Paar vraagjes over het gedrag van mijn honden..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Hoi!

Ik heb even een paar vraagjes over wat gedragsdingen van mijn honden, Bruno en Charlie. Ze spelen al langer, en ik heb veel geGoogled maar kom er toch niet helemaal uit waarom ze doen zoals ze doen…

Laat ik beginnen met te zeggen dat het tussen Bruno en Charlie al veel beter gaat dan in het begin! Ondanks mijn twijfels of ik wel de juiste match in huis had, accepteren ze elkaar nu helemaal. Bruno ziet nu volgens mij ook echt in dat Charlie niet een logeer hondje is maar blijft hahah ;)  maargoed, ondanks dat ik dus eigenlijk niet veel te klagen heb, zit ik wel even met een vraagje over hun gedrag. Ik heb zo een idee dat Charlie een vrij ‘dominant’ meisje is en ik weet dat veel mensen hier niet zo geloven in dominantie dus vandaar de aanhalingstekens, ik weet anders even niet hoe ik het moet noemen! Waarom ik dit denk? Zodra Bruno even blaft (en dat komt vrij vaak voor op een dag..) springt ze meteen op en gaat naar hem toe om te kijken wat ie aan het doen is. Zodra ik dan aandacht schenk aan Bruno’s geblaf met een ‘Bruun er is niets aan de hand, kom maar even hier heen’ en hij begint te lopen richting mij, springt ze zowat op hem. En intussen hapt ze naar zijn kop en soms in zn poten, terwijl hij toch gewoon rustig loopt, niet rent ofzo…zodra hij dan bij is aangekomen en ik hem aai, duwt ze zich tussen mij en Bruno en daarmee duwt ze hem weg. Dit lijkt mij gewoon een beetje jaloezie…natuurlijk hoort dit niet zo en dat merkt ze natuurlijk ook. Ik duw haar rustig aan de kant en geef verder geen aandacht aan meer aan haar. Zodra Bruno dan na een tijdje weer rustig is en terug naar bijv. zijn mand gaat, legt ze haar kop over zijn nek. Volgens een boek dat ik eens las is dit dus een uiting van dominantie (?)  en dan de vraag: waarom doet ze dit? En is dit inderdaad een uiting van dominantie? Bruno, sul als die eigenlijk is, doet niet echt iets terug tegen haar, behalve dat ie sinds een aantal weken soms ineens op haar rijd…en dat terwijl die gecastreerd is. Ik weet dan weer dat dit ook overprikkeling kan zijn, maar ook dominantie? Charlie uit haar dominante kant vaker dan dat Bruno dit doet, en aangezien hij niet veel terug doet, grijp ik altijd maar in door haar weg te halen. Hoe kan ik dit het beste oplossen? Aangeven dat dit niet de bedoeling is??

 

En dan de volgende vraag hahah, ook weer over Charlie! Als ik haar eten klaar maak, word er een heel kabaal gemaakt. Dat vind ik opzich niet heel erg storend, het is al veeel minder als eerst, nu jankt/blaft ze alleen nog maar heel af en toe als het haar te lang duurt. Maar als ik haar brokken afweeg en in de bak doe, propt ze zich tussen mijn benen en het aanrecht en MOET ze perse met haar kop of poten op mijn voeten liggen. En dit, elke avond weer! Als ik dan even wat moet pakken, en later terug keer bij het aanrecht, herhaalt ze precies hetzelfde ritueel: ze propt zich er weer tussen en legt haar kop/poten weer op mijn voeten. Dit doet ze niet alleen bij mij, maar ook bij mijn ouders.  Ik vind dit uiteraard niet storend ofzo, maar ik ben gewoon erg benieuwd of meerdere honden dit doen en of het misschien een betekenis heeft? De trainster van mijn vorige hondenschool zei, dat poten op je voet leggen ook weer iets van dominantie is, maar eigenlijk geloof ik dat niet zo! Ik zou niet weten wat ze er duidelijk mee wilt maken hahah! ;)

 

En nu we het toch over eten hebben, kan het zijn dat ze van warm water over de brokken erge winden gaan laten (sorry voor het onsmakelijke onderwerp hahah). Dit omdat Bruno zijn brokken anders slecht eet en met water erover beter. Dit doe ik ook bij Charlie maar die gaat er van winden. Of kan het zijn dat dat komt omdat we haar net hebben overgezet naar volwassen brokken?

 

En dan voor nu even de laatste vraag, over Bruno deze keer. Bruno heeft overgewicht (nogsteeds...) en ik ben hard bezig dat op te lossen! We lopen vaker, hij eet gezonder en minder, maar alsnog is meneertje aangekomen. Ik baal nu even als een stekker natuurlijk! Bij de dierenwinkel wat tips gekregen, we deden het volgens hun fout met voeren. Namelijk ochtend brokken en avond wat vlees met groenten of iets dergelijks. Dat konden we beter niet meer doen, we konden beter 1 a 2 vleesdagen doen en voorderest gewoon alleen brokken geven. Dus okay, dat proberen we nu uit (zijn de Doggies zelf me niet dankbaar voor, maarjaaa…hahah)  afijn, opzich doen we het dus niet heel slecht. Nu merk ik alleen dat ie luier lijkt te worden? Hij is pas 5 jaar, maar soms moet ik hem gewoon ophalen uit zijn mand als ik een rondje met ze wil gaan wandelen! En dan volgt ie alsnog met tegenzin..! Hij lijkt de laatste tijd ook wel wat door zijn poten te zakken…zijn voorpoten zijn niet meer zo mooi recht als een tijd geleden, meer een heel licht bochtje. Misschien ligt dat aan mij, dacht ik nog, maar laatst zei mijn moeder het ook! Hier even een foto van vorige jaar en van nu:

 

 

Hierbij zie je ook wel duidelijk hoeveel die eigenlijk aangekomen is...(ook best een verassing voor mij, ik had het nooit zo door eigenlijk, tot ik dit zie )

 

Ik twijfel nu dus best erg of hij niet wilt wandelen omdat ie misschien pijn heeft?? Ondanks dat hij dat tijdens bijvoorbeeld apporteren niet laat merken en soms wel wilt wandelen, schiet dat soms door me heen...

