Seizoenentopic, nog even zomer maar de herfst speelt kiekeboe.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ja hoor wij zijn ook blij.

Veel beter weertje voor Charles en mij dit.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Chica en ik hebben vanochtend een heerlijke wandeling gemaakt. Zo'n 40 minuten weggeweest en madam was de gegele tijd dol blij. Sprintjes trekken, gek doen, uitdagen 

Volgens mij is ze heel blij weer lekker bij mij te zijn hihi en ik ook.

 

Even wat schoolwerk doen, moeten toch weer wat opstarten voordat we volgende week weer beginnen. En de was van afgelopen weekend staat ook te draaien.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het is frisjes vandaag. Vind ik eigenlijk wel even lekker zo, als het voorlopig zo blijft weet ik tenminste wat ik aan moet trekken.

Voor Mellow was het gisteren ook veel te warm, die vindt het vandaag ook beter denk ik. Vanmiddag maar even naar het bos als het droog is.

 

Gisteren was het echt vies warm. Heb een half uurtje gelopen, toen liep het zweet in stralen langs mijn rug, Mellow d'r tong hing ook zowat op het asfalt. 

Gaan we terug, loopt er weer iemand op het pad met 2 losse Herders. Vind ik helemaal niks , dus ik heb Mellow even moeten aansporen vooral maar stevig door te lopen. Normaal gesproken mag ze altijd wel even treuzelen, maar nu niet.

 

Eind van de middag nog even naar het gras op de hoek, maar ze deed niks. Ik dacht 'ik hou vol, er zal ooit wel een plas uit gaan komen', maar na een kwartier nog steeds niks. Toch maar in de auto naar de dijk, daar heeft ze nog een poepje gedaan, drie plassen, ze heeft gerold en even heel hard gerend.

Gekke doos is het.

 

Vannacht gelukkig geen onweer, dus ik heb gewoon goed kunnen slapen.

 

---

 

weet je Cindy, doe er wat mee , je fotograveert graag en super mooi. :-D "

 

 
En schrijven!
Cindy heeft zo'n leuke schrijfstijl, kun je geen boek gaan schrijven? 
Zo'n luchtig verhaal met humor of zoiets. "

 

Haha, jullie zijn grappig, maar dat doe ik maar niet 

Ik doe ook maar wat joh en die telefoonfoto's zijn geen wereldfoto's hoor 

 

---

 

Honden die in rust zo lekker op hun rug liggen , zijn in vol vertrouwen . Een hond die dat niet heeft zal dat niet gauw doen, en altijd heerlijke lieve foto's zijn dat. "

Mellow lag al vrij snel in zo'n houding. Toen er iemand bij ons kwam kijken omdat het met haar niet zo heel lekker ging zei die vrouw ook dat ze wel vertrouwen had, omdat ze met haar rug naar me toe durfde te liggen (billen of rug tegen mijn been).

Momenteel ligt ze óf languit (en dan ook écht languit ) of in een heel klein rondje. Ondersteboven is ook altijd leuk trouwens 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hettie, gelukkig niet één van je eigen katten maar niet leuk als je zoiets vindt. Goed dat jullie gebeld hebben!

 

Heerlijk weer is dit, in huis is het ook al lekker afgekoeld.

Ik ben met Black ook al in het bos geweest, we komen niet zo vaak iemand tegen maar nu wel iemand met een klein jachthondje.

Daar heeft Black een hele tijd mee gespeeld en heel hard gerend, dus nu is hij ook moe.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Cindy, ik weet dat Mellow een herplaatser is, toch geeft de rug houding vertrouwen in de omgeving en natuurlijk het baasje, het is in weze een onderdanige houding.... honden die zo heerlijk op hun rug liggen hebben volop vertrouwen. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

1 augustus, metreologisch is het HERFST, maar we gaan door tot 21 september met dit topic, er kunnen nog zoveel zomerse dagen aankomen..........


Herfst wisselvallig van start


Zeist (weeronline.nl), 01 september 2015 - Met de start van de (meteorologische) herfst zijn we de zomerse temperaturen in een klap kwijt. We moeten het doen met temperaturen (ruim) onder normaal. Het weerbeeld is de komende dagen wisselvallig met een mix van wolken, zon en af en toe een bui


dit weer teken ik voor, heerlijk, geen hijgende bams, lekker in huis, en je kan toch zonder jas en lekker buiten zitten, heerlijk... vandaag een overgangs dag ? de week voorspelt toch lekker weer, af en toe een buitje meer hier dan daar :-D maar ook de zon komt er bij hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Eindelijk wat echte koelte! Dus vanochtend vrolijk op stap met Tante Pollewop.

