Rode draken aan het werk - gehoorzaamheid, speuren en jacht: workshop dirigeren met Lenne

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Luan en Lenne zijn allebei heerlijke werkhondjes en ik werk met allebei met veel plezier. Van onze trainingen worden vaak filmpjes gemaakt dus ik dacht wellicht is het wel leuk om deze met jullie te delen.

 

Met Lenne doe ik op dit moment vervolg II (gehoorzaamheid) en jachttraining

 

Met Luan ben ik aan het speuren en doe ik ook jacht.

 

Laat ik beginnen met een filmpje van vanmorgen. Ik heb zelf met Luan gaan trainen en had een spoortje uitgezet

 

 Hem eerst in de auto gelaten en zelf het spoor uitgezet en voorwerpen (kapot geknipte sokken) op en net naast het spoor gelegd. Omdat ik zelf het spoor liep heb ik een kunstmatig einde aan het spoor gemaakt door zijn bal neer te leggen. Luan vindt het fantastisch om te doen en verwijst heel netjes. Ik vind het bijzonder hoe hij tijdens het speuren nog tijd vindt om zijn behoeftes te doen zonder dat het hem afleidt :). Het spoor was eigenlijk iets te lang, aan het einde zie je wat concentratieverlies maar hij rond hem toch netjes af.

 

Excuses voor het slechte camerawerk https://youtu.be/nvJQiI-xERA

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

En iets waar ik heel trots op ben, kleine Lenne van nog geen 9 maanden de eerste keer op de sleep tijdens jachttraining

 

https://www.youtube.com/watch?v=hNVtS1ZJVrY&feature=youtu.be

 

(Lenne zit er ergens tussen)

 

 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Mooi om te zien! Dat speuren wat je met Luan doet vind ik zo leuk! En iets wat ook wel bij Lupa zou passen, die wie weet. 

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 3 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Ja ja, Luan doet het goed. En ik kan het weten, want we zitten in dezelfde speurgroep. Met nog een border collie. Zo leuk te zien hoe gedreven ze zijn en hoe verschillend ze speuren. Het speuren is echt iets waar Scott heel moe en voldaan van wordt. De lessen zijn leuk en leerzaam, steeds in een andere omgeving. 

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Vandaag met beide hondjes jacht getraind, met Lenne ben ik markeren aan het oefenen. Ze weet dat ze moet wachten maar let dan zo op mij dat ze 'vergeet' te onthouden waar de dummy valt. Is een stukje ervaring en dat komt vanzelf wel :). Ook vindt ze de dummy nogal spannend. Als ik een dummy eenmaal een paar keer gebruik vindt ze hem wel leuk maar dit is een dummy die een tijdje in de kast heeft gelegen. Vandaar haar aarzeling om hem op te pakken en terug te brengen

 

https://www.youtube.com/watch?v=fKHGYhwboUc

 

 

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Met Luan heb ik vanmiddag dubbele markeer geoefend (geen filmpje, te druk bezig met hem goed sturen). Het idee is van een dubbele markeer is dat je twee dummies gooit die je hond al dan niet in vaste volgerde moet ophalen. Best lastig omdat Luan graag bij allebei gaat kijken om vervolgens te bepalen welke hij als eerste binnen brengt. Door hem goed te sturen heb ik hem tegenwoordig wel zover dat hij meteen terug komt. 

 

Alleen merk ik nu dat ik te lang niet geoefend heeft want hij heeft moeite met de locatie van de markeer te onthouden, dus daar moeten we wel weer mee aan de slag.

 

Ook nog vooruit geoefend met een vooruit stuur paaltje en de zitfluit. Dit gaat redelijk, zie het filmpje https://www.youtube.com/watch?v=offyJW5Dq20

 

Op het laatst gooi ik een bal over Luan heen als beloning zodat hij niet de neiging heeft om de zitfluit als terugkom fluit te gaan beschouwen :)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Een tijdje geleden een workshop dirigeren gedaan met Lenne, was over de workshop zelf wat minder te spreken maar ondanks dat hebben we ons wel vermaakt en zijn er mooie foto's gemaakt. Heerlijk om haar werklust en focus te zien :)

 

Wachten

Voooooooruit!!!

En dan is daar de beloning

 

En ook nog opzij geoefend met obstakel:

 

Volgende forumvraag: G&G, wie doet het?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^