Erger jij je ook aan het bezoek mbt de opvoeding van je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie

honden foto van Juut & Brownie

Ik erger me echt vaak aan het bezoek of andere mensen buiten de deur mbt het opvoeden van Gozer. Ik ben meer bezig met hun instructies te geven dan met Gozer zelf. En niet èèn keer, nee tegen dezelfde persoon wel drie keer soms! Hebben jullie hier ook zo'n last van? Dat ze niet willen meewerken aan de opvoeding van je hond?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erger jij je ook aan het bezoek mbt de opvoeding van je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

In het begin wel, heb ongeveer 1,5 jaar geleden alle mensen die wij kennen een lijst opgestuurd.
Heb daar bij gezet dat ze zich aan die regels moeten houden, anders er niet in komen of uit worden gezet.

Zo zat was ik het....
Nu is het helemaal over.

Veronique

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Als er hier in huis bezoek kwam die ik niet 'vertrouwde' O-) dan ging Daan even haar bench in.

Buiten op straat was het vooral een beetje arrogant kijken en geen oogcontact maken. Zo konden Daan en ik prima op stap :-) ;-) Dit was bij onbekenden. Bij bekenden had ik al maanden voor Daantje kwam, al instructies achter gelaten.

Sterkte O-)

honden page profiel alfred,.alfred,. 3 doggies

honden foto van alfred,.

in huis heb er geen last van alleen mn nichtje van 7 die graag mn hond wil lsten zitten ,liggen etc etc,,
maar dat vindt qwandoo ook leuk want hij is dol op haar ,
op straat heb ik er geen last van omdat ik hier van begin af aan al duidelijk in ben geweest dat ik zn baas ben en een ander niet ,

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Hier heeft een groot deel van de familie zelf honden, maar haalt het niet in het hoofd mij iets te vertellen :-p aangezien onze honden altijd nog het beste luisterden van allemaal. Ze volgen allemaal onze regels op.

Buurtkinderen mogen niet aan de pup komen of in de buurt, alleen kids die van te voren geïnstrueerd zijn en te vertrouwen, dus neefjes, nichtjes en enkele kids van mijn moeder der kleuterklas.

En aan de deur hangt een briefje met regels.

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike 3 doggies

honden foto van Veronique & Spike

Jaa vreselijk.. ik heb nogal wat probleempjes met Spike maar iedereen denkt het beter te weten.. pff.. word er soms simpel van..
VB: We zijn Spike aan het afleren om als er bezoek binnen komt dat hij niet tegen ze opspringt..
Dus ik laat Spike dan in de woonkamer en zeg tegen de visite in de gang: negeer AUB spike als hij tegen je opspringt.. pas als hij rustig is of in zijn bench gaat liggen mag je hem aahalen.. ook als hij zelf op de bank springt bij je.. zet hem er dan af zonder ook maar iets te zeggen..
Maar dan komen ze binnen en roepen: Ik maak een uitzondering.. het is zo'n schatje.. ik kan hem echt niet negeren hoor..!
Nou jaaa.. dan komt het stoom bijna bij mij uit de oren.. zo leer ik het hem natuurlijk noooooit.. :'(

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike 3 doggies

honden foto van Veronique & Spike

Oh jaa.. ook zo irritant.. ik train regelmatig op straat met Spike.. wij nu met de clickertraining bezig..
Hoeveel mensen wel niet naar me toe komen om te zeggen dat het anders moet.. nou jaa.. ik ben gvd druk bezig met de hondenschool en zij vertellen me wel even hoe ik mijn hond op moet voeden..
Terwijl hun hond alles doet wat hij niet mag.. om moe van te worden..

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Maar dan komen ze binnen en roepen: Ik maak een uitzondering.. het is zo'n schatje.. ik kan hem echt niet negeren hoor..! :-p
Dan duw je ze de deur weer uit en zeg je: 'sorry maar dan kan ik jullie helaas niet meer op bezoek hebben. Wij zijn bezig hem goed op te voeden, en je kan meewerken of wegblijven.'

