pup poept 's nachts in bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

eric (Gast)

Onze pup van 15 weken poept 's nachts in zijn bench.   Hij blaft of piept niet als waarschuwing, maar poept en slaapt weer verder.   We laten hem rond 23 uur voor de laatste keer uit. We hebben een tijd geprobeerd om de 'drol' voor te zijn. Door 03 uur er nog even uit te gaan en met hem te wandelen. Maar de praktijk wees uit dat hij dan of al gepoept had, of tijdens de wandeling geen drol deed. Vervolgens poept onze hond dan tussen 4 en 6 uur alsnog in de bench.   We zijn hier vervolgens maar mee op gehouden en leggen preventief een ontlastingsmatje in de bench en ruimen 's ochtends alles weer op. We willen echter niet dat dit een gewoonte gaat worden.   Iemand tips?   Onze hond heeft een grote bench, is een labrador en krijgt royal canin voer. Hij poept vrij vaak (5 a 6 keer op een dag).

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Je zou kunnen beginnen met ander voer. Royal canin bevat veel graan en weinig vlees. Dus veel spul wat er ook weer uit moet aan de achterzijde :-)
Je kan beter graanvrij gaan voeren. Bv taste of the wild, acana, orijen,.. Ze lijken duurder maar je hebt er minder van nodig. Plus je hond hoeft ook veel minder hoopjes te leggen.
Dat matje in de bench gaat hem natuurlijk niet zindelijk maken. Integendeel, eigenlijk leer je hem dat hij daar mag gaan. Je zou wat eerder kunnen opstaan en eventueel iets later opnieuw maar ik kan me voorstellen dat dat slopend is. Wat je ook bv kan doen is je hondje boven bij je in de slaapkamer leggen in een lekkere mand. Ten eerste voelt hij zich dan lekker want dicht bij jou. Tem tweede ga je wakker worden als hij moet gaan.
Maar probeer zeker eens graanvrij voer. Want 6 keer op een dag is veel hè

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Wow de kakjes zijn echt vaak.
Hier is het 1 keer en soms 2 keer.
Idd wat Sammy zegt probeer eens ander voer.
De merken die genoemd zijn zijn goede merken.
Taste of the wild voeren wij zelf ook en je hebt er ook een pup variant van.


Probeer de kakjes toch nog vóór te zijn.
Heeft hij om 3 uit nog niks gedaan dan zet je de wekker om 4 uur.

Niets zeggen of spelen maar gewoon aan de lijn maar buiten en weer naar binnen.
Met een matje worden ze niet zindelijk.

Succes ;-)

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Je schrijft dat de hond een grote bench heeft, blokkeer hier 's nachts een deel van, anders gebruikt de pup een deel om zijn behoefte te doen en het andere deel om te slapen.

 

Ik ben zelf begonnen met mijn pups met elke 2 uur naar buiten en als dat goed ging elke keer 10 minuten uitstellen. Dus zeg 12 uur 2 uur 4 uur 6 uur 8 uur, gaat dat goed. 12 uur, 2 uur 10, 4 uur 20, 6 uur 30 8 uur 40, gaat dat goed 15 minuten uitstellen, 12 uur, 2 uur 25, 4 uur 50, 7 uur 15. Zo opbouwen tot ze het heel de nacht vol houden.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oei floor dat is wel wat veel van het goede.
Je zal de volgende dag maar de baan op moeten , heb je geen oog dicht gedaan.
Dat houd je nooit vol.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Haha wij hadden het zelfde probleem met Xabi. Oplossing? Wij hebben hem maar bij ons in bed gelegd. Hij kam erg slecht tegen alleen zijn, hij poepte tot een half jaar de complete bench, woonkamer , hang onder. Alles hadden we geprobeerd. Tot mijn vriend hem een keer mee naar boven bracht en zijn eigen mand langs het bed van ons neerzette. Geen enkel probleem. Maar als je dit uiteraard niet wilt, is dit geen oplossing haha

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

" Oei floor dat is wel wat veel van het goede.
Je zal de volgende dag maar de baan op moeten , heb je geen oog dicht gedaan.
Dat houd je nooit vol. "

 Ik heb beide keren dat ik een pup kreeg gezorgd dat ik minimaal 3 maanden vrij had om vol op de pup te storten. Dus ik ben waarschijnlijk een beetje verwent, ik heb sowieso slaapproblemen dus ik ben meestal toch meerdere keren per nacht wakker, dus even snel laten plassen is dan geen probleem.