Het is sowieso duidelijk dat hij moet afvallen, om zijn eigen best wil! Dus als iemand daar verder nog tips voor heeft..?

En kan het misschien ook nut hebben om hem na zijn afval proces te testen op HD en evt ED? Hij is natuurlijk een kruising Border Collie...en aangezien dat vrij vaak voorkomt en ik me binnenkort wil gaan inschrijven voor flyball...is dat misschien handig? Ookal begin ik ook steeds meer te twijfelen aan zijn kruising...als je ziet hoe breed hij is en hij raar zijn bouw eigenlijk...en sowieso dat ik bij zijn 'fokker' nooit een Border Collie heb zien lopen! Alleen maar Stabij'en en wat andere honden.....

 

 

 

Nouja, sorry voor het nogal lange verhaal  ik hoop dat jullie me een beetje kunnen helpen!

 

Lieve groetjes,

Angelique, Bruno & Charlie

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Eerlijk gezegd heb ik het border collie gedeelte nooit zo gezien in bruno.. 

dat breed zijn klopt wel, omdat een stabij een brede borstkas heeft en daardoor de voorpoten wijd staan, dat is normaal

 

maar jee, hij is wel echt dik geworden ja.. :$ 

Misschien toch laten checkdn bij de da? 

 

Verder kan ik je niet echt helpen denk ik.. misschien schiet me later nog wat te binnen 

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Hi!

Ik weet niet overal raad op maar ik herken wel e.e.a. van haar grote broer!

Indie zocht behoorlijk de grenzen op. Met etenstijd en sowieso met wat dan ook wat hij krijgt, moet hij wachten tot we zeggen: Toe maar.

Dit doet hij goed. Hij mag niet bij me in de keuken als ik met eten bezig ben, hij deed exact hetzelfde als Charlie, ik interpreteer het als' Hallo!! Ik lig hier hoor, dat het even duidelijk is en je me niet vergeet". Het is net als een kleuter aandacht vragend gedrag en kijken of het lukt. Heb er veel tijd en energie ingestoken door hem steeds de keuken uit te sturen en nu weet hij zelf dat hij voor de keuken mag liggen maar niet erin. Heb daar in het begin zijn mand neergezet zodat hij ook echt een plek heeft. Ik denk dat Charlie wel een bazig typje is, dat viel me al op in het nest, ze bepaalt graag en is gewoon erg zelfverzekerd. Dat vergt dus duidelijkheid, structuur en een lange adem van jou :-) Je hebt geen bench he? dat hielp hier heel goed omdat ik denk dat Charlie misschien ook wat meer " gedwongen" rust moet pakken. Indie draaft soms door en dan is ie gewoon doodmoe en dat uit zich in grenzen opzoeken, zeker nu ze gaan puberen. Wij hebben een mix van rassen waarbij consequent zijn en juiste verhouding prikkels, beweging en rust heel belangrijk is. Charlie is volgens mij nog extra eigenwijs haha!! 

ik kan je niet adviseren over Bruun en overgewicht. Misschien eens goed bijhouden wat hij op een dag allemaal krijgt?? ongemerkt eten ze best wat weg. Ik weeg ook alles exact af en als we veel geoefend hebben met voertjes, minder ik dat bij het eten. Maar dat doe je misschien al. En zou hij niet graag naar buiten willen omdat hij dan Charlie aan zijn staart heeft hangen? of doet hij het ook als je apart met hem gaat. Ik lees je twijfel of hij mogelijk pijn heeft met lopen, dat zou ik dan zeker laten checken bij DA. Oh ja, Indie kon ook behoorlijk winden , maar alleen tijdens het zoeken naar juiste voer. Nu hebben we voer waar hij het goed op doet, gewoon droge brok. Maar een keer een andere kauwkluif en het is 's avonds wapperen met de tv gids haha, wat stinkt hij dan. Gevoelige darmen denk ik, volgens mij ook wel husky eigen (tenminste mijn Hus had dat ook snel vroeger)

Succes! en knufje voor Indie zijn kleine zusje! Oh ja, ik ontmoet binnenkort ook Riley!

 

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

Hoi... je schrijft dat je water bij de brokken doet omdat Bruno niet goed eet en dan schrijf je dat ie overgewicht heeft????

Als honden vervelend doen bij het klaarmaken van eten; stop je en loop je de ruimte uit. Kom je terug en het gedrag begint weer. Draai je om en loop weg. Totdat hij het snapt. Geen beloning voor dit gedrag. Waarom die dat gedrag heeft?...waarschijnlijk omdat hij er voor beloont wordt...hij krijgt nl eten. Maar ik geloof je vind het niet zo vervelend dus dan ....

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"

Eerlijk gezegd heb ik het border collie gedeelte nooit zo gezien in bruno.. 


dat breed zijn klopt wel, omdat een stabij een brede borstkas heeft en daardoor de voorpoten wijd staan, dat is normaal


 


maar jee, hij is wel echt dik geworden ja.. :$ 


Misschien toch laten checkdn bij de da? 


 


Verder kan ik je niet echt helpen denk ik.. misschien schiet me later nog wat te binnen 

"


Ja dat brede van de Stabij ja, daar dacht ik ook aan net. Maar dan ben ik in elk geval niet de enige die twijfelt aan Bruuns Border Collie kant!
Checken bij de dierenarts kan ik wel even doen ja, ik moet er wel bij zeggen dat ie ook gecastreerd is en sindsdien blijft ie aankomen....vreselijk gewoon..