Klinkt bot, maar als hij groot is en springt gaan ze daar weer commentaar op geven dus gewoon doorpakken.

honden page profiel aadjeaadje 3 doggies

honden foto van aadje

1 woord JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

evengoed zijn voor sommige mensen regels voor mn hondjes best lastig! O-)

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike 3 doggies

honden foto van Veronique & Spike

Hahaha scheelt dat Spike nooit groot word.. ik geef dan ook wel een opmerking maar dan word er gedaan of ze dat niet horen.. jaa heel moeilijk.. je wilt je vrienden niet kwetsen maar ook je hond opvoeden..

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

ja ik erger me daar ook rot aan.maar ik heb zoiets van het is mijn hond en bemoei je met je eigen zaken.
wij moeten met die hondjes leven.en er zijn altijd mensen die het beter weten.ik was de laatste keer bij de dierenarts en jazzy kreeg een prikje en die springt altijd in me armen en ik haal hem dan aan toen zegt hij van,ja dat kunt u beter niet doen want dan verwend u hem.pffffffffff zolang mijn jazzy bij alledrie de prikjes en een chip geen kik gegeven heb mag ik mijn hond toch wel aanhalen als hij daarna piept?ik maak zelf wel uit wat ik doe met jazzy.mensen moeten zich met hun eigen bemoeien.
groetjes noor en jazzy

honden page profiel Judith & Sam & RoosJudith & Sam & Roos 3 doggies

honden foto van Judith & Sam & Roos

een vriendin van mij heeft daar ook altijd last van, want haar labrador kan erg goed bedelen en krijgt dan op feestjes allerlei lekkers waar hij niet tegen kan. Terwijl iedereen weet dat hij niks mag hebben. Dus vorige keer zei ik, waarom zet je niet ergens een bakje neer met hondensnoepjes, als ze dan zo graag iets lekkers aan hem willen geven dan kan dat gewoon en is hij niet ziek de volgende dag.

Dus, ja idd kan bezoek soms lastig zijn als ze niet luisteren, maar zo kun je ook een gulden middenweg bedenken soms!

Wij hebben er met roos geen last van want die vind iedereen eng dus die komt pas kijken als alles weer rustig is...

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hier ook last van! Bij ons komen er meerdere over de vloer die het wel leuk vinden om met Morris te stoeien. Iets wat ik niet goedkeur, want Morris kent soms geen rem en gaat door! Zo kan hij wel gaan denken dat het normaal is dat hij in handen en armen mag happen als die langs zijn gezicht zwaaien. Nu weet iedereen dat dit absoluut niet meer mag, maar Morris weet precies welke personen dit in het begin vaker met hem gedaan hebben. Hij probeert ze nog telkens uit te dagen. Soms wordt er dan toch onbewust op ingegaan, waarna ik weer even duidelijk moet zeggen dat ik het niet wil hebben! Wij hebben een dochtertje van net 1 jaar en ik wil niet hebben dat Morris denkt dat hij mag stoeien met iedereen! Verder krijgen onze honden met feestjes altijd wat van tafel, maar ach....daar zeg ik maar niets meer van! Ze horen er immers ook bij. Zolang ze het maar niet zelf van de tafel jatten vind ik het wel prima. Ze weten precies bij wie ze moeten gaan zitten! ;-) Meestal zit onze Flos heel dicht bij mijn vader....gek hé! :-D ;-)

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.; 3 doggies

honden foto van ;.;.;.;.;

Als er hier bezoek komt gaat het bijna de hele tijd zo,
"Nee geen stuk van je koekje geven!"
"Nee je mag hem geen aandacht geven als hij zo blaft"
" laat hem maar zielig kijken, hij mag echt geen stukje van jou koek als hij een koekje krijgt is het een hondenkoekje"
"nee hij mag niet op de stoel zitten als we aan tafel zitten"
"nee blijf maar van zijn pensstaafje af, want hij zou durven bijten"

Resultaat dat ik daarmee behaal? GEEN! Ze doen gewoon wat ze willen. Ik heb eens meegemaakt dat ik Nouki net had betrapt toen hij achter de bank aan het plassen was. Ik riep NEE en nam hem mee naar buiten en dan laat ik hem daar altijd 10minuten lopen en hou ik in het oog of hij daar dan plast, als hij dan verder plast krijgt hij een dikke beloning.
Hier waren vrienden en een van hen had een vriend meegenomen, die nam hem gewoon (10minuten nadat het gebeurd was) bij zijn nekvel en was maar aan het mopperen.

