patella luxatie pomeranian

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StefanieandboomerStefanieandboomer

Hoi hoi. Mijn woefie is vorige week geopereerd aan een patella luxatie. Dus kalm houden is de boodschap. Ik heb wel wat uitleg gekregen ivm bench rust en opbouwend terug te gaan wandelen. Maar vanaf wanneer mogen ze gewoon weer spelen en rond rennen wanneer ze willen. De revalidatie is ongeveer 6 weken. Mag dit dan na die 6 weken? Ik zou het nog niet aandurven. Heeft hier iemand ervaring mee? Groetjes stefanie 

honden foto van Caitlin & Bijou †

De komende 6 weken alleen laten lopen om de behoeftes te doen. Pas na 6 weken mag je het wandelen rustig opbouwen. Neem aan dat je nog een controle afspraak hebt bij de dierenarts rond die tijd?

Je hoeft er niet bang voor te zijn, het herstellen gaat best snel en je hondje zal zelf aangeven hoe het gaat.

Hier werd eerst de geopereerde poot helemaal niet gebruikt, al vrij snel werd er een klein beetje op gestaan en na die 6 weken ging wandelen weer uitstekend.

Anoniem (Gast)

Hij gebruikt zijn pootje al iets te goed vind ik. Hij doet zijn behoefte waar hij wil he en niet waar ik het zeg. Dus wil hij een plekje zoeken en stapt hij op zijn pootjes. Mocht jou hondje na die 6 weken al los lopen of nog aan de leiband? En tot Hoelang nog. Ben bang dat ik hem iets te veel toelaat en dat de operatie zal mislukken. Groetjes

honden page profiel StefanieandboomerStefanieandboomer

Die reactie was ik dus ;)

honden foto van Caitlin & Bijou †

Ja na 6 weken mochten wij het loslopen opbouwen. Maar ik zeg daar wel bij dat we eerst op controle zijn geweest bij de dierenarts. Die kon de poot checken en zien hoe ze liep enzovoorts en het herstel was zo goed en sneller dan verwacht gegaan dat ze alweer mocht wandelen.

Dus zoveel mogelijk rust houden (niet rennen of springen en lange afstanden lopen) en dan kijken na een paar weken hoe het er voor staat.

honden page profiel StefanieandboomerStefanieandboomer

Is soms moeilijk hem rustig te houden he. zelf in de bench springt hem soms recht. Hij is zo een spring in het veld. Dank u voor de tips. Ja na 6 weken moeten we zowieso op controle. Ik hoop dat hij zich nog kan rustig houden. Want hij word elke dag actiever. Groetjes en bedankt voor de tips

honden page profiel StefanieandboomerStefanieandboomer

Hoe zou je kunnen zien als de operatie  niet zou gelukt zijn. Zijn pootje zou hij dan niet meer kunnen gebruiken toch? Staat nog steeds op 4 poten hoor momenteel. Gewoon dat ik een beetje gerust ben. Want hij doet soms dingen die hij niet mag doen hoor.

honden page profiel Binky & BenjiBinky & Benji

honden foto van Binky & Benji

" Hoe zou je kunnen zien als de operatie  niet zou gelukt zijn. Zijn pootje zou hij dan niet meer kunnen gebruiken toch? Staat nog steeds op 4 poten hoor momenteel. Gewoon dat ik een beetje gerust ben. Want hij doet soms dingen die hij niet mag doen hoor. "

 Zorg in elk geval dat hij niet de dingen doet die hij niet mag doen

honden page profiel StefanieandboomerStefanieandboomer

Das gemakkelijk gezegd ;) kan hem moeilijk vastbinden met een touw dat hij niets meer kan bewegen he. Hij doet ze in zijn bench. Beetje ten einde raad momenteel.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Begrijp je volledig, een heel actieve hond kan je moeilijk stilhouden. 

 

Kan je hem soms niet dicht tegen je aan op de sofa ofzo stilhouden en knuffelen ? Dan kan je zijn wilde bewegingen toch ietske stilhouden ? 

 

Anders "de bench" , in dit geval wel een uitkomst .

 

beterschap, komt vast terug goed met dat pootje als jij nu ook een beetje oplet.

honden page profiel StefanieandboomerStefanieandboomer

In de bench zit hij zowieso he. Maar een hele dag kan ik hem toch ook niet bij mij plaatsen he. En als ik alsmaar ga toegeven door hem bij mij te nemen gaat hij het snel doorhebben denk ik. Of niet ? Nu ben ik bang voor zijn pootje natuurlijk. Maar heeft geen pijn en loopt nog op alle 4 momenteel. Dus er zal wel niets verkeerds gegaan zijn denk ik. En er zijn nog maar 8 dagen gepasseerd.  Hopelijk is dit een fase...

honden foto van Caitlin & Bijou †

Je hond kan door de operatie de energie niet kwijt door middel van beweging. Dus je zult je hond op andere manieren moeten uitputten. Ik deed dat door een gevulde kong te geven of een flink bot of een hondenpuzzel samen te maken. Zo maak je ze mentaal moe.

honden page profiel StefanieandboomerStefanieandboomer

Al vanalles geprobeerd. Hij is zo dol op kauwbeentje en verschillende soorten speelgoed en nu heeft hij er geen interesse in. Heel bizar... 

Volgende forumvraag: Het verhaal van ziva de rotweiler
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^