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"

Hoi... je schrijft dat je water bij de brokken doet omdat Bruno niet goed eet en dan schrijf je dat ie overgewicht heeft????


Als honden vervelend doen bij het klaarmaken van eten; stop je en loop je de ruimte uit. Kom je terug en het gedrag begint weer. Draai je om en loop weg. Totdat hij het snapt. Geen beloning voor dit gedrag. Waarom die dat gedrag heeft?...waarschijnlijk omdat hij er voor beloont wordt...hij krijgt nl eten. Maar ik geloof je vind het niet zo vervelend dus dan ....

"


Ah ja hahah misschien komt t een beetje raar over inderdaad ;-)
Bruno moet wel afvallen inderdaad, maar het lijkt me niet de bedoeling dat hij dagen zn brokken niet aanraakt en alleen leeft op zijn beloningssnoepjes...vandaar het water!

Het weglopen heb ik nog niet geprobeerd! Terwijl ik dat wel al vaker heb gehoord :-) ik ga het eens proberen! Dank voor de tip :-D

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"

Hi!


Ik weet niet overal raad op maar ik herken wel e.e.a. van haar grote broer!


Indie zocht behoorlijk de grenzen op. Met etenstijd en sowieso met wat dan ook wat hij krijgt, moet hij wachten tot we zeggen: Toe maar.


Dit doet hij goed. Hij mag niet bij me in de keuken als ik met eten bezig ben, hij deed exact hetzelfde als Charlie, ik interpreteer het als' Hallo!! Ik lig hier hoor, dat het even duidelijk is en je me niet vergeet". Het is net als een kleuter aandacht vragend gedrag en kijken of het lukt. Heb er veel tijd en energie ingestoken door hem steeds de keuken uit te sturen en nu weet hij zelf dat hij voor de keuken mag liggen maar niet erin. Heb daar in het begin zijn mand neergezet zodat hij ook echt een plek heeft. Ik denk dat Charlie wel een bazig typje is, dat viel me al op in het nest, ze bepaalt graag en is gewoon erg zelfverzekerd. Dat vergt dus duidelijkheid, structuur en een lange adem van jou :-) Je hebt geen bench he? dat hielp hier heel goed omdat ik denk dat Charlie misschien ook wat meer " gedwongen" rust moet pakken. Indie draaft soms door en dan is ie gewoon doodmoe en dat uit zich in grenzen opzoeken, zeker nu ze gaan puberen. Wij hebben een mix van rassen waarbij consequent zijn en juiste verhouding prikkels, beweging en rust heel belangrijk is. Charlie is volgens mij nog extra eigenwijs haha!! 


ik kan je niet adviseren over Bruun en overgewicht. Misschien eens goed bijhouden wat hij op een dag allemaal krijgt?? ongemerkt eten ze best wat weg. Ik weeg ook alles exact af en als we veel geoefend hebben met voertjes, minder ik dat bij het eten. Maar dat doe je misschien al. En zou hij niet graag naar buiten willen omdat hij dan Charlie aan zijn staart heeft hangen? of doet hij het ook als je apart met hem gaat. Ik lees je twijfel of hij mogelijk pijn heeft met lopen, dat zou ik dan zeker laten checken bij DA. Oh ja, Indie kon ook behoorlijk winden , maar alleen tijdens het zoeken naar juiste voer. Nu hebben we voer waar hij het goed op doet, gewoon droge brok. Maar een keer een andere kauwkluif en het is 's avonds wapperen met de tv gids haha, wat stinkt hij dan. Gevoelige darmen denk ik, volgens mij ook wel husky eigen (tenminste mijn Hus had dat ook snel vroeger)


Succes! en knufje voor Indie zijn kleine zusje! Oh ja, ik ontmoet binnenkort ook Riley!


 

"


He Ingrid!
Wat grappig om te lezen dat Charlie en Indie toch vrij veel gemeen hebben hahah ;-)

Dat van niet in de keuken komen is inderdaad een logische oplossing, maar hun water staat in de keuken...dus ik denk niet dat het dan erg duidelijk voor ze is? Ook krijgen ze hun voer in de keuken..

Bijhouden van wat Bruno eet, ja dat is misschien wel eens een goede. Ik heb het al eerder gedaan maar ben dat blaadje kwijt geraakt denk ik.. ;-)

O jaa dat pas gaan als wij toestemming geven, dat doen we ook! Werkt inderdaad erg goed, en ze is dan ook eerst even rustig voor ze haar eten wegschrokt O:-)

Dat niet naar buiten willen van Bruun heeft denk ik niet met Charlie te maken, want dat is ze wel afgeleerd om aan de riem telkens te lopen klooien. Eindelijk hahah ;-)

Wat leuk dat je Riley gaat ontmoeten!! :-D ik baal een beetje dat ik nog geen auto heb hahah anders had ik ook wel wat broertjes en zusjes willen ontmoeten :-D

Sorry dat alles kwa antwoorden een beetje door elkaar staat trouwens, de mobiele App leest lastig terug hahah..

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Indie zijn eten en drinken staat ook in de keuken. Daarom is het zo fijn dat hij eruit gaat als ik dat zeg. Hij mag verder gewoon in en uit natuurlijk maar met koken niet, vind ik ook link met hete pannen enzo.

Dat was echt wel even doorzetten hoor en ik vroeg me ook af of het niet verwarrend was. Maar ik gebruik het woord : TERUG! en wijs dan naar zijn plek. Dat doe ik ook als hij ineens weer probeert bij de eettafel te gaan liggen als wij eten. Hij weet nu dat TERUG! en wijzen naar zijn plek betekent dat ie moet ophoepelen :-) en hij luistert ook nog gelukkig.

