Hoe leer ik m'n hond geduld hebben.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Katelijne (Gast)

Als ik thuis kom van m'n werk ga ik met Indy wandelen.Maar hij kan heftig tekeer gaan zoals krochen,piepen,blaffen.Gewoon van opwinding.Hij heeft geen geduld.Dan doe ik zijn gareeltje om en lijn hem aan.Begint te trekken van ongeduld.Zoals gisteren heeft hij heel den bouw bij elkaar geblaft.Dit vind ik soms echt irritant en ben dan kwaad.Ik ben bereid om terug oefeningen en structuur te geven,maar hoe begin ik daar aan.Heb al eens geprobeerd om een hele poos te wachten om te vertrekken maar hij stopt echt niet tot we vertrekken.Als we eens buiten zijn kan hij deftig trekken.Toch kan hij mooi rustig stappen en luistert goed,meestal hebben we veel pret.Hij hangt het soms uit gewoon door opwinding.Hoe leer ik hem dus rustig te zijn bij alles wat we doen.

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

" Als ik thuis kom van m'n werk ga ik met Indy wandelen.Maar hij kan heftig tekeer gaan zoals krochen,piepen,blaffen.Gewoon van opwinding.Hij heeft geen geduld.Dan doe ik zijn gareeltje om en lijn hem aan.Begint te trekken van ongeduld.Zoals gisteren heeft hij heel den bouw bij elkaar geblaft.Dit vind ik soms echt irritant en ben dan kwaad.Ik ben bereid om terug oefeningen en structuur te geven,maar hoe begin ik daar aan.Heb al eens geprobeerd om een hele poos te wachten om te vertrekken maar hij stopt echt niet tot we vertrekken.Als we eens buiten zijn kan hij deftig trekken.Toch kan hij mooi rustig stappen en luistert goed,meestal hebben we veel pret.Hij hangt het soms uit gewoon door opwinding.Hoe leer ik hem dus rustig te zijn bij alles wat we doen. "

 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Heb je zelf wel rust als je Indy gaat uitlaten? Het komt bij mij over alsof je zelf niet de rust neemt. Wij wachten bij de honden met een tuig of riem om doen totdat ze rustig zijn. We laten ze zitten of zeggen dat ze rustig moeten zijn. Met lopen ook, niet lopen als ze trekt. (Ik doe dat nog steeds met twee honden, desnoods elke stap die ik zet) Als je voelt dat je boos en geïrriteerd raakt, blijf even staan en haal even een paar keer heel goed adem totdat je rustig bent. Het helpt namelijk niet mee om boos te worden heb ik geleerd uit ervaring ;P

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Dag Katlijne,

Welkom op het forum.

 

Je moet eens nadenken en oplijsten wat alle 'rituelen' zijn die je doet als je gaat wandelen vb. bepaalde schoenen aantrekken, leiband pakken, jas nemen etc...

 

Al die dingen die doe je eens afzonderlijk. Je gaat je schoenen aantrekken voor je gaat koken. of je gaat met de leiband en het tuigje tv kijken. Bedoeling is dat je hond geen belang meer gaat hechten aan een van de dingen die je doet. Doe het tuigje aan voor je de hond eten geeft vb. Gaat dit allemaal afzonderlijk meerdere keren goed, dan ga je dingen combineren. Dan ga je met je jas aan naar de deur en ga daarna iets compleets anders doen.

Zorg ervoor dat je hond tijdens deze oefeningen niet meer het 'ongewenste' gedrag vertoond, dus echt stapje voor stapje. 

 

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Meestal ben ikzelf rustig en laat hem wachten en zitten voordat we vertrekken.Ik zeg ook dat hij rustig moet zijn,ook onderweg zeg ik dat en blijf soms staan.Als ik van m'n werk kom reageert hij heftiger dan dat ik thuis ben en dan met hem ga wandelen.

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Bij het vertrekken knaagt hij ook aan zijn lijn.Zoiets van kom we moeten gaan.Misschien moet ik alles nog veel trager doen,tot meneer echt stil is.

Volgende forumvraag: baby en de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^