4 jaar oude hond, zindelijk totdat.... poept en plast zodra we maar even van huis zijn!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tvs (Gast)

Hoi hoi iedereen, mijn lieve teefje Ki (kruising mechelse herder en ?) van bijna 4 jaar oud is zindelijk. Totdat....   ze een eigen buiten plekje kreeg. Van een appartement verhuist naar een echt huis met grote tuin. Een mooie buitenplaats gemaakt voor de honden met een groot geïsoleerd hok. We laten onze honden 3 keer per dag uit (zoals we altijd hebben gedaan) en als wij thuis zijn zitten de honden gewoon binnen bij ons. Als we van huis gaan zitten ze op de buitenplaats.   De lieve Ki poept (en plast) bijna altijd op de buitenplaats zodra wij weg zijn, soms zijn we net daarvoor nog wezen wandelen (en heeft dan daar volledig haar behoefte gedaan), of ben ik maar een kwartier weg om even snel naar de winkel te gaan en dan toch is het alweer raak! Ik vraag me soms zelfs af waar dat beestje het allemaal vandaan haalt.   We hebben haar nog nooit op heterdaad kunnen betrappen, we hebben dus ook geen idee hoe we haar dit af kunnen leren (denk eigenlijk ook niet dat dat mogelijk is).   Ik wil haar eigenlijk niet naar binnen halen als wij weg zijn (ze deed en doet overigens nooit binnen haar behoefte), we hebben niet voor niets zo'n grote mooie plaats voor de honden buiten.   Langzaam begin ik te twijfelen of ik haar in een bench binnen moet laten of in een afsluitbaar slaaphok buiten als wij van huis zijn. Maar vind dat, zo als ik al zei, zo jammer om haar die ruimte te ontnemen. Daarnaast weet ik ook niet hoe dat gaat lopen ivm onze andere hond die dan wel gewoon op de buitenplaats 'vrij' rondloopt.   Of moet ik er aan wennen om drie keer per dag de binnenplaats te ontdoen van poepjes en te schrobben omdat het naar plas ruikt :(  ?   ... hoop heel erg dat er een hele wijze man of vrouw nog goede tips voor ons heeft.... want ik weet het niet meer.... alvast heel erg bedankt

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe lang wonen jullie dan in dit huis?

Misschien moet je hond nog wennen aan de nieuwe situatie.

Ze is waarschijnlijk nog nooit gewend geweest om zo buiten te blijven.

 

Tvs (Gast)

Nu een maand of 10 ... dus al best een hele tijd. Op het begin moest ze inderdaad ook erg wennen. Ook aan het 'nieuwe' uitlaten... ipv los in een hondentoilet met zand naar aan de lijn hondenuitlaatstrook. Maar dat uitlaten gaat nu dus wel heel goed, doet iedere keer haar behoefte als ze uitgelaten wordt... alleen daarna begon ze met het 'alleen thuis poepen'

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Een hond wat "binnen" gewend is zou je eigenlijk niet buiten moeten laten wonen, ook niet bij momenten. Het is een mega verandering voor je hond. Het arme dier zit vol stress.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Misschien was de overgang van binnen in een apartement naar buiten in een nieuwe woning wat te snel waardoor ze nu stress heeft als je weg bent? Kan ze niet binnen zonder bench. Ik zou terug opbouwen zoals bij een pup, elke keer eventjes alleen laten(met een gevulde kong ofzo) net lang genoeg dat ze nig niets doet, elke keer een beetje langer wegblijven.

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Hele tekst voor niets getikt... Alles weg.

Ik ben het eens met blaise. Deze hond heeft steeds binnen gezeten en moet ineens naar buiten als jullie weg zijn. Je hond is bang.
Waarom niet binnen laten? Misschien willen jullie nu langer wegblijven eens? Zonder rekening te hoeven houden met de hond?
Dan weer van voor af aan beginnen zoals je bij een pup doet. Langzaam de tijd opbouwen. Vertrouwen geven dat je terug zal komen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Heb jij weleens hele erge plotselinge angst/stress gehad?

Moet je eigenlijk eens meegemaakt hebben,dan weet je waar al dat plas en poep vandaan komt.

