Kleine hond kleine ronde grote hond grote ronde

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Sophietje  **** rip Taat***** Sophietje **** rip Taat*****

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Ik hoor vaak mensen zeggen. Gelukkig heb je nu een kleine hond dan hoef je niet zover te lopen als die grote hond van je.

Ik ben het hier totaal niet mee eens eigenlijk. Sophie is jong en twee keer per dag een hele grote ronde vind ik ook met haar echt nodig al is ze dan klein, deze rondes zijn dan toch wel vaak dik ander half uur. Savonds is het altijd een wat kleinere ronde ofschoon wat je dan klein noemt en dat is dan de derde ronde.


Zijn jullie het met deze stelling eens dat een kleine hond een kleine ronde nodig heeft en een grote hond een grote ronde.

Ik niet

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

Nee ik ben hier absoluut niet mee eens.

Vaak zijn kleine hondjes zeer energiek en behoeven juist veel beweging om aan hun behoeften te voldoen. ik verwacht juist eerder dat een mastino napoletano of een sint bernard minder beweging nodig heeft zoals meerdere wandelingen van anderhalf uur of fietsen en zwemmen.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Nee hoor! Lupa is met haar 27 cm hoog dól op wandelen en rennen. Ze heeft het ook echt nodig om haar energie kwijt te kunnen. Of dit nu naar de hondenbak op de hoek is (kort lopen maar veeeeel rennen met haar vriendinnen) of een lekkere lange wandeling met veel snuffelen en slenteren maakt niet uit. 

 

Ik geloof dat dit eerder ras dan hoogte gebonden is en natuurlijk het energielevel en de leeftijd van de hond. De ene hond heeft meer uitdaging nodig dan de andere en daar hoort niet alleen wandelen bij, ook hersenwerkjes, oefeningen en spelen.

 

Lupa is ook jong en geniet enorm van wandelen maar kan ook heel voldaan raken van samen trainen op het veld of lekker ravotten. Als ik korter met haar zou wandelen zou ik meer met haar moeten spelen of hersenwerkjes doen anders mist ze echt een stuk uitdaging.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Nee hoor,niet mee eens !

Alle honden moeten lekkere wandelingen kunnen  maken.

 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Nee niet mee eens.

Hier wordt een kleine ronde gelopen als ik merk aan Chica dat ze het gewoon niet zoekt om ver te lopen. En het laatste rondje voor het slapen gaan is een kleine ronde.

Maar verder is het toch wel standaard dat wij per dag minstens 2 rondes van 3kwartier tot een uur lopen... Voor ons dus een grote ronde.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Niet mee eens!

 

Ook een kleine hond hoort voldoende beweging te hebben. Helaas zien vele mensen met een klein hondje dit niet.

 

Die zien vaak hun kleine hondje als schoothondje, je hoeft ze niet op te voeden want ze zijn klein, alles wat ze doen is grappig en schattig ook als het zeer ongewenst gedrag is. Een stevige wandeling hoort er ook niet bij want hun kleine pootjes kunnen dit niet aan.

 

Gelukkig ben ik niet zo (al ligt puck wel bij mij op de bank en in bed).

honden page profiel Kell - Alice, Casper, Kobe & TimoKell - Alice, Casper, Kobe & Timo 3 doggies

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Ik heb één chihuahua en 3 cavaliers, waarvan ene een jaar gaat worden deze maand.

Kleine rondes? En die breken de boel af thuis  Onze chi heeft meer energie dan onze 2 oudste cavaliers, schelen alle 3 enkele maanden (Oudste is 5 jaar). Dus hier ook grote wandelingen met kleine honden en ze kunnen deze heel goed aan hoor! 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Wat heeft me dwergpincher het dan afschuwelijk zwaar tussen mijn borders...

honden page profiel cantouchcantouch 3 doggies

honden foto van cantouch

Nee, ik heb een bordercollie en een klein (4 kg. wegend) mengelmoesje.

Je zou het niet verwachten en ik heb het nog niet eerder meegemaakt maar de kleine kan de border tijdens hun renspelletjes (bijna) bijhouden. Verder is hij nu 7 maanden dus doseren we de beweging nog wat, maar in principe gaan ze in beweging gelijk hoor behalve dat ik met de border ook 'werk' 2 -4 keer in de week.

Resultaat: twee tevreden honden in huis.

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Gelukkig krijgen jullie kleine honden ook allemaal een grote ronden. Maar toch je hoort het toch heel vaak dat het met een kleine hond niet hoeft.

Als ik met Sophie alleen kleine rondjes zou dan dan komt ze mijn constant uit dagen om een bal spelletje te doen met haar.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nee hoor, hoever te wandelen heeft veel meer met ras en energie nivo te maken. En leeftijd en conditie natuurlijk.

Kleine pootjes moeten wel meer meters maken dan grote, maar vaak hebben ze daar ook écht de energie voor!