Maar goed, dat heb ik weer...... kom ik aan het eind van het paadje het lichaampje tegen van een kat, waarschijnlijk aangereden en daar neergelegd. Op dat moment komt een kennis met haar Duitse herder langs. Zij neemt Charlii even over en ik bel ter plekke de gemeente, want ik kan het dan niet over mijn hart verkrijgen dat zo'n lieverd daar ligt, overgeleverd aan weet ik veel welk beest. Gelukkig had ik meteen al gezien dat het NIET een van mijn eigen katten was.

Na het belletje weer verder gelopen met Charlii, maar die voelde blijkbaar mijn stemming aan en wilde alleen maar terug naar huis. 

Vanmiddag wordt het een beetje beter weer en dan gaan we alsnog de zevenmijlslaarzenwandeling maken..... "

 




ik vind dit altijd verschrikkelijk, weet wel dat er beweerd wordt dat katten buiten moeten zijn, maar vaak zie ik toch langs de weg doodgereden katten, triest.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" bij ons bewolkt en regen, al 3 dagen , deze morgen al een kort toerke gedaan.

Zelda is nu 5 maand maar legt haar wanneer ik haar borstel  soms zo op haar buik, mijn vorige honden deden dat spontaan om gestreelt te worden.komt mij wel regelmatig aan mij benen likken

1ste dag van mijn jongste dochter naar hoge school , verpleegkunde ( even of topic).

  "

 



knap Nancy... voor verpleegkundige leren, een lange studie, maar is het waard, verpleegkundigen worden graag gezien en zijn hard nodig... succes voor je dochter met de studie. :-D

iedere hond is anders.... de een is makkelijk in het verzorgen de ander beren moeilijk, geduld, :-D hier begonnen met 8 weken al direkt, Bams was een doerak, wilde niet... al mijn andere honden gingen er voor zitten en liggen, en nog is Bams heel ongeduldig, daarom zal ik niet in een keer haar aanpakken, een dag de ene kant de andere dag de andere kant, en dan nog eens een dag voetjes en oren, alles in eptappes. hahaha maar zo kan het dus ook verkeren. hahahaha.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" De hitte is voorbij,velen zullen blij zijn. De zomer is duidelijk op zijn retour,het is prima wandelweer, voor de honden is het nu ook lekkerder.

De scholen zijn begonnen,de toeristen zijn weg,de honden hebben weer het rijk alleen op de dijk en kunnen weer volop los lopen,heerlijk!!

  "

 



Monique zo denk ik er ook over, maar.... er kunnen nog volop mooie zomerse nadagen komen hoor. :-D

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

Ongelofelijk! Mijn Liz is nu al in de rui! Dat is toch wel erg vroeg denk ik?

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Martin, is het geen rui om de wintervacht aan te maken?

Ik weet niet precies hoe dat bij honden zit, hoor.

Maar mijn paard is ook in de rui, maar daar komt de wintervacht voor terug.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ongelofelijk! Mijn Liz is nu al in de rui! Dat is toch wel erg vroeg denk ik? "

 Nee eigenlijk niet Martin, in het naseizoen, gaan de honden nog in een korte rui, enwel, de deklaag die ruit, want als het goed is is er bijna geen ondervacht te bekennen , de zomervacht maakt zich klaar voor de wintervacht, nu is het een lichte en korte rui, de dagen gan korte en de nachten gaan lengen, wanneer je hond nu ruit is dat normaal, let maar op het is van korte duur........

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En wordt er een ondervacht gekweekt na de nazomer rui.

