Pup en benchtraing, dit gaat gepaard met blaffen en piepen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Janneke (Gast)

Goedemorgen allemaal! Sinds 4 dagen hebben wij een leuke ruwharige teckel pup (kaninchen). James van 11,5 week. Hij doet het goed!  In de kamer hebben we een bench staan. De eerste nachten heeft hij in de bench geslapen die we naast het bed hebben gezet. De eerste nacht piepte hij 10 minuten en nu bijna niet meer. Vannacht proberen om hem wat verder naar de gang te zetten en uiteindelijk beneden.  Ook overdag wil ik met hem oefenen om even in de bench te moeten zitten. Als ik 's ochtends ga douchen doe ik hem erin. Hij blaft en piept dan toch wat af. Dit gaat echt door merg en been. En.. ik ben heel bang dat hij hierdoor de bench als negatief gaat zien. Gisteren heb ik naast het douchemoment ook nog 2 andere korte momenten geoefend. Weer heel veel geblaf en gepiep!! Wat denken jullie? Moet ik dit gewoon volhouden of moet ik het nog even uitstellen? Hoe snel halen jullie hem weer uit de bench in de oefenfase? Sowieso pas als hij stil is, maar hoeft hij maar een paar tellen stil te zijn? Alvast bedankt.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Douchen duurt al snel een kwartier met alles erop en eraan. Dat is heel lang in het begin. Weer even terug naar af en de training per minuut, 2 minuten, 3 minuten, 5 minuten opbouwen. 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Gewoon even volhouden... 

De nachten gaan al redelijk goed begrijp ik? 

Om de momenten overdag goed en makkelijk aan te leren kun je ook even rustig naast de bench gaan zitten, bv 'zogenaamd' een boekje lezen. Zo ziet James dat jij in de buurt bent, en er niets aan het handje is..

Als ie rustig is loop je even naar de keuken en komt weer terug, of rommelt wat in de kamer...probeer piepen of blaffen even te negeren..

zet het deurtje open als ie rustig is, op een onverwacht moment,..en beloon hem.

Benchtraining is echt minutenwerk in het begin, maar dit kun je vrij snel uit breiden..en dan ook wat langer de kamer uitgaan ( bv om te douchen) er zijn wel schema's voor te vinden op internet.

Geef hem af en toe iets lekkers in de bench..,bv wat kleine brokjes die je verstopt onder een dekentje.., zo word en blijft het een leuk plekje voor hem...

succes ermee...

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Waarom moet hij in de bench?
Ik zou zelf liever extra tijd steken in zindelijk maken en leren om niets stuk te maken dan dat je die tijd steekt in benchtraining.. Het blijft toch opsluiten in een hele kleine ruimte.

honden page profiel bassiebassie

Het uitgangspunt van piepen en laten piepen is al niet goed. Het opbouwen van de bench doe je vanuit rust en vooral niet piepen. Dus als je nog niet kunt douchen met de pup in de bench.....niet doen. Neem hem gewoon mee in de badkamer. En pas als hij een tijdje met jou uit zicht in de bench kan dan pas kun je dat doen tijdens het douchen. Hij is er pas 4 dagen, dus rustig aan. Neem je tijd. Je pup bepaalt hoe lang het kan en niet de mensen op dit forum.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^