Wat te doen aan 'rondzwervende' hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

... Allereerst gaat het echt 100% zeker niet om een zwerfhond. Het is goed doorvoed boomertje met prima onderhouden vacht en een duur halsbandje met NDG penning. Maar dit hondje loopt tweemaal daags op vrij vaste tijden zonder begeleiding door de wijk te zwerven. Ik ga er inmiddels vanuit dat hij door de eigenaar op straat wordt gedonderd om zichzelf uit te laten. Er is echt nooit iemand bij.

 

Hij begint nu echt problemen te veroorzaken. Niet omdat hij agressief is of iets, maar hij is echt voor de duivel niet bang en 'doet' gewoon maar. Ik heb al een keer flink moeten uitwijken en vol op de rem moeten staan omdat hij straten over steekt, bijvoorbeeld. Maar hij stapt ook vol goede moed op honden af die daar totaal niet van gediend zijn, en dat is voor mij en o.a. een aantal stafford eigenaren echt een hels karwei om daar op in te spelen en hun hond in bedwang te houden (beestje blijft rustig op je af komen namelijk).

 

Gisteren kwam ik hem midden op een weg tegen waar 60km/u mag worden gereden met een file auto's erachter. Behalve dat ik er zelf dus last van ondervind zie ik het wel gebeuren dat hij een keer het lootje legt.

 

Ik heb eigenlijk de neiging om hem te vangen en af te leveren aan de dierenambulance, maar het beestje laat zich niet pakken (dat dan weer niet ) Dat word dan echt een klopjacht waarbij hij ook gerust de weg op zou vluchten.

 

Mijn vraag is dan ook... Waar doe je verstandig aan in zo'n situatie. Politie kennende gaan ze hier echt niet voor komen, en ik wil hem ook zijn dood niet injagen. Maar dit kan ook echt niet langer zo. Iemand tips?

honden page profiel Fabienne & Joy Fabienne & Joy 3 doggies

honden foto van Fabienne & Joy

Wat een vervelende situatie en wat sneu voor dat beestje dat ie nooit uitgelaten word.

Het enige wat ik kan bedenken is dat je het hondje op ruime afstand volgt om te kijken waar hij naar binnen gaat en daar aanbellen?

Succes ermee!

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

Ik denk dat de politie wel onderzoek naar het hondje gaat doen. Er zou nog een behoorlijk ongeluk kunnen gebeuren.

Ze zijn gewaarschuwd.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Ik vind zoiets dus echt niet kunnen. Het mag ook helemaal niet, want hij loopt natuurlijk los in een aanlijngebied (bebouwde kom). Denk je ook niet dat het lukt hem te vangen met iets geweldig lekkers? (sterk geurend, salami o.i.d.). 

 

Wat verstandig is (denk ik) is om de wijkagent in te lichten en advies vragen.

https://www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten hier kun je vinden wie jouw wijkagent is, mocht je dat niet weten). Als het hondje gevangen kan worden, kan door de chip het adres achterhaald worden (of je moet er op een andere manier achter komen van wie de hond is), dan kan de wijkagent daar eens aanbellen.. 

 

De eigenaar(s) moet hier zeer zeker op aangesproken worden, want dit kan zo niet en het zal eens misgaan.. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Tuurlijk mag het niet en kan het niet.

Maar ondertussen zit iedereen, vooral ook dat hondje in een potentieel gevaarlijke situatie.

Ik zou proberen het hondje te vangen met iets héél lekkers, leverworst of zo. Hij moet gewoon van de straat af.

En als je dat hopelijk lukt, kun je hem afleveren, ev. Via dierenambulance, bij het asiel. En dan direct de politie inlichten waar het hondje zit.

Dan moeten de eigenaars wel in actie komen en gaan rondvragen waar hun hond is. Zodoende krijgen ze dan vroeg of laat met de politie te maken die ze de mantel zal uitvegen hopelijk.....

Bovendien zal het ze geld kosten want een opvang in het asiel is meestal niet gratis.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Misschien inderdaad via een wijkagent? 

Of anders toch vangen...

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik zal inderdaad eens contact opnemen met de wijkagent, wie weet wat die kan betekenen. 

