Seizoenentopic, nog even zomer maar de herfst speelt kiekeboe.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

@Roxy, ik heet Lieke. En bedankt :) ik ben ook helemaal verliefd op mijn gijs!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Hier een vraagje voor jullie allemaal.      Wie laat de radio of t.v, en licht aan als men weggaat.   ? En waarom !!!!!!!!!!!!  "

Als we in de winter 's avonds weg gaan laten we vaak wel het licht boven de eettafel aan, dan is het ook niet zo donker als we thuiskomen.

 

Radio laat ik soms aan. Wij hebben zo'n Sonos-systeem, dus ik kan ook boven en beneden aanzetten, als groep. Net hebben we sushi gegeten, dus toen heb ik de radio wel aangezet voor haar. Als ik ga werken doe ik dat eigenlijk nooit. Dus eigenlijk gaat de radio alleen aan als ze voor een tweede keer die dag alleen thuis moet blijven (is maar heel af en toe).

 

En nog een vraagje, ook voor iedereen.........geef men je hond het hele huis ter beschikking of ?????en waaron wel of niet !! "

Eerst was ze gewoon altijd beneden (huiskamer, keuken), tot vorig jaar juni: toen steeds paniek 's nachts (vuurwerk na gewonnen voetbalwedstrijd). Toen mocht ze (na drie van dat soort nachten) boven slapen. Na mijn zomervakantie wilde ze ook overdag niet meer beneden, dus heb ik de tussendeur stiekem open gelaten. Sindsdien is de tussendeur altijd open, maar nu niet meer stiekem hoor 

 

Mellow mag kiezen waar ze ligt. Soms ligt ze boven als ik thuis kom (op haar fleecedeken op bed), soms beneden (op haar kussen of op de bank).

 

Blijkbaar wil ze graag de keus hebben waar te liggen. Ze sloopt niet, dus ik vind het prima. (Over een jaar slaapt ze 's nachts ook op bed haha! )

Ze mag dus beneden (= huiskamer, open keuken, gang) en boven (= slaapkamer, badkamer, werkkamer). Trap naar zolder is een open trap, dus de badkamerdeur staat altijd open met een deurstopper, zo is de zoldertrap niet bereikbaar (maar daar gaat ze tóch niet op, is eng).

 

Pukje mocht ook op zolder, die lag vaak achter de lamellen in de zon.

 

Vet off topic, maar ik moest natuurlijk netjes Willemijn d'r vragen beantwoorden 

 

Vanavond sushi gegeten en wat leuks voor mezelf gekocht, verder was het eigenlijk gewoon een stomme dag die ik snel wil vergeten.

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Hier laten we de lichten aan puur om indruk te geven dat er iemand thuis is en om niet in het donker thuis te komen.

tv maar dan op radio kanaal ... niet op de avond overdag wil ik deze nog weleens aan laten staan.


De honden hebben de woonkamer en achterkamer / hondenkamer tot hun beschikking.

Overdag hebben ze ook nog de gang maar op de avond niet want dan is vaak de kat boven. Maar mogen niet boven maar gaan ook nooit de trap op om naar boven te gaan.

en waarom wel ... zo kunnen ze zelf kiezen waar ze willen liggen, achterkamer is koeler is geen verwarming en overal liggen manden of de bank .. stoel ....

Maar daarbij ... ze zijn zelden tot bijna nooit alleen. ;-)

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda 3 doggies

honden foto van Nancy & Zelda

gisteren was het een hele mooie na zomerdag , wel gaan werken jammer..... maar moet brood op de plank

ik zelf luister nooit naar radio, en s 'avonds ben altijd thuis. tv staat wel veel op vitaya enzo. Zelda mag heel de beneden hebben en s ' avonds ook boven , juist leer ik haar geen trap op want onze trap is beetje gevaarlijk vind ik , ik draag haar naar boven,het ziet er vandaag terug uit dat mooie dag zal worden , mooie zonsopgang is het nu .

vandaag thuis , nu eerst badkamer kuisen en dan klein toertje doen met Zelda en dan mooi ritje met de fiets en dan alle tijd voor Zelda om strand wandeling te doen, heb gisteren haar nagels geknipt en ze liet het mooi toe

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lieke.....Nina dank je wel.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nancy en Just me ...dank jullie wel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Cindy.....dank je wel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hetty, Jen, Ilse, Kiki, dank jullie wel.      De ganzetrek is inmiddels begonnen en zal duren tot het kouder wordt.......hoe kouder hoe eerder ze vertrekken......meestal eind augustus verzamelen ze en vreten zich nog even vol, verzamelen zich voor de nacht en vertrekken dan als het hier flink kouder wordt, oktober zijn de meeste ganzen vertrokken naar warmer oorden.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Je maakt me wel nieuwsgierig, Willemijn, waarom juist deze vragen aan ons gesteld???