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

"  Nee eigenlijk niet Martin, in het naseizoen, gaan de honden nog in een korte rui, enwel, de deklaag die ruit, want als het goed is is er bijna geen ondervacht te bekennen , de zomervacht maakt zich klaar voor de wintervacht, nu is het een lichte en korte rui, de dagen gan korte en de nachten gaan lengen, wanneer je hond nu ruit is dat normaal, let maar op het is van korte duur........ "

Goed om te horen, dus dit duurt korter dan de rui in het voorjaar? Die duurde lang! Tja, dit is mijn eerste hond die rui,t! (of zo).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja Martin, alleen het dekhaar ruit, de onderwol is in het voorjaar eruit gegaan, nu wordt de wintervacht klaar gemaakt, dat wil zeggen nu een korte rui van de deklaag, en hoe korte de dagen worden en de nachten lengen, komt de wintervacht op gang......maar......... Honden die aangekleed worden en snachts onder het dekbed slapen of op bed, hebben geen normale seizoens rui meer..........en teven die hormonaal zijn die ruien pal voor de loopsheid, en kunnen zelfs in de winter dan in hun blote kont lopen, een teefje maakt zich mooi, en voor de loopsheid wordt er geruit, om voor de dekking en dracht mooi te zijn, en teefjes waarvan de pups de wijde wereld dan in gaan, gaan dan ook weer in de rui, dat noemen we hormonaal rui, hebben de reutjes geen last van.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niet te heftig borstelen, een keer in de week een kam erdoor heen halen, meer niet , er is immers geen ondervacht aanwezig , daar moet je dus niet aankomen, want deze ondervacht die gaat echt groeien .......afblijven , alleen de deklaag rustig kammen met een grove kam ,een x in de week....te veel kammen dan blijft de hond ruien.

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

" Ja Martin, alleen het dekhaar ruit, de onderwol is in het voorjaar eruit gegaan, nu wordt de wintervacht klaar gemaakt, dat wil zeggen nu een korte rui van de deklaag, en hoe korte de dagen worden en de nachten lengen, komt de wintervacht op gang......maar......... Honden die aangekleed worden en snachts onder het dekbed slapen of op bed, hebben geen normale seizoens rui meer..........en teven die hormonaal zijn die ruien pal voor de loopsheid, en kunnen zelfs in de winter dan in hun blote kont lopen, een teefje maakt zich mooi, en voor de loopsheid wordt er geruit, om voor de dekking en dracht mooi te zijn, en teefjes waarvan de pups de wijde wereld dan in gaan, gaan dan ook weer in de rui, dat noemen we hormonaal rui, hebben de reutjes geen last van. "

Dank je wel Willemijn! Nu begrijp ik ook waarom ze eind augustus niet loops is geworden (6 maanden)! Dat zal dus vermoedelijk hierna komen. Wat is HP toch fijn voor dit soort vragen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bams, heeft smorgens een geweldige honger.........en we hebben niet eens gezwommen , goed gewandeld, koffie klaar gezet, en Bams heeft lekker gegeten, honger had ze, en ligt nu lekker uit te buiken, en ik achter de koffie, ook een goedemorgen, goed weer. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Martin, onze huishouden hebben niet meer de cyclus van de dieren die echt buiten leven, die krijgen bijna altijd in het voorjaar nakomelingen, onze huishonden maakt het niet meer uit , als er in de voorwinter nakomelingen worden geboren, verzorgd de mens de jongen door ze binnen te houden........ik vertelde je, dat loopse teven zelfs in de winter in hun blote kont kunnen lopen, dat gebeurt niet in de natuur, dat zou hun dood worden.     Hier onze huishounden  hebben een andere cyclus.....ik bof met Bams, die heeft een uitstekende loopsheid, als het goed is wordt ze eind of begin oktober loops...........ze heeft op het moment eenzomervacht en is al in de rui geweest net.......Bams wordt natuurlijk niet gedekt, maar zou dan weer loops worden in het voorjaar en gaat dan eerst in de rui,     Maar er zijn honden die een hele andere cyclus hebben.......en bij dieren in het wild is dat vaste prik, najaar, voorjaars rui, onze honden zijn niet meer seizoensgebonden, ze liggen in de winter binnen lekker bij de kachel, buitenhonden hebben wel een seizoensgebonden rui......heel verhaal he, hahahahaha

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Zo ik meld me ook even weer, laatste tijd niet zo actief hier

 

Ik ben er ook achter gekomen waarom gijs stonk, hij had in de stinksloot gezeten en elke keer als het buiten vochtig was dan liet zn tuigje die geur weer achter. Tuigje gewassen en probleem over! 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Miezer, regen grijze dag. Vanmorgen maar een half uurtje wat geslenterd.

Zo meteen ga ik er een eind op uit met Chica. Dat beetje regen deert niet en ik heb zin in een flinke wandeling.

