Seizoenentopic, nog even zomer maar de herfst speelt kiekeboe.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Dankjewel Kiki & Harley D. 

 

Voor iedereen die morgen naar de Loonse en Drunense duinen gaat; veel plezier! Hoe graag ik ook grauw weer heb, ik zal voor jullie duimen dat het droog blijft en eventueel een zonnetje erbij.  Blijft toch één van mijn favoriete plekken. 

 

Zo, wij zijn net terug van de laatste wandeling. Een beetje vroeg deze keer. Maar ach, het was al donker. Zo stil, en je hoort alleen de druppeltjes water het putje in glijden. Geeft erg veel rust. 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Gaat weer wat beter hier. Gisteren begin van de middag wilde ze wel naar buiten, we kwamen alleen niet tot het plasveldje. Ben niet boos geworden maar gewoon naar huis gegaan. Daarna lekker 2 uur met boek in de tuin gezeten, af en toe lezen, even mijn ogen dicht: heerlijk! Mellow speelde met een blaadje of lag aan mijn voeten. Twee keer leek ze te willen plassen (mag van mij), maar ze deed het niet.

We liepen uiteindelijk om 16:45 in het bos. Werklui waren weg, dus lekker 3 kwartier gelopen.

's Avonds heeft mijn vriend haar uitgelaten.

 

Vandaag heeft ze met mij weer 2 keer een plas op de hoek gedaan, mijn vriend is een uurtje naar het bos geweest met haar.

 

Nu regent het sinds een uur of vijf. Niet hard, gewoon wat gemiezer. 

 

Gisteren heb ik de dekbedden maar weer op bed gelegd. Hebben 4 maanden zonder geslapen, heb het 2 nachten koud gehad, dus het was weer tijd voor mijn dekbed.

Edit: mensenlief, wat een idiote fouten! Typen gaat toch het best op mijn laptop hoor 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

grr werd gijs gepakt door een hond hier uit de buurt. Die is vals en de mevr en dochter gaan er wel verstandig mee om. Laat die man hem loslopen!! Die hond stond ineens bij ons en dook op gijs met een hoop kabaal. Gewoon machogedrag, lawaai maken enzo, maar dat vind ik echt niet oke. Zeker als je weet dat je hond zo kan doen. Hij wist ook niet hoe snel hij zich uit de voeten moest maken, weet dus donders goed dat hij fout was ook al zei hij van niet. Pff

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Top dat het beter gaat met jou en Mellow. Ik vind je verhalen (o.a. hier) altijd erg leuk om te lezen. 

 

 

Stabij Gijs, oh bah, dat is geen fijne ervaring. Nu hopen dat hij de hond voortaan bij zich houdt. Heeft Gijs verder niets? Geef hem maar een dikke knuffel!


Ik heb het ook eens meegemaakt (was toevallig ook rond deze tijd vorig jaar), maar deze hond schoot uit iemands hand (hij hield de lijn heel losjes met 1 hand vast).
Ging zo snel.. Zag de hond aan komen rennen, vervolgens liep de hond rondjes om Daya. Daya probeerde zich achter mijn benen te verstoppen en daarna wou ze weg rennen. Ze zat vast aan de lijn, dus kon geen kant op. Ik probeerde er nog voor te gaan staan, maar ik was best wel verstijft. De lijn hield op en de hond klapte bovenop Daya. Daar lag ze, hevig gillend onder de andere hond. Kon wel janken, want het ging echt door merg en been. Liep daarna ook nog mank. Ik denk dat het een kleine kneuzing aan haar teen was, want na een weekje was het gelukkig over.
Ze bleef ook een hele tijd schrikkerig op die plek. Ze hoefde maar wat krakende geluiden van de blaadjes te horen, en dan begon ze weer zo hard te gillen en met van die verschrikte grote ogen keek ze me dan aan.  Voelde me ook zo ontzettend schuldig dat ik erbij stond als een zoutzak. Gelukkig houdt het baasje de hond nu goed vast.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat gegil is naar he Jen 