Gelukkig schrokt Indie totaal niet met eten, hij laat soms ook eten staan. Dat haal ik dan ook weg na een kwartier ofzo. 

Ik hoop dat het voor Bruno snel duidelijk is wat hij mogelijk mankeert, want hij heeft wel ergens last van zo te lezen. Gelukkig ben je er alert op! Succes!!

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

Geef hem dan zijn eten (brokken) als beloningsnoepjes.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ben je hem wel minder brokken gaan geven na de castratie? Ik zou iig de schildklierfuntie na laten kijken.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Hoi!
Ik heb even een paar vraagjes over wat gedragsdingen van mijn honden, Bruno en Charlie. Ze spelen al langer, en ik heb veel geGoogled maar kom er toch niet helemaal uit waarom ze doen zoals ze doen…
Laat ik beginnen met te zeggen dat het tussen Bruno en Charlie al veel beter gaat dan in het begin! Ondanks mijn twijfels of ik wel de juiste match in huis had, accepteren ze elkaar nu helemaal. Bruno ziet nu volgens mij ook echt in dat Charlie niet een logeer hondje is maar blijft hahah ;-)  maargoed, ondanks dat ik dus eigenlijk niet veel te klagen heb, zit ik wel even met een vraagje over hun gedrag. Ik heb zo een idee dat Charlie een vrij ‘dominant’ meisje is en ik weet dat veel mensen hier niet zo geloven in dominantie dus vandaar de aanhalingstekens, ik weet anders even niet hoe ik het moet noemen! Waarom ik dit denk? Zodra Bruno even blaft (en dat komt vrij vaak voor op een dag..) springt ze meteen op en gaat naar hem toe om te kijken wat ie aan het doen is. Zodra ik dan aandacht schenk aan Bruno’s geblaf met een ‘Bruun er is niets aan de hand, kom maar even hier heen’ en hij begint te lopen richting mij, springt ze zowat op hem. En intussen hapt ze naar zijn kop en soms in zn poten, terwijl hij toch gewoon rustig loopt, niet rent ofzo…zodra hij dan bij is aangekomen en ik hem aai, duwt ze zich tussen mij en Bruno en daarmee duwt ze hem weg. Dit lijkt mij gewoon een beetje jaloezie…natuurlijk hoort dit niet zo en dat merkt ze natuurlijk ook. Ik duw haar rustig aan de kant en geef verder geen aandacht aan meer aan haar. Zodra Bruno dan na een tijdje weer rustig is en terug naar bijv. zijn mand gaat, legt ze haar kop over zijn nek. Volgens een boek dat ik eens las is dit dus een uiting van dominantie (?)  en dan de vraag: waarom doet ze dit? En is dit inderdaad een uiting van dominantie? Bruno, sul als die eigenlijk is, doet niet echt iets terug tegen haar, behalve dat ie sinds een aantal weken soms ineens op haar rijd…en dat terwijl die gecastreerd is. Ik weet dan weer dat dit ook overprikkeling kan zijn, maar ook dominantie? Charlie uit haar dominante kant vaker dan dat Bruno dit doet, en aangezien hij niet veel terug doet, grijp ik altijd maar in door haar weg te halen. Hoe kan ik dit het beste oplossen? Aangeven dat dit niet de bedoeling is??
 
En dan de volgende vraag hahah, ook weer over Charlie! Als ik haar eten klaar maak, word er een heel kabaal gemaakt. Dat vind ik opzich niet heel erg storend, het is al veeel minder als eerst, nu jankt/blaft ze alleen nog maar heel af en toe als het haar te lang duurt. Maar als ik haar brokken afweeg en in de bak doe, propt ze zich tussen mijn benen en het aanrecht en MOET ze perse met haar kop of poten op mijn voeten liggen. En dit, elke avond weer! Als ik dan even wat moet pakken, en later terug keer bij het aanrecht, herhaalt ze precies hetzelfde ritueel: ze propt zich er weer tussen en legt haar kop/poten weer op mijn voeten. Dit doet ze niet alleen bij mij, maar ook bij mijn ouders.  Ik vind dit uiteraard niet storend ofzo, maar ik ben gewoon erg benieuwd of meerdere honden dit doen en of het misschien een betekenis heeft? De trainster van mijn vorige hondenschool zei, dat poten op je voet leggen ook weer iets van dominantie is, maar eigenlijk geloof ik dat niet zo! Ik zou niet weten wat ze er duidelijk mee wilt maken hahah! ;-)
 

 

 

Het gedrag wat jij van Charlie beschrijft bij Bruno herken ik bij Ziva en Kaleb. Ziva wilt het gedrag van Kaleb controleren en doet daarbij in zijn poten of nek happen. Ik zou aanraden om dit nu af te leren, want het is geen spelen. Ziva is nu twee jaar en het is er heel moeilijk uit te krijgen. Je herkent het verschil ook wel tussen spelen en dit gedrag. Ga er mee aan de slag, door bijvoorbeeld te zeggen tegen Charlie als ze het doet: 'Nee, Charlie, dat mag niet' Door het rustig te corrigeren, maar wel duidelijk te maken dat het niet de bedoeling is, kan je het toch redelijk goed afleren. Het is geen vorm van dominantie, maar van controle.En jaloezie is trouwens een dingetje bij Border Collies, wij merken het ook heel erg hier in huis. Zoals aandacht opeisen door de andere opzij te duwen, dan geven wij hier juist aandacht aan degene die wordt weggeduwd. Later roepen we de andere hond bij ons om aandacht te geven

 

Op het moment dat ze haar kop of poten op jou voeten legt, zou ik zeggen dat het een onopvallende subtiele manier van claimen is. Dit kan ik verkeerd zien, maar Kaleb (de BC van mijn moeder), die heeft een handje ervan om dingen of mensen te claimen. Heeft in mijn ogen niet altijd te maken met dominantie, maar wel met het uittesten van grenzen. (Sommige mensen zullen het niet met mij eens zijn, maar dit is hoe ik het zou zien)

