Hondenras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

- Mag de hond waaks zijn? Mag wel, maar het liefst zo min mogelijk.

- Mag hij een jachtinstinct hebben? Maakt niet uit (was een cavalier ook), maar als het niet zo is, ook prima.

- Moet hij met kinderen overweg kunnen? We hebben 2 oude kinderen, maar we zoeken wel een hondje dat gewoon lekker een deel van het gezin kan uitmaken.

- Wat gaan jullie met hem ondernemen? We kunnen zeker op cursus gaan (met onze vorige hond ook gedaan), genoeg tijd om met de hond te wandelen. Vinden het zeker niet erg als hij dan ook meer beweging nodig heeft als een cavalier, vinden we juist lekker.

- Wat vinden jullie belangrijk dat een hond jullie biedt? Vooral gezelligheid, een lieve hond die echt wel wat kattenkwaad mag uithalen: als je er maar lekker om/mee kan lachen en lekker mee door kan lopen (onze vorige hond sjokte altijd maar mee: uitlaten was geen doen, het was naar het grasje lopen en dan stond je alleen maar stil omdat ze overal snuffelde, willen dus graag een hond die wel lekker meeloopt, maar dat zal niet zo moeilijk zijn).

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Onderschat jachtinstinct niet hè?
:-)

Anoniem (Gast)

Iemand misschien ervaring met een Beaglier / Puggle?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Dat zijn geen rassen.
Ik zou daar ook niet naar gaan kijken.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Nog wat meer info voor mijn tip: Basset Hound

Een Basset Hound is een hond met een eigen karakter en niet zomaar de "sufferd" waar sommige mensen hem voor aanzien. Daarnaast is de Basset intelligente hond. Met veel geduld en liefde kunt u de Basset Hound veel leren.

karakter
 

Onder het fraaie uiterlijk van de Basset Hound met zijn waardige blik en melodieuze stem, die hij nooit overmatig gebruikt, gaat een hart schuil, dat de ware passie voor de jacht nog bezit. Als meutehond heeft hij van huis uit een sociaal gevoel, dat in zijn gedrag in het gezin tot uitdrukking komt. Hij neemt graag deel aan de gezellige dingen in het gezin. Hij is lief, rustig en aanhankelijk; plezierig en verdraagzaam in de omgang met kinderen en ondanks zijn misschien wat treurige blik altijd goed gemutst. Hij is trouw en verstandig. Daarenboven heeft hij in het algemeen een sterk gestel en behoeft geen overdreven verzorging. U moet echter wel een paar dingen in de gaten houden, die te maken hebben met dat oude erfgoed van zijn werkende voorvaderen, wat hij nog niet heeft vergeten. Aan gehoorzaamheid en opvoeding zult u consequent vanaf de prille puppytijd veel aandacht moeten besteden, meer dan bijvoorbeeld bij een herder of aanstaande jachthond. Hij verwacht dat ook van u, die hij als meuteleider ziet. Door dat meutegevoel kan hij ook wat slecht tegen lang alleen zijn, op een gegeven moment zal hij dat met veel gevoel voor theater en publiciteit kenbaar maken. Uw buren zullen dat wellicht niet op prijs stellen.
Bron: http://www.bassethoundclub.org/karakter.php 


Even alleen zijn is natuurlijk aan te leren. Maar hij echt heel lang en veel alleen moet blijven, is het ras misschien niet zo geschikt

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik ben zelf van het Maltezer-promootteam. ;) Dus ook al is het niet je type hond, Maltezers geven altijd een vertekend beeld als ze bij bejaarden in rollatormandjes zitten. ;)

 

Binky doen we twee keer per maand naar de trimmer, omdat we niet veel met zijn vachtverzorging willen. We maken vier keer per dag een wandeling van een uur en dat is hij nu gewend. Ik ga in mei starten met behendigheid en we lopen vaak met wandelingen van Doggydating mee. Binky is een heerlijk hondje wat gemakkelijk vier uur alleen kan blijven, maar het liefst tegen je aan ligt op de bank. Hij is super met kinderen en luistert prima door de cursus die we met hem hebben gevolgd.

 

Persoonlijk denk ik dat een Maltezer prima in jouw plaatje past. Als je toch een ander soort wilt, denk ik dat Markiesje goed bij je past. Heb je wat meer behoefte aan pit, kun je ook kijken naar Border Terrier. Hondjes met humor zijn bijvoorbeeld ook Boston Terriers. Het blijven terriers dus hebben behoorlijk wat pit!

 

Ten allen tijde: ga je voor een pup? Wees dan alert op br0odfokkers.. Ga op zoek naar een fokker die aangesloten staat bij Raad van Beheer 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dit zijn toch kruisingen met Beagle? Ik denk niet dat je dat verder helpt aangezien dergelijke hondjes voornamelijk gefokt worden als gevolg van een trend.
Met eventuele nadelige gevolgen voor de gezondheid van de hond.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Iemand misschien ervaring met een Beaglier / Puggle? "

 

Dat zijn precies namen die bro0dfokkers gebruiken..

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Iemand misschien ervaring met een Beaglier / Puggle? "

 

Dat zijn allemaal br00dfok rassen.

Doe dat alsjeblieft niet.

Ten eerste al vanwege de zeer slechte omstandigheden waarin ze worden gefokt.

Ten tweede is de kans groot dat je een pup krijgt met gebreken.

Dit omdat deze rassen er alleen maar zijn om de fokkers rijk te maken over de rug van en ten koste van de honden.

Anoniem (Gast)

Bedankt, kunnen we dat soort rassen meteen afstrepen! En ja, we hebben al wel ervaring met het zoeken naar pups en kijken inderdaad goed uit voor br0odfokkers.

 

Gaan ons zeker even verdiepen in de Basset en Maltezer, klinkt allemaal namelijk erg leuk!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Denk dat de maltezer zeker bij jullie wensen aansluit.

En een schnauzer?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

lancashire heeler

( is wel een werkertje)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik merk dat jullie wel erg sterk neigen naar de beagle, maar iedereen raadt het met bepaalde redenen af.ik ken ze zelf ook,en moet zeggen dat ik het echt geen typische gezelschap of gezinshond vind.ze zijn erg slim, zijn meestal van niks onder de indruk, zijn meester in het ontsnappen, de voedselgerichtheid is helemaal niet handig met bv kleine kinderen(en die ik ken klimmen gewoonweg de tafel op als ze voedsel zien).

 

Ze vragen een heel consequente aanpak nee=altyd nee, anders nemen ze een loopje met je,dus niks te vergelijken met de cavalier.

 

Je zou eens bij een fokker van het ras kunnen langs gaan en bekijken of het echt iets voor jullie is want met enkel het leuke snoetje komen jullie er niet.ook het feit dat kortharige honden veel erger ruiven dan een langhaar moeten jullie ook bekijken.

 

Als jullie een ras zoeken dat amper ruift, zou ik kijken naar de bichon rassen en de poedels.succes met de zoektocht!

honden page profiel FienFien



Past perfect!

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^