Cane Corso bij ALLES kapot.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bink (Gast)

Hallo allemaal,   Wij hebben thuis een Cane Corso die alles kapot bijt, ondertussen is de hond al 8 jaar bijna 9 jaar. Hij bijt geen meubels kapot maar alles wat wij hem geven.   Onze Cane Corso is allergisch voor van alles. Het enige wat ie eten kan is brokken van smolke, sensitive hypoallergenic. Als wij hem wat anders geven gaat de hond braken. Dus de hond kan ook geen botten krijgen wat daar gaat ie ook van braken. Daarnaast hebben we het wel geprobeerd maar die botten zijn in minder dan een uurtje al op. Bij het geven van speeltjes gaat alles ook gewoon kapot en/of eet ie op. Dus tennisballen zijn zo kapot en bij het geven van hockeyballen zit ie erop te knagen tot het kapot is. Van die grote touwen maakt ie ook gewoon kapot en plastic flesjes word ie heel blij van maar ook dat maakt ie gewoon kapot. Zowel in het bij zijn van de hond als weggaan maakt ie het kapot.   Wat moet ik hiermee doen of zijn er nog andere suggesties wat ik de hond kan geven dat ie niet kapot zou bijten.   Groeten,   Bink    

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

Ik heb hier geen ervaring mee, maar ik heb gelezen dat het misschien kan komen door stress, tekorten in voeding, verlatingsangst enz.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Tsja, het lijkt of je cane een beetje gefrustreerd is.....

Dus kwa oorzaak van dit gedrag moet je eens goed kijken of hij genoeg beweging, afleiding én rust krijgt.

Dat is het belangrijkste.

Wat kauw plezier betreft zou ik denken aan serieuze objecten. Een tennisbal stopt hij nl. waarschijnlijk in zn holle kies...

Heeft hij een goede , ruime buiten ruimte? Probeer dan bv eens een oude autoband. Dat is rubber, kauwt lekker weg maar krijgt hij ws niet stuk. Maar mag het wel lekker proberen! Kan geen kwaad want er komen geen kleine stukjes af die hij kan opeten.

Dus je moet wat groter gaan denken vrees ik......

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Mijn hond maakt qua speelgoed ook alles kapot. Plastic flesjes zijn helemaal geweldig, gaat eerst de dop er af en dan wordt ie plat gekauwd, pluche beesten gaan altijd eerst kraalogen/neus/oren/staart er af en dan helemaal leeg plukken tot er alleen nog een vies vodje over is. Verder is het met elk speelgoed echt een kauwer, heeft nooit geapporteerd, trekspelletjes zijn soms nog wel oké. Het enige wat ie nu nog niet stuk heeft gekregen zijn een gewone, maar wel stevige flos en een mega flos, en een oude voetbal. Ook botten gaan hier vaak binnen 24 uur op.

 

Ik zou echt niet weten wat je er mee kan, ik wilde alleen even mijn ervaring delen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Speeltjes zou ik alleen geven als jullie er samen mee spelen.

Als ik mijn hond alleen laat met een flostouw heb ik ook alleen nog wat sliertjes.

 

Hebben jullie de hond al vanaf pup?

En heeft hij dit altijd al gedaan? 

 

En is r een probleem als je m niks geeft? Gaat ie dan bijvoorbeeld wel aan de meubels zitten? 

 

Edit: Ik ken ook geen botten waar mn hond lang zoet mee is hoor. Een uur vind ik al heel netjes.

Als we weggaan krijgt ze een kong en 5 minuten later slaapt ze lekker. 

Dus ze speelt toch niet alleen.

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

Misschien is een grote kong wel wat? Daar kan ie dan op kauwen, maar je kunt er ook wat in doen. Of z'n zoekbordspel waar je koekjes in kan doen, en dan is de bedoeling dat ie het vinden. Vinden de meeste honden wel heel leuk om te doen. En ook nog geestelijk heel goed.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna sloopt haar speelgoed ook dus dat wordt alleen gebruikt als we er daadwerkelijk echt mee spelen, daarna wordt het opgeruimd. Volgens mij denkt ze ook dat wat van haar is ze mag slopen.

