Een nieuwe stap...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik wil het verhaal van Bailey niet opnieuw uit de doeken gaan doen... maar kortweg ben ik vanaf het begin dat ze bij ons woont met haar aan het trainen m.b.t. haar uitval gedrag naar andere honden, waarbij ze als een dolle heks tekeer ging.

 

Een tijdlang heb ik een retrieverlijn voor haar gebruikt, hiermee kon ik haar beter begeleiden.

Voorheen droeg ze een tuig, maar dan zet de lieve meid zoveel kracht... ik kon er niks tegen beginnen.

 

De laatste tijd hebben we al wel 70% bereikt... mijn doel k uiteindelijk 80% en alles wat we er meer uit halen is mooi meegenomen.

 

Net samen met mijn man een heerlijk wandeling door de wijk gemaakt en omdat we nu toch met z'n tweeën liepen heb ik Bailey haar tuig omgedaan... puur om te kijken hoe ze daar op reageert.

 

Super...   

 

Ik had wel de retrieverlijn in de zak gestoken, voor stel dat, maar niet nodig gehad.

We kwamen 1 andere hond tegen en Bailey reageerde goed op mijn commando.

 

Kortom... aan de kant van het beeldscherm zitten een hele tevreden Bailey en haar vrouwtje...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

mooi, ik ben met Jenna ook nog bezig aan dit probleem, ik vind dat ze aan een tuig toch wat ontspannender loopt dan met de malsband om. Wij zijn nog steeds op afstand aan het oefenen, ik verwacht ook niet dat ze ooit dicht langs andere honden kan lopen, zonder een reaktie, maar het gaat al zoveel beter dan het was. Ik ken haar nu beter en zij mij, en heeft er veel Meer vertrouwen in. Het blijft een intressant proces.

Volgende forumvraag: Hond reageert fel!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^