Rottweiler

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Hoi allemaal aan alle Rottweilerkenners, ik heb even enkele vragen rond rotties ^^! Ikzelf ben opgegroeid met een Rottweiler maar dit was eigenlijk een compacte en kwam toen eigenlijk van een broodfokker. Dit is dan ook al zeker 10jaar geleden!!

Ik heb een tijdje geleden, toen ik met iemand zat te praten, hoorde ik dat er 2 soorten bestaan? De gewone en de Amerikaanse? Klopt dit?

Net als mijn ventje is een kruising Rottweiler-Mechelaar, maar heeft al een aardig gewicht en is ongeveer even groot als een berner sennen van 10maand!!

De laatste keer dat ik hem heb gewogen is al zeker een maand geleden en toen woog hij 28-29kg!! Dus nu ongeveer 30-35kg, is dit normaal?

Hij is nog maar 6maand!! Hij heeft momenteel het figuur van een volwassen mechelaar! Even breed enzo. Voor de rest heeft hij het karakter grotendeels van de Rottweiler! Enkel kleine stukjes van de mechelaar. Dus daarrond al zeker een grote uitdaging.

 

honden page profiel angelaangela

In de werklijnen heb je vele variaties. Bij kruisingen zie je ook vaak variaties. Bij ons op de club heb je rottweilers van 30 kilo maar ook 1 van 50 kilo. 

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Ik heb een tijdje geleden, toen ik met iemand zat te praten, hoorde ik dat er 2 soorten bestaan? De gewone en de Amerikaanse? Klopt dit?

De enige verschillen tussen de Duitse en de Amerikaanse is dat de Amerikaanse daar geboren is en daarom 'Amerikaans' is en het rasstandaard verschilt (een beetje) met de Duitse Rottweiler. Echt grote verschillen zijn het niet.

http://adrk.de/index.php/de/rasse/standard
http://www.usrconline.org/rottweiler_breed_standard.html

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Ik heb een tijdje geleden, toen ik met iemand zat te praten, hoorde ik dat er 2 soorten bestaan? De gewone en de Amerikaanse? Klopt dit?De enige verschillen tussen de Duitse en de Amerikaanse is dat de Amerikaanse daar geboren is en daarom 'Amerikaans' is en het rasstandaard verschilt (een beetje) met de Duitse Rottweiler. Echt grote verschillen zijn het niet.http://adrk.de/index.php/de/rasse/standardhttp://www.usrconline.org/rottweiler_breed_standard.html "

 Dit had ik al gedacht, want het er zelf nog nooit echt van gehoord dat daar zo'n grote verschillen in zaten! Maar heel hard bedankt!! Misschien was zijn vader gewoon heel groot ^^

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" In de werklijnen heb je vele variaties. Bij kruisingen zie je ook vaak variaties. Bij ons op de club heb je rottweilers van 30 kilo maar ook 1 van 50 kilo.  "

 

Awel heb zitten uitrekenen en gekeken via de groeicurve en hij zou ongeveer uitkomen 50-60kg!!! Omdat hij nu ongeveer al zeker 35kg weegt met zijn 6 maand! Het gaat met zekerheid een goed stevig ventje worden

honden page profiel sammy van Sammysammy van Sammy

honden foto van sammy van Sammy

Mijn Rottweiler reu weegt 53 kilo, voor het mooie zou er een kilo 'tje af kunnen volgens de dierenarts. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^