gaat proberen dit te filmen misschien Word het dan duidelijk waarom hij dit doet

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

Nou ik heb het gezien wat er gebeurd zal het zo goed mogelijk vertellen. Vriendin komt binnen bumper is blij, vriendin gaat zitten en bumper komt er bij zitten .hij gaat dicht tegen haar aan zitten,gaapt een keer en legt zijn kop op haar schoot poten uit elkaar (doorgaans wil hij dan gekriebeld worden). Vriendin kriebelt hem ,bumper zucht een keer, vriendin stopt bumper duwt haar aan met zijn kop, vriendin gaat door en bumper begint te grommen................ Ik snap niet waarom hij dit doet

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Is het geen 'uitdagende' grom? Honden kunnen soms ook kreten staan als ze uit gaan dagen tot spel. Voor een volledig beeld zou u het eens moeten filmen ;)

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

Dat wilde ik ook doen maar was Helaas te laat met filmen. Het klinkt als een boze grom maar nu ligt hij languit bij haar op schoot dus misschien niet boos bedoeld.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik vind het dan meer een reactie van,dat hij lief en sociaal is en dat dit ook van hem wordt verwacht,hij moet voor zijn gevoel blij zijn,is blij,moet aandacht krijgen,want dat hoort,wordt daar van binnen erg druk van,het is hem ook zo door de mensen(waarschijnlijk) aangeleerd,sommige hondjes hebben in zich om heel snel opgewonden te raken en dan niet meer goed te weten hoe ze dat onrustige gevoel kwijt moeten raken.Sommige hondjes weten dan niet meer goed zelf te reguleren wanneer ze nu eigenlijk ZELF iets niet meer willlen.

Dan krijg je dus dit gedrag,wel aandacht vragen..maar dan beginnen te grommen,wat zegt dat hij juist meer ruimte en afstand wilt.Heel tegenstrijdig gedrag,maar het bestaat echt.Je helpt hem als hij dan gewoon met rust gelaten wordt,geen aandacht schenken aan het 'porren',dan gaat hij vanzelf lekker naast haar liggen en merkt hij dat hij niks hoeft.

Hij begint ook al te gapen,probeert zichzelf te kalmeren.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^