 

Verder kan het uiteraard ook met andere dingen te maken hebben wat al aangegeven is. Verlatingsangst, stress e.d.

honden page profiel JetJet

honden foto van Jet

Heb je al eens een Nylabone geprobeerd? 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier gaat het ongeveer hetzelfde hoor. Van onze 4 bullen, zijn/waren er 3 slopers. Alles wat je ze geeft/gaf moet kapot. Hier krijgen ze ook alleen Nylabones en voor in de tuin, wat Coby ook al aangaf, een oude autoband. Een enkele keer kopen we een hele grote tennisbal omdat ze dat zo leuk vinden, maar die is ook in tijd van ja en nee kapot. We blijven daar uiteraard ook altijd bij. Een Jolly-egg hebben we ook gehad, maar die wordt ook kapot geschraapt tot  de gaten erin vallen.

Dus zou inderdaad een Nylabone en een autoband proberen. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hier zeer goede ervaringen met de chuckit bal (ook tennisballen worden hier gesloopt maar deze blijft heel)

chuckit-ultra-ball-large

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Bij de speeltjes die ik koop wordt er al gezegd, geen garantie dat het heel blijft bij een cane corso.

Ik heb er twee en ja hondenspeelgoed gaat kapot al moet ik zeggen dat ik twee dingen heb gekocht die wonderbaarlijk nog heel zijn!

Van het merk kong, een bal en een staaf, die zijn nog heel...maar er werd geen garantie gegeven.

Flessen zijn hier ook favoriet, die krijgen ze waar ik bij ben, want het gaat eraan.

Zolang binnen geen meubels gesloopt wordt kan ik hier echt wel mee leven, je geeft het dus dan mogen ze ermee doen wat ze willen.

Anoniem (Gast)

bedankt voor alle reacties! hier kan ik wel wat mee.

de hond heeft geen stress, verlatingsangst is niet echt mogelijk want we zijn bijna altijd thuis en tekort aan voeding heeft ie ook niet, als we hem meer geven braakt ie het er toch wel weer uit.

 

een autoband is idd wel een goed idee! Het lijkt er ook op dat als de hond iets krijgt dat zijn enige doel is het slopen van het gene wat hij gekregen heeft.

 

Bij ons gaat de dop er ook als eerste af idd!

 

De hond hebben we al sinds pup en hij deed dit ook als sinds pup. Als wij hem niks geven en we gaan iets doen moet de hond gewoon iets in zijn bek hebben dus pakt ie wel een kussen of hapt ie ergenst in. Bijvoorbeeld de 2kg gewichtjes. We kunnen hem de 2 kg gewichtjes niet geven want als die dat laat vallen maakt het te veel herrie en het is niet zo goed voor de vloer.

 

Ik zal eens zoeken naar een kong en nylabone ed...!

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Doe dan geen autoband maar eentje van een scooter, in een autoband zit ijzer, in die van een scooter niet is mij verteld, wij hebben ook een scooterband gehaald en die willen ze niet, hahaha

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hier is een kong (extra-large) het enige wat heel blijft!

Alle andere speeltjes MOETEN zo snel mogelijk stuk!

 

Een bal waar lucht in zit, welk materiaal dan ook, die is binnen een minuut stukgebeten.

 

Onze Blue loopt ook wel graag met een baby-lapje met hoofdje rond. Dat wordt wel in stukjes gescheurd, maar hij is meestal zo blij ermee dat hij het gewoon overal meesleurt.

 

Er zijn nou ook jute speeltjes, misschien zijn die wel heel sterk? Ik heb ze nog niet geprobeerd omdat ik het zo onaangenaam vind voelen. Maar misschien is het wat voor jouw hond?

 

Onze Jacks maken ook alles meteen stuk. Zij krijgen een mini-nylabone.

Volgende forumvraag: verlatings angst twee honden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^