Mijn grote- poten- dame daarentegen doe ik absoluut geen plezier met wandelingen van 2 uur! Mijn Sint Bernard is zeer relaxt, scharrelt lekker over ons terrein en na ongeveer 3 kwartier wandelen heeft ze het écht wel gehad hoor.....En gaat dan soms liggen, zo van, zijn we er al? Je kunt me ook dragen! .....

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

" Nee hoor, hoever te wandelen heeft veel meer met ras en energie nivo te maken. En leeftijd en conditie natuurlijk.

Kleine pootjes moeten wel meer meters maken dan grote, maar vaak hebben ze daar ook écht de energie voor!

Mijn grote- poten- dame daarentegen doe ik absoluut geen plezier met wandelingen van 2 uur! Mijn Sint Bernard is zeer relaxt, scharrelt lekker over ons terrein en na ongeveer 3 kwartier wandelen heeft ze het écht wel gehad hoor.....En gaat dan soms liggen, zo van, zijn we er al? Je kunt me ook dragen! ..... "

 




Dat had ik met Taat dus ook he

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het zal vooral hond-afhankelijk zijn, heeft weinig met het formaat te maken denk ik. Leeftijd en algehele gezondheid zal ook meespelen natuurlijk.

 

Mellow vind 1 lange wandeling (uurtje) meer dan genoeg. Heel soms wil ze wel 2 lange wandelingen, maar liever niet. Vrijdagochtend lange wandeling gedaan, maar de iets kortere avondwandeling werd wel héél kort; binnen 10 minuten zaten we weer in de auto, zaterdag behoorlijk van slag.

 

De lange wandeling van 2,5 uur (week of 3 terug) vond ze wel weer erg leuk, maar de rest van de dag was een plas op de hoek voldoende.

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Ben ik het niet mee eens. Je moet vooral naar het energieniveau kijken van je hond. Ook bij de kleine hondenrassen zitten pittige hondjes.

Ik denk vooral dat veel mensen onder kleine honden de gezelschapshonden, zoals malthezer, verstaan. Hun energieniveau ligt inderdaad lager als pakweg een labrador, maar ook die honden hebben nood aan beweging en uitdaging!

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Niet mee eens. Wispa is hier het grootst (al is 13 kg nog niet zo groot..) en die heeft het minst beweging nodig. Luuk is het kleinst (7 kg) en die heeft juist het meest beweging nodig.

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Mijn kleine honden hebben zeker 1x per dag een grote ronde nodig waarbij ze los lopen en lekker kunnen rennen, spelen, snuffelen enz. enz.. Ik doe dat meestal in de ochtend, ik ga dan naar het bos, het park of het strand. De rest van de dag krijgen ze 3 kleine rondes waarvan s'avonds alleen een uitlaatronde. Daarnaast doe ik binnen ook nog apporteer-, trek- en zoekspelletjes. Het wordt onderschat maar ook een kleine hond moet je bezig houden anders wordt ie vervelend ;-)

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Nee hoor.

Freggle is bijvoorbeeld een Bolognezer en dat zijn juist hele sportieve hondjes die uren kunnen wandelen.

Je zou hem veel tekort doen met alleen maar kleine rondjes, zelfs nu hij oud is gaat hij er nog graag mee op uit.

 

Daarom zijn er misschien wel zoveel van die vervelende kleine hondjes, omdat er te weinig mee gedaan wordt.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Nee onze Max trainde 3x per week agility ( opgebouwd uiteraard) en wij wandelde dagelijks redelijk veel/lang. Wij gingen ook geregeld joggen. 

 

 

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Nee hier 2 kleine hondjes, een chihuahua en chihuahua x jack russel beide hebben toch echt wel hun beweging nodig. Veel buurthonden hier gaan niet verder dan een rondje rond de speeltuin of langs het veld, dat is max 5min per keer. Hier lopen ze minimaal 1, 5uur per dag, verdeeld over 4x. De jongste is hier 9mnd nu vandaar geen echt lange wandeling. Daarnaast nog training, hersenwerk en spelen. In huis zijn ze lekker rustig maar die beweging hebben ze echt nodig anders breekt vooral de jongste de tent af.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Ons vorige hondje (klein model) liep toen ze jong was langere wandelingen dan Bacchus doet.  Bacchus wil het liefste even hard rennen en dan is het weer genoeg. 

Bacchus is in huis ook veel rustiger dan zij was, zij liep vaak te stuiteren (zat wat jack russel in) en hoewel Bacchus ook graag uit gaat, slaap hij het liefste de hele dag.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Mijn ervaring is ook dat een kleinere hond in het algemeen juist meer beweging nodig heeft dan een grote... Het ligt natuurlijk ook aan de behoefte en die verschilt per hond. 

 

Maar ik ben het er dus ook niet mee eens.

Volgende forumvraag: Hond wil niet meer eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^