Hondenschool

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Matthias (Gast)

Hallo ik ben op zoek naar een goede hondenschool voor mijn berner sennen puppy. Ergens in de buurt van mechelen. Heeft er iemand tips welke hondenscholen goed zijn? 

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Je hebt 2 topics geopend. Iets te voorbarig op verzenden gedrukt?  Haha!

 

Als ik jou was zou ik bij verschillende hondenscholen in de buurt gaan kijken. 

- Bevalt de manier van lesgeven je?

- Weten de instructeurs waar ze mee bezig zijn?

- Hebben ze zelf de nodige cursussen/opleidingen gevolgd?

Matthias (Gast)

Haha dat zou kunnen ???? Ben je altijd bij elke school vrij om eens een kijkje te gaan nemen? Dan kan ik dat zeker eens gaan doen.

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Dat denk ik wel.

Zit nu bij een 2e hondenschool nadat de eerste gestopt was. Er wordt daar altijd buiten getraind en mensen kunnen gewoon aan het hek staan en kijken. Sommige wachten tot de les afgelopen is en stellen vragen, anderen gaan ma een tijdje weer weg.

Maar als je echt veel te vragen hebt kun je beter even bellen voor een afspraak. Kun je voor de tijd naar de les gaan kijken en na de tijd je vragen stellen. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Ik denk dat je de beste indruk krijgt wanneer je gewoon even gaat kijken. Bij mijn hondenschool trainen we ook buiten, we zitten naast een grote dierenwinkel dus klanten komen regelmatig even kijken. Je mag zelfs op het veld, in het hoekje waar familie van degenen die trainen zitten toe te kijken komen, zolang je het hek maar goed dicht doet  dat is het enige waar de instructrice heel fel op is want er lopen honden los rond. Voor de rest ben je vrij om even te komen kijken. 

 

Kijk inderdaad naar de manier van les geven. Zo geven ze bij mij naast alle theorie en oefeningen ook veel aandacht aan met verschillende parcourtjes en voorwerpen te werken. Ik vind dat persoonlijk een hele leuke manier van werken! Elke keer is het weer een verrassing wat de instructrice nu weer gaat gebruiken. 

Ook geven ze bij mij les met twee instructrices op één groep en de groepen zijn niet zo groot, zodat er voor iedereen aandacht is. Allemaal dingen die heel prettig werken. 

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Op deze site vind je al heel wat hondenscholen samen gebundeld:

http://www.hondencentrum.com/extra/hondenscholen/belgie/limburg/

Staat nu op Limburg, maar de provincie kan je makkelijk wijzigen aan de rechterkant.

ik ben ook op zoek geweest naar een hondenschool. Ben eerst zonder hond gaan kijken bij de scholen die in aanmerking kwamen. Ik ben toch geen school tegengekomen waar ik niet vrij mocht gaan kijken. 

Bedenk op voorhand even hoe je denkt over een slipketting/wurgtouwtje of hoe je het noemen wilt. Op mijn vorige school was dit verplicht. Had te maken met het wedstrijdreglement. Bij De nieuwe hondenschool aanvaarden ze dit zelfs eigenlijk niet.

Veel succes met de zoektocht!

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Ik zou inderdaad een keer gaan kijken bij de school. Verder heb ik vooral ook gekeken naar mensen in mijn omgeving waarvan ik weet dat ze een goede band hebben met hun hond en waarvan de hond goed luistert. Daar heb ik ook aan gevraagd waar ze zijn geweest. Bij ons kwam daar een en dezelfde school uit.

honden foto van Shauni  *Chica&Niño&Sky&Jinx*

Wel ik ben van Bonheiden dus ik zit daar vlak in de buurt! 

Nu is mijn vraag voor jou: wel je gewoon voor het plezier naar de hondenschool of wil je verder wedsrijdgericht? Er zijn een heleboel Hondenscholen in de buurt van Mechelen maar zoveel verschil qua omgang! 

Matthias (Gast)

ik wil voor ons plezier naar de hondenschool en zodat de hond goed luistert naar mij

honden foto van Shauni  *Chica&Niño&Sky&Jinx*

" ik wil voor ons plezier naar de hondenschool en zodat de hond goed luistert naar mij "

 dan zou ik naar bonheidense hondenvrienden in bonheiden gaan.  Voor de rest heb je easy in mechelen,  ter dries in beerzel,  vrijen liefhebbers in  elzestraat en dan nog tsas in duffel maar die zijn allemaal wedstrijd gericht. 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

De hondenschool in Willebroek zou wel goed zijn, Ik zou daar dus eens gaan kijken

Ik heb geen goede ervaring met de hondenschool in Boom.

Volgende forumvraag: Wanneer is een reu vruchtbaar?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^