Wat is er aan de hand hier!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

Jeetje mina wat is er aan de hand in nederland?

 

Eergister kon ik met spoed de DA bij mijn paarden bellen. Lagen beide op de grond en wouden niet meer opstaan. Allebei een zware koliekaanval, binnestebuiten gekeerd, bloedonderzoek gehad en gelukkig met de schrik vrij even een weekje aan de medicatie. 

Vlak daarvoor kon ik Bailey bij elkaar rapen en mee naar de DA. Dat bleek diabetes. 

 

Maar nu is mijn hondje Bobby al heel de ochtend ziek. Hij heeft al 5 keer gespuugd.. is onrustig en totaal niet lekker. Maar weer even afwachten hoe het met hem gaat!! 

 

Zit er iets in de lucht in Nederland? 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Hier is alles oke, dus het zal hem niet in de lucht zitten. De paarden, zat er iets in het eten dat niet goed was?, erg opvallend dat hetbij 2, en tegelijkertijd gebeurde. Gelukkig was je op tijd er bij!!
En beterschap met Bobby, en Bayly, knuffel van ons.

honden page profiel --

Ze besluiten gewoon met zn allen even ziek te worden tegelijk.

 

Nee was niks in het eten. Ook niks raars gehad volgens het bloed onderzoek. Waarschijnlijk zandkoliek, daar hebben ze nu een kuurtje voor.

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Getver, wat een pech zo allemaal kort op elkaar! Murphy's Law.. Sterkte, hopelijk hersteld iedereen snel weer!

honden page profiel --

Dankjewel. Ik hou het er maar op dat het gewoon raar weer is... Bobby is al die nattigheid en kou ook niet gewend. Zo maar een beetje proberen te eten kijken of dat goed gaat... Hij is weer rustig maar duidelijk grieperig ofzoiets!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik heb echt de hele week, vanaf maandag pech. Het een is niet opgelost en het volgende komt al.. Ik snap er niets van, maar leuk is anders.

Tot nu toe niets met mijn dieren, maar ik klop het af!

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Er zijn veel honden ziek hoor. 

Jamie en Teun hebben kennelhoest, dat heerst hier. 

Balen als je diertjes ziek zijn. Beterschap!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Er heerst idd wel griep onder de honden in NL.

honden page profiel --

Ik vind Bobby grieperig inderdaad. Hangerig, buikpijn spugen..

 

Ik heb geen thermometer hier. Die ligt nu op stal, handig. Kan ik op een andere manier koortsmeten? Zn oksels zijn warm maar dat zijn ze altijd.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Ja, meestal komt al het beroerde tegelijkertijd. Ik hoop dat je paarden en Bobby gauw weer opknappen!

honden page profiel --

Dankjullie wel, en ook beterschap met de andere zieke beestjes.

 

Nouja een ding scheelt, je word steeds rustiger en weet nuchterder te kijken naar een ziek dier. Hoevaak ik nou de DA al niet gezien heb haha. Kan wel een abbonementje nemen! 

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Dat is balen! Beterschap voor Bobby en je paarden. Maar hier net zo het komt allemaal tegelijk en als het 1 opgelost komt het ander er al weer aan. Ik heb van de week bij dierenarts ook gezegt het lijkt wel of ik een abonnement heb joh. Welke provincie woon je misschien toch in de lucht O-) nee grapje beterschap en sterkte ermee!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

koliek aanval van beiden paarden, verkeerd iets in het eten van je paarden ? toevallig allebei ... nu weer aardig op de been ? grote schrik zo iets, ik weet er van.

wat je hond betreft.... wanneer je hond gewoon wakker is en niet echt warm ligt, kan een warme neus koorts zijn, hoef niet, maar kan... andere meting ? nee niet voor koorts.... zou toch even de temperatuur meten .

lusteloos, geen energie, duidt toch op een virusje. en koorts bepalen is dan toch een geruststelling.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Je zou na kunnen vragen (bellen) of je watermaatschappij in de metingen iets gevonden hebben. Het komt weleens voor (zelden, maar komt toch voor) dat er in de water zaken zitten die er niet horen. Het water wordt scherp gecontroleerd en er zijn registraties ervan (ook welke stoffen er gevonden waren). Dit "kan" een reden zijn waarom al je dieren ineens ziek zijn geworden. 