 

Mellow heeft het ook een aantal keer gedaan, een keer toen we belaagd werden door 4 losse honden ("ze doen niks hoor") maar ook die zomer van 2012, toen het zo enorm slecht met haar ging. Zag ze héél ver weg wielrenners, haar gegil ging door merg en been, zó enorm bang, was echt heel sneu 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

" Dat gegil is naar he Jen 
 
Mellow heeft het ook een aantal keer gedaan, een keer toen we belaagd werden door 4 losse honden ("ze doen niks hoor") maar ook die zomer van 2012, toen het zo enorm slecht met haar ging. Zag ze héél ver weg wielrenners, haar gegil ging door merg en been, zó enorm bang, was echt heel sneu  "

Ja vreselijk is dat! En je staat ook zo machteloos op zo'n moment. Ik had het Daya ook nog nooit eerder horen doen. Zo komt ze ook helemaal niet over. Voor de "buitenwereld" ziet ze er heel stoer, grof en zelfverzekerd uit. Ze is na dat voorval ook wel wat veranderd. Al was ze altijd al wel een beetje een onzekere hond en ook erg gevoelig. Mijn moeder heeft b.v. best een harde stem en dan ging Daya gewoon een dag of 2 in hongerstaking, omdat ze dacht dat dat dan tegen haar bedoeld was. Dan moet je het echt goed komen maken bij haar. 

Gelukkig weten we daar in ieder geval voortaan mee om te gaan (en mijn moeder ook haha). 


Ja, ik ken de verhalen van je. Ik lees al een heeeele tijd mee (voordat ik een account aangemaakt had). En ik weet wat jullie allemaal met haar te doen hebben. Respect daarvoor.  Met wielrenners, gaat dat nu wel beter?

 

De "ze doen niks hoor" honden, ken ik. Ze gaan alleen spontaan iets doen als je hond zich anders gedraagt dan wat "normaal" is; "Doet ie anders nooooit!" is het daarna. Ik probeer daarom nu ook zoveel mogelijk de te drukke plekken te vermijden. Niet dat ik wil zeggen dat Daya nu zo heilig is, want dat is ze natuurlijk ook niet. Ze komt om die reden ook niet los van de lijn. Ik wil namelijk ook niet hebben dat ze honden lastig valt, ook al is dat uit haar eigen onzekerheid (b.v. onzekere honden die een stuk kleiner zijn dan haar). Eigenlijk best tegenstrijdig. Ze heeft een paar hondenvriendjes waar we (zo nu en dan) mee afspreken op een afgesloten veld. En verder mag ze van mij gewoon Daya zijn.  En Mellow mag Mellow blijven, met steun van jullie. 

 



Om toch nog even on-topic te gaan; Zo te zien, op buienradar, hebben de mensen in Tilburg en omgeving morgen goed weer.  Dus dat wordt een goede dag voor de duinen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Perioden met zon, later buien

Zeist (weeronline.nl), 13 september 2015 - In het midden en westen schijnt een tijd de zon. Vanmiddag is er meer bewolking en stijgt de kans op enkele buien. Daarbij kan ook onweer voorkomen. De komende dagen blijft het wisselvallig met vooral op dinsdag veel wind.

 

 

miezert hier, maar we zijn al terug.... Bams ligt lekker uit te buiken......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gisterenmiddag...... op naar de blauwe stad en....... in de verte zag ik een golden retriever en ja hoor daar kwamen Max en Rebecca aan....

 

Rebecca heeft de rijbewijs onlangs gehaald en tuft nu heerlijk met Max rond en voor het eerst hebben Bams en Max kennis met elkaar gemaakt, even was Max wat terughoudend voor Bams, maar het ijs was zo ontdooid, geen van beiden hebben balnijd..... er is gespeeld met twee ballen, plezier voor tien.

