los lopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

christel (Gast)

nieuwe Telefoon geen idee hoe ik me moet inloggen. Kom ik nog wel achter hoop ik. Even het volgende ik merk dat bumper als hij los loopt veel vriendelijker is naar andere honden ik wil hem dus vaker los laten lopen. Het probleem is dat als meneer los is ik hem met geen mogelijkheid weer vast krijg. Koekjes wordt niks helpt. Ik loop dan maar terug naar huis en bumper volgt wel maar ik loop dan niet meer in een losloop gebied. Iemand tips?

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Is er speelgoed die hij heel leuk vindt?

 

Zijn er ook echt lekkere dingen? Kaas, ham, stukjes frikadel?

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus liet zich ook een tijdje terug niet meer aanlijnen na het los lopen. Hij liep niet weg en volgde ook ook gewoon naar huis, maar als ik hem wilde aanlijnen ging hij rondjes rennen, zag het als een spelletje. Wij zijn toen flink gaan oefenen.

Dit werkte goed bij ons:

Tussendoor als hij losloopt (en speelt) bij je roepen met wat lekker even zijn halsband tuig aanraken/of eventjes vast maken en weer laten lopen. Ook dit aan de lijn flink oefenen, steeds even roepen, iets lekkers geven, even naar hem reiken/even aaien, goed zo en verder lopen. Maak er een spelletje van, Bacchus vindt bv 'neus' (met zijn neus mijn hand aanraken) erg leuk. 

Iets echt lekkers meenemen, ik loop ook heerlijk ruikend naar leverworst door het park, heb veel vriendjes 

 

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

misschien eerst leren bij je te komen?

En niet altijd aanlijnen als je hem bij je roept , bij het baasje komen moet wel leuk zijn natuurlijk.

Dus roep hem ook eens bij je en geef hem daarna gewoon weer vrij.

 

Verder zou ik toch eerst trainen met je hond te leren loslopen en bij je te komen voor je hem echt helemaal los laat.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

*dubbel*

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Net wat Jaimie zegt, in elk geval de hond niet altijd aanlijnen als je hem roept, maar ook af en toe gewoon roepen om alleen te belonen en weer te laten gaan.

 

Bij de hond van mijn ouders heeft het wonderen gewerkt om voor het terugroepen altijd een heeeele lekkere beloning te gebruiken. We gingen gewoon plakjes kipfilet of leverworst die normaal voor op brood waren in stukjes snijden en namen ze tijdens het wandelen mee naast zijn gewone beloningssnoepjes, na een beetje trainen werkte het echt wonderen.

 

Wat ook opviel is dat het gewone commando "kom hier" een stuk minder goed werkte dan fluiten gebruiken als commando om terug te komen. Om één of andere reden valt onze stem al snel weg in de achtergrond als hij bezig is met andere honden, maar als ik fluit dan kijkt hij altijd wel op, en als ik dan zo'n stukje kip omhoog houd dan stormt hij al op me af 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Volgens mij is jouw hondje nog erg jong. Dan zeker eerst ' kom hier' aan bv lange lijn of in afgesloten gebied trainen.

 

Bacchus deed het eerst heel goed en opeens met 10 maanden konden we weer van voren af aan beginnen. Maar met 2 weken zat het er weer in. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Thuis oefenen dat hij voor het vastpakken van de halsband iets lekkers krijgt. Waarbij je de halsband aan de kinzijde pakt.

en dat later uitbreiden naar buiten (nog aangelijnd) de halsband vastpakken. Etc etc.

christel (Gast)

bedankt voor de tips ik ga flink oefenen ???? nou er nog achter komen hoe ik me weer kan inloggen

Lies (Gast)

Het is altijd erg moeilijk op basis van enkel tekst een goed advies te geven... Bovendien is ook elke hond anders en heeft elke hond een andere aanpak nodig... Ikzelf heb het geleerd door mijn hond van in het begin los te laten, en als hij terugkwam steeds uitvoerig te belonen (ipv hem meteen terug vast te maken). Ik riep hem eerst 9 keer, werd telkens beloond of geprezen, en pas de 10de keer lijnde ik hem aan.

 

Nu is het voor hem een automatisme om te komen, maar elke hond is anders...

 

Misschien is dit interessant? https://www.facebook.com/events/697906233652602/

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^