Help! Gegeten en gespeeld

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ooh shit!! Senna heeft toen net eten gekregen en zeker wel een paar happen gegeten. Ben naar de auto gelopen wat te halen, toen zijn hondenvriendje voor de deur stond. Ik dacht dat Senna nog eten was.. fout gedacht, dom baasje..  hij stond vlak bij de deur en floepte naar buiten. En voor ik hem te pakken kon krijgen heeft hij heerlijk met zijn hondenvriendje gespeeld. Bij terug komt zag ik dus dat hij zeker helft al gegeten had. Hij heeft KVV Farm food.

 

Wat nu?? waar kan ik op letten om maagtorsie te voorkomen??? of op tijd te zijn?? hij ligt nu uit te buiken op de bank met zijn knuffel. Merk niks aan hem.

 

Jeetje wat voel ik me stom zeg!!

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Rustig aan. Ik denk dat je iets te veel zorgen maakt. Handig is anders, maar dat besef je zelf ook en je kan er nu toch niets meer aan veranderen. De kans is best groot dat het gewoon goed gaat.
Gewoon je hond in de gaten houden op onrustig (evt. apathisch) gedrag, kwijlen, loos braken en omvangtoename van de buik.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Rustig aan. Ik denk dat je iets te veel zorgen maakt. Handig is anders, maar dat besef je zelf ook en je kan er nu toch niets meer aan veranderen. De kans is best groot dat het gewoon goed gaat.
Gewoon je hond in de gaten houden op onrustig (evt. apathisch) gedrag, kwijlen, loos braken en omvangtoename van de buik. "

 

Oke bedankt! dan weet ik waar ik op moet letten.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Het is niet zo dat wanneer een hond gegeten heeft en daarna veel beweegt je hond sowieso een maagtorsie krijgt  De kans is iets groter, maar ik zou me niet direct zorgen maken. Hou Senna even wat in de gaten, maar je hoeft je niet zo zorgen te maken hoor 

 

Hier gebeurt het ook wel eens dat de dames denken even lekker met elkaar te gaan spelen nadat ze net hun eten op hebben. Ik laat het niet toe, maar het is echt niet meteen een ramp wanneer het wel 5 minuten gebeurt.

Een groot deel van de maagtorsies gebeurt trouwens ook juist wanneer de hond slaapt, en alles dus in rust is. Wanneer ze wakker zijn en 'actief' doen de spieren beter hun werk en houden ze alles beter op z'n plaats mocht er toch wat gasvorming ontstaan. Misschien stelt dat je ook iets meer gerust.

 

Tekenen van een maagtorsie (kunnen) zijn, zoals hiervoor ook gezegd: het proberen te braken zonder dat er wat uitkomt, onrustig heen en weer lopen, veel hijgen, niet willen zitten of liggen, uitrekken, een harde buik vlak achter de ribben (als ik er soms niet helemaal gerust op ben, dan voel ik als eerste aan de buik! Doe dit trouwens ook eens 'zomaar' een paar keer, zodat je weet hoe het hoort te voelen).

Hou dat dus even in de gaten 

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

het is ondertussen al bewezen dat maagkanteling meer voorkomt bij honden met lege maag en honden die moeten rusten na maaltijd.

 

Dus geen paniek.

Hier krijgen ze overigens allemaal hun dolle 15 minuten na eten... rennen en vliegen de tuin/het huis door.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

In de eerste plaats rustig blijven. Beter voor jou en voor je hond. Het is niet zo dat er per definitie altijd een maagkanteling volgt.
Wel zou het mij met een ras dat gevoelig is voor maagkanteling een reden zijn haar goed in de gaten te houden. Maar direct in de paniek schieten heb je niks aan.
Want mocht er wel iets zijn kun je door de paniek lastiger adequaat reageren. En blijkt er helemaal niks aan de hand heb je je voor niks druk gemaakt (wat je hond ook voelt).

Adem in, adem uit.
Leidt jezelf even af en zolang je niks ongewoons bemerkt. Word je hond ineens anders onrustig, opgeblzen harde maag, vaak gepaard gaznd met zichtbare paniek in de ogen van je hond. Als je hond nu lekker rustig ligt vertrouw dan op je hond.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

" het is ondertussen al bewezen dat maagkanteling meer voorkomt bij honden met lege maag en honden die moeten rusten na maaltijd.

 

Dus geen paniek.

Hier krijgen ze overigens allemaal hun dolle 15 minuten na eten... rennen en vliegen de tuin/het huis door. "

 



Heb je daar een bron van? Lijkt mij interessant om dat te lezen.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Geen zorgen, hier een hond die juist na het eten zijn energie kwijt moet. Ik wandel bewust voor ze eten krijgt en pas een uur later na het eten laat ik haar rennen, maar spelen in de woonkamer of rondjes rennen voorkom je soms niet. Hier gebeurd het ook wel eens. 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Tja, de ellende van de horrorverhalen die je leest.

Je schrikt, terwijl er eigenlijk niets aan de hand is.

Dus rustig aan, en net wat de andere zeggen, hou het voor je eigen  gemoedsrust even in de gaten.

 

 

 

 

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Pff gelukkig. Ben al gerust gesteld. Senna heeft net heerlijk geslapen en is nu wakker en actief. Lekker aan het kluiven. Heb ze buik gevoeld en is gewoon zover ik het kan voelen. Merk ook niks aan hem.

 

Ik dacht echt dat ze van eten en spelen al snel een maagtorsie zouden krijgen. Blij dat dit niet per definitie is zeg maar haha. Ik houd hem vanavond nog in de gaten maar denk ook wel dat het oke is.

 

 

Bedankt voor de snelle reacties

Volgende forumvraag: puppy naam
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^