 

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda 3 doggies

honden foto van Nancy & Zelda

hier met regen en stortbuien begonnen, een mooie toer gedaan met Zelda, nu is de zon er weer volop.

typische belgische weertje, de jeuk met Zelda is veel beter met de yucca druppels en PrimeFulvic - Fulvinezuur die ik nu dagelijks geef en de rauwe voeding eet ze graag, ze is nu 5maanden en inorme in de wisselijng van tanden, ben ook benieuwd wanneer zij loops zal zijn , af wachten. Bij ons vandaag triatlon , gelukkig is mooi weertje geworden , eerst beetje werken en dan met Zelda gaan kijken en supporteren , vroeger deed ik ook mee, maar heb het nu te druk daarvoor. zonnetje is al teru achter de wolken

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Gisteravond sprak ik af met Flatcoated vriendinnetje om deze ochtend naar de duinen te gaan. Het zou zonnig zijn en daarna pas regen, dus dat leek prima.

Hebben we vanochtend toch een tropische bui op ons kop gehad daar, en nu schijnt dus de zon......

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Lekker gelopen met de honden op het laatst kwam het zonnetje erdoor en eigenlijk is het nu best lekker weer. Heb vanmiddag buiten gegeten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lieke, buiten dat Gijs lekker stonk, tuigje, pas op blijf weg bij sloten ziekte van weil en een grote bron van bacteriën ......zeker in de zomermaanden.      Ratten zitten altijd in stilstaand water of in rietkragen, blijf er ver bij vandaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Goed te doen ......toch een heerlijk zonnetje, en ja helaas af en toe toch een buitje, maar de temperatuur is aangenaam, ook binnen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik ook Monique , hahahahaha

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

tis hier heerlijk!
o ik ben gek op de herfst! echt mijn favo jaargetij.

vanmorgen met Harley de markt op, fruit en groeten in geslagen en voor hem wat lekkers bij de dieren kraam gehaald.
de mevrouw daar was helemaal gek op hem, dus hoppe propte nog wat extra koekjes in mijn tas haha.

daarna een rondje lopen met dit heerlijke weer en thuis een kop hete thee ( ff wakker worden
;-) ).

net Harley helemaal grondig geborsteld en gekamd, nagels geknipt en straks de haartjes op en onder zijn poten, benen en kop bij knippen.
de haren die eraf kwamen laat ik in de tuin, een half uurtje daarna zie ik altijd een stuk of vijf musje de haren verzamelen en mee nemen.


en vanavond..... eindelijk een (klein) rondje fietsen
:-D heerlijk heerlijk!!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Gistermiddag hebben we heerlijk een uurtje gelopen. Het was in het begin even frisjes, maar na een minuut of 10 was het lekker.

Het iets grotere rondje gelopen, aangezien ik niet het idee had dat het elk moment kon gaan regenen. Wel weer veel geel/zwarte beestjes gezien en 2 x bijna gestoken. Vooral bij de bankjes zitten veel wespen (of weet ik veel wat voor nare beestjes het zijn). Ik ga dus ook níet meer zitten daar 

 

Het was nog best druk voor een dinsdagmiddag (4 x 2 personen en 1 x 1 persoon).

De laatste mensen die we passeerden hadden een kinderwagen bij zich (rare dingen volgens Mellow )

Zij kwamen van de andere kant, maar beiden gingen we hetzelfde zijpad in, zij liepen iets voor ons. Zij hield het hekje open terwijl hij er met de kinderwagen doorheen liep. 

"Gaan jullie er ook gelijk door?", meestal vindt Mellow het dus echt niet tof om zo dicht langs iemand te moeten lopen, zeker niet als ze dan tussen mij en de vreemde persoon loopt (normaal hou ik haar rechts en passeren de mensen links) maar ze keek haar aan en liep zo door het hekje heen 

 

Vanmorgen was het droog, maar wel een héél dreigende lucht. Toen we net 10 minuten binnen waren regende het grote druppels, best een flinke bui.

 

Net was het ook weer zo dreigend, maar inmiddels schijnt er een waterig zonnetje.

 

Mellow ligt te kluiven, ik ga GTST van gisteren kijken. Straks even naar het bos (als het weer zo blijft).

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

Bedankt voor je uitleg Willemijn!

pagina 16 van 53 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1617 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53
Volgende forumvraag: Teken nog actief in oktober?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^