Vachtverzorging Keeshond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Hallo allemaal

 

Ik heb een dwergkeeshond die 24 maart 2015 1 jaar wordt. Zijn vacht is erg mooi, maar ik vraag me af of ik er mee naar een hondenkapper moet gaan om hem te laten knippen? Gewoon ter verzorging? Of is dit niet nodig?

 

Alvast bedankt :) 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

De vacht hoeft absoluut niet geknipt, maar soms wel bij de oortjes en de voetjes. 

 

Mooi hondje heb je!

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Oke dankje. En die van jou ziet er ook een schatje uit :)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dank je! Als je twijfelt kun je altijd een keer bij een goede trimster langsgaan. Ik ga verder nooit, alleen als ze in de rui zijn. Dan laat ik een ontwolbehandeling doen. En dan wordt ie ook een keer lekker gewassen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Een keeshond is vrij gemakkelijk kwa vacht verzorging. Je moet hem gewoon borstelen met een borstel met kleine pinnetjes. 

 

Verder knip ik uitstekend haar in de oren, pootjes knip ik mooi rond en de beentjes een beetje ordelijk. Verder knip ik een beetje van de poep zodat er zeker geen uitwerpselen in de vacht blijven zitten.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Hier net als Kees alleen ontwollen 2x per jaar. Voetjes, bevedering, broek en staart worden wel licht bijgewerkt. Een castraat heeft meer vachtverzorging nodig dan een intacte teef/reu. Verder voornamelijk dagelijks kammen en 1x per week borstelen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^