Als je lichaam in pure stress/angst verkeert zorgt dat er juist voor..dat wat er normaal voor zorgt om de 'sluizen' dicht te houden..nu juist 'ontspant' en zo moet je ineens heel veel plassen/poepen in bijvoorbeeld een half uurtje.

 

Dat is waar jouw hond ook last van heeft.

Hoe lang wonen jullie in het nieuwe huis?Het wennen aan een nieuwe omgeving kan een tijd duren.

 

Een hele nieuwe omgeving kan een hond heel erg van slag maken,en normaal bleef ze in huis op jullie wachten..en dat ging wel goed?

En nu moet ze buiten wachten.

Ze heeft gewoon nog niet genoeg vertrouwen in haar nieuwe omgeving en/of de situatie dat ze nu buiten moet blijven als jullie weg gaan.

 

Misschien kun je haar beter binnen houden als jullie weg gaan,misschien handelt ze dat beter.

 

 

Tvs (Gast)


We wonen nu bijna 10 maanden hier. Zie vorige reactie. Ik snap waar het vandaan komt, het is overigens ook een hondje met een verleden en heeft veel veranderingen mee gemaakt. Maar dan het weer naar binnen halen zou dat niet 'weer' een verandering zijn? En wat doen we met onze andere hond, ook weer binnen halen? Vind dat zo jammer van alle ruimte die ze buiten hebben. 
Begrijp me niet verkeerd ik vind de stress heel sneu voor de lieve Ki, de vraag is ook hoe ik het voor haar ook zo prettig mogelijk kan maken. 

Tvs (Gast)

Soraya wat bedoel je met 'Misschien willen jullie nu langer wegblijven eens? Zonder rekening te hoeven houden met de hond?'

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja je hebt het over de honden dus ik vraag me af mede doordat je haar nooit betrapt heb hoe je weet dat het van haar is? En een hond die nooit buiten heeft gekend ofwel een tuin dan dan kan ik me voorstellen dat voor haar buiten buiten is en nu jammer genoeg je tuin. Waarom moet ze nu naar buiten als het altijd gewoon goed ging in huis?

Tvs (Gast)

Omdat de andere hond een Boerboel is met hele grote drollen (in tegenstelling tot de vele malen kleinere drolletjes van Ki) om het maar even heel ongenuanceerd te zeggen. Met de verhuizing wilde we ze meer ruimte geven door een hele grote buitenplaats met hondenhok te maken voor ze. Maar dat is dus ondertussen al 10 maanden geleden. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Stres.

 

Ik zou je honden binnen laten. Binnen ging het goed, daar voelen ze zich veilig.

Je kan ze aan het hok laten wennen. Geef ze daar eten en haal ze daarna weer gelijk binnen. Blijf buiten zolang ze eten. Zo laat je ze langzaam wennen, zodat het buiten een veilige plek wordt.

 

Persoonlijk heb ik liever mijn hond is huis, ook als ik weg ben.

 

 Ze bewaken mijn huis en buiten, je weet nooit, stel dat iemand ze iets te eten geeft of zo? 

Tvs (Gast)

Ze heeft overigens in het verleden ook vaker buiten gezeten (zoals ik zei een hondje met een verleden en veel veranderingen, waar ik helaas niets meer aan kan doen)... en begrijp dat zij het verschil waarschijnlijk ook niet begrijpt waarom ze hier 'ineens' niet meer buiten zou mogen poepen of plassen (terwijl dat vroeger misschien wel mocht). Maar zou dan de enige oplossing zijn om ze dan weer naar binnen te halen? 

 

Tvs (Gast)

Overigens bedankt voor de reacties. Suzanne; het bewaken is ook een fijn gevoel voor ons zelf moet ik zeggen, zitten bij de achterkant van het huis dus waken daar ook ;) 

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ik had dat gezegd van langer wegblijven :-)

Als je hond binnen zit dan ga je toch al sneller op de tijd Letten om terug thuis te zijn voor de hond. Maar als ie buiten zit dan kan je al eens wat langer wegblijven.
Ik zou ze terug binnen halen. Of het sowieso eens testen. Niet in een bench hè. Gewoon binnen

Tvs (Gast)

Oh sorry niet goed gelezen... zodat ze niet 'vergiftigd' worden bedoel je? Ze krijgen ook buiten eten en lekkers, ze spelen daar met elkaar en wij spelen ook buiten

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Hoe was de situatie toen ze voorheen buiten zat?

