In Spanje zouden 175 honden gedood gaan worden, aldus organisatie ACE

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Vicky (Gast)

In Spanje zouden 175 honden gedood gaan worden....zo luidde de noodoproep van de voorzitster van organisatie ACE op 28 maart jl. Het dodingsstation/gemeente-asiel in Córdoba zou overvol zijn en binnen enkele dagen zouden er 175 honden worden ingeslapen. De voorzitster van ACE  riep mensen op om geld te storten; er was veel geld nodig om zoveel mogelijk honden het leven  te kunnen redden. Bij navraag is echter gebleken dat er nooit sprake van geweest is dat het dodingsstation van plan was om zoveel honden in te laten slapen.   Vrijwilligers die in het dodingsstation in Córdoba werken zouden daar zeker van op de hoogte zijn geweest; zij hebben laten weten dat het een klein asiel is en er niet zoveel honden zitten.   Er is contact geweest met verschillende organisaties in Spanje die ook regelmatig honden weghalen uit het bewuste dodingsstation, er was hun ook niets bekend over dat het dodingsstation vol was en massaal honden zou laten inslapen.   Als een gemeente-asiel in Spanje overvol raakt, dan wordt dat altijd groots in de publiciteit gebracht, zodat de honden over andere asielen verspreid kunnen worden. Het opvallende is dat de voorzitster van ACE het juist helemaal niet groots in de publiciteit heeft gebracht, zij heeft de noodoproep enkel in een besloten Facebook groep van ACE laten plaatsen. Dus niet, zoals je zou verwachten, op de ACE site, ACE facebook en de Spaanse ACE Facebook pagina. Toch vreemd als je zoveel mogelijk geld wilt inzamelen om zoveel mogelijk hondenlevens te kunnen redden...   Waarom heeft de voorzitster van ACE andere organisaties niet op de hoogte gebracht van wat er voor afschuwelijks zou zou gaan gebeuren met 175 honden, opdat zij ook konden helpen? Omdat.... het niet de waarheid is wat de voorzitster van ACE heeft verteld, er zouden helemaal geen 175 honden afgemaakt gaan worden! Om de noodoproep kracht bij te zetten, was er een gruwelijke foto bij geplaatst, waarop heel veel dode honden te zien zijn. Een heel oude foto van 11 jaar geleden... Een foto die mensen diep raakt, die mensen aanzet tot het geven van geld omdat zij de voorzitster van ACE geloven en wilden voorkomen dat er zoveel honden gedood zouden gaan worden. Er is veel geld gestort n.a.v de noodoproep! De voorzitster van ACE heeft 40 honden uit het dodingsstation in Córdoba gekocht, à 30 euro per hond, de honden zijn reeds gevaccineerd en gechipt in het dodingsstation. Binnenkort zal organisatie ACE deze honden aanbieden op Marktplaats voor 290 euro!  

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Oh nee, niet dit weer!

De dodingsstations bestaan.

En mag de foto oud zijn.

Dacht je dat ze nieuwe fotoos wilden maken van een moordpartij?

Elke keer als ze zoveel honden weghalen als ze plekken hebben in hun opvang, is het 'Sophie's Choice' (ik hoop dat je de film kent)!

Ik word misselijk van dit gestook!

En als ik dan nog een keer de prijs van een hond moet gaan uitleggen via de stichtingen: voor dat relatief kleine beetje geld worden de honden overgevlogen en voor zover dat kan gesteriliseerd en voor zover dat nog niet gebeurd is de rest van wat er nog met ze moet gebeuren.

Ik tik verdorie zowat door mijn toetsenbord heen

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik vind Facebook eigenlijk geen 'kleine' oproep.
Dat is wereldwijd!
En miljoenen zo niet miljarden hebben Facebook over de hele wereld heen.
Ik heb geen Facebook maar heb wel van dit verhaal gehoord.
Dus denk dat je buiten Facebook ook genoeg mensen berijkt hoor.

Als je over de hele wereld wilt rondgaan moet je Facebook gebruiken.

Een beetje naïef om te denken dat het zo 'kleinschalig' blijft.

Ik vind voor het overvliegen , da , chippen enten enz enz 290 euro echt niet veel!
Denk dat ze weinig winst ermee maken.

Elke organisatie sterkst geld in eigen zak....
Is dat dan een rede om helemaal niks meer te doen?

Probleem met dit soort dingen is dat het altijd van één kant komt.
Heb je een bron van waar je deze info vandaan haalt?

Is het zo dat het waar is wat er nu word gezegd , ja dat is schandalig.
Maar dit gaat dan niet om de stichting ace maar om één persoon van ace.
Ik vind persoonlijk niet dat je een hele stichtingen naar beneden mag trappen hiervoor.

Volgens mij gebeurde ditzelfde met het KWF.
Waardoor hun donatie opbrengst afgelopen jaar schandalig laag was.

Annemie en Mona (Gast)

geraak niet ingelogd!

 

ik vind het ook stoken, wij hebben een hond van Ace geadopteerd en idd 290 euro betaald, maar eigenlijk is dit weinig! Overvliegen van Spanje, medische kosten, Mona had een gapende wonde op haar bil, ze is ginder gestereliseerd, en dan ook nog de vele mensen die daar prachtig werk leveren, zou eerst toch maar eens goed nadenken hoor voor je zoiets plaatst!

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik reageer even op de adoptiekosten.
Als ik nu kijk naar onze foster hond. Het bedrag is 260 wat ervoor gevraagd word. Hij is gecastreerd, hij heeft zijn entingen gehad, hij is overgevlogen, hij had demodex dus zat nog aan de meds. Bij ons is hij 2x naar de da gegaan. Langzaam blijft er dus niet veel meer over van het adoptiebedrag. De stichting waar ik voor foster gebruikt dit geld om teefjes te laten helpen om het zwerfdieren probleem een beetje te kunnen verhelpen. Ze gebruiken het om andere honden over te laten vliegen, om pups die op straat gedumpt zijn te helpen met meds (heel vaak hebben ze wormen, vlooien etc) om het asiel daar bewoonbaarder te maken.

Die 260 euro of 290 bij ace is lang niet allemaal winst, daar blijft maar een klein bedrag van over. Daarom zijn stichtingen ook heel erg blij met fosters, die honden worden opgevoed en klaargestoomt voor een huisje, en het foster betaald de voeding (da kosten niet natuurlijk). Zo helpen we elkaar om het leven voor de hond beter te maken.

 

Wat betreft het ace gebeuren, ik hoor veel goede en slechte verhalen en dat zet me een beetje aan het twijfelen. Waar mensen zijn worden fouten gemaakt, dat is niet te voorkomen.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Beste Vicky,

 

dit valt voor ons onder zwartmakerij van een stichting, hier kunnen wij als HondenPage niks mee en daarnaast is dat niet toegestaan. Wij raden je aan om als je harde bewijzen hebt actie te ondernemen via een andere weg.

 

Met vriendelijke groet,

het Moderatorteam.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik ook twee meiskes Mara en Pientje van Ace hier. En Lexi van Rescuedogs, die stichting is hier ook al lekker door het slijk gehaald. En wijlen mijn lieve Vera kwam van SOSStrays.

Stuk voor stuk met alle stichtingen niks dan goede ervaringen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^