~ 104 Weeks of Aiden ~ Van baby tot volwassen hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

altijd in stilte gevolgd, super mooie hond! en mooi uitgegroeid ook.

 

Maar na deze laatste mooie foto's toch een vraag.. is dat Ze'ev?

honden page profiel amsteramster 3 doggies

honden foto van amster

Mooie wolvenjongens.

Ik vind Aiden echt mooi gebouwd.

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" altijd in stilte gevolgd, super mooie hond! en mooi uitgegroeid ook.
 
Maar na deze laatste mooie foto's toch een vraag.. is dat Ze'ev? "

 

Klopt, dat is Ze'ev!
Ze hebben dezelfde moeder, maar een andere vader :)

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" Mooie wolvenjongens.
Ik vind Aiden echt mooi gebouwd. "

 

Dankjewel! En dat terwijl Aiden op zijn bouw toch vaak ''kritiek'' krijgt. Leuk om dan toch een complimentje te horen!

honden page profiel amsteramster 3 doggies

honden foto van amster

"  
Dankjewel! En dat terwijl Aiden op zijn bouw toch vaak ''kritiek'' krijgt. Leuk om dan toch een complimentje te horen! "

 Je ziet wel dat zijn halfbroer wat forser gebouwd is. Dat lijkt zo op de foto's tenminste maar misschien ook een wat vollere vacht.

Maar ik vind dat atlethische wat rankere postuur van Aiden juist mooi. Wie weet zwaart ie nog wat uit. Is deze broer ouder?

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

"  Je ziet wel dat zijn halfbroer wat forser gebouwd is. Dat lijkt zo op de foto's tenminste maar misschien ook een wat vollere vacht.
Maar ik vind dat atlethische wat rankere postuur van Aiden juist mooi. Wie weet zwaart ie nog wat uit. Is deze broer ouder? "

 Zijn broertje is een half jaar jonger. Maar zijn vader is breder en ''lomper'' dan de vader van Aiden.

Het nest van Aiden had als fokdoel ook dat het atlethische hondjes werden. Aiden is de enige uit zijn nest die niet geschikt is voor sport...

Het nest waar Ze'ev uit komt, zijn gefokt als echte huishonden. Vandaar dat hun bouw ook minder atlethisch mag zijn.

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Huh een half jaar jonger en dezelfde moeder? Kan dat?

Ik vind de bouw van aiden ook juist mooi hoor! Maar hij zal toch nog wel iets breder worden ivm leeftijd? Hoe is 'de ideale' tamaskan dan gebouwd?

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" Huh een half jaar jonger en dezelfde moeder? Kan dat?

Ik vind de bouw van aiden ook juist mooi hoor! Maar hij zal toch nog wel iets breder worden ivm leeftijd? Hoe is 'de ideale' tamaskan dan gebouwd? "

 De moeder werd nadat de pups uitvlogen, meteen weer loops.

Gedekt door de reu die in huis liep. Nu was die combinatie wel gepland, maar eigenlijk voor over een paar jaar.
Aangezien de combinatie al stond, en beide ouderhonden alle testen hebben gehad... Moederhond in goede conditie was...
Heeft de fokker overlegd met de dierenarts. En die zei dat het schadelijker was voor de teef om het weg te halen dan om het te laten komen.

Vandaar. Maar snap dat dat vreemd klinkt als je het hele verhaal niet weet.

 

Aiden zal inderdaad nog iets breder worden, met een jaar of 3/4 zal hij pas echt ''klaar'' zijn zeg maar.

De ideale Tamaskan heeft de bouw van een wolf, maar zonder gezondheidsklachten.
Aiden heeft als gewone wolfhond een prachtige bouw, maar als dekreu zijn er gewoon een paar puntjes waar je echt op moet letten.
Maar niemand is perfect, toch?

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Hele mooie en leuke fotoos!

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Leuke foto's, wat zijn ze knap!!!

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

"  De moeder werd nadat de pups uitvlogen, meteen weer loops.

Gedekt door de reu die in huis liep. Nu was die combinatie wel gepland, maar eigenlijk voor over een paar jaar. Aangezien de combinatie al stond, en beide ouderhonden alle testen hebben gehad... Moederhond in goede conditie was... Heeft de fokker overlegd met de dierenarts. En die zei dat het schadelijker was voor de teef om het weg te halen dan om het te laten komen. Vandaar. Maar snap dat dat vreemd klinkt als je het hele verhaal niet weet.