 

Ik zou ze beiden ook naar binnen halen,  zoals het vroeger was. Radio aan. Ik snap dat het vervelend is van de buitenplaats, maar de honden kunnen er zo door de dag heen toch gebruik van maken? Als dit de oplossing bied, zeker doen! Beter een gelukkige hond, dan een honden op de binnenplaats en ongelukkig.

 

Je schrijft iets over het wandelen, 3 keer. Hoelang is dit? Mag het ook wel eens zoals vroeger lekker los?

Tvs (Gast)

Oh haha, nee hoor we zijn zelfs vaker thuis omdat we niet meer tussen twee huizen en in een verbouwing leven... 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ze heeft overigens in het verleden ook vaker buiten gezeten (zoals ik zei een hondje met een verleden en veel veranderingen, waar ik helaas niets meer aan kan doen)... en begrijp dat zij het verschil waarschijnlijk ook niet begrijpt waarom ze hier 'ineens' niet meer buiten zou mogen poepen of plassen (terwijl dat vroeger misschien wel mocht). Maar zou dan de enige oplossing zijn om ze dan weer naar binnen te halen? 
  "

 Voor nu wel binnen halen en dan langzaam de kennel opbouwen. 

 

Dus eerst daar alleen in om te eten. Zo gaan ze de kennel met iets leuks associeren. Eten erbij blijven en dan honden weer naar binnen. Dat doe je een week of zo. Dan kan je eten geven en even een stukje weg lopen. Zo stapje voor stapje ze laten wennen aan de kennel.

 

Ik zou daar wel speeltjes en kleedjes enzo neerleggen. Ook in de kennel met ze spelen, zo raken ze langzaam vertrouwd aan de kennel.

Een verhuizing is ingrijpend, dan nog de kennel, is ook nieuw. Wennen heeft tijd nodig.

 

Kunnen er geen vreemde van buiten bijkomen?  

Ik zit met het gif verhaal van momenteel in mn hoofd. Gitfige brokjes en de gebakken sponzen. Te naar!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Oke het was een normale vraag en ook zeker niet aanvallend bedoeld. Ik vroeg dit omdat ik ook mensen ken die jaren een hond hebben aangewezen als de dievegge maar nu is de dievegge overleden en er verdwijnt nog steeds eten. Maar ik zou ze lekker binnen halen en is het weer redelijk tot goed de tuindeur of iets dergelijks open en lekker laten gaan. Als het weer beter wordt gaan ze ook wat vaker naar buiten

Tvs (Gast)

Ze hebben in principe kleedjes, speeltjes en kauwdingetjes buiten, krijgen hier ook te eten. Maar inderdaad het 'opbouwen' en dat ook wij echt regelmatig buiten met ze spelen en aandacht geven dat is denk ik een goede tip. Nu halen we ze vaak naar binnen om binnen met ze te 'knuffelen' (zo blijft 'binnen' natuurlijk veel leuker/vertrouwder dan buiten). 


Dat gif verhaal is inderdaad echt gruwelijk... ik snap ook totaal niet wat deze zieke mensen hier in hemelsnaam mee willen bereiken... bah! 

Tvs (Gast)

Was ook een beetje 'bang' om ze binnen te houden alleen omdat onze 'puber' boerboel het heerlijk vond om op de trap te kauwen... 

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Metalen traphekje?? :-D

Tvs (Gast)

Haha oeps: 'die jaren een hond hebben aangewezen als de dievegge maar nu is de dievegge overleden en er verdwijnt nog steeds eten'

 

Tvs (Gast)

Hartstikke bedankt allemaal... wij gaan aan de slag hier. Tips blijven natuurlijk welkom :) ... 

 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Succes het komt vast goed

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Zet eens een camera neer, dan krijg je zelf goed inzicht in hoe je hond zich voelt en vanuit welk gemoed je hond zich ontlast. Dat kan erg (confronterend) verhelderend zijn en je op een spoor zetten hoe je je dier het beste kunt helpen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^