Te enthousiast naar andere honden, paarden en ezels...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Onze herplaatser malamute is meestal super enthousiast als hij andere honden ziet. Hij begint soms zelfs met zijn vier poten in de lucht te springen.

 

Als we met hem naar de andere honden toegaan (omdat mensen vragen om ze te laten snuffelen), dan is hij heel erg lief tegen de honden en wilt spelen. Met paarden ook, dan gaat hij ze knuffelen. Als hij dat heeft kunnen doen, dan wordt hij snel kalm. Maar als hij het niet mag en we willen gewoon verder lopen, dan blijft hij soms een paar minuten wild doen en springen. 

 

Nu proberen we hem met een opdrachtje af te leiden en meestal lukt het. 

Hebben jullie nog andere tips?

 

Hij is helemaal niet gericht op eten, behalve op echt super lekkere snacks. Ik heb nu een voedseldroger gekocht en ga zo snacks maken. Maar met gewone hondensnacks is hij meestal niet af te leiden.

 

 

honden page profiel GillianGillian 3 doggies

honden foto van Gillian

Is hij gek op een speeltje? Anders zou je die nog kunnen gebruiken! ;-)

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Eigenlijk nog niet getest, Femke. Hij is wel gek op een speeltouw en dergelijk, maar even gek als op andere honden, paarden en ezeltjes. Dan begint hij misschien ook wel te springen zo op de stoep. Ik ga het wel eens proberen als we in het bos zijn.

 

Bedankt voor de tip.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Niet laten snuffelen , als hij zo druk is, laat hem zitten tot hij gekalmeerd is . en dan door lopen. veel mensen willen dat hun hond aan andere honden snuffelen , leer hem dat dit niet nodig is aan de riem . Hein.

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Eerst lieten we hem niet snuffelen. Wij zijn zelf geen voorstanders van snuffelen aan de lijn. Maar omdat sommige andere mensen zo aandringen of ze soms een loslopende hond hebben die toch op ons afkomt, zien we dat dat juist super goed helpt. Dan is hij eigenlijk dadelijk kalm. Hij wilt precies gewoon zeggen: 'Hey, leuke vriend, gaan we kennismaken en spelen.' 

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Fired up, frantic & freaked out; Laura VanArendonck Baugh

Boekje over hoe je je hond kan leren terug te ontspannen na opwinding. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik heb zelf als regel honden aan de lijn niet bij elkaar laten komen.  Dat overenthousiaste lijkt me toch dat hij het wel erg spannend vindt, en kan later makkelijk omslaan in uitvalllen.

Het is, vind ik, ook belangrijk de hond te leren dat andere honden soms beter genegeerd kunnen worden.

Volgende forumvraag: Dit wil ik met jullie delen...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^