Ik zei dan dat ik niet wil dat mijn honden zo niet werden opgevoed en dan durfde hij nog te antwoorden "ja u opvoedmethode geeft anders ook niet echt veel resultaat eh! Neem hem elke keer bij zijn nekvel en duw hem in zijn plasje en het zl wel snel gedaan zijn"

Ik ben toen zo kwaad geworden dat ik die direct heb buiten gezet en die is hier nooit meer binnen geweest.

Nouki was amper 9weekjes op dat moment en het beste van heel het verhaal is dat hij een volwassen amstaff had die gewoon plaste waar hij wou.
Grrr als ik die persoon zie begin ik nog te koken

Hanke (Gast)

Andere mensen mogen best mijn hond commanderen, bijvoorbeeld als ik even niet oplet, maar in principe doen we dit zelf. En als ze het doen dan wel op mijn aanwijzingen anders grijp ik in. We vertellen veel over zijn opvoeding en hoe wij daarover denken dus men weet het ook wel. Tja, en opvoedingstips: vaak is het wel goed bedoeld, maar soms vraag ik me af of er een ? op mijn voorhoofd staat. Sommige mensen gaan dan heel enthousiast vertellen hoeveel ze wel niet weten van honden en als je daar dan iets tegen in brengt of een andere mening hebt, dan reageren ze heel stellig. Alsof ze het licht hebben gezien. Vaak vind ik het wel heel interessant hoor en dan luister ik echt naar de verhalen, je kunt er ook weer van leren.

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 3 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Nee, gelukkig heb ik hier geen last van.
De visite weet hoe dat WIJ de honden opvoeden en niet ZIJ en bemoeien zich er gelukkig nit mee, en 'inboedel' (vrienden die vaak paar dagen komen logeren) mogen van mij de honden ook opvoeden/corrigeren waar nodig mits op dezelfde manier als wij dat doen.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

de opmerking van mensen "je mag hem wel eens opvoeden"
waar denken ze dat ik mee bezig ben? 3 maanden oud
Ze moeten eens naar hun eigen kinderen kijken!

honden page profiel wybrichwybrich 3 doggies

honden foto van wybrich

geloof me ik heb er een groot probleem mee ik had nero net een beetje ondercontrole met het uitlaten dat hij niet trek laat mijn vader hem alsnog nadat ik hem zo vaak instructies gaf met de lange lijn uit en nero direct weer terug naar trekken nu heb ik het weer wat onder controle maar mijn ouders doen zulk soort dingen constant

honden page profiel wybrichwybrich 3 doggies

honden foto van wybrich

en dan zegge ze ook nog doe iets aan die hond

honden page profiel Lisa & doggsLisa & doggs 3 doggies

honden foto van Lisa & doggs

ja ze weten het allemaal beter zelf mensen die geen hond hebben en zeggen dat moet je zo doen of doet ze dat nog niet dan zeg ik neeeee ze is nog maar een pup vreselijk

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

ik lees hier van een aantal mensen dat ze 'regels' doorgestuurd hebben of op de deur hebben hangen. Ik vraag me eigenlijk af wat daar dan zoal op staat....

honden page profiel puckpuck 3 doggies

ow verschrikkelijk idd! ik heb dat onze hond nogal bijterig is als mensen heel druk tegen haar doen als ik dan vraag negeer haar volkomen dan blijven ze haar maar aanhalen.. met gevolg dat ze super enthousiast word en gaat happen.. echt zo irritant!!

of visite die dan zegt ja je moet haar gewoon aanpakken, nekvel grijpen en dat soort onzin.. dan is het gelijk over!! yeah right!!
of mensen die dan door blijven stoeien met haar en dan zeggen ja dat bijten is speelsheid dat hoort erbij.. ow zo vervelend!!!

ow ik wordt al boos als ik erover nadenk, waarom doen mensen niet gewoon wat ik vraag..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Mensen hebben vaak advies, maar ze moeten niet proberen om dit bij mijn hond te doen hoor. Ik voed mijn hond op, niemand anders.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Hoi,

Daisy's pride:-DAt vind ik een goede!

