Hondenras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Coopie! (Gast)

Hoi,  Ik ben op zoek naar een leuk hondenras. Ik zat zelf te denken aan een sheltie. Ik ga pas een hond kopen als ik 20 ben( ben nu 13). Maar ik vraag het nu zo dat ik goed kan sparen en me kan inlezen.  Dit zijn de dingen wat ik het liefst wil. Het liefst 10 kilo of minder Knuffelkont Leergierig Vind het leuk om te leren Kan alleen zijn Kan met andere dieren Vind agility leuk of andere takken van de hondensport( Ik wil geen wedstrijden doen) Het liefst niet een ras met een vacht waarmee je 100X naar de timmer moet gaan( dagelijks borstelen geen probleem maar niet knippen) Ik denk dat dit mijn lijstje is. Ik heb geen bezwaar om er 2 uur mee moeten wandelen. En ik ga met hem naar gehoorzaamheidscursus en behendigheidscursus. Tips en feitjes over honden zijn welkom!   Groetjes Noortje

Coopie! (Gast)

Staan die punten die ik zoek in een hond op een rijtje onder elkaar of door elkaar bij jullie?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat leuk dat je je al zo goed voorbereid!

Een Sheltie zou inderdaad wel passen.

Een Tibetaanse terriër ook, dat zijn ook niet al te grote hondjes.

Maar wel heel vrolijk, gezellig, speels en sportief.

Het handigste is als je af en toe de vacht iets korter laat knippen.

Zoek maar eens iets op over dag ras.

 

 

Coopie! (Gast)

Ja dat is ook een heel leuk ras. Lijken een beetje qua uiterlijk op havanezers

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Wat leuk dat je aan een sheltie denkt en goed dat je al aan het inlezen bent

 

Ik kreeg mijn sheltie toen ik 11 jaar was, ben nu 18 en we zijn echt dikke maatjes Ik vind het een erg leuk en mooi ras wat erg goed bij mij past, waarschijnlijk komt er later wel weer een. Sky is een blue merle sheltie reutje van bijna 7. Hij is heel speels en een echte knuffelkont. Van vreemde moet hij op het begin niks hebben maar als hij je eenmaal kent zit het wel goed, zo ook bij honden. Sky gaat wel eens naar de trimmer, maar niet iedere maand ofzo. Hij leert ook graag, maar samen lekker lui zijn vind hij ook fijn. Ik denk dat een sheltie wel bij je zou passen. 

Mijn hondje Silver Sky:

 

 

Mijn tip: lees je vooral in in verschillende rassen en ga later bij fokkers op bezoek van de rassen die jou aanspreken. Zo kun je het ras in het echt ontmoeten bij mensen die er veel vanaf weten en je alles kunnen vertellen wat je wilt weten.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Super dat je je zo wilt voorbereiden! 

Inderdaad, zoals sylvia zei, een sheltie of tibetaanse terriër lijken me wel hondjes die aan jouw eisen voldoen. Wat vind je trouwens van een dwerg- of middenslag kees? Op de hondenschool waar ik met mijn 2 honden naartoe ga zitten er een paar in de agility lessen, die doen ook leuk mee! Hebben geloof ik wel wat meer vachtverzorging nodig...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Super dat je je zo wilt voorbereiden! 
Inderdaad, zoals sylvia zei, een sheltie of tibetaanse terriër lijken me wel hondjes die aan jouw eisen voldoen. Wat vind je trouwens van een dwerg- of middenslag kees? Op de hondenschool waar ik met mijn 2 honden naartoe ga zitten er een paar in de agility lessen, die doen ook leuk mee! Hebben geloof ik wel wat meer vachtverzorging nodig... "

 Nee dat valt reuze mee hoor. Keesjes hebben wel veel vacht, maar je hoeft er niet veel aan te doen. 1 a 2 keer per week goed doorborstelen volstaat, en in de rui even wat meer. Knippen heb ik mijn Keesjes nog nooit gedaan! 