 

On-topic: Het wordt weer een mooie dag, al was het vanochtend vroeg wel koud, 8 graden maar! Kijken of vandaag het uitje er in zit dat ik gisteren al wilde maken met Charlii. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Was op televisie en op Facebook deze vraag, het maakte me nieuwschierig.......... Wat doe ik ?          Toen Bams nog een pupje was, en ik dan weg moest was ze in de ren, een grote gezellige ren, met alles erin, zelfs een bankje om op te zitten, speeltjes enz. Snachts lag ze naast me op een vetbedje op de grond, naast bed.....Bams is een zeer makkelijke hond, en mag sinds ze volwassen is overal komen, behalve boven als ik er niet ben, uit zich zelf zal ze nimmer naar boven gaan, een traphekje ervoor toen ze klein was...........waar ligtBams als ik er niet ben ? Op de bank met de afstandsbediening op de leuning van de bank........hahaha, t.v staat san altijd aan.....savonds als ik naar de trainingen laat ik altijd licht branden....altijd.       Zelf heb ik een hekel aan donker en heb zelfs snachts licht aan, nachtlampen op een tijdklok, met donker aan, en met licht uit......als ik thuis kom zit Bams niet op de bank, ik doe alsof ik niet weet dat ze uitgestrekt op de bank ligt, ik laat haar in de waan .              Zo nu weer ontopic......hahahaha.  Vanochtend heerlijk de slaap ingehaald en relaxt alles gedaan, even uitgelaten gegeten, en nu aan de koffie.....straks om half elf afgesproken met een vriend om te gaan zwemmen met Bams, het is immers zalig weer, en daarna koffie op een terrasje, wat Bams een stukje speculaas krijgt, ze weet het.............jullie genieten he, het is maar een paar dagen zomer, en dan komt de herfst echt weer kiekeboe spelen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wij worden dan getrakteerd, wie wil dat niet ? Hihi

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

" En nog een vraagje, ook voor iedereen.........geef men je hond het hele huis ter beschikking of ?????en waaron wel of niet !! "

Loes en Polly hebben de hele benedenverdieping voor zich. Boven komen ze alleen als wij dat toestaan. Loes mag mij komen wakkermaken op mijn uitslaapdag. Polly doet dat bij mijn ouders. En natuurlijk komen ze regelmatig in de badkamer. Loes mag ook mee naar boven als ik mij ga omkleden na een dagje werken. Is even ons knuffelmomentje dan, zonder Polly.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dank je wel Gies.

honden page profiel CindyCindy 3 doggies

honden foto van Cindy

Brace yourselves, fall is coming!

 

 

 

Langzaam maar zeker begint zijn eerste "echte" rui zich aan te kondigen ;)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Gijs en ik hebben lekker gewandeld, papa is al druk aan het klussen!

 

 

paar fotos van het wandelen. Als het rustig is mag hij op het fietspad flexien, ik kijk dan constant voor en achrer me. Komt er iemand aan dan zeg ik gijs, en wijs ik met mn vinger naast me en komt hij daar lopen en krijgt hij een snoepje!

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Ik woon in een appartement waar de slaapkamer en hal bij het trappenhuis liggen, als ik weg ga dan mogen ze in de woonkamer. Gewoon los, ik geef ze meestal wel beide een kong in hun eigen bench maar die deurtjes gaan niet dicht dus ze kunnen in de hele woonkamer verblijven. De radio staat aan zodat Jaimy niet teveel uit het trappenhuis hoort. Anders gaat hij bij alles aanslaan. Alleen thuis is niet zijn sterkste kant. Als ik langer weg moet gaan ze naar een oppas of komt er eentje hier. Als ze bij ons pa en ma alleen thuis moeten blijven gaan ze in de bench omdat hun honden anders gaan blaffen dus dan delen die van mij samen een bench.

Vanmorgen rondje markt gedaan groenten en fruit gekocht. Puberhond Jaimy moest opscheppen tegen het geitje en de koe van de kaasboer, dat het beelden zijn maakte hem niet uit als ze maar even wisten dar het zijn markt was. Dus even ingegrepen. Straks wandeling en thuis training met beide. Vanavond komt vriendinnetje gezellig eten en kletsen, lang geleden!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Leuke foto's Lieke!

Toch handig met zo'n flexlijn, heeft ie lekker de ruimte.

 

Goh, ik heb nog wat meegemaakt in het bos vanmorgen.

Zag een eind verder op het pad 2 ruiters te paard aankomen, dus Black aan de lijn.

Ze zagen mij ook en wilden een ander pad inbuigen.

Gaat dat ene paard bokken en amazone valt er af en blijft liggen.

De andere amazone riep naar mij: kom helpen maar bind je hond vast want dat paard is bang voor honden.

Dus ik heb Black aan een boom vastgemaakt en ging naar ze toe.

De vrouw op de grond kwam al iets overeind, ze had geen lucht meer gehad door de klap op haar rug maar verder niet gewond gelukkig.

Haar paard was weggerend en stond een eindje verderop dus ik ben maar naar haar paard toegelopen en het kunnen pakken gelukkig.

Toen vertelde ze dat haar paard een trauma voor honden heeft door een akelig voorval.