In ieder geval van harte beterschap.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Bijzonder vreemd dat 2 paarden tegelijk koliek hebben. Dat zou ikzelf uitgezocht willen hebben.

Sterkte hoor.

honden page profiel --

Al mijn beesten krijgen de beste medische zorg die ze nodig hebben. Ik ben geen afwachter of portomoneedenker en zeker niet met dingen als koliek. Ze zijn binnestebuiten gekeerd en als er ook maar een advies was geweest om nader te onderzoeken hadden ze al 4 x op de kliniek gestaan. No worries.

 

Bobby voelt zich weer beter. Toch kunnen tempen, geen koorts! Zat vast iets dwars :(

honden page profiel --

" Je zou na kunnen vragen (bellen) of je watermaatschappij in de metingen iets gevonden hebben. Het komt weleens voor (zelden, maar komt toch voor) dat er in de water zaken zitten die er niet horen. Het water wordt scherp gecontroleerd en er zijn registraties ervan (ook welke stoffen er gevonden waren). Dit "kan" een reden zijn waarom al je dieren ineens ziek zijn geworden. 
In ieder geval van harte beterschap. "

 

het water, daar had ik helemaal nog niet aan gedacht!  Even bellen kan altijd natuurlijk! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

En hoe voelt Robyn zich na dit alles ?  Leeg ? 

Geen tijd om zelf ziek te zijn......laat het uit hoor anders komen wij met zjn allen jouw diertjes wel uitlaten....Hein voorop !

 

 

dat de twee paarden tegelijkertijd koliek hadden moet toch een zelfde oorzaak hebben , bij mensen kan je eventueel spreken van hysterie maar toch niet bij dieren

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Al mijn beesten krijgen de beste medische zorg die ze nodig hebben. Ik ben geen afwachter of portomoneedenker en zeker niet met dingen als koliek. Ze zijn binnestebuiten gekeerd en als er ook maar een advies was geweest om nader te onderzoeken hadden ze al 4 x op de kliniek gestaan. No worries.
 
Bobby voelt zich weer beter. Toch kunnen tempen, geen koorts! Zat vast iets dwars :( "

 

Ik doel niet specifiek op het binnenste buiten keren van je dieren met koliek en dat je slechte zorg verleent. Maar beide paarden met koliekaanval tegelijkertijd, dan moet er een factor zijn wat dit triggert. Wellicht inderdaad het drinkwater of iets in het (ruw)voer. Je kan daar zelf ook stalen van nemen en laten onderzoeken met strips. Een mondelinge toezegging van iemand van het waterleidingsbedrijf, zou ikzelf dan weer niet zo vertrouwen.

honden page profiel --

"  
Ik doel niet specifiek op het binnenste buiten keren van je dieren met koliek en dat je slechte zorg verleent. Maar beide paarden met koliekaanval tegelijkertijd, dan moet er een factor zijn wat dit triggert. Wellicht inderdaad het drinkwater of iets in het (ruw)voer. Je kan daar zelf ook stalen van nemen en laten onderzoeken met strips. Een mondelinge toezegging van iemand van het waterleidingsbedrijf, zou ikzelf dan weer niet zo vertrouwen. "

 

ik was net een paar dagen aan een nieuwe baal begonnen. Die heb ik natuurlijk sowieso weggedaan en een nieuwe besteld ookal kon ik er niks raars aan zien. Just to be sure!!

 

Water nakijken is wel een goeie!

honden page profiel --

" En hoe voelt Robyn zich na dit alles g ? 
Geen tijd om zelf ziek te zijn......laat het uit hoor anders komen wij met zjn allen jouw diertjes wel uitlaten....Hein voorop !
 
 
dat de twee paarden tegelijkertijd koliek hadden moet toch een zelfde oorzaak hebben , bij mensen kan je eventueel spreken van hysterie maar toch niet bij dieren "

 

Ik ga even afkloppen maar ik ben nog niet ziek geweest haha! Heb ik echt helemaal geen tijd voor nu

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^