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

"  Nee dat valt reuze mee hoor. Keesjes hebben wel veel vacht, maar je hoeft er niet veel aan te doen. 1 a 2 keer per week goed doorborstelen volstaat, en in de rui even wat meer. Knippen heb ik mijn Keesjes nog nooit gedaan!  "

 

Haha, ja ik zie alle rassen die meer/langer haar hebben dan mijn 2 honden als "wat meer" vachtverzorging nodig hebben :) Wist niet dat ze maar 1 of 2 keer per week geborsteld moesten worden, valt toch goed mee ja! 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Alles staat door elkaar, maar dat komt omdat je op een of andere manier altijd 2x enter moet doen i.p.v. 1x.

 

Leuk dat je zo vroeg al wilt inlezen, is zeker belangrijk. Maar je kan nog zo veranderen in die 7 jaar en misschien ben je dan erg druk met school en met een hond die veel beweging nodig heeft is dat niet handig.
Ik bedoel daar niet mee dat je dan geen hond kan nemen hoor;) Maar meer dat als je er al zo vroeg mee bezig bent, het zonde is om hier al zo mee bezig te gaan en het helemaal niet gaat als je nu hoopt:)

 

En Friese Stabij heeft ook weinig vachtverzorging nodig, erg sociaal en willen ook lekker rennen een aan het werk. 
Met een Border Collie zit je dan ook goed. En er zijn vast nog genoeg rassen wat ook zo kunnen:P

 

Ik wilde ook een knuffelkont, maar mijn hond is dat echt totaal niet. Dus haal dat maar uit je rijtje, want dat weet je niet van te voren

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

Een sheltie zou zeker bij je passen ! verder denk ik ook aan de:

-chihuahua

-chinese naakthond

-vlinderhondje

-markiesje

 

Coopie! (Gast)

Ja een keesje had Ik ook eerst in mijn hoofd maar daarna kwam ik bij een sheltie uit. Trouwens Ik ga niet precies als ik 20 ben een hond kopen maar meer wanneer ik tijd heb maar dan alsnog wil ik informati hebben.

Coopie! (Gast)

Trouwens Manon,  Sky is echt mooi! Ik had al vaker jouw profielfoto gezien en hij is echt mooi!

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

" Trouwens Manon,  Sky is echt mooi! Ik had al vaker jouw profielfoto gezien en hij is echt mooi! "

 Dankje

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

Waar heb je hem vandaan?

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

" Waar heb je hem vandaan? "

 Ik heb je een berichtje gestuurd. Weet niet of ik de naam hier zo neer mag zetten.

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

Allemaal heel erg bedankt!!!

honden page profiel FotogravinFotogravin

honden foto van Fotogravin

Markiesje voldoet inderdaad ook volledig aan je wensenlijstje. Daar is wel een wachtlijst voor, dus als je er eentje wilt, moet je je eerst inschrijven. Op dit moment is de wachttijd ca 9 maanden voor een reu en 1,5 jaar voor een teef

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ja een keesje had Ik ook eerst in mijn hoofd maar daarna kwam ik bij een sheltie uit. Trouwens Ik ga niet precies als ik 20 ben een hond kopen maar meer wanneer ik tijd heb maar dan alsnog wil ik informati hebben. "

 Wij hebben een kleine Kees gehad. Heel leergierig, baasgericht en zijn vaak ook heel erg goed in agility. ( ik deed met de mijn wedstrijden). Kwa onderhoud vacht valt dat reuze mee als je het onderhoud. Als je ooit fokkers zoekt mag je altijd contact met mij opnemen.