Ik kan me voorstellen dat mensen inderdaad niet zo lang vrij zijn en geen slaapproblemen hebben, dat dat iets te veel van het goeie is. Iig. Bench kleiner maken dan is de kans groter dat de pup het aangeeft. :)

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hahaha ik zou het echt niet volhouden hoor vrij of niet ;-)
Maar misschien is het wel de 'snelste' manier van zindelijk maken ;-)

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

" Hahaha ik zou het echt niet volhouden hoor vrij of niet ;-)
Maar misschien is het wel de 'snelste' manier van zindelijk maken ;-) "

 Mijn oudste was heel snel zindelijk, mijn jongste totaal niet.

Mijn oudste deed het eerste elke dag wel 5 keer in huis, toen viel het kwartje en was het van de ene op de ander dag nooit meer. Mijn jongste deed vanaf het moment dat ik hem kreeg gemiddeld 1 keer in de 10 dagen een ongelukje en had daardoor ook totaal niet door wat er mis ging en heeft dat heerlijk volgehouden tot 6 en een halve maand. Netto heeft de oudste veel meer laten lopen, maar de jongste heeft er langer over gedaan. Elke hond is anders :)

Enige wat ik zeker weet is dat een te grote bench voor problemen kan zorgen, omdat ze het dan niet als nest zien en geen rede zien om het schoon te houden, daarom heb ik zelf altijd de bench voor een deel geblokkeerd.

 

Voor de Topic Starter, het komt waarschijnlijk sowieso goed :) houd vooral vol :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ander voer, het voer wat je hond nu krijgt is een groot gedeelte ballast, veel granen en andere vulstoffen zitten in dat merk wat je aan je hond geeft.

 

wanneer je hond geen diaree heeft maar gewoon vaste drollen poept, dan is dat ballast als die zo vaak poept. en dat gaat dan snachts ook gewoon door.

 

ga eens kijken voor een graanloze brok, die zijn er , vraag er naar bij je dierenwinkel, moet je eens kijken hoevaak die dan ook nog poept.

 

smorgens ridderen vind ik vele malen voormezelf erger dan er een keer extra in de nacht uitgaan, maar als jij een andere brok voert , graanloos en minder vulstoffen, dan is dat zeker in de nacht over.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Haha wij hadden het zelfde probleem met Xabi. Oplossing? Wij hebben hem maar bij ons in bed gelegd. Hij kam erg slecht tegen alleen zijn, hij poepte tot een half jaar de complete bench, woonkamer , hang onder. Alles hadden we geprobeerd. Tot mijn vriend hem een keer mee naar boven bracht en zijn eigen mand langs het bed van ons neerzette. Geen enkel probleem. Maar als je dit uiteraard niet wilt, is dit geen oplossing haha "

 Precies, als je bang bent, dan kan het dat je vaker moet plassen of poepen. 

 

Een hele goede oplossong van jullie, zorgen dat je hond zich 's nachts veilig voelt.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Je schrijft dat de hond een grote bench heeft, blokkeer hier 's nachts een deel van, anders gebruikt de pup een deel om zijn behoefte te doen en het andere deel om te slapen.
 
Ik ben zelf begonnen met mijn pups met elke 2 uur naar buiten en als dat goed ging elke keer 10 minuten uitstellen. Dus zeg 12 uur 2 uur 4 uur 6 uur 8 uur, gaat dat goed. 12 uur, 2 uur 10, 4 uur 20, 6 uur 30 8 uur 40, gaat dat goed 15 minuten uitstellen, 12 uur, 2 uur 25, 4 uur 50, 7 uur 15. Zo opbouwen tot ze het heel de nacht vol houden. "

 Volledig mee eens! Zo deed ik het ook! En werkte prima!

honden page profiel KalijnKalijn

Hier hadden wij ook een benchpoeper, we hebben de bench zo klein gemaakt dat de pup net kon liggen en een beetje kon draaien, hij heeft nog 1keer in de bench gepoept en is er meteen mee gestopt toen hij erachter kwam dat hij er dan zelf in moest liggen. (De volgende dag wel ff rekening houden met een grote schoonmaak klus want ook de hond zit dan onder).

