Kefir aangeboden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EsraBEsraB 3 doggies

honden foto van EsraB

Bij mijn weten is toch écht melk nodig. Waarom zou je trouwens met yoghurt willen beginnen? Die krijg je vanzelf! ;)

Wat wel kan, is dat je een beetje klaar-product (yoghurt gemaakt van de kefir) weer bij nieuwe melk en de kefirkorreltjes doet, om de nieuwe oogst een beetje te stimuleren. Maar is onnodig.

Een oven heb je trouwens ook niet nodig. De melkkefir gewoon lekker warm en donker wegzetten ('warm' als in rond een aangename huistemperatuur).

 

De melkkefirkorrels zien er beetje uit als kleine bloemkoolroosjes en niet als bloempjes vind ik zelf.Op Google vind je wel afbeeldingen.

 

Je kunt kefirkorrels bij een aantal webshops bestellen, maar vaak is het gratis te krijgen van een andere 'kweker', omdat de roosjes aan blijven groeien en je onherroepelijk teveel voor alleen jezelf krijgt. ;)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Nathalie; ik dacht je van een beetje yoghurt kon starten, opgelost in warme melk.(als je niet aan kefirkorrels kunt geraken)

Ik heb een stoomoven die kan  inmaken, stomen, pasteuriseren en yoghurt kan maken op 24 u tijd. geeft constante temperatuur.

 

ik zal eens googlen

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik denk niet dat dit gaat werken, alleen al omdat het hele idee van Kefir is dat je goede bacteriën binnen krijgt. Door de kefir te verhitten gaat dit niet lukken.

 

(Is ook gelijk de reden dat sommige mensen zweren bij 'rauwe' melk, dus rechtstreeks vanuit het dier ipv verhitten en pasteuriseren)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Caitlin; is niet verhitten, maar een 'kweektemperatuur'.

 

Ik heb een boek over kaas, kefir en yoghurt maken, en daar staat een manier in beschreven om van standaard yoghurt tesamen met melk, meer yoghurt te maken.

Zij verwarmen tot lauw en gieten dan alles in een thermosfles.

48 uur laten staan en je hebt yoghurt.(bijvoorbeeld starten met een rauwe yoghurt, anders zijn de micro-organismen dood)

 

Ik zou dat in mijn steamer kunnen. (op lage temperatuur, een soort incubator)

 

Aan kefirkorrels geraken is een beetje lastig. Met de yoghurt heb ik het ook nog niet geprobeerd, maar vroeg het me dus af.

 

Trouwens; wisten jullie dat kefir tussen de 0.5 en 2% alcohol bevat en koolzuurhoudend is? Wist ik niet. Weer iets geleerd!

 

 

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Oh zo Kiki.

Tja, dat kan misschien wel, dat weet ik niet. Maar dan heeft het niets meer met melkkefir te maken, aangezien er geen kefir aan te pas is gekomen.

 

Van wat ik zo langzamerhand heb gezien/gemerkt,zijn er hele netwerken van mensen die elkaar aan kefir helpen, dus als je het echt wilt proberen, lukt dat vast wel. Zoals gezegd kan ik over niet al te lange tijd misschien ook wat opsturen?

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Te koop slaapzak en kussen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^