Momenteel hebben we een bi black Sheltie pup in huis. Ook super toffe hondjes. Dit is onze eerste Sheltie en aangezien hij nog maar 8,5 weken is kan ik nog niet echt uit eigen ervaring spreken hoe een Sheltie is haha :Dmaar ze zijn over het algemeen heel leergierig en baasgericht. Voor fokkers mag ke mij ook contacteren 

Beide rassen zijn wel blaffers. Keesjes waken en shelties drijven. Maar als je ze genoeg uitdaging en beweging geeft zijn beide rassen erg leuk. Onderschat wel niet hoeveel energie een Kees heeft. 

Verder dacht ik ook aan een markiesje of een mini aussie. 

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

Een Markiesje lijkt me ook heel leuk! Wat al eerder gezegd is, ik ga later langs fokkers van verschillende hondenrassen en kijken welke het leukste is. Pff zo veel rassen

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Van shelties heb ik geen verstand, maar zoals ik het lees zou dit ras best goed bij je passen. 

 

Hier in huis loopt een keeshondje rond, die ook wel aan jou eisen voldoet. Lekker energiek, gehoorzaamheidcursus doen ze het goed in, en ook behendigheid vinden ze erg leuk! Ook vind ons keeshondje het helemaal niet erg als er eens een dag iets minder mee gedaan wordt, lekker lui zijn vindt ze onze ook fijn. Heel goed dat jij je zo goed aan het inlezen bent! Succes :) 

honden page profiel Evelyn met Tommy, Tuppence en Disney!Evelyn met Tommy, Tuppence en Disney!bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Evelyn met Tommy, Tuppence en Disney!

Een Yorkshire Terriër , zou ook kunnen! Ze zijn erg loyaal, ze willen het liefst de hele dag met je mee en bij je zijn. Dit uit zich dus ook in gehoorzaamheid, mits je ervoor zorgt dat je hond goed begrijpt wie de baas is, anders zorgen de Yorkies er zelf wel voor dat er iemand de baas is! De meeste houden van knuffelen, ze willen zeker iets leren en zijn erg actief. Alleen zijn en met andere dieren moet ook kunnen, maar dat is bij elk ras een kwestie van aanleren enz. Wel elke dag borstelen, trimmen hoeft niet perse als je het goed borstelt. 

 

Wat leuk dat je er al zo jong mee bezig bent! Ik hoop dat je een leuk ras vindt!

 

Liefs.

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

Ja een Yorkie is ook heel erg leuk! Leuke profielfoto trouwens!

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Jack russel terriër  

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Wat goed en leuk dat jij je al zo goed aan het voorbereiden bent! Als ik jou punten zo lees, dan zou een sheltie heel goed bij je wensenlijstje aan sluiten.

 

Shelties zijn heel baasgericht, ik heb hier alleen maar knuffelkonten, wegen hier rond de 6 a 7 kilo en willen heel graag leren en 'werken' met hun baasje. Mocht je vragen hebben, ik beantwoord ze graag! Ik kreeg mij eerste sheltie toen ik 17 was, geen moment spijt van gehad. Inmiddels lopen er hier drie rond, want verslavend is het ras wel

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

O o verslavend.... ;p

trouwens hoe kun je een bericht plaatsen met een bericht van iemand anders erin (klinkt misschien heeel vreemd maar ja)  

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" O o verslavend.... ;p
trouwens hoe kun je een bericht plaatsen met een bericht van iemand anders erin (klinkt misschien heeel vreemd maar ja)   "

 Dat kan, doordat je op quote klikt :) dit staat boven het bericht waarop jij wilt reageren. 

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

"  Dat kan, doordat je op quote klikt :-) dit staat boven het bericht waarop jij wilt reageren.  "

 Ik heb het door dankje

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

Ik heb een sheltie x Schotse collie
Tara is 14 kilo. Ze is groter dan een sheltie maar kleiner dan een collie.
Sheltie's zijn erg intelligent, je kunt ze dan ook veel leren. Je zou bijvoorbeeld ook op cursus kunnen gaan als je dat zou willen. Ik zelf doe met Tara sport en spel cursus :-D

Volgende forumvraag: Stamboom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^