 

er zijn niet veel honden daar, voor Bams heerlijk en voor mij ? Rebecca kende ik al, en Max ook, wist dat het een lieve hond is vandaar mijn vraag, mag Max los ? ja hoor tuurlijk..... plezier voor tien.

 

wie weet de volgende keer weer.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



Rebecca heeft de fotoos gemaakt. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een leuk idee, nog even en het is echt herfst.... ik zie al overal paddestoelen uit de grond komen, kleintjes en hele grote, misschien wat fotoos van deze mooie schoonheden ? samen met de hond ?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ja, ik ken de verhalen van je. Ik lees al een heeeele tijd mee (voordat ik een account aangemaakt had). En ik weet wat jullie allemaal met haar te doen hebben. Respect daarvoor.  Met wielrenners, gaat dat nu wel beter?
 
...
En Mellow mag Mellow blijven, met steun van jullie.   "

Wat een lief berichtje

 

Wielrenners gaat wel weer. Soms doet ze nog wel eens lelijk tegen een fietser, maar die diepgewortelde angst is wel weg gelukkig.

 

Het is zonnig vandaag. Vanmorgen een grote plas gedaan, vanmiddag misschien met z'n drieën ergens heen. Leuvenumse Bos misschien, dat is altijd wel mooi deze tijd (in de herfst is het nog mooier).

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Leuke foto's Willemijn! En wat een water! Lijkt me een hele fijne plek. 

 

Ja, top idee! Na de mooie paddestoel, hier eerder in het topic, willen ik en Daya ook wel zo'n mooie tegenkomen.  Wij komen er alleen tegen die op een mislukte champignon lijken. 

 

Mellow, 

Oh, dat is mooi om te horen, dat het nu wel weer beter gaat.  Het is niet fijn om je hond zo angstig te zien.

En mijn berichtje was oprecht en gemeend.  Volgens mij is er maar één Mellow. 

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Vanmorgen een uurtje op pad geweest met de hondjes. Zelf gesport en zo meteen weer wandeling maken met de hondjes. Nog beetje training en einde middag nog richting park met ze. Fijne zondag allemaal ;-)

Ps:hier ook zo'n hele groep hij doet niks honden, jammer dat er zoveel mensen zijn die hun eigen hond nier kunnen lezen en helemaal geen controle hebben over hun gedrag. Ik zoek dus ook bewust de rust op met mijn hondjes.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Net heerlijk gelopen! Zijn niet naar het Leuvenumse Bos geweest, gewoon in Lelystad gebleven, rondje OVP. Veel mensen tegen gekomen, brave hond geweest. Zijn 1 hond tegen gekomen, een Stafford-achtige met een stok. Mellow bleef keurig zitten (wij zijn bewust even aan de kant gegaan). Die hond gedroeg zich ook keurig, jammer dat Mellow dan uiteindelijk tóch nog even van zich moet laten horen 

 

We hebben de grote ronde gedaan, 1 uur en 40 minuten. Daarna nog even naar de super en nu ligt ze gevloerd op de bank 

 

Het was best warm, ik begon met mijn fleecevest, maar na 20 meter heb ik die toch maar in de auto gelegd, hemdje was warm genoeg (en broek natuurlijk he )

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Wij hebben gedeeltelijk leuk gewandeld. Eerst ging er een hondje vanuit de fietsmand naar ons blaffen en was gijs helemaal in paniek. Daarna in het bos was hij helemaal wild. Zaten we even op een bankje kwaen er mensen met een hond langs die op een vorder collie leek, daar ging hij tegen grommen... Bedankt meneer van gisteravond met uw langslopende hond. Gijs is helemaal koekoek. Nu weet ik uit ervaring (helaas) dat dat een aantal dagen duurt en dan doet hij weer als anders. Terug op de camping heb ik hem gewassen. Nu heeft hij een varkensoor. Het was hier ook behoorlijk warm met wandelen. Maar nu lijkt het of er wel een buitje kan komen