 

Ik hoop dat je er iets aan hebt :)

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Hoi!
Ik heb even een paar vraagjes over wat gedragsdingen van mijn honden, Bruno en Charlie. Ze spelen al langer, en ik heb veel geGoogled maar kom er toch niet helemaal uit waarom ze doen zoals ze doen…
Laat ik beginnen met te zeggen dat het tussen Bruno en Charlie al veel beter gaat dan in het begin! Ondanks mijn twijfels of ik wel de juiste match in huis had, accepteren ze elkaar nu helemaal. Bruno ziet nu volgens mij ook echt in dat Charlie niet een logeer hondje is maar blijft hahah ;-)  maargoed, ondanks dat ik dus eigenlijk niet veel te klagen heb, zit ik wel even met een vraagje over hun gedrag. Ik heb zo een idee dat Charlie een vrij ‘dominant’ meisje is en ik weet dat veel mensen hier niet zo geloven in dominantie dus vandaar de aanhalingstekens, ik weet anders even niet hoe ik het moet noemen! Waarom ik dit denk? Zodra Bruno even blaft (en dat komt vrij vaak voor op een dag..) springt ze meteen op en gaat naar hem toe om te kijken wat ie aan het doen is. Zodra ik dan aandacht schenk aan Bruno’s geblaf met een ‘Bruun er is niets aan de hand, kom maar even hier heen’ en hij begint te lopen richting mij, springt ze zowat op hem. En intussen hapt ze naar zijn kop en soms in zn poten, terwijl hij toch gewoon rustig loopt, niet rent ofzo…zodra hij dan bij is aangekomen en ik hem aai, duwt ze zich tussen mij en Bruno en daarmee duwt ze hem weg. Dit lijkt mij gewoon een beetje jaloezie…natuurlijk hoort dit niet zo en dat merkt ze natuurlijk ook. Ik duw haar rustig aan de kant en geef verder geen aandacht aan meer aan haar. Zodra Bruno dan na een tijdje weer rustig is en terug naar bijv. zijn mand gaat, legt ze haar kop over zijn nek. Volgens een boek dat ik eens las is dit dus een uiting van dominantie (?)  en dan de vraag: waarom doet ze dit? En is dit inderdaad een uiting van dominantie? Bruno, sul als die eigenlijk is, doet niet echt iets terug tegen haar, behalve dat ie sinds een aantal weken soms ineens op haar rijd…en dat terwijl die gecastreerd is. Ik weet dan weer dat dit ook overprikkeling kan zijn, maar ook dominantie? Charlie uit haar dominante kant vaker dan dat Bruno dit doet, en aangezien hij niet veel terug doet, grijp ik altijd maar in door haar weg te halen. Hoe kan ik dit het beste oplossen? Aangeven dat dit niet de bedoeling is??
 
En dan de volgende vraag hahah, ook weer over Charlie! Als ik haar eten klaar maak, word er een heel kabaal gemaakt. Dat vind ik opzich niet heel erg storend, het is al veeel minder als eerst, nu jankt/blaft ze alleen nog maar heel af en toe als het haar te lang duurt. Maar als ik haar brokken afweeg en in de bak doe, propt ze zich tussen mijn benen en het aanrecht en MOET ze perse met haar kop of poten op mijn voeten liggen. En dit, elke avond weer! Als ik dan even wat moet pakken, en later terug keer bij het aanrecht, herhaalt ze precies hetzelfde ritueel: ze propt zich er weer tussen en legt haar kop/poten weer op mijn voeten. Dit doet ze niet alleen bij mij, maar ook bij mijn ouders.  Ik vind dit uiteraard niet storend ofzo, maar ik ben gewoon erg benieuwd of meerdere honden dit doen en of het misschien een betekenis heeft? De trainster van mijn vorige hondenschool zei, dat poten op je voet leggen ook weer iets van dominantie is, maar eigenlijk geloof ik dat niet zo! Ik zou niet weten wat ze er duidelijk mee wilt maken hahah! ;-)
 

 

 

Het gedrag wat jij van Charlie beschrijft bij Bruno herken ik bij Ziva en Kaleb. Ziva wilt het gedrag van Kaleb controleren en doet daarbij in zijn poten of nek happen. Ik zou aanraden om dit nu af te leren, want het is geen spelen. Ziva is nu twee jaar en het is er heel moeilijk uit te krijgen. Je herkent het verschil ook wel tussen spelen en dit gedrag. Ga er mee aan de slag, door bijvoorbeeld te zeggen tegen Charlie als ze het doet: 'Nee, Charlie, dat mag niet' Door het rustig te corrigeren, maar wel duidelijk te maken dat het niet de bedoeling is, kan je het toch redelijk goed afleren. Het is geen vorm van dominantie, maar van controle.En jaloezie is trouwens een dingetje bij Border Collies, wij merken het ook heel erg hier in huis. Zoals aandacht opeisen door de andere opzij te duwen, dan geven wij hier juist aandacht aan degene die wordt weggeduwd. Later roepen we de andere hond bij ons om aandacht te geven

 

Op het moment dat ze haar kop of poten op jou voeten legt, zou ik zeggen dat het een onopvallende subtiele manier van claimen is. Dit kan ik verkeerd zien, maar Kaleb (de BC van mijn moeder), die heeft een handje ervan om dingen of mensen te claimen. Heeft in mijn ogen niet altijd te maken met dominantie, maar wel met het uittesten van grenzen. (Sommige mensen zullen het niet met mij eens zijn, maar dit is hoe ik het zou zien)

 

Ik hoop dat je er iets aan hebt :)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Heb je bruno wel op castratenbrokken? 