Ik heb geen last van visite,ik houd zelf al niet zo van visite en mijn vriend ook niet,dus das best lekker rusitg hier.

Maar buiten is weer een ander verhaal:

Mensen die aan mij gaan vragen waarom mijn hond vast is..op een losloopgebied....Ja die vrouw heeft ons een paar keer gezien en dan loopt MIla altijd los,en nu stond die vrouw toevallig te babbelen met de baas van een hond die ik heel vervelend vindt spelen(Mila moet alleen maar met veel kracht plat op de vloer,moet alleen maar wegrennen,en de hond gromt aan 1 stuk door!!!Terwijl hij achter mijn hond aan zit....).Ik wil dus niet dat Mila er mee speelt dus lijn ik haar dan aan en dan kan ze ook niet wegrennen.En dan gaat ze vragen waarom mijn hond vast is....Misschien omdat het MIJN hond is....

En mensen die hondjes koekjes of een aai gaan geven terwijl het hondje je hele broek staat vies te springen.(ongewenst gedrag belonen)

Groetjes Soraya&Mila.

honden page profiel jaimejaime 3 doggies

honden foto van jaime

Nee eigenlijk niet buiten loop ik met ze niet om een babbeltje te maken met andere bazen maar om uit te laten en bezig te zijn met mijn honden.......loop vaak dus ook tijden en plaatsen waar je weinig mensen tegenkomt en verder mijn visite kent mijn regels voor de honden en werken hier ook goed aan mee

honden page profiel ~Margriet & Teun~~Margriet & Teun~ 3 doggies

honden foto van ~Margriet & Teun~

Ja! Hier heb ik idd ook last van. Ik maar zeggen dat ze Teun moeten negeren bij springen enz. maar gewoon aanhalen hoor! of hij zit in de bench een potje zielig te doen, ik zeg tegen iedereen dat ze hem moeten negeren, maar dan gaan ze toch de hele tijd naar hem kijken of er om lachen (grrr). Visite is leuk hoor, maar af en toe!

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Jeetje, wat een last van bezoek allemaal. Ik heb er totaal geen last van.

Als er bezoek is gedraagd Lok zich gewoon normaal. Ik ga toch echt niet mijn bezoek opvoeden...het is mijn taak dat Lok weet dat ze zich ook moet gedragen bij anderen. En tja, dat het bezoek mij 1x vraagt of ze ook een toastje mag en ik dan "nee" moet zeggen ervaar ik echt niet als last. Verder mag Lok lekker geknuffeld worden en wordt er ook gewoon gespeeld als het uitkomt.

Bezoek is voor ons allemaal, dus ook voor Lok, alleen maar gezellig!

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Haha hier ook hoor. Maar in het begin met een jonge pup die nog niet opgevoed is loop je natuurlijk eerder tegen problemen aan.

Met Mexx hebben we ook geen probleem bij bezoek.

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko) 3 doggies

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Ik irriteer me als ik bij mijn schoonouders ben en ze willen hem allerhande traktaties en hondensnoepjes/botjes geven
1 dingetje vind ik prima, maar dan is het klaar!

Vroeger wouden ze mijn kinderen volproppen en nu dus mijn hond O-) Heel irritant !!
En ik sta dat ook niet toe

honden page profiel puckpuck 3 doggies

mijn schoonouders doen dat ook constant!! of als ze meeloopt naar de keuken allerlei worstjes enzo geven.. ik snap niet als iemand zegt dat je dat niet wilt waarom ze het dan toch doen... ik zit s nachts weer met een hond die aan de dunne is of op de terug weg de hele auto onder spuugt!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erger jij je ook aan het bezoek mbt de opvoeding van je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^