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Charlii ligt compleet onder zeil na de gezellige wandeling. Hier en daar nog wat modderig....ach, droogt vanzelf weer op. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Trouwens nog een vraagje. Hij heeft soms puistjes rond zn poeperd. De anaalklieren zelf zien er normaal uit. Zit er ook verder vanaf. Eerder waar de staart begint zeg maar. Wie weet hoe dat komt en wat ik eraan moet doen? Het lijkt eerder ontstoken haarzakjes, want middenin dat puistje zit dan een haar

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Wij zijn van 1 uur 's middags tot half 5 paddestoelen wezen zoeken.  We zijn geen "Kabouter Spillebeen" paddestoel tegengekomen, maar wel een aantal mooie plaatjes kunnen maken. 

 

Er was hier in de buurt van alles te doen. Een hoop muziek en een jaarmarkt. Dat betekende dat het in het Wandelbos heerlijk rustig was.  Ik kom daar nooit op zondag, maar deze keer toch de gok gewaagd. Daya werd nog uitgescholden door 2 loslopende ieniemienie Chihuahua's. Maar ik ken ze, ze doen niets! Ze hebben alleen een hele grote mond op een 5 meter afstand.  Daya vond ze errúg indrukwekkend! 

Het zag er eigenlijk zelfs een beetje schattig uit, ook al was het niet schattig, maar toch!  Twee van die boze kopjes tussen de struiken...

Hier nog wat foto's: 

"Waarom moet ik toch de heletijd naar dat stom apparaatje kijken? Heb je niks beters te doen ofzo??"

"Jeeeej, pootje baden! *blublublub* Even een stok naar boven vissen hoor!"

"Nog even een dramatische foto..."

 

Toen maar weer richting huis, want het werd druk. Voelde me een beetje gestalkt door een meneer met een forse hond. Hoop dat het tussen mijn oren zat. Ieder bochtje wat ik nam, nam hij ook. Liep ik terug, kwam hij uiteindelijk ook. Ben toen maar dwars tussen de bomen door het bos in gegaan... Vreemd was het... 

Daar kwam ik deze nog tegen:

Die wou helaas niet met Daya op de foto. 

 

Maar wij hebben ons vanmiddag prima vermaakt! Het was wel warm zeg, poeh!  

Dinsdag ga ik paddestoelen zoeken in het bos bij de duinen. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Nog steeds onder zeil......

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Ach, kijk dat dan.. Die zal wel lekker dromen vandaag! 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Ach, kijk dat dan.. Die zal wel lekker dromen vandaag!  "

 Dat hoop ik wel!! Afgelopen nacht flink gespookt en vandaag veel gewandeld en gespeeld..... Ik hoop op een rustig nachtje. Straks nog een ronde en dan is het mooi geweest voor vandaag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Trouwens nog een vraagje. Hij heeft soms puistjes rond zn poeperd. De anaalklieren zelf zien er normaal uit. Zit er ook verder vanaf. Eerder waar de staart begint zeg maar. Wie weet hoe dat komt en wat ik eraan moet doen? Het lijkt eerder ontstoken haarzakjes, want middenin dat puistje zit dan een haar "

 Oei, het kunnen fistels zijn, zou toch een bezoekje brengen aan de dierenarts, en dat even goed nalaten kijken, een ingegroeide haar kan echt een fistel worden......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wij zijn van 1 uur 's middags tot half 5 paddestoelen wezen zoeken.  We zijn geen "Kabouter Spillebeen" paddestoel tegengekomen, maar wel een aantal mooie plaatjes kunnen maken. 
 