Van als je van de gewone brokken alleen maar af blijft halen heeft hij mkss niet genoeg voedingsstoffen

daar zou je nog naar kunnen kijken :) 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"

Geef hem dan zijn eten (brokken) als beloningsnoepjes.


 

"


Doe ik vaak al, maar ik train niet zo vaak dat ie daarnaast geen eten meer nodig heeft.. ;-)

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"

" Hoi!
Ik heb even een paar vraagjes over wat gedragsdingen van mijn honden, Bruno en Charlie. Ze spelen al langer, en ik heb veel geGoogled maar kom er toch niet helemaal uit waarom ze doen zoals ze doen…
Laat ik beginnen met te zeggen dat het tussen Bruno en Charlie al veel beter gaat dan in het begin! Ondanks mijn twijfels of ik wel de juiste match in huis had, accepteren ze elkaar nu helemaal. Bruno ziet nu volgens mij ook echt in dat Charlie niet een logeer hondje is maar blijft hahah <img class=" />  maargoed, ondanks dat ik dus eigenlijk niet veel te klagen heb, zit ik wel even met een vraagje over hun gedrag. Ik heb zo een idee dat Charlie een vrij ‘dominant’ meisje is en ik weet dat veel mensen hier niet zo geloven in dominantie dus vandaar de aanhalingstekens, ik weet anders even niet hoe ik het moet noemen! Waarom ik dit denk? Zodra Bruno even blaft (en dat komt vrij vaak voor op een dag..) springt ze meteen op en gaat naar hem toe om te kijken wat ie aan het doen is. Zodra ik dan aandacht schenk aan Bruno’s geblaf met een ‘Bruun er is niets aan de hand, kom maar even hier heen’ en hij begint te lopen richting mij, springt ze zowat op hem. En intussen hapt ze naar zijn kop en soms in zn poten, terwijl hij toch gewoon rustig loopt, niet rent ofzo…zodra hij dan bij is aangekomen en ik hem aai, duwt ze zich tussen mij en Bruno en daarmee duwt ze hem weg. Dit lijkt mij gewoon een beetje jaloezie…natuurlijk hoort dit niet zo en dat merkt ze natuurlijk ook. Ik duw haar rustig aan de kant en geef verder geen aandacht aan meer aan haar. Zodra Bruno dan na een tijdje weer rustig is en terug naar bijv. zijn mand gaat, legt ze haar kop over zijn nek. Volgens een boek dat ik eens las is dit dus een uiting van dominantie (?)  en dan de vraag: waarom doet ze dit? En is dit inderdaad een uiting van dominantie? Bruno, sul als die eigenlijk is, doet niet echt iets terug tegen haar, behalve dat ie sinds een aantal weken soms ineens op haar rijd…en dat terwijl die gecastreerd is. Ik weet dan weer dat dit ook overprikkeling kan zijn, maar ook dominantie? Charlie uit haar dominante kant vaker dan dat Bruno dit doet, en aangezien hij niet veel terug doet, grijp ik altijd maar in door haar weg te halen. Hoe kan ik dit het beste oplossen? Aangeven dat dit niet de bedoeling is??
 
En dan de volgende vraag hahah, ook weer over Charlie! Als ik haar eten klaar maak, word er een heel kabaal gemaakt. Dat vind ik opzich niet heel erg storend, het is al veeel minder als eerst, nu jankt/blaft ze alleen nog maar heel af en toe als het haar te lang duurt. Maar als ik haar brokken afweeg en in de bak doe, propt ze zich tussen mijn benen en het aanrecht en MOET ze perse met haar kop of poten op mijn voeten liggen. En dit, elke avond weer! Als ik dan even wat moet pakken, en later terug keer bij het aanrecht, herhaalt ze precies hetzelfde ritueel: ze propt zich er weer tussen en legt haar kop/poten weer op mijn voeten. Dit doet ze niet alleen bij mij, maar ook bij mijn ouders.  Ik vind dit uiteraard niet storend ofzo, maar ik ben gewoon erg benieuwd of meerdere honden dit doen en of het misschien een betekenis heeft? De trainster van mijn vorige hondenschool zei, dat poten op je voet leggen ook weer iets van dominantie is, maar eigenlijk geloof ik dat niet zo! Ik zou niet weten wat ze er duidelijk mee wilt maken hahah! <img class=" />
 




 


 


Het gedrag wat jij van Charlie beschrijft bij Bruno herken ik bij Ziva en Kaleb. Ziva wilt het gedrag van Kaleb controleren en doet daarbij in zijn poten of nek happen. Ik zou aanraden om dit nu af te leren, want het is geen spelen. Ziva is nu twee jaar en het is er heel moeilijk uit te krijgen. Je herkent het verschil ook wel tussen spelen en dit gedrag. Ga er mee aan de slag, door bijvoorbeeld te zeggen tegen Charlie als ze het doet: 'Nee, Charlie, dat mag niet' Door het rustig te corrigeren, maar wel duidelijk te maken dat het niet de bedoeling is, kan je het toch redelijk goed afleren. Het is geen vorm van dominantie, maar van controle.En jaloezie is trouwens een dingetje bij Border Collies, wij merken het ook heel erg hier in huis. Zoals aandacht opeisen door de andere opzij te duwen, dan geven wij hier juist aandacht aan degene die wordt weggeduwd. Later roepen we de andere hond bij ons om aandacht te geven


 


Op het moment dat ze haar kop of poten op jou voeten legt, zou ik zeggen dat het een onopvallende subtiele manier van claimen is. Dit kan ik verkeerd zien, maar Kaleb (de BC van mijn moeder), die heeft een handje ervan om dingen of mensen te claimen. Heeft in mijn ogen niet altijd te maken met dominantie, maar wel met het uittesten van grenzen. (Sommige mensen zullen het niet met mij eens zijn, maar dit is hoe ik het zou zien)


 


Ik hoop dat je er iets aan hebt :-)

"


Ja! Hier heb ik zeker wat aan :-) dank je wel! Ik ga er mee aan de slag..

