Kitten en labrador

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Hi allemaal! Al een tijdje dacht ik na over een 2e huisdier voor mij en wellicht een maatje voor mijn labrador Faye. Ik wilde het liefst nog een hondje (klein ras) maar dit vind ik toch wel sneu omdat ik zelf fulltime werk. Ik heb uitlaatservice en mijn moeder past op en in de pauze's ga ik vaak naar huis. Totaal is Faye ongeveer 5 uur per dag alleen. Dit is zo gelopen aangezien mijn ex en ik uit elkaar gegaan zijn en ik nu alleen de zorg voor Faye heb. Dat is een beetje mijn intro.. Ik heb sinds vanavond een kitten (Maine coon poesje rood/wit) in huis. Ze heet Lily en het is écht een plaatje. Ze komt uit een nestje van 4 en bij die mensen woonde meerdere poezen/katten, kinderen en een Friese Stabij. Je merkt ook aan haar dat ze wel honden gewend is. Oh wat vond ik het spannend om ze aan elkaar te laten zien! Eerst heb ik Lily een klein uurtje in mijn slaapkamer gezet in haar benchje (reismandje) en erbij gebleven voor een groot deel. Ze sliep! Een vriendin van me was mee om me te helpen. Ondertussen toen we thuis waren ook Faye gedag gezegd en even uitgelaten. Toen was daar het moment.. Faye was natuurlijk helemaal gefocust op Lily en werd (helaas maar logisch en te verwachten) nogal druk. Benchje van Lily eerst op tafel gezet. Toen na een tijdje Lily op schoot genomen door vriendin. Faye ging veel springen (niet agressief maar nieuwschierig/dolenthousiast). Ik heb haar afgeleid en af en toe laten zitten oid en telkens als ze rustig deed beloond met een brokje. Na een tijdje was ze ietsje rustiger en op een gegeven moment ging ze snuffelen en likken aan Lily(ze snuffelt/likt wel vrij hard). Poesje begon me tot mijn verbazing te spinnen! Faye is wel een Labrador en vrij lomp.. Af en toe probeert ze ook een pootje oid heeeel zachtjes te pakken wat ik wel eng vind. Net als het lompe bij zo'n kleine kitten. Ik laat ze natuurlijk geen seconde samen alleen en beloon Faye elke keer als ze rustig is. Later heb ik ze nog een x samen in de woonkamer gehad, ik til Lily op en liet haar even rondlopen. Faye erachteraan maar dat ging op zich ook wel goed, wel vind ik het natuurlijk heel vervelend dat ze erachteraan wil rennen als Lily rent.. Wat wel weer logisch is. Faye is er ook nog een aantal x bij gaan liggen en kon ook in haar mand blijven terwijl Lily rondliep. Wel zonder haar uit het oog te verliezen. Wat een lang verhaal vol met details maar ik vind het gewoon spannend en ben erg benieuwd of er iemand ervaring heeft met honden en katten/kittens samen.. Ben nu al gek op Lily en vind het toch echt wel heel spannend allemaal.. Doe ik het wel goed en zal faye har uiteindelijk gewoon met rust kunnen laten en zelf ook rustig zijn? Ik hoop op mensen die me advies kunnen geven en ervaringen delen! Groetjes Ps. Lily slaapt nu al een uur in haar mandje met kruik onder mijn nachtkastje naast me. Ze is echt lief en de hele tijd stil!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Het gaat vast wel goed komen, hoor.

Als het poesje wat ouder wordt, dwingt ze veel respect af van je hond.

Dat merk ik hier ook, Black en Scarr (de kat) zijn de grootste vrienden maar als Scarr even zijn pootje optilt weet Black dat hij uit de buurt moet blijven.

 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ik volg!

 

Wij halen 8 augustus 2 kittens op. Wij zijn al wel met de hond daar geweest en hebben voor beide partijen kleedjes zodat ze aan geuren wennen dus ben benieuwd en ga tips lekker meelezen.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Ook wij hebben een labrador en een kat.

De kat was er eerder en was al honden gewend, al vond hij er niet veel aan! 

Toen kregen we Willem, een labrador van 4 maanden.... En hij was geen katten gewend.

Wij hebben ze dan ook rustig aan elkaar laten wennen en Koos (de kat)     altijd de ruimte gegeven om weg te kunnen.

Nu is het Wel zo dat Koos hier altijd naar buiten kan, dat is toch wel een verschil natuurlijk!

 

Verder gaat het hier nu wel redelijk, Willem laat Koos met rust zodra hij ergens gaat liggen.. Maar beweegt hij zich wat sneller, tja dan wil Willem er toch wel even achteraan! 

Hij heeft al een aantal keer flinke tikken gehad van Koos, maar het spel is nog te leuk voor hem.. 

 

Willem is nu 9 maanden, als ik het verschil zie met hoe het eerst ging, gaat het echt al veel beter!

 

Dus hou ze goed in de gaten en laat ze elkaar lekker besnuffelen, komt goed!

 

lekker van ze genieten! 

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Hier 4 hondjes en 10 maine coons die allemaal als kittens hier zijn gekomen... Inderdaad in het begin even goed begeleiden, hondjes zijn nieuwsgierig en willen niks missen dus lopen in begin continu achter kittens aan haha! Als een kitten het zat is blazen ze vaak wel en dan zie ik hier dat de honden een pas terug nemen. Wel heb ik ze geleerd dat ze er niet achter aan mogen jagen en dat doen ze dus ook niet. De eerste twee dagen is het spannend en daarna weten de hondjes niet beter en laten ze het kitten ook veel meer gerust. Voordeel van maine coons is dat ze een erg rustig voorkomen hebben en zachtaardig/relaxed zijn ik vind dat zelf altijd erg positief werken samen met honden. Zolang alles nog nieuw is laat ik kitten en hondjes ook niet alleen met elkaar, maar 's nachts bijvoorbeeld kan iedereen ook gewoon gaan en staan waar ze willen al slaap ik dan vaak wel op 1 oor en hoor ik al snel als er iets niet goed zou gaan. Honden en katten hebben een andere manier van spelen, honden spelen veel met de bek en katten veel met de pootjes en dat vinden ze in het begin maar vreemd van elkaar, maar ook daarin zul je zien dat het gaat wennen onderling. Wel heb ik mijn hondjes geleerd rustig te spelen en de katten rustig te benaderen. Op een leuke positieve manier je hond bij spel betrekken samen met je kitten en lekker rustig op de grond gaan zitten samen met je twee liefjes zodat ze op een rustige en positieve manier aan elkaar wennen, dan kun je ook op een rustige manier corrigeren (ik doe dat veelal met mijn stem) als de hond te wild gaat doen met het kitten. Ze kennen hier erg goed het woordje "rustig, voorzichtig of zachtjessss" 

 

Volgende forumvraag: Gedrag dwergkees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^