Een puppycursus, of zoiets.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Daisy is vandaag 10 week! Ze heeft gister haar eerste puppy-les gehad en ze deed het best goed, ze was natuurlijk wel ineens veel geleerde dingen vergeten.. maar ik ben best trots op haar.

Helemaal omdat ze meteen al werd 'aangevallen' door een Boxer van 4/5 maand oud. Daisy heeft altijd een momentje nodig om te wennen dus ze zat heel erg rustig bij ons. Toen we naar het veldje gingen mochten ze meteen even los, ze ging voorzichtig kijken bij wat andere rustige hondjes en ineens kwam die Boxer keihard op haar afrennen en gooide haar letterlijk tegen de grond, op haar rug. Die Boxer begon te grommen en te happen en zij lag daar maar te janken. Ze heeft niks ernstigs gelukkig, ik voelde me zo schuldig.

Daarna heeft ze toch even leuk kunnen spelen met wat andere hondjes maar ze hield die Boxer in de gaten. Hoop dat ze er niks aan overhoud.

(Waar kan ik trouwens een '52 weeks of...' topic aanmaken? Lijkt me wel leuk om te doen, al ben ik wel al 10 weken te laat. )

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Leuk dat je met haar naar de puppycursus gaat.

Bij onze cursus mochten ze ook even los, maar pas na het einde van de les.

Dat ging wel in groepjes, zodat niet de kleintjes ondersteboven werden gelopen.

 

Daarom vind ik het wel raar dat er een veel oudere boxer los mocht lopen bij jullie groepje, dat vind ik niet zo handig van die hondenschool om dat zo te doen.

Je kan niet alles voorkomen natuurlijk, maar dit had helemaal niet hoeven te gebeuren.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Ik ben het wel met Sylvia eens,het leeftijdsverschil en dus het speelgedrag is heel anders.
Ik heb met onze vorige hond ook een cursus gedaan met een los speelkwartier en ik moet eerlijk zeggen, 9 van de 10 keer was het chaos.
Waar ik goed op zou Letten is dat het spel gelijkwaardig is,dat jou hondje niet steeds in de onderdanige positie terecht komt of
andersom.

Verder heb ik nu bewust gekozen voor een cursus waar ze geen los speelkwartier hebben.
Mijn hondje mag buiten (bos etc) wel los en dan laat ik hem gecontroleerd spelen met andere honden.
Wel heel veel plezier gewenst en geniet ervan, ze worden zooo snel groot!

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Bij ons werd er niet gespeeld op de puppycursus, eerst om het leeftijdsverschil en de grootte van de honden. Na zo'n les waren ze toch al te moe om nog te gaan spelen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik sluit me aan bij laura en sylvia

bij ons op de puppycursus werd het spelen op een gegeven moment afgeschaft,er waren toch geen goede combinaties en was het telkens voor 1 hondje niet leuk 

als het kan is het leuk, maar je kan beter in je buurt je pup laten spelen met stabiele volwassen honden, daar leren ze veel meer van :) 

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

We zijn al vaker wezen kijken en toen zag alles er normaal uit. We gaan met haar naar de puppycursus zodat ze met andere rassen kan kennismaken, toch niet op zo'n manier he.

De ene kant was ook een complete chaos, dat was echt niet onschuldig spelen. De andere kant was rustig totdat die Boxer kwam, toen was alles chaos. De hele groep wordt nu opgesplitst, gelukkig.

Ik ga er maar vanuit dat het volgende week wel goed gaat.
En de buurvrouw heeft een volwassen hondje waar ze het gelukkig goed mee kan vinden. :)

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik sluit me aan bij eerdere reacties. En vind het niet oké om zo'n jonge pup los te laten in n grote groep andere pups die elkaar nog helemaal niet kennen én met n flink leeftijdsverschil.

Jij moet je niet schuldig voelen, maar ik zou mijn hondje dat niet toestaan....

Jonge puppies hooguit in n groepje van 3 puppen ( gelijke leeftijd)tegelijk even( onder streng toezicht)laten spelen. Ze mogen nu geen negatieve ervaringen met andere hondjes oplopen!

Misschien kun je dit met die hondenschool bespreken?

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Hebben we ook gedaan, daarom gaan ze nu de groep veranderen. Anders was ik ook naar een andere hondenschool gegaan maar nu blijft ze bij de hondjes waarmee ze wel leuk en rustig kon spelen + die zijn ook 10 week en even groot. :)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Als ik dat gedrag van die boxer zie snap ik niet dat ze die uberhaupt los doen? Die gooit zomaar een pup op de grond? Vind ik niet normaal hoor... 

 

een oudere hond erbij hoeft niet per se slecht te zijn

bij ons kwam er een keer een wat oudere labrador bij de pupsels, maar hij hield juist de pupjes een beetje in toom en splitste ze al ze te wild deden, daar leren ze dan juist weer veel van

 

maar goed dat de hondenschool er wat mee doet! 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^