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Toen gijs nog zo jong was poepte hij ook zo vaak, zodra er aan de bovenkant wat in ging moest er weer wat uit, dat terzijde

 

je zegt dat hij een grote bench heeft, hij kan dus in een hoekje gaan poepen en daarna zo gaan liggen dat hij er niet in hoeft te liggen? Dan zpu ik proberen de bench wat kleiner te maken

 

ander voer zou ik ook proberen

en als je denkt dat het helpt als hij bij jullie slaapt, dat doen!

eric (Gast)

Hallo allemaal,

 

ontzettend bedankt voor jullie (hart onder de riem) reacties! Gisteravond hebben we maar meteen de grote bench verwisseld voor de kleinere, die normaal gesproken in de auto staat. (leenmodelletje, we hebben een bruine Labrador, die groeit binnenkort uit de kleine)

 

Ook geen matjes meer in de bench, en "op hoop van geen hoopje" maar de nacht aangekeken.

 

... en wat denk je.. poepvrij :) Alsof hij wist dat we er werk van zouden maken, heeft hij van 21:00 gisteravond tot 12:00 vandaag geen hoopje gedaan. De teller staat nu op drie keer, en we hebben nog 4 uur te gaan tot 0:00. Ik hou een slag om de arm, een keer kan nl ook toeval zijn, maar als dit een voorbode is voor wat komen gaat, dan ben ik zeer positief.

 

De suggestie mbt de voeding betreft vind ik wel interresant. De royal canin hebben we op aanraden van de DA ivm goede verteerbaarheid en een goede basis voor het op gang brengen van de darmcultuur (volgens DA dan) . Dat de DA dit zelf verkoopt heeft er misschien ook mee te maken dat hij het aanraadt. Naast het feit dat de hond (Doeke) veel keer moet gaan op een dag, is het nl ook vrij dun. Geen diarree, ik noem het gemakshalve maar "roomijs". Volgens de DA geen reden tot zorgen, maar ik vind het zelf toch niet goed. De instructrice van de puppycursus raadde een paar lepels yoghurt aan per maaltijd, maar dat heeft tot nu toe ook nog geen vastigheid gebracht.

 

Nogmaals, bedankt allemaal, en ik hoop dat deze lijn wordt voortgezet. Ik hou jullie op de hoogte!

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Fijn dat je ons even wat laat weten!

honden page profiel KalijnKalijn

Succes!! Op de hoop van geen hoopje! (Leuke uitspraak :p )

honden page profiel EricEric

honden foto van Eric

Hallo allemaal,

 

Toch wel leuk om een beeld te hebben van onze poepert. vandaar maar even een profiel aangemaakt.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Oooooh wat een dotje!!

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ach wat een schatje!! En hoopgevend dat hij de nacht droog is doorgekomen :-)

Als je die voeding interessant vindt, dan zou je je er wat in kunnen verdiepen. Want inderdaad krijgt je dierenarts extra geld binnen als hij je zijn voer verkoopt.
En poep met de dikte van roomijs klinkt toch niet zo goed.
Misschien kan je hond ook niet eens goed tegen graan?
Er zijn hier verschillende topics over voer. Brokken, vers vlees enz. Dat zijn toch wel interessante zaken.
Ik gaf eerst hills. En denken dat ik goed bezig was want het was toch duur en van bij de dierenarts en geen frolic bucht ofzo.
Tot ik hier kwam. Sindsdien wissel ik wat af met graanvrije brokken, kvv (kant en klaar vers vlees in rolletjes voor de diepvries) en renske gestoomd. De hondjes zien er prima uit, mooie vacht en hele mooie harde kakjes, max 2 keer per dag.
Er zijn er hier ook die BARFEN. Ook interessant maar best complex. Dat zijn hele stukken dier zoals bv hele vis, kippennek of volledig, orgaan, hele rauwe botten... Maar echt uitgebalanceerd dan. Daar waag ik me toch niet aan :-)
Maar een mooie graanvrije brok om mee te beginnen is al mooi.
Je kan bv kleine test zakjes bij food4pets bestellen van taste of the wild. Bij zooplus hebben ze ook vanalles.
En met vragen: welkom hier :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wil je vragen over hoe je de bench kan afbouwen moet je bij mij zijn 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ohh wat een schatje.
Wat goed dat je geen hoopje hebt gevonden hahaha ;-)

Wat betreft het voer....
Hier da die Hills aanraden ( en verkopen ) maar dit is vergelijkbaar met Royal Canin.
Geen beste brok in ieder geval.

En de slappe ontlasting is niet goed hoor.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Hallo allemaal,
 
ontzettend bedankt voor jullie (hart onder de riem) reacties! Gisteravond hebben we maar meteen de grote bench verwisseld voor de kleinere, die normaal gesproken in de auto staat. (leenmodelletje, we hebben een bruine Labrador, die groeit binnenkort uit de kleine)
 
Ook geen matjes meer in de bench, en "op hoop van geen hoopje" maar de nacht aangekeken.
 
