Twee pups en een konijn laten kennismaken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Hoi hoi 

 

Toen ons vorig hondje 12 was heb ik onze familie uitgebreid met twee konijntjes (Puk en Noa) Dat ging eigenlijk meteen goed, Rusty vond het eerst een klein beetje vreemd(zoals je ziet op de foto: eerste ontmoeting met Puk) maar naar wat snuffelen keek ze er nooit meer naar om, en liep het vrolijk langs elkaar in de tuin.

 

 

Nu zijn de rollen natuurlijk omgedraaid, nu waren de twee konijnen er al en kwamen er twee pups. En ja die vonden dat geweldig! Omdat Ruby en Rose maar bezig bleven hebben we de eerste maanden ren voor het hok gezet zodat de pups de konijnen niet letterlijk stalkte. Dat is nu natuurlijk weg en vinden ze het niet echt interessant zolang ze in het hok zitten.

 

Als ik er 1 uit het hok haal vind vooral Ruby het geweldig, springt moet kijken snuffelen maarja iets te druk voor een konijntje :) Meerdere keren geprobeerd, konijn op schoot langzaam dichterbij laten komen en snuffelen, wachten tot ze rustig zijn enz. maar uiteindelijk gaat Ruby blaffen en Rose trok keer aan het staartje toen vond het konijn het wel geweest. Durf het konijn niet op de grond te zetten.. Ga ze niet zomaar bij elkaar zetten, moet wel veilig blijven voor beide partijen haha en mijn hartje 

 

Nu zou ik het leuk vinden als ze in de zomer samen rond kunnen huppelen (altijd onder toezicht). Hebben jullie tips voor een kennismaking of zelf succesvol pup(s) voorgesteld aan een konijn :) ? Dan hoor ik het graag!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb een dwergkonijntje. Ik heb ze kennis laten maken met Paddy aan de riem, maar mijn konijn vindt t nog steeds te spannend, die sprint direct in zijn hok.

 

Dus nu gaat t konijn er uit als de hond in de bench zit. Ik heb t hok in de keuken op de grond staan, daar snuffelen ze wel aan elkaar en Paddy geeft t konijn af en toe een likje. 

 

Als Paddy wat ouder is probeer ik t nog wel eens.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb 2 hele grote konijnen die gewoon los op het balkon lopen en ook vaak in huis lopen. Zij vinden het niet fijn om opgepakt te worden, dus op schoot zetten voor de kennismaking was geen optie. Ik heb hen eerst puppy geluiden laten horen en laten wennen aan de geur van de honden als we terug kwamen van puppy bezoek, daardoor zijn zij nu bijna niet gespannen als mijn pup erbij zit. Ze hebben elkaar eerst door een ren heen gezien, na een week heb ik de deur open gezet zodat de konijntjes zelf naar binnen konden komen (de pup gaat zelf nooit het balkon op, geen idee waarom). Ze zoeken elkaar wel af en toe op, als de konijntjes dan een lik krijgen schrikken ze zich wel rot, maar eigenlijk negeren de konijntjes en de pup elkaar het grootste deel van de tijd. Pup is lekker aan het kluiven oid en de konijntjes huppelen gewoon lekker rond. Ik merk wel aan ze dat ze wat meer op hun hoede zijn, maar ze gaan al wel gewoon liggen en kroelen. Wel laat ik ze alleen binnen als ik net met de pup gespeeld heb, uitgegaan ben en ze heeft eten gehad. Dus als ze rustig is en niet als ze in een speelse bui is.

Volgende forumvraag: Puppy met handen spelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^