 

Aiden zal inderdaad nog iets breder worden, met een jaar of 3/4 zal hij pas echt ''klaar'' zijn zeg maar.

De ideale Tamaskan heeft de bouw van een wolf, maar zonder gezondheidsklachten. Aiden heeft als gewone wolfhond een prachtige bouw, maar als dekreu zijn er gewoon een paar puntjes waar je echt op moet letten. Maar niemand is perfect, toch? "

 

Oh wow ik wist niet dat de moeder zo snel weer loops kon worden!

En zeker bij een nieuw ras zijn er nog weinig 'perfecte' honden denk ik... Als een ras nog in opbouw is! Gaat aiden dekken?

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

"  Oh wow ik wist niet dat de moeder zo snel weer loops kon worden!

En zeker bij een nieuw ras zijn er nog weinig 'perfecte' honden denk ik... Als een ras nog in opbouw is! Gaat aiden dekken? "

 

Veel teven slaan een loopsheid over, maar deze dame niet, haha! 

 

Als al Aiden z'n testen goed zijn, gaat hij dekken inderdaad. 

 

Tot nu toe zijn alleen zijn dwerg en DM test gedaan. Hij moet nog voor een DNA profiel, HD/ED, ECVO, exterieurkeuring en karaktertest. 

Dus duurt nog eventjes voordat hij ingezet gaat worden :) 

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Weylyn

"  Oh wow ik wist niet dat de moeder zo snel weer loops kon worden!

En zeker bij een nieuw ras zijn er nog weinig 'perfecte' honden denk ik... Als een ras nog in opbouw is! Gaat aiden dekken? "

 Tja het kan wel maar idd is het meest voorkomend dat ze nog een loopsheid overslaan.
Het nest was bedoeld twee jaar later 

1 dag terwijl ze loops was moesten wij weg en dachten we voldoende maatregelen genomen te hebben ( die al die jaren ervoor gewerkt hadden.....) Dus reu in de bijkeuken in een bench. en teef in de huiskamer in de bench

Toen we thuis kwamen wist ik het al....
Reu en teef los in de huiskamer. Hek tussen de keuken en bijkeuken finaal eruit gewerkt en meneer had zichzelf en de teef gewoon dus bevrijd.......:(
Bou dan neem je dus geen risico verder en gaat ervan uit dat het raak is geweest.
We hebben dit direct ook gewoon open naar buiten gebracht.....iedereen kan een niet geplande dekking namelijk overkomen maar een ongeluks nest bestaat in mijn ogen niet. Je kent je honden dus die beslissing is aan de mens. Zo ook in deze. In eerste instantie was ik heel resoluut in dat ik het weg zou laten halen.....maar dan reist de vraag of dat ook het beste is voor het meisje.........

We moesten hier dus een beslissing in nemen of we het weg lieten halen ( omdat het veeeeeeels te vroeg was) of dat we het door lieten gaan. We hebben alles goed met de dierenarst besproken , veel dingen opgezocht waar het meisje tegen aan kon lopen tijdens zo'n vroege tweede zwangerschap etc etc
In de goede conditie die de teef had was het beter voor haar het door te laten gaan. Was haar conditie anders of slecht geweest hadden we het weg laten halen.
Kids en mams hebben alles goed doorstaan en moeders is altijd in goede conditie gebleven en nooit zo mager geworden ook als veel teven na 1 nest wel eens hebben. 

En ja natuurlijk hebben we ook maatregelen getroffen dat dit geen 2de keer kan gebeuren. Zoals ik al zei iedereen kan een niet geplande dekking een keer overkomen , heel misschien een tweede keer maar meer keren is het geen ongeluk meer maar een keus.
Wij hebben de reu dus meteen laten helpen ( Dit nest was toch zijn tweede en mijn honden krijgen in hun hele leven maar 2 nesten )

Ook voor moeders was het het tweede nest dus ook bij haar word alles weg gehaald. Hier wacht ik nog even mee omdat ik van mening ben dat het zeker na een nest een jaar duurt voor haar lichaam helemaal hersteld is ook al denk je van buitenaf dat ze daar al veel eerder zijn. Wij mensen kunnen niet van binnen kijken.
Omdat ze twee nesten kort op elkaar gekregen heeft geef ik haar daarvoor anderhalf jaar zodat ik zeker ben dat alles binnenin ook helemaal hersteld van alles is zodat ze een op en top conditie heeft als alles weg gehaald word bij der 