... en wat denk je.. poepvrij :-) Alsof hij wist dat we er werk van zouden maken, heeft hij van 21:00 gisteravond tot 12:00 vandaag geen hoopje gedaan. De teller staat nu op drie keer, en we hebben nog 4 uur te gaan tot 0:00. Ik hou een slag om de arm, een keer kan nl ook toeval zijn, maar als dit een voorbode is voor wat komen gaat, dan ben ik zeer positief.
 
De suggestie mbt de voeding betreft vind ik wel interresant. De royal canin hebben we op aanraden van de DA ivm goede verteerbaarheid en een goede basis voor het op gang brengen van de darmcultuur (volgens DA dan) . Dat de DA dit zelf verkoopt heeft er misschien ook mee te maken dat hij het aanraadt. Naast het feit dat de hond (Doeke) veel keer moet gaan op een dag, is het nl ook vrij dun. Geen diarree, ik noem het gemakshalve maar "roomijs". Volgens de DA geen reden tot zorgen, maar ik vind het zelf toch niet goed. De instructrice van de puppycursus raadde een paar lepels yoghurt aan per maaltijd, maar dat heeft tot nu toe ook nog geen vastigheid gebracht.
 
Nogmaals, bedankt allemaal, en ik hoop dat deze lijn wordt voortgezet. Ik hou jullie op de hoogte!
 
  "

 Proficiat!!!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je zou kunnen laten testen op giardia. Voor de zekerheid. 

honden page profiel BenjiBenji

Goed om te horen dat het is opgelost

Wat betreft Royal Canin heb ik er eigenlijk nooit iets positiefs over gehoort. Ik zie het merk ook altijd in de "slechte" lijst merken staan door de grote hoeveelheid graan en weinig vlees.

ik voer mijn pup Orijen het bevat 80% vlees en 20% groente.

Het is een prijzig merk maar hij heeft nooit last van diarree.

Of het het aantal keren poepen verminderd weet ik niet echt aangezien hij ook 5/6 x per dag poepte toen hij 2/3 maanden was.

Hij is nu 6maanden en het wisselt nu tussen de 2/3 x per dag.

Maar naar ander voer overstappen zou ik je zoizo aanraden ookal poept hij niet meer in zijn bench.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Toen onze hond nog echt pup was had hij ook vaak ontlasting, ondanks een graan vrije brok. Ik denk dat het ook een beetje pup eigen is.

Miranda Franssen (Gast)

Wij hebben PRECIES hetzelfde probleem. Onze pup wordt zondag 16 weken en elke nacht is het raak. Poept ook zo'n 6 keer per dag staand tegen een muurtje of hekje. (ook vrij dun, volgens DA normaal omdat hij zo vaak poept). 's Nachts zit alles onder poept dan nog eens 2 keer, één keer op zijn matje en één keer midden in zijn mand waar hij zo lijkt aan zijn vacht te zien ook nog eens in gaat liggen. 3 manden aangeschaft en elke dag in de was! Hopeloos.........ons eerst hondje een Australian Labradoodle.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wij hebben PRECIES hetzelfde probleem. Onze pup wordt zondag 16 weken en elke nacht is het raak. Poept ook zo'n 6 keer per dag staand tegen een muurtje of hekje. (ook vrij dun, volgens DA normaal omdat hij zo vaak poept). 's Nachts zit alles onder poept dan nog eens 2 keer, één keer op zijn matje en één keer midden in zijn mand waar hij zo lijkt aan zijn vacht te zien ook nog eens in gaat liggen. 3 manden aangeschaft en elke dag in de was! Hopeloos.........ons eerst hondje een Australian Labradoodle. "

 Ik zou de ontlasting op giardia laten testen, zo veel en dun.

Waar komt hij vandaan en wat voer je?

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Wil je vragen over hoe je de bench kan afbouwen moet je bij mij zijn  "

 Zal ik je dag toch eens even verblijden. We zijn de bench van Finn sinds 3 weken aan het afbouwen en overdag hoeft hij al niet meer vast als wij weg moeten (al zat hij er al nooit langer dan 2 uurtjes in). Binnenkort gaan we de nacht afbouwen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Zal ik je dag toch eens even verblijden. We zijn de bench van Finn sinds 3 weken aan het afbouwen en overdag hoeft hij al niet meer vast als wij weg moeten (al zat hij er al nooit langer dan 2 uurtjes in). Binnenkort gaan we de nacht afbouwen. "

 

Volgende forumvraag: Dominantie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^