Er was hier in de buurt van alles te doen. Een hoop muziek en een jaarmarkt. Dat betekende dat het in het Wandelbos heerlijk rustig was.  Ik kom daar nooit op zondag, maar deze keer toch de gok gewaagd. Daya werd nog uitgescholden door 2 loslopende ieniemienie Chihuahua's. Maar ik ken ze, ze doen niets! Ze hebben alleen een hele grote mond op een 5 meter afstand.  Daya vond ze errúg indrukwekkend! 
Het zag er eigenlijk zelfs een beetje schattig uit, ook al was het niet schattig, maar toch!  Twee van die boze kopjes tussen de struiken...
Hier nog wat foto's: 


"Waarom moet ik toch de heletijd naar dat stom apparaatje kijken? Heb je niks beters te doen ofzo??"

"Jeeeej, pootje baden! *blublublub* Even een stok naar boven vissen hoor!"

"Nog even een dramatische foto..."
 
Toen maar weer richting huis, want het werd druk. Voelde me een beetje gestalkt door een meneer met een forse hond. Hoop dat het tussen mijn oren zat. Ieder bochtje wat ik nam, nam hij ook. Liep ik terug, kwam hij uiteindelijk ook. Ben toen maar dwars tussen de bomen door het bos in gegaan... Vreemd was het... 
Daar kwam ik deze nog tegen:

Die wou helaas niet met Daya op de foto. 
 
Maar wij hebben ons vanmiddag prima vermaakt! Het was wel warm zeg, poeh!  
Dinsdag ga ik paddestoelen zoeken in het bos bij de duinen.  "

 Jen je foto's......top. Echt mooi genomen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En die vogel zat en heel erg hoog.......maar geweldig jouw hond met de paddenstoelen, gefotografeerd !!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vanmiddag gaan zwemmen, ongelooflijk , groen water, gisteren schoon en helder, zag het te laat, dus snel Bams eruit gehaald.........een heel eind verder was het schoon, dat wordt even afwachten met Bams.......

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Ha allemaal. We zijn er weer bij.

Even een aantal dagen geen puf, energie,  tijd, moeite enzovoorts gehad om hier wat te plaatsen. 

 

Was best een warme dag. Vanmorgen een uur gewandeld. Hier over de dijk. Ik had een shirtje vestje en mijn zomerjas aan. Nou doe zomer jas had ik na 5 minuten uit... warm!

 

Vanmiddag zijn we weer eens naar St. Walrick gereden. Was alweer lang geleden. 

Fijn gewandeld en daarna nog thee en een taartje op t terras. 

Chica was erg braaf

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Wat een leuke foto's weer van iedereen. Gisteren teruggekomen van vakantie dus veel niet gelezen.

 

De hondjes zijn nu pas  thuis,wat ben ik blij,de regen valt met bakken uit de lucht,vanavond lekker met die warme hondenlijfjes tegen mij aan tv. kijken,wat heb ik dat gemist.

 

Mijn hondenmeisje wordt een dagje ouder,we hebben besloten dat dit voorlopig onze laatste vliegvakantie was. Ik moet binnen een dag weer thuis kunnen zijn als er iets is. 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Dankjewel Willemijn.  En inderdaad, de vogel zat veeeeel te hoog! 

 

Groen water? Algen? Of wat anders?

Hier trouwens een vreemde olie achtige substantie op het water. Voor de zekerheid heb ik Daya daar maar niet in het water laten gaan. Zal toch het klamme, warme weer zijn geweest, denk ik.

 

Daya doet vandaag trouwens ook niets meer:

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Willemijn, wat leuk dat Rebecca een rijbewijs heeft en je haar tegen bent gekomen!

Hoe komt dat water vandaag bij jou dan zo groen, ligt dat aan de wind?

 

Jen, mooie foto's, wat is dat voor een roofvogel?

 

Hettie, Charlie ligt er wel zo bij dat hij een nacht zal doorslapen!

 

 

pagina 27 van 53 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 2728 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53
Volgende forumvraag: Teken nog actief in oktober?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^