 

Ik spreek mensen in de eerste instantie altijd het liefst direct aan omdat ik dat wel zo netjes vind, maar daarvoor zou ik dus hun adres nodig hebben. Misschien toch ook maar een paar keer 'gewapend' met stinkworst op stap 

 

Bedankt voor het meedenken, iedereen! 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Lukt het je niet om hem met behulp van Ginny te lokken (aangezien hij wel op honden afstapt)? 

 

Zo hebben wij afgelopen zomer een Husky teef van de mogelijke ellende gered. Alleen lukte het niet maar met de hulp van Loco, visbrokjes en oude kaas wel. We hebben haar uiteindelijk de tuin in weten te lokken (eindelijk veilig!) en er is zelfs nog een 'pyjama party' geweest alvorens ze de volgende middag werd opgehaald door de zgn. Dogwarden alhier.

 

Hoop iig dat er snel een oplossing komt, het heeft me destijds ook de nodige hart verzakkingen gekost toen ze vrolijk op zijn 'Huskies' van het ene naar het andere veld racete hier bij ons op de T-splitsing.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik heb jaren geleden wel eens een hond van de straat gehaald. Die was met mij meegelopen naar het park. Naar de politie gebracht. 

Eigenaar was njet blij met me, want zo liet ie de hond altijd uit. Duer open, deur dicht. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Als je niet weet van wie de hond is, kun je op buurtlink een berichtje plaatsen.

Anders idd de ambu of dieren politie.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

zeker proberen te vangen, ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

Hier is ook zoiets aan de hand geweest, politie gebeld, hij liep op een drukke weg, die kwam niet, dierenambulance ook niet.

uiteindelijk uit een ander dorp de dierenambulance gebeld, en die kwam.

 

Ik doe dat regelmatig, ik bel een dorp verderop als ik de dierenambulance nodig heb, ik probeer het 1 keer hier, en dan krijg je vaal de kous op de kop, en dan bel ik een dorp verder, die geven wel om dieren.

In ons dorp is het belangrijk om in het bestuur te zitten, ruzie onderling te maken, en verder zo weinig mogelijk uitrijden.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

De dierenambulance hier heeft nooit haast... Ik heb eens 24 uur een houtsnip in mijn badkamer gehad die ik uit de goot had geschept omdat ze maar niet kwamen - en ik gruwel van vogels  ik kan zo'n hondje niet mee naar huis nemen, dan vreet Winter hem op ben ik bang. 

 

Ik kan er gewoon niet zo goed bij - beestje ziet er piekfijn verzorgd uit, maar hem dan wel naar buiten gooien en aan zijn lot over te laten. Rijmt niet echt met elkaar. 

 

Ginny vind hij wat intimiderend (Winter helaas niet ), dus dat wordt hem denk ik niet. Ik zal morgen eens met worst op stap rond 11 uur, dan scharrelt die vaak wel ergens rond. Denk dat ik dan eerst de chip laat uitlezen bij de dierenarts om de hoek en hem dan thuis breng... Als het lukt. Vind face-to-face aankaarten toch wel netjes in de eerste instantie. 

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Lastig.. Verder geen tips die niet al genoemd zijn..

Wel nieuwsgierig hoe dit afloopt, dus ik volg! Succes!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Breng de dierenambukance op de hoogte en als je de hond ziet, gelijk ze bellen. Dan kunnen zij hem vangen. Onbegrijpelijk, die arme hond!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik ben bang dat er weinig aan gedaan gaat worden. Hier woont een labiel mens in de buurt die toen ik hier kwam wonen 2 grote honden had (nu weer trouwens). Ze liet ze dagelijks los, alleen kwamen ze niet meer terug. Als ze ze niet te pakken kreeg ging ze maar gewoon terug naar huis. Een van die 2 honden ontsnapte daarnaast ook nog eens uit de tuin, en liep dus dagelijks door het hele dorp te zwerven. Is heel vaak gevangen door mensen, altijd weer opgehaald door zijn baasje en dit is zo doorgegaan tot de hond een keer dodelijk werd aangereden  

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Hebben het hier ook gehad in de wijk van mijn ouders. Op den duur ben ik het hondje gaan volgen, alleen mocht ik toen nog niet van mijn ouders bij de mensen aankloppen. Was nog een kind...en mijn ouders trokken zich zulke zaken niet aan.