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"

Heb je bruno wel op castratenbrokken? 


Van als je van de gewone brokken alleen maar af blijft halen heeft hij mkss niet genoeg voedingsstoffen


daar zou je nog naar kunnen kijken :-) 

"


Castratenbrokken? Nee..nog nooit van gehoord ook! O:-)

Ik ga er eens naar opzoek, dank je wel :-)

honden page profiel --

honden foto van -

Wat betreft het happen van Charlie naar Bruno denk ik dat het een beetje haar Border Collie kant is, het lijkt een beetje op 'willen controleren'.. Ik zou haar corrigeren met je stem, ik weet niet wat je ervoor gebruikt maar bijvoorbeeld een: "Charlie, foei" of "Charlie, dat mag niet".... 

Hoe eerder je er nu mee begint, hoe makkelijker het me lijkt om eruit te trainen... 

 


Wat betreft het op je voeten liggen, wat ik dan zou doen is haar buiten de keuken zetten of op een afstand van minimaal 5 a 6 meter (als dit een mogelijkheid is). Zorgen dat jij je ruimte krijgt om in alle rust haar eten en dat van Bruno klaar te maken. Zorg dus dat je voldoende ruimte hebt om overal heen te kunnen bewegen waar je ook heen moet, na een paar keer zal Charlie begrijpen dat ze op een afstandje kan toekijken..


En wat betreft Bruno zijn overgewicht, 

Max heeft een korte tijd ook overgewicht gehad, op zijn top heeft hij 32 kg gewogen en dat was veels te zwaar. Op 27,5 kg nu staat hij mooi schraal en draagt hij geen onnodige kilo's mee. 

 

Het heeft wel even geduurd, en ook veel tijd en moeite gekost. Maar het was het allezins waard (uiteraard!).
Meer bewegen, en dan vooral zwemmen... Zwemmen, zwemmen, zwemmen... Elke dag een kwartier zwemmen, door het water laten rennen, in de golven laten ploeteren. (En dat hoeft helemaal niet zoveel tijd in beslag te nemen). 
En qua voeding; magere diersoorten... Kip (dit kreeg Max dan niet i.v.m. overgevoeligheid), kalkoen, paard, geit, Carnibest Light bijvoorbeeld ook. 
's Ochtends een grotere portie eten dan in de avond (omdat er overdag meer met hem bewogen werd en hij daardoor meer verbrandde). Kleinere porties verdeeld over de dag. Mocht dit geen optie zijn, zijn voer halveren en tijdens het trainen (gewoon 5 minuutjes trainen inlassen) de rest geven. 
Zijn voer verstoppen, verstrooien in de tuin, in een kong doen, in een snuffelmat, in een Kong Wobbler, in een voerbal etc etc etc... Laat hem werken voor zijn voer, zodat hij ondertussen óók al iets verbrand. 

En dan, geduld!  Het gaat echt wel even duren voordat je écht wat gaat zien. Ik weet niet hoeveel Bruno kwijt moet, maar toen Max die 4 kilo kwijt moest hebben we er zo'n 6 maanden á 9 maanden over gedaan om hem op zijn 27,5 te krijgen. Een korte tijd zelfs nog op 26 kilo gehad, want toen was het uitvogelen hoeveel hij moest krijgen op stabiel op gewicht te blijven. 

Nu weegt hij trouwens 28,3 kg. Naar mijn menig te vol, maar omdat ik een operatie achter de rug heb + de herstel periode heeft hij ook even wat moeten inleveren, maar dat pakken we alweer lekker op...


Succes met alles, en als je nog vragen hebt m.b.t. tot Bruno zijn gewichtsprobleem stuur gerust een pb'tje of een chatje op FB 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"

Wat betreft het happen van Charlie naar Bruno denk ik dat het een beetje haar Border Collie kant is, het lijkt een beetje op 'willen controleren'.. Ik zou haar corrigeren met je stem, ik weet niet wat je ervoor gebruikt maar bijvoorbeeld een: "Charlie, foei" of "Charlie, dat mag niet".... 

Hoe eerder je er nu mee begint, hoe makkelijker het me lijkt om eruit te trainen... 


 



Wat betreft het op je voeten liggen, wat ik dan zou doen is haar buiten de keuken zetten of op een afstand van minimaal 5 a 6 meter (als dit een mogelijkheid is). Zorgen dat jij je ruimte krijgt om in alle rust haar eten en dat van Bruno klaar te maken. Zorg dus dat je voldoende ruimte hebt om overal heen te kunnen bewegen waar je ook heen moet, na een paar keer zal Charlie begrijpen dat ze op een afstandje kan toekijken..


En wat betreft Bruno zijn overgewicht, 

Max heeft een korte tijd ook overgewicht gehad, op zijn top heeft hij 32 kg gewogen en dat was veels te zwaar. Op 27,5 kg nu staat hij mooi schraal en draagt hij geen onnodige kilo's mee. 


 


Het heeft wel even geduurd, en ook veel tijd en moeite gekost. Maar het was het allezins waard (uiteraard!).
Meer bewegen, en dan vooral zwemmen... Zwemmen, zwemmen, zwemmen... Elke dag een kwartier zwemmen, door het water laten rennen, in de golven laten ploeteren. (En dat hoeft helemaal niet zoveel tijd in beslag te nemen). 
En qua voeding; magere diersoorten... Kip (dit kreeg Max dan niet i.v.m. overgevoeligheid), kalkoen, paard, geit, Carnibest Light bijvoorbeeld ook. 
's Ochtends een grotere portie eten dan in de avond (omdat er overdag meer met hem bewogen werd en hij daardoor meer verbrandde). Kleinere porties verdeeld over de dag. Mocht dit geen optie zijn, zijn voer halveren en tijdens het trainen (gewoon 5 minuutjes trainen inlassen) de rest geven. 
Zijn voer verstoppen, verstrooien in de tuin, in een kong doen, in een snuffelmat, in een Kong Wobbler, in een voerbal etc etc etc... Laat hem werken voor zijn voer, zodat hij ondertussen óók al iets verbrand. 