En idd bij een ras in opbouw zoals de tamaskan nog is heb je gewoon nog veel honden die niet helemaal voldoen aan de standaard of het doel van een nest. Wat niet maakt dat deze honden minder of slecht zijn dus met een juiste teef kwa structuur die Aidens minpunten kan aanvullen hoop ik zeker dat hij in de toekomst word ingezet :) 

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

"  Tja het kan wel maar idd is het meest voorkomend dat ze nog een loopsheid overslaan.Het nest was bedoeld twee jaar later 1 dag terwijl ze loops was moesten wij weg en dachten we voldoende maatregelen genomen te hebben ( die al die jaren ervoor gewerkt hadden.....) Dus reu in de bijkeuken in een bench. en teef in de huiskamer in de bench

Toen we thuis kwamen wist ik het al....Reu en teef los in de huiskamer. Hek tussen de keuken en bijkeuken finaal eruit gewerkt en meneer had zichzelf en de teef gewoon dus bevrijd.......:(Bou dan neem je dus geen risico verder en gaat ervan uit dat het raak is geweest.We hebben dit direct ook gewoon open naar buiten gebracht.....iedereen kan een niet geplande dekking namelijk overkomen maar een ongeluks nest bestaat in mijn ogen niet. Je kent je honden dus die beslissing is aan de mens. Zo ook in deze. In eerste instantie was ik heel resoluut in dat ik het weg zou laten halen.....maar dan reist de vraag of dat ook het beste is voor het meisje.........We moesten hier dus een beslissing in nemen of we het weg lieten halen ( omdat het veeeeeeels te vroeg was) of dat we het door lieten gaan. We hebben alles goed met de dierenarst besproken , veel dingen opgezocht waar het meisje tegen aan kon lopen tijdens zo'n vroege tweede zwangerschap etc etcIn de goede conditie die de teef had was het beter voor haar het door te laten gaan. Was haar conditie anders of slecht geweest hadden we het weg laten halen.Kids en mams hebben alles goed doorstaan en moeders is altijd in goede conditie gebleven en nooit zo mager geworden ook als veel teven na 1 nest wel eens hebben. 

En ja natuurlijk hebben we ook maatregelen getroffen dat dit geen 2de keer kan gebeuren. Zoals ik al zei iedereen kan een niet geplande dekking een keer overkomen , heel misschien een tweede keer maar meer keren is het geen ongeluk meer maar een keus.Wij hebben de reu dus meteen laten helpen ( Dit nest was toch zijn tweede en mijn honden krijgen in hun hele leven maar 2 nesten )

Ook voor moeders was het het tweede nest dus ook bij haar word alles weg gehaald. Hier wacht ik nog even mee omdat ik van mening ben dat het zeker na een nest een jaar duurt voor haar lichaam helemaal hersteld is ook al denk je van buitenaf dat ze daar al veel eerder zijn. Wij mensen kunnen niet van binnen kijken.Omdat ze twee nesten kort op elkaar gekregen heeft geef ik haar daarvoor anderhalf jaar zodat ik zeker ben dat alles binnenin ook helemaal hersteld van alles is zodat ze een op en top conditie heeft als alles weg gehaald word bij der En idd bij een ras in opbouw zoals de tamaskan nog is heb je gewoon nog veel honden die niet helemaal voldoen aan de standaard of het doel van een nest. Wat niet maakt dat deze honden minder of slecht zijn dus met een juiste teef kwa structuur die Aidens minpunten kan aanvullen hoop ik zeker dat hij in de toekomst word ingezet <img class=" />  "

 Wauw wat een verhaal zeg... Toch ook knap hoor, uit een bench ontsnappen! Zo zie je maar weer dat deze dingen nou eenmaal kunnen gebeuren, ookal ben je super verantwoord bezig! Ik wist echt niet dat dat zo snel na een nestje kon.. Goed om te weten!

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Weer wat foto's van mijn kereltje.

 

Hij doet het heerlijk.
Ik ben al vanaf maandag ziek, en hij past zich geweldig aan. Doet niet moeilijk over bedhangen, piept niet, klaagt niet. Wordt niet vervelend...