Zelfs als haar paard in de verte een hond ziet, raakt ie al in paniek.

Heel jammer want verder schijnt het een super braaf paard te zijn.

Maar eigenlijk is het dan wel gevaarlijk om met zo'n paard naar het bos te gaan, grote kans dat je wandelaars met honden tegenkomt natuurlijk.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Lieve help, Sylvia, wat een verhaal. Loopt daar een ruiterpad door een hondenlosloopgebied? Het is iig niet verstandig met dat paard het bos in te gaan. 

Fijn dat je kon helpen en dat Black rustig was in verband met die paarden.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Ook nog even hier plaatsen, gevalletje van huiselijk geweld......

 

Het lijkt of Charlii en Tom heerlijk van de zon en de tuin genieten, maar niets is minder waar!!!!

Ze liggen met gespitste oortjes te wachten tot de directe aanval van huiselijk geweld voorbij is.

(zoveel haren om op te zuigen......)

wat lichaamstaal dus laat zien! 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Grappige foto Hetty 

Leven als kat en hond.

 

Hetty, nee de ruiters waren niet op een ruiterpad, ik kwam ze op een gewoon pad tegen.

Er zijn daar wel ruiterpaden, maar dat stuk bos is vrij ontoegankelijk voor mens en paard, is een stuk deel van het bos waar niet echt goede paden zijn.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Grappige foto Hetty 
Leven als kat en hond.
 
Hetty, nee de ruiters waren niet op een ruiterpad, ik kwam ze op een gewoon pad tegen.
Er zijn daar wel ruiterpaden, maar dat stuk bos is vrij ontoegankelijk voor mens en paard, is een stuk deel van het bos waar niet echt goede paden zijn. "

 In dat geval was het dus domme pech met die amazones. 

 

Jazeker, grappig, normaal zijn ze niet zo dik met elkaar, maar ze kiezen wel partij voor elkaar als het om de stofzuiger gaat! 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het is lekker weer vandaag, ik zou zo graag een stuk willen wandelen. En dan wel graag iets meer als 3 minuten op de hoek van de straat... Maar ik ga niet alleen naar het bos.

 

Straks even naar een trimmer voor haar nagels (is een moeder van school), daarna maar even ergens een poepje en nog een paar plasjes laten doen. Heb even niet de energie om naar het bos te gaan en haar een paar meter kort aangelijnd mee te nemen om daarna alsnog terug te keren...

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Het is lekker weer vandaag, ik zou zo graag een stuk willen wandelen. En dan wel graag iets meer als 3 minuten op de hoek van de straat... Maar ik ga niet alleen naar het bos.
 
Straks even naar een trimmer voor haar nagels (is een moeder van school), daarna maar even ergens een poepje en nog een paar plasjes laten doen. Heb even niet de energie om naar het bos te gaan en haar een paar meter kort aangelijnd mee te nemen om daarna alsnog terug te keren... "

 Cindy, klinkt weinig vrolijk, gisteren ook niet echt, meen ik me te herinneren. Hoe kunnen we dat beter maken voor jou en Mellow?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Brace yourselves, fall is coming!
 
 
 
Langzaam maar zeker begint zijn eerste "echte" rui zich aan te kondigen ;-) "

 Wordt tijd he, net voor de winter mooi de pupvacht weg, heeft hij straks een prachtige winterjas, ! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Benji.....dank je wel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sylvia.  Zo,n bang paard die honden al van verre benauwd kan eigenlijk niet op pad gestuurd worden, nu loopt het nog goed af.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zo zie je Hetty, als je niets gezegd had........hier achter de iPad lijkt het alsof ze lekker van de zon .....samen genieten !!

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

"  Wordt tijd he, net voor de winter mooi de pupvacht weg, heeft hij straks een prachtige winterjas, !  "

 We hebben inderdaad nog geen echte rui van hem meegemaakt. Tot een maand of 7/8 verloor hij eigenlijk heel geleidelijk het nesthaar, de laatste 2 weken begint er ook ondervacht mee te komen wanneer ik borstel. Ben nog niet met de herderkam aan de slag gegaan, daarvoor zit het haar nog niet los genoeg denk ik. We gaan het meemaken...

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Vandaag zalig weer, al is de wind een beetje frisjes.

Geprofiteerd van het weer om nog een barbecue te doen met ons gezin. Ook de hondjes hebben een keer gezondigd: ze kregen een half gehaktballetje.

 

Vanavond weer hondenschool. Het loopt allemaal goed, alleen weigeren zowel Loes als Polly te spelen met hun speelgoed. Ze moeten hier het bevel "vast" en "los" mee leren. Weinig succesvol dus; we zitten ons als een gek uit te sloven en onze honden kijken va "he, wat willen die nu weer?"

Welk soort speelgoed gebruiken jullie? Iemand tips hoe we ze wel aan het spelen krijgen?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Gies, ik gebruikte een Kong Wubba Snugga voor dat spelletje. Nog steeds een grote favoriet hier.

pagina 24 van 53 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 2425 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53
Volgende forumvraag: Teken nog actief in oktober?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^