 

Dus zou het hondje volgen, legt misschien telkens dezelfde route af om zo terug het huis binnen te gaan. En dan kan je deze mensen erover aanspreken.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Je kan de mensen hierop aanspreken, mss hebben ze wel een reden? (Handicap, dementie...) als ze geen reden hebben, dan zou ik de hond iedere keer lokken met lekkers en bij de politie/asiel deponeren.

 

heb hetzelfde meegemaakt met een boxer die met regelmaat van de klok uitbrak, omdat de omheining niet voldeed. De eerste keer heb ik hem teruggebracht, de volgende keren afgeleverd op het politiebureau. Als baasje is dat echt geen grapje... 250 euro... Omdat de hond losliep door toedoen van de eigenaars (omheining) en niet sociaal was naar andere dieren (knalde bovenop andere honden).

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Heb de eigenaren gesproken! Gisteren zag ik hem onder een heg door een tuin uitkomen, grenzend aan het losloop gebied. Besloten aan te bellen, maar er was niemand thuis. Hondje liet zich opnieuw niet lokken, dus uiteindelijk toch maar doorgelopen. 's Avonds opnieuw aangebeld, en dit keer waren er wel mensen thuis.

 

Ik heb het aangekaart, en ze waren oprecht geschrokken. Ze wonen hier nog niet zo lang en hebben een kattenluik geïnstalleerd zodat hun hondje in en uit kan lopen wanneer zij aan het werk zijn. Door de heg rondom de tuin loopt een draadhek, maar daar blijkt dus een gaatje in te zitten dat groot genoeg is voor de hond om door te schieten.

 

Ik werd vriendelijk bedankt voor de informatie en ze zouden er direct mee aan de slag gaan. Vandaag zag ik de man druk aan het werk in de tuin Geen onverschilligheid dus, maar puur een gevalletje pech en onwetendheid. Rijmt voor mij ook beter; een hondje dat prima verzorgd wordt en een duidelijke penning e.d. draagt zie ik toch als een diertje waar mensen zuinig op zijn. Dat is dus ook zo, de vrouw had bijna een hartverzakking toen ik vertelde hoe vaak hij al bijna onder een auto terecht is gekomen.

 

Ga er dan ook niet vanuit dat ik hem opnieuw alleen tegen ga komen

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

:D Gelukkig is het goed afgelopen en heb je de mensen ook daadwerkelijk kunnen helpen.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Je kunt bij je gemeente een handhavingsverzoek indienen. Mocht het probleem zich weer voordoen. De gemeente is verplicht hierop te reageren. Buiten de bebouwde kom aan grote wegen is de politie eerste aanspreekpunt. In het kader van hondenpoepoverlast verwacht ik wel dat de gemeente dit oppakt. Noteer de tijden en geef dit door. Maak eventueel foto's en filmpjes Hopelijk vind je een oplossing. Potentieel gevaarlijke en zeker ongewenste situatie.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hannah, dat is geweldig!

Wat een geluk dat je hebt doorgezet en die mensen gevonden hebt!

Voor mij ben jij nu de ' hondenredder' van de dag.....

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Gelukkig is het zo goed afgelopen!  Vond het ook al bijzonder inderdaad, wel je hond piekfijn verzorgen, maar dan niet de moeite nemen hem zelf uit te laten.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Goed gedaan hannah! Fijn dat je die mensen en het hondje hebt kunnen helpen 

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

Dit had je waarschijnlijk niet gedacht, mooi opgelost hoor.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

En wij allemaal meteen van het ergste uitgaan (ik dan toch iig)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" En wij allemaal meteen van het ergste uitgaan (ik dan toch iig) "

 

Ik ook hoor, juist omdat het op vrij vaste tijden gebeurde... Blijkbaar heeft die een zeer regelmatige stoelgang  gelukkig heeft hij juist hartstikke leuke baasjes 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hee, wat een leuke conclusie. Sneaky hondje, haha.

Volgende forumvraag: Vakantie in Tsjechië
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^