Uitlaten heb ik deze week ook niet zelf gedaan, en ook dan doet hij niet moeilijk over een ander die hem even zijn rondje laat lopen. Ook dat hij minder km's maakt vindt hij geen probleem.

 

Vandaag zijn we voor het eerst weer eventjes samen weg geweest. Daar maakte hij dankbaar gebruik van door zijn opgespaarde energie te botvieren op een aantal arme ganzen. Wat zou Aiden toch graag kunnen vliegen ;)

 

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Eerst veel beterschap voor jou.Wat is Aiden mooi prachtige foto's.

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" Eerst veel beterschap voor jou.Wat is Aiden mooi prachtige foto's. "

 Dankjewel! Ben alweer aan de betere hand gelukkig! 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Bij 60 weken hoort een filmpje!

 

Spelende Aiden!

 

Wat ben ik gek op dat ventje!

 

honden page profiel Anthony & KyoAnthony & Kyo 3 doggies

honden foto van Anthony & Kyo

Ik heb dit topic stilletjes gevolgd...

Maar wat een prachtige hond is Aiden.

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" Ik heb dit topic stilletjes gevolgd...Maar wat een prachtige hond is Aiden. "

 

Dankjewel! Ik heb ook echt geluk met hem! 

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Leuk! wat een knapperd

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Weer even een update van onze kant!

 

Aiden is een echte puberreu. Onzeker, vol met hormonen (wat zich uit in spanningen met de andere mannen), lekker aan het uittesten, maar toch zo enorm aan zijn eigenaar hangen

Hij wordt ook een stuk breder nu, al komt hij niets aan in gewicht.

 

 

Ook is hij bij zijn moeder op bezoek geweest. Zijn moeder moest hem altijd op zijn plek zetten (en dat gaat bij haar nooit zachtzinnig), maar nu voelde ze aan dat ook Aiden een onzekere periode heeft en was ze poeslief.

 

En ja, hij blijft de lieve en rustige schat die we kennen, ook rondom kinderen.

 

Als je meer updates wil dan hier op Hondenpage komen, kun je deze clown volgen op Aiden de Tamaskan

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Intussen ben ik langzaam aan het kijken naar een vriendinnetje voor Aiden. 

 

Ze komt pas als Aiden goed stabiel is en zijn gezondheidstesten gehad heeft. Ze wordt dan uitgezocht op karakter, maar ook op haar lijnen en haar bouw/gezondheid. 

En dan wordt ze hopelijk niet alleen zijn beste maatje, maar ook zijn geliefde 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Spannend!!  Heb je enig idee wanneer dat zover zou zijn? En .... krijg je dan mini aidens? 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" Spannend!!  Heb je enig idee wanneer dat zover zou zijn? En .... krijg je dan mini aidens?  "

 Op zijn vroegst in 2018. 

Dan moet ze nog opgroeien etc. Dus Aiden-babies komen op zijn vroegst in 2020/2021 :)

Van haar dan.

 

Het kan natuurlijk zijn dat hij eerder ingezet wordt voor een andere combinatie, dat zou volgend jaar bijvoorbeeld al kunnen. 

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

leuk nieuws !

Mini Aidens

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" leuk nieuws !
Mini Aidens "

 Ja! 

Stiekem kan ik niet wachten, terwijl ik me ook besef dat hij nu zelf toch echt 'baby-af' raakt... 

 

Ben wel heel benieuwd. Hij heeft nu al 2 geïnteresseerde fokkers, terwijl hij dus nog steeds niet helemaal getest is. 

Eerst dacht ik dat hij niet gewild was (hij is in mijn ogen heel knap, maar anders dan de andere Tamaskan reuen), maar ze vinden hem toch wel heel knap! 

honden page profiel amsteramster 3 doggies

honden foto van amster

Oooooh. In 2020 ben ik wel weer bijgekomen van Zora's puppy en puberstreken. Dan kan er wel een baby-Aiden bij ;-)

Supergaaf hoor dat er interesse is van fokkers. Ben benieuwd hoe alles gaat verlopen.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Leuke foto's ;-)

honden page profiel katelijnekatelijne 3 doggies

honden foto van katelijne

Kei leuk nieuws!!Ik ben superfan van wolfhonden.Hoewel echte wolfjes vind ik nog leuker,maar ja,niet voor thuis hé.

pagina 20 van 23 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2021 22 23
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^