Mijn hond heeft geen rem!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sharon met hondje King (Gast)

hallo???? Mijn hond word in augustus 3 jaar en heeft geen rem op andere honden. Onze buren heeft 3 honden die altijd voor de hek staan en als King ook naar buiten gaat, gaat hij helemaal tekeer voor de hek staan. We hebben zelf sinds kort nog een hekje voor onze grote hek neergezet zodat hij niet voor de grote hek kan staan. Nu heeft King zelf een andere weggetje gevonden om alsnog bij die hek te komen. Wij corrigeren hem vaak maar toch wil die niet luisteren. Dit is ook alleen bij de honden van de buren en kleine hondjes op straat. Verder wil die alleen maar spelen met andere honden maar ook daar heeft hij geen rem of hij word Gecorrigeerd door een ander hond en King blijft doorgaan. Weet iemand hoe ik dit moet oplossen?  Groetjes sharon

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Wat ik hier lees is vooral zelf belonend gedrag, als ik hard blaf bij het hek gaat die ander weg en iedere keer levert dit gedrag beloning op omdat de ander vertrekt.

Of ze staan tegen elkaar op te blerren hoe leuk is dat.

 

Corrigeren heeft geen zin, vaak maakt het gedrag enkel maar erger.

Zorgen dat hij niet bij de hek kan komen en geprikkeld word door de buurhonden. 

 

Van daaruit kun je gaan werken aan zijn gedrag eerst van grote afstand belonen als er rust is als er iemand voorbij komt en dan steeds die afstand verkleinen.

Je zou ook kunnen kijken of je door middel van doek of gaas het hek afsluiten zodat ze elkaar niet meer zien.

 

Verder lees ik een beetje een hond die zich verveeld en weinig uitdaging of rust krijgt en daardoor doorslaat in gedrag.

Wie zegt dat hij alleen maar wil spelen.............vaak zijn er zoveel andere signalen dat spel echt niet als leuk ervaren word zeker als er al door de andere hond gecorrigeerd word.

Wat doe je zoal met je hond??

Wat is zijn dagindeling?

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Wat voor dagenlijkse actieviteiten krijgt ie?

Sharon (Gast)

Onze hond wordt dagelijks uitgelaten door wandelen, de bossen in. Verder luistert hij binnen heel goed, en is graag hij bij ons. Het is alleen als hij met andere honden speelt, dan heeft hij geen rem en dan luistert hij totaal niet. 

Nogmaals bedankt voor jullie reactie.

Volgende forumvraag: Enorm geschrokken, bijtincident...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^