Tijdstip voederen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pg111268pg111268

Ik heb 2 Jack Russels. De ene had vroeger constant voer (droge brokken) staan en at dat gespreid op. Toen is de 2de erbij gekomen. Maar die vrat de bak altijd in 1 keer leeg. Ik bleef de bak dan bijvullen voor de 1ste, maar de 2de bleef die leegeten. Daardoor werd die veel te dik, natuurlijk.

Ik heb dat enkele maanden aangezien, maar er kwam geen verbetering.

Nu krijgen de honden 2x per dag eten. Maar het blijft (al jaren) een hele kunst om de eerste z'n bak te laten leegeten op het moment dat die wordt aangeboden.

Hoe los ik dat op ???

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Misschien moet je ze gespreid eten geven en er even bij blijven tot de eerste alles op heeft.

 

Persoonlijk had ik het niet maanden aangekeken met de tweede hond, die moet nu dan toch wel enórm dik zijn als ie continu alles voor de neus van de eerste wegkaapt.

 

Ik denk ook niet dat het echt op te lossen is, er zijn honden die af en toe wat brokjes eten.

De hond van mijn ouders knabbelt ook af en toe wat brokken, Mellow eet gewoon haar bak leeg wanneer ik deze vul. Heel soms heeft ze geen zin en eet ze haar ontbijt pas rond lunchtijd op (maar dat kan bij ons, we hebben er namelijk maar een).

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gescheiden laten eten? De ene hond in een aparte ruimte en de andere hond in een aparte ruimte. Zo kunnen ze niet van elkaars bord eten en heeft de langzame eter wel rustig de tijd om zijn brokken op te eten.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Kijken of er geen andere voeding is die de eerste hond wel direct op eet. Een voeding zonder graan en met zo veel mogelijk vlees wordt vaak beter geaccepteerd. Desnoods Renske vers erdoor of kvv voeren.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Vindt de eerste hond het eten wel lekker? Ik zou zelf ook vers gaan proberen, misschien is je probleem dan wel gelijk opgelost. Wel gescheiden eten geven lijkt me.

Volgende forumvraag: Sinds kort 'blijdschapsplasjes'??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^