En dan, geduld!  Het gaat echt wel even duren voordat je écht wat gaat zien. Ik weet niet hoeveel Bruno kwijt moet, maar toen Max die 4 kilo kwijt moest hebben we er zo'n 6 maanden á 9 maanden over gedaan om hem op zijn 27,5 te krijgen. Een korte tijd zelfs nog op 26 kilo gehad, want toen was het uitvogelen hoeveel hij moest krijgen op stabiel op gewicht te blijven. 

Nu weegt hij trouwens 28,3 kg. Naar mijn menig te vol, maar omdat ik een operatie achter de rug heb + de herstel periode heeft hij ook even wat moeten inleveren, maar dat pakken we alweer lekker op...


Succes met alles, en als je nog vragen hebt m.b.t. tot Bruno zijn gewichtsprobleem stuur gerust een pb'tje of een chatje op FB 

"


Jaa, dat corrigeren van Charlie met mijn stem doe ik al :-) helaas reageert ze niet echt op wat ik op dat moment zeg...ze zet haar oren een soort van 'uit'...

Dat van Charlie uit de keuken houden ga ik ook doen!

Bedankt voor de tips voor Bruun zijn overgewicht! Dat van hem laten werken voor zn eten is een goed idee, ik ga eens kijken hoe ik zelf zo'n snuffelmat kan maken, dat wou ik toch al langer doen :-D
Zwemmen, ja ik hoor al vaker dat dat goed is voor ze inderdaad. Helaas is het enige water waar hij in kan, al op 25 minuten lopen...en dan een kwartier zwemmen en dan nog 25 minuten terug, dat red ik niet vaak door school :( ik ga nu wel om de dag met hem steppen, ik wandel eerst naar de fruittuin van mijn ooms, laat hem daar los en ga zelf steppen. Zo kan hij op zijn eigen tempo mee rennen. Geweldig vind hij het! :-)

Ik denk dat we er wel komen, zoals jij ookal zegt, het duurt even en vraagt wat van je en je hond, maar t is het zeker waard! Ik zal echt dolblij zijn als ie weer mooi slank is :-D

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Jaa, dat corrigeren van Charlie met mijn stem doe ik al :-) helaas reageert ze niet echt op wat ik op dat moment zeg...ze zet haar oren een soort van 'uit'...


 

Als je wilt, wil ik je wel een keer met je kijken? Het is een bepaalde focus waar je haar dan uit moet proberen te halen voordat je een commando geeft :)

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"

" Jaa, dat corrigeren van Charlie met mijn stem doe ik al <img class=" /> helaas reageert ze niet echt op wat ik op dat moment zeg...ze zet haar oren een soort van 'uit'...





 


Als je wilt, wil ik je wel een keer met je kijken? Het is een bepaalde focus waar je haar dan uit moet proberen te halen voordat je een commando geeft :-)

"


Ja tuurlijk, als je dat wilt heel graag! Ik wil natuurlijk graag dat het opgelost word, vooral omdat Bruno er zelf niets aan doet....en ik niet wil dat ze hem eens echt pijn doet, ze word immers ook steeds groter hahah! ;-)

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Ja tuurlijk, als je dat wilt heel graag! Ik wil natuurlijk graag dat het opgelost word, vooral omdat Bruno er zelf niets aan doet....en ik niet wil dat ze hem eens echt pijn doet, ze word immers ook steeds groter hahah! ;-) "

 

Ja snap ik, ik ben nu ook met Ziva nog steeds bezig het af te leren. Het is geen trucje van dat doe ik even :P

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

vraag 1: ik denk er het zelfde over als ziva, antwoord is dus al gegeven ;-)

vraag 2: als charli zo blijft doen met eten zou ik haar negeren, weg lopen en eventueel een commando er aan koppelen.
bijvoorbeeld: blijf (op een bepaalde plek) en telkens als zij toch weer naar je toe komt terug sturen naar die plek en weer "blijf" commando geven. als je klaar bent bak neergezet enz het commando geven dat ze mag eten ;-)

vraag 3:
bruno en charli geen water meer over het voer doen, als bruno is niet eet prima toch? ik heb wel eens dat Harley drie dagen niet eet (of slechter eet dan normaal). ik ga me daar echt niet druk om maken, als hij honger heeft eet hij wel weer en goed ook haha.

vraag 4: als jij en je ouders ook maar enig vermoeden hebben dat hij iets aan zijn poten mankeert zou ik hem laten keuren door de arts en dus ook met hen overleggen of je bepaalde sporten kan doen.
liever het zekere voor het onzekere toch?

het afvallen: tja veel bewegen minder eten, maar dat lijkt me duidelijk.
ik zou zelf helemaal geen training snoepjes geven of als je weet dat je ze gaat gebruiken dit van het voer afhalen dat je die dag gaat geven.
verder lekker bewegen (als dit dus gaat met zijn gezondheid dat voorop gesteld).
soorten beweging die je gewoon thuis kan doen (mits met een gezonde hond): fietsen en hond ernaast, joggen en hond ernaast, skeeleren en hond ernaast, zwemmen, balletje gooien, lekkere lange wandeling door de duinen of over het strand (het zand maakt het weer zwaarden dus kost meer energie)

Volgende forumvraag: labradoodle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^