Ruwharige teckeleigenaren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Eigenaren van de ruwharige teckel moeten (ook) een sterk karakter hebben!....vind ik.

Hebben meer van jullie de ervaring dat je zulke negatieve reacties kan krijgen? Voor mij is mijn eigen en het ras in het algemeen zo'n prachtige hond! Wij zijn helemaal zot op onze superschattige pup van 3 maanden. En zoveel mensen reageren zo positief.

Maar af en toe kan je zulke pijnlijke opmerkingen krijgen. Dat het een vreemde hond is, "worst". Ik kwam leuk en enthousiast binnen bij vrienden en ze vonden het allemaal maar niks. Ik voelde me een beetje rot en beledigd maar toen dacht ik...ik moet me er maar niks van aantrekken..en andere teckelliefhebbers snappen tenminste wat ik zie!! Wilde net vragen of andere teckelgekken dit herkennen :-)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik heb zelf geen teckel, maar in mijn straat woont er één. Wat een geweldig lieve hond  Ze is erg vriendelijk naar mensen en honden en ze is gek op aandacht. 

 

Helaas hebben sommige mensen vooroordelen. Probeer je daar niet te veel van aan te trekken, jij weet hoe leuk jouw hond is (waarschijnlijk zijn die mensen gewoon jaloers) 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Jij hebt trouwens een prachtige pup!  Wat een dotje!

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb zelf geen teckel, maar ik vind ze wel heel leuk! Ik moet wel toegeven dat ik zeker vind dat hun korte pootjes en lange lijfje daaraan bijdragen, het geeft ze een bepaalde uitstraling. Ik vind dat hartstikke leuk, maar er zijn inderdaad mensen die het raar vinden. Net zoals mensen chow chow's met hun blauwe tong raar of gaaf vinden, of het stoere uiterlijk van een stafford. Elk ras heeft wel iets wat mensen óf super vinden of vreselijk. Maar het gaat erom dat jij het leuk vindt, teckels zijn hartstikke tof en jij bent gelukkig door dat te weten. Het gemis van andere mensen denk ik dan maar! Al snap ik dat termen als "worst" wel heel beledigend zijn, dat zegt meer iets over die andere mensen dan over jouw hondje hoor!

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ik vind teckels enig. Vooral de ruwharige.
Wie vind een hond van drie maanden nu niet leuk, ligt meer aan jouw vrienden denk ik.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Rare vrienden...
Ik heb een Golden en mijn hart ligt best wel bij de retrievers, maar inmiddels ook bij de ruwharige teckel.
Ik kwam net nog thuis met de opmerking dat ik die zo leuk vind.
Hier een paar huizen verder hebben ze er eentje van een half jaar.
Als ik ooit een kleinere hond zou moeten nemen staat die hoog op mijn lijstje.
:-)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Niet iedereen vind teckels leuk, ik vind ook niet ieder ras leuk. Mij kan het niet schelen wat ze over mijn dames zeggen. Het zijn mijn honden en ik vind ze mooi, lief en aardig!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb ook geen teckel! Maar zat er eerst wel over te twijfelen. Tot ik uiteindelijk mijn eigen hond tegen kwam, dit werd ze.. Dus geen teckel. Maar ik blijf ze hartstikke leuk vinden! Uiteindelijk toch voor een groter ras gegaan omdat ik veel sport en hardloop, en dit is met een teckel niet altijd even handig. Ik vind ze echt prachtig, lekker eigenwijs maar ook slim. en lief. 

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Eigenlijk vind iedereen Lizzy wel erg leuk. Dat niet iedereen van kleine honden houd, dat mag toch?

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Mensen zeggen de gekste (lees: meest idiote dingen) over zaken die ze niet kennen/begrijpen/van houden.

 

En dat is alles wat je voor jezelf moet beseffen in dit soort situaties.

 

Sommige mensen lusten geen spruitjes. Des te meer voor mij dan maar, denk ik dan.

 

Ik ben zelf ook niet altijd akkoord met een ander zijn keuze. Het gemak is dan ook dat het mijn keuze niet hoeft te zijn. Gewoon loslaten, jij hebt je eigen dingen waar je om geeft.

 

Lieve groet.

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Foto's bekeken... het is een schatje trouwens!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Het is mijn ras niet, maar no way dat ik andermans hond ga beledigen :O 

soms krijg ik ook een rare opmerking over gijs, vind ik ook heel vervelend

als je niks leuks hebt te zeggen houd dan gewoon je mond toch :P 

 

volgens mij zijn het pittige honden ja, en als jedaar bewust voor kiest, alleen maar respect daarvoor :) 

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

mijn schoonouders hebben een ruwharige teckel, echt een

schatje, je pup ziet er echt super schattig uit!

 

Ik weet precies wat je bedoelt hoor, ook op mijn ras heel

veel vooroordelen, maar als ze mijn hondjes eenmaal kennen,

zijn ze er allemaal gek op. Dus misschien even geduld en zijn

ze straks allemaal verzot op je hondje

honden foto van Marion, Dick,Woola, en Brutus

Ik vind teckels gewoon heel leuk, i onze omgeving wonen er 5 en ik vind ze allemaal even leuk. Dat mijn hart ligt bij de Jack Russell Terriër doet daar niets aan af. Maar ik krijg regelmatig allerlei vooroordelen naar mn hoofd hoor. Druktemakertjes, stuiterballen, keffertjes. Ach denk ik dan je hoeft mijn hond niet leuk te vinden als wij haar maar leuk vinden. Veel plezier met je pupje hoor en brede rug.

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Vooroordelen zijn er altijd ! Zelf hebben we al 40 jaar rode langhaarteckels en wij hebben in de loop van de jaren ook al heel wat commentaar gekregen van mensen. Van dat is toch geen hond, dat is een worst op poten, schoothondje, brutale monsters, en nog meer van dat soort dingen.

 

Wij vinden het geweldige honden met een heerlijk eigenwijs karakter, nu is niet iedere teckel hetzelfde, we hebben er nu 2 en de een vind aandacht van vreemde helemaal geweldig terwijl de ander er niets van wil weten !

 

Niets van aan trekken wat andere mensen zeggen, het is jouw hond en eerlijk gezegd vind ik het een dotje !!

 

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Hoi allemaal!

Bedankt voor de super leuke / lieve reacties! Heeft me een enorme boost gegeven :-)

Jullie hebben allemaal helemaal gelijk. Mensen die zo hun mening uiten, het zegt idd meer iets over hunzelf. En de mensen die de ruwharige teckel niet waarderen die missen maar wat!

Het werd na mijn post nog erger, en de bijnamen en het uitlachen ook. Maar ik lach maar net en kijk naar mijn eigewijze zelfverzekerde teckel die vrolijk naar iedereen toehuppelt en zich ook nergens wat van aantrekt! (Het was mijn schoonfamilie....;-) Daarnaast waren er enkelen die na een paar paasdagen wel verkocht waren. Inclusief alle kinderen!! :-)))

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik denk dat iedere hondeneigenaren wel een rotopmerking krijgen hoor. Ongeacht welke hond het is. Ik heb ook wel eens een domme opmerking gekregen over mijn herder, al zijn het over het algemeen alleen maar positieve opmerkingen, er zijn altijd wel mensen die denken toch even hun mening te geven. Vaak mensen die niet eens honden eigenaren zijn. 

 

Mijn zusje heeft een kruising chihuahua X dwergkeesje. Zo vaak als ik met haar wandel hoor ik: Oh kijk uit dat ie je niet om ver trekt, Hou je m wel, is dat een cavia of een hond etc.. Ik lach er maar gewoon om. 

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

Ik heb ook geen Teckel. Jij vind beslist ook wel een hond lelijk of niet leuk. Is toch niet erg als jezelf Maar tevreden bent en zo te horen ben je helemaal verliefd op je teckeltje. Niets aan trekken van andere. Is verloren Energie. Mijn eerste eigen hond heb ik uit een dierenasiel gehaald. Mijn motivatie om voor die hond te Kiezen was dat die zo lelijk was dat niemand hem zou willen. Dus heb ik hem meegenomen en hij is 14 jaar mijn beste maat geweest. Door zijn speciale uitzien kon iedereen hem en ik kreeg altijd Kommentaren Maar dat heeft mijn liefde aleen Maar versterkt. Dus laat ze Maar spotten, jij en de hond hebben iets heel speciaals en moois met elkaar. Dat hebben of zien die mensen niet. Hoeft toch ook niet. Ondertussen ...geniet Maar lekker van je teckeltje.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Teckels? vreselijke dieren nooit van mijn leven,ja dat zei ik altijd mijn ervaringen met teckels waren ook niet zo prettig te noemen . maar ja dan komt er een ruwhaar opje pad die zo duidelijk aangaf ik wil bij jou wonen ,dan ga je overstag ondertussen woond hier mijn vierde teckel en nr 5 is een halve teckel maar kan mij geen leuker ras bedenken . hier zal altijd een buikschuiver lopen of een knakworst maakt mij niet uit hoe anderen ze noemen . nee kan mij zelf niet zonder teckel voorstellen.Hein.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Teckels, zo leuk!!!! En ja, vervelende opmerkingen zullen altijd wel blijven. Het is echt vervelend, het gaat tenslotte wel om je lieve hond. Ik ben vaak blij dat Xabi niet kan verstaan. Zo zei een vrouw laatst; wat is dat dan? Een hond op stelten? Wat een lelijkerd. Dat doet dus echt wel wat met je. Ik hoop dat het ooit zal wennen die opmerkingen

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Teckels, zo leuk!!!! En ja, vervelende opmerkingen zullen altijd wel blijven. Het is echt vervelend, het gaat tenslotte wel om je lieve hond. Ik ben vaak blij dat Xabi niet kan verstaan. Zo zei een vrouw laatst; wat is dat dan? Een hond op stelten? Wat een lelijkerd. Dat doet dus echt wel wat met je. Ik hoop dat het ooit zal wennen die opmerkingen "

 

Wat meningen dan kunnen verschillen hé. Ik hoorde vandaag in ht bos: Wauw, wat een prachtige lange poten heeft je hond.. Ik denk dat vervelende opmerkingen niet snel zullen wennen. Ik trek het me persoonlijk eigenlijk wel aan, omdat het om mijn maatje gaat. Maar aan de andere kant is dit stom, want je hond zal echt niks om die opmerkingen geven. Ze verstaan het gelukkig niet. 

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

De ruwharige teckel die ik ken is een van de vrolijkste honden die ik ooit gezien heb, hij noemt James, ik vind echt dat die naam erbj past!
Het is niet mijn eerste keuze, maar ieders zijn smaak en dus moet je ook die van anderen respecteren. Er zullen ook wel mensen zijn die iets irriterend vinden of grappig aan mijn hond, maar het zegt qeer van de persoon die ea wat van zegt dan van de hond. Dus doe zoals hem en trek het je niet aan :-)

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

een vrouw waar ik vaak mee wandel heeft een kruising gladhaar x ruwhaar standaard van 5 maanden en het is zo'n schatje. Maar wel erg eigenwijs haha .

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn favoriete teckelsoort is de standaard ruwhaar.

 

Ik wens je veel plezier met Rose en Kim, geniet ervan en trek je niets aan van rare opmerkingen om je heen.

 

(De pootjes mogen dan kort zijn, maar ze kunnen allemaal bij de grond, dus zijn lang genoeg....)

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik heb een poedel, daar krijg je ook rare reacties op.
Hele rare .......

Maar over teckels, ik vind zo leuk, die eigenwijze koppies en dan zo klein.

In het bos een keer een hele kleine teckel wilde met Koda spelen. En je zal Koda echt kijken hu wat ben jij wel heel voorzichtig.Poedels hebben nogal de neiging om met hun poten te spelen. Dus ik zei voorzichtig Koda zachtjes. Moest wel lachen om het baasje van de teckel, ze zei "Je ziet hem(Koda)
denken wat een rare eekhoorn". ;-)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Mijn hond heeft ook echt ontzag voor teckels. Ik kom ze heel vaak tegen in het bos en beide lopen ze los. Op de een of andere manier hebben ze blijkbaar zo'n uitstraling van: Doe voorzichtig, niet te dicht bij ofzo. Mijn hond doet ook heel voorzichtig, daagt uit op een vriendelijke manier en minder lomp dan ze bij andere honden doet. Teckel hoeft ook maar 1 keer te blaffen of grommen en ze loopt er van weg wat ze normaal ook niet doen. 

honden page profiel TheaThea

honden foto van Thea

Teckels en vooral de ruwhaar (alhoewel ik aan het zwichten ben voor een rode korthaar) vind ik leuk. En het maakt mij helemaal niets uit wat iemand anders er van vindt 

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Dankje allemaal voor de geweldig leuke reacties! Ruwharige teckel liefhebbers zijn altijd zulke vrolijke positieve mensen :-)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Niet alleen ruwhaar teckelmensen! ;-)

honden page profiel Esther & Doortje Esther & Doortje

honden foto van Esther & Doortje

Hier ook een ruwhaarteckelmens :-D Ik krijg meestal juist wel hele leuke reacties! Heb 1x gehad dat iemand Doortje een worstje noemde, dat waardeerde ik niet hihi. En een vrouw bij mij in de buurt met een herder zei eens tegen me dat ze vroeger niet van teckels hield, nou volgens mij nog steeds niet.
Mensen in mijn directe omgeving zijn meestal wel gek op Doortje en zij op hen! Ze is ook heel makkelijk en ik kan hara overal mee naar toe nemen!
Ik ben het wel met je eens dat je wel stevig in je schoenen moet staan voor een teckel en consequent moet zijn. Nou stond ik op het moment dat Doortje kwam zelf niet heel stevig in mn schoenen waardoor Doortje ook onzeker werd. Dat heb ik inmiddels helemaal goedgemaakt! Doortje is ontzettend veranderd! Wel ben ik altijd heel consequent geweest en heb veel getraind. Ik heb nu een teckel die echt goed luistert! En tuurlijk niet altijd, maar dat mag als je teckel bent ;-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Welke Duitse Herder bedoel ik?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^