Gekke galgo!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

hoi, na veel getwijfel en geïnformeer kwam op 20 juni Nala aan uit Spanje!

Superlief windekind dat meteen heel sociaal was naar alles en iedereen toe. Zeer rustig in huis en enkele keren per dag eens goed crossen in de tuin was haar ding.

We zijn nu dik 2 maanden verder. Guess what? Mijn o zo rustige galgo-dame is een Duracell-konijn geworden! Hahahaha! Ze graaft putten, ze 'tuiniert' (lees: haalt de planten uit de bloembakken), ze gaat in de planten liggen springen (lees: drukt alles plat!), ...

Nu weet ik wel dat je streng moet zijn, maar als ik naar haar toe ga als ze iets uitspookt, en haar 'befoei', dan springt ze als een hert in t rond en gaat ze hard rondcrossen! Ja, mijn moment van 'straffen' is dan voorbij en zij vind het kostelijk allemaal!

ik wil haar geen tik verkopen of niet brullen of zo, want wie weet wat heeft ze vroeger meegemaakt! Maar hoe los ik dit dan op? Heb de olijfboompjes al x-keren terug geplant, ...

Ik geef wel toe dat ik binnenin steeds moet lachen als ze zo wat uitspookt hoor. Dat bewijst dat ze goed in haar vel zit! 

Btw ik hoor idem van andere galgo's die gelijk met haar naar België kwamen!

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Wat fijn dat ze goed in haar vel zit, maar inderdaad minder fijn wat ze allemaal uitspookt!

 

Ik herken het goed'. Hier ook een duracell konijn (moest wel lachen toen ik het las) uit Spanje. Tuinieren en de bloemen/planten verpotten is ook haar ding Misschien zit het wel in het Spaanse bloed grapje

 

Ik lees even mee!

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Ik vind dit stiekem heerlijk om te lezen. Die buitenlandertjes zijn zo goed in je aan het lachen aan het maken met hun streken!  Geen advies voor je want ik zou inderdaad ook staan lachen en daar krijg je alleen maar meer gehuppel van. 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Wat leuk om over Nala te lezen :)

Als je de mogelijkheid hebt kun je misschien een "zandbakje" maken voor de hondjes waar ze mogen graven? Als je dat zandbakje op de één of andere manier interessanter kan maken dan je olijfboompjes.. Al weet ik niet hoe.. Ik ga er even over nadenken ;)

Mijn Podjes graven trouwens ook kraters. In drie tellen zitten ze in China.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Ze heeft anders een zandbak van 35m op 30m! Ze loopt ook liefst in de paardenpiste! Maar daar staan geen leuke boompjes waar je alle aandacht door krijgt, natuurlijk! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat fijn dat het zo goed gaat met Nala.

 

Misschien proberen te voorkomen dat ze de bomen uitgraaft, dus als je ziet dat ze dit wil gaan doen haar bij je roepen en belonen?

 

Een eigen stukje tuin waar ze wel mag graven?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

graaf gelegendheid genoeg lees ik al hahaha.

Leuk dat het zo goed gaat

 

Je kan evt proberen haar in de paddock te zetten als ze aan de planten zit.

Wel een hoop werk , maar elke keer als ze dat doet in de paddock zetten.

En je lachen even inhouden tot ze je niet doorheeft 

Misschien gaat ze dan als ze het doorgeeft zelf naar de paddock om te graven.

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*en Lexi*, Mara en Pientje

Oh hihi, ja ik moet ook lachen, het zit eh wel een beetje in het Spaans bloed geloof ik. Hier geen galgo's maar wel allemaal Spaanse dames enne ... ik herken de streken (zwarte toeten met een blik van 'maar ik was het niet' enzo bij uitgegraven plantenbakken.

Ik probeerde ook streng te zijn (en dan niet te inderdaad, want allemaal een trauma), maar ik schoot ook net zo vaak in de lach

Volgende forumvraag: betrouwbare kruising fokkers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^