Pup in roedel introduceren, pup terug naar de fokker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat jammer, maar zo te lezen is het denk ik de juiste beslissing. Fijn dat de pup waarschijnlijk bij de fokker blijft. Heel veel sterkte! 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Nog geen 24 uur bij jullie en dan al terug? Dat is wel erg snel. Op zich is hoe sneller de pup terug naar de fokker gaat natuurlijk hoe beter, maar ik had het in jullie geval nog even wat langer aangekeken, want zo vreemd klinkt het gedrag van Zara namelijk niet echt 

 

Ik wilde je al vertellen hoe het bij ons ging (al ging het bij ons om een herplaatser introduceren en geen jonge pup), en wij hebben er ook écht een tijd bovenop moeten zitten, want onze Leonberger was ook gewoon véél te lomp en ontzéttend druk/dwingend en ging ook echt in de 'jachtmodus'. Dit terwijl ze toch echt een supersociale hond is die met zelfs de lastigste honden overeen komt. Maar een nieuwe hond in huis was dus wel andere koek.

Toch hebben we niet opgegeven en hebben we alles in goede banen weten te leiden (en dit was echt niet makkelijk!), en nu liggen ze er af en toe zelfs zo bij.

 

Jammer dat jullie het in jullie geval niet zagen zitten, maar als het vanaf het begin al niet zo goed voelt, dan is het misschien de beste keus, dat is altijd lastig oordelen vanachter de computer  Sterkte in ieder geval, want een hondje dat zo welkom was bij jullie terug brengen naar de fokker is niet makkelijk.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wat jammer dat deze beslissing al zo snel genomen is, ook ik was van mening dat dit echt wel een aantal dagen nodig heeft om goed aan elkaar te wennen. 
Laat dit een les voor jullie zijn om geen pup (of puber/opvanger/hond) meer in huis te nemen zo lang Zara nog rond loopt. 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

taaie maar goede beslissing.

deze heb je duidelijk met je hart en gevoel gemaakt.

en nog met de juiste reden ook...om de pup te beschermen.

Inderdaad...liever nu huilende kinderen, dan later huilende kinderen omdat het mis gegaan is.
en ook bescherm je de pup nog eens in deze situatie.

hartbrekend, maar wijs.

 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Eline, 100% eens. Jammer dat je zulke dingen pas echt weet wanneer het zover is. 

En nog een paar dagen aankijken vonden wij echt niet verantwoord. Is niet dat we er niet voor willen gaan, maar voorkomen van ellende.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Voorkomen is altijd beter dan genezen, we zijn mensen en hopen zo graag op een goede afloop. Het kan dan behoorlijk teleurstellend zijn als dat niet lijkt te gaan.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als zowel jullie als de fokker al iets vreemds aan Zara zagen, dan is het misschien maar beter. Stel dát ze ineens de pup als kat zou gaan behandelen, dan is het leed niet te overzien.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Lexie, ik vind het een moedig en moeilijk besluit.

Jij kent je rottweiler het beste en als jij het niet vertrouwt, dan voelt dat voor niemand goed of ontspannen.

Ik was ook erg huiverig voor deze combinatie( de pup is een heel ander ras, andere energie en veel kleiner) en ik blijf van mening dat je niet elke pup in een roedel kunt gooien en dat het vanzelf goedkomt want dat maken ze zelf wel uit.....

Nee, dat is niet zomaar zo.

En als je het proces  niet 100% kunt bewaken en 1 hond blijft een prooi zien......Kortom: een moedig, pijnlijk maar dapper besluit om het er niet op aan te laten komen .

Pupje geen trauma, Zara weer rust.....

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Dank je Coby, en dat van verschillende energie klopt wel. Faye en Jamie zouden de beste maatjes geworden zijn, beide zachte en rustige honden.

Niet lang geleden heb ik zara met een rottweilerpup zien spelen en toen was Zara zo zachtjes en lief. Maar dat klikte gewoon. De fokker van faye gaf ook aan dat zij geen valse rottweiler zag, maar een combi die niet goed was.

De rust is nu terug in huis en zo is het goed. En ooit, later, komt die Havenezer er.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Wat een moedig besluit Lexie, moeilijk maar moedig en verstandig!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Moeilijke maar dappere keus. Als t niet goed voelt en niet vertrouwd wellicht de enige juiste keus. Jij kent je eigen honden het best om de situatie in te schatten.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Dank je Coby, en dat van verschillende energie klopt wel. Faye en Jamie zouden de beste maatjes geworden zijn, beide zachte en rustige honden.
Niet lang geleden heb ik zara met een rottweilerpup zien spelen en toen was Zara zo zachtjes en lief. Maar dat klikte gewoon. De fokker van faye gaf ook aan dat zij geen valse rottweiler zag, maar een combi die niet goed was.
De rust is nu terug in huis en zo is het goed. En ooit, later, komt die Havenezer er. "

 

Even een interesse-vraagje.
Heeft de fokker dan geen pup uitgezocht die bij jouw beide honden past?
Ik heb bijvoorbeeld niet de pup van mijn keuze gekregen, omdat zij niet bij mijn honden paste.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Terechte vraag Tamara. Havanezers worden meer op uiterlijk gekozen. Faye was wel de piitigste uit het nest en wat dat betreft qua karakter ook de beste keus. Ik ga ook een rottweilerkenner benaderen en vragen wat wij fout gedaan hebben. We willen hiervan leren